Keresés

Részletes keresés

kerekj Creative Commons License 2001.04.16 0 0 5
Haliho!
Kb. egy honapja probalgatom a Mandreket (7.2), es nem ertem, hogyan kellene beallitani az egeret, hogy jol mukodjon.
PS2-es A4Tech 4D-s egerem van, amelyik elvileg kulon gorgeti a vizszintest es a fuggolegest is. Winfos alatt jol megy, nincs hiba, de Linux alatt vagy elfelejti, hogy kepes gorgetni, vagy csak a fel-le ket veghelyzetet ismeri, es nincsenek fokozatok. (pl, hogy egy-egy sort gorgessen)
A vizszintes gorgetesrol, pedig teljesen elfelejtkezett.
Ha van valakinek otlete, kerem irjon, akar privatba is. Nagyon koszonom: Kerek
blr Creative Commons License 2001.02.28 0 0 4
Ha plug'n'play a kártya, akkor nézd meg, hogy melyik IRQ-ra osztja a Linux. Ha nem pnp, akkor a Windows alatt (ha van ;) nézd meg, melyik IRQ-n ül, ha nincs, akkor szedd ki a kártyát, és nézd meg a jumpereket.
Utána egyszerűen konfigurálható egy
setserial /dev/ttySx irq y
parancs segítségével, ahol x a COM port száma mínusz 1, y pedig a kártya IRQ-ja.
Ezt be lehet rakni init.d-be, ha bejutok egy modemes cégemhez, megnézem, pontosan hova.
Előzmény: endre75 (-)
edding140s Creative Commons License 2001.02.27 0 0 3
endre75-nek

A Sound Mixerben a PCM-et állitsd maximumra, megszünik a recsegés.
edding

RogerWilco Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2
Hali!

Szerintem is egy ISA modemnek gond nélkül mennie kell. A winmodemek mind PCI-sek, tudtommal (de nem minden PCI-s modem winmodem)
Amúgy ha már témánál vagyunk - az IBM szabad forráskóduvá tette az ö winmodemjének driverét, azaz már linmodem!

Előzmény: kisbetu (0)
btotyi Creative Commons License 2001.02.26 0 0 1
A hangkartya lehet, hogy az X miatt recseg. Van valami scanpci (vagy hasonlo) opcioja az X-nek. Valamelyik FAQ-ban vagy readme-ben lattam.
A modemed veletlenul nem winmodem.(nagyon gyanus a jelolese). Azokhoz is letezik mar linuxos driver. Probalj meg rakereseni a neten. Ha szerencsed van akkor a tied is kozottuk lesst.A legelterjedtebbek a Rockwell(Conexant) chipesek.
kisbetu Creative Commons License 2001.02.26 0 0 0
Szia!
A hangkártyához már nem merek hozzászólni, de az ISA-s modemnek szerintem müködni kéne. Szerintem nézd meg windowsban, hogy pontosan melyik com porton van (nem mindegy, hogy 3 vagy 4, akár az egérrel is ütközhet, hacsak az nem PS/2-es). Azt meg ne felejtsd el, hogy a com3 itt /dev/ttyS2.
endre75 Creative Commons License 2001.02.26 0 0 topiknyitó
Tudom, hogy van egy Mandrake topic, de még nem volt időm végigolvasni.

Nagyon kezdő vagyok. (Kb. 1 hete foglalkozom Linuxal)

Mandrake 7.2 -őt telepítettem a gépemre. Elég jól megismeri a hardvereimet, de vanak problémáim.

1. Yamaha YMF-724 hangkártyám van, amit megismer, de valamiért bejelentkezés után nagyon randán, recsegve szól. Aztán a mixer ki-be töltögetésével egy idő után megszűnik a probléma, de nem mindíg. Ha ezután ki-be jelentkezek, akkor újból kezdődik.

2. PC-Tel HSP K56Flex (ISA) modemem van (azt hiszem P388 chip van rajta), amit nem lát. Windows-ban általában COM4-en, vagy COM3-on van. Igy próbaáltam a linux alatt is, de azt írja, hogy a modem foglalt.

Ha valakinek ötlete, akkor írjon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!