Keresés

Részletes keresés

pk1 Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 2380

Az is zavarodott, aki facebookos oldalakat linkel.

Előzmény: ErkölcsTan (2379)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.24 -1 0 2379

http://www.vizenergia.eu/

 

Szerintem egy halott netes oldal.

Talán már az adott zavarodott gazdája is az.

 

 

Előzmény: myacsuda (2377)
Mungo Creative Commons License 2020.09.23 0 0 2378

Nincs tudomásom a "staféta" átruházásáról, nyugodjon meg!

 

Kissé izgatottnak tűnik. Van ennek valami oka?

Előzmény: myacsuda (2377)
myacsuda Creative Commons License 2020.09.23 -3 0 2377

"Kedves sárdobáló Úr!"

Idézem: 

"Az jól látszik, hogy aki a stafétát tovább viszi méltó arra, hogy átvegye a Grófúr helyét:

.... 

Éljen sokáig a topic!

 

Vélhetően Nagy László mindenét befekteti a Grófúr találmányába, ha már ekkora az arca."

 

Nincs tudomásom a "staféta" átruházásáról, nyugodjon meg!

 

Előzmény: Makkoscipo (2368)
myacsuda Creative Commons License 2020.09.23 -4 0 2376

A bélgáz felbüfögésével - ami a szájukon jön fel - még hatásosabb! Csak ezt tudom válaszolni mindkettőjük komolytalan kérdésére! Ez a véleményem, tartsa meg magában!

Előzmény: szg307 (2365)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.02.16 0 0 2375

Egy szálhámossággal és egy szélhámossal kevesebb.

 

"90-es évek közepén megjelent egy előadáson, ahol mint látogató elkezdte a szenzációs robbanó víz találmányát mesélgetni a szünetben kifogott alkalmi hallgatóinak. Gyanússá akkor vált, amikor egy üres csekket nyomott a kézbe, hogy csak úgy látatlanba fizessünk be neki a találmányába, mert őt itthon úgymond elnyomják és nem engedik a gyártást bevezetni. Eléggé zavaros meséiből rögtön kiderült, hogy itt egy nagymenő szélhámosról van szó. A szélhámos abban különbözik az átlagembertől, hogy gátlástalanul, szemrebbenés nélkül úgy hazudik, hogy az elhihető legyen. A szélhámosoknak mindig jól kialakított mondókáik vannak és olyan a föllépésük, hogy igyekeznek maguk iránt rokonszenvet ébreszteni. Nos ezekkel a képességekkel Spanyol gróf bőven rendelkezik. Minden szakmának megvannak a maga szélhámosai. A politikának, a tudománynak, az irodalomnak, a művészetnek és a pénzügyi világnak."

 

forrás:

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2012/02/februar-18-szelhamosoke-vilag.html

Előzmény: ErkölcsTan (2374)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.02.05 0 0 2374

Gróf Spanyol Zoltán vízautója

2011. március 03. - IGe 

 

Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve. Ilyen és hasonló bevezetésekkel tesznek fel egy videót:

 

"ITT EGY ÖTLET A MAGYAR GAZDASÁG HELYREHOZÁSÁRA! NÉZZÉTEK MEG EMBEREK MI AZ AMIT MEGINT LEPASSZOLUNK A VILÁGNAK ANÉLKÜL HOGY PROFITÁLNA BELŐLE AZ ORSZÁG!!!!"

 

Sok önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat.   Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert  hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges.  Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok.  Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát. Amennyiben meg működik és jó hatásfokkal, akkor el lehet zárni a gáz és olajvezetékeket és paksi atomerőművet is be lehet zárni. Hiszen az áramot is hatékonyabb lenne így előállítani.

 

Ezért alaposan meg kellene vizsgálni ezt a dolgot, mert sajnos Egely György, Gróf Spanyol eszmei támogatója, nagy handabandázó és Rodolfót megszégyenítő trükkökkel dolgozik. A videóban szereplő MULTIPLAZ-2500M-hez kísértetiesen hasonlító, vagy vele azonos, orosz gyártmányú kézi plazmavágószerű  kütyü energiaellátást kap. Az a minimum, hogy ilyenkor illene megnézni a villanyórát, hogy mekkora energiát használ el, aztán egy kicsit számolgatni, méregetni. Mert a vízbontás általunk ismert eddigi minden formája igen energia igényes és ez által plusz energia az így keletkezett hidrogén elégetésével nem nyerhető.

 

 

A "víz ég" hülyeségre: Jelenleg a teljes oxidációt nevezzük ÉGÉS-nek. A víz meg már tökéletesen elégett hidrogén, ami nem tud tovább égni. Ezért lehet a vizet és a széndioxidot is tűzoltásra használni. A széndioxid sem tud már tovább égni, mert tökéletesen elégett szén. Megint nagy energiával fel kell bontani és aztán lehet elégetni az egyik alkotórészét a szenet, oxigén segítségével. A felbontáshoz viszont jelentős energia szükséges. Összegezve tehát a "víz ég" hatásvadász kifejezés ugyan olyan bugyutaság, mintha valaki azt javasolja, hogy "fűtsön hamuval"

 

Az sem logikus, ha Gróf Spanyol Zoltán a "vízégőjével, vízautójával" annyira segíteni  akar a magyaroknak, akkor miért nem választja a legpraktikusabb és legcélszerűbb a megoldást? Adja el a találmányát jó sok pénzért bárkinek külföldön, csak olyan feltétellel, hogy Magyarország területén szabadon fel lehet használni. Mert nekünk ajándékba adja. Persze ezt nem fogja megtenni, mert manapság már ritka az olyan hülye ember, aki a kőleves receptjéért pénzt adna. Mert az állítólagos találmánya szerintem éppen ugyanolyan képtelen ötlet, mint aki a kőleves receptjétől remélné, hogy megoldódik az éhezés. Magyarán ez egy trükkös átverés, parasztvakítás.

 

Mit lehet tenni, hogy a paraszt észrevegye, hogy átverik és vakítják? Mert azon el sem gondolkozik, hogy ha 1 liter vízzel meg lehet tenni állítólag 100 km-t, akkor mi akadálya van  annak, hogy a kipufogó csövet, amelyen vízpára távozik összekössék a  vízbeszívó csővel és akárcsak az elefánt és a kisegér viccben, kész az örök élvezet, kész az örökmozgó.

 

Hát kérem szépen egyszerű a megoldás. 1 darab kő és egy liter víz és más semmi. Lássuk, hogy akkor lesz-e ebből leves és tényleg ég-e az égő, megy-e a kocsi? Semmiféle plusz só, káposzta meg kolbász, tehát semmiféle plusz áram és energiabevitel. Mert ugyebár a vízégő itt a felvételen is szépen becsatlakozik a paksi atomerőműre. A spanyol viaszhoz hasonlatos nevezetű feltaláló leírásai szerint meg áramra csak a folyamat beindításához van szükség. Nos akkor tessék már szépen kihúzni azt az atomerőmű összeköttetést biztosító madzagot a konnektorból és lássuk akkor meddig is ég még az a lángocska? Mert ha égve marad és sokáig, akkor van értelme értelmesebb embereknek is komolyabban foglalkozni vele.

 

- További videók, írások és a feltételezett plazmavágó főbb adatai: 

 

Index cikke

TotalCar cikke

Kételkedem, tehát vagyok -videó

Duna Tévé összeállítása

A vízautós hülyeség elpusztíthatatlan

A BME tájékoztatója: a  vízhajtású autóról

Körlevél-küldözgetőink kedvéért újratöltve: "gróf" Spanyol Zoltán és a "vízenergia"

 

MULTIPLAZ 2500M MŰSZAKI JELLEMZŐK:

Teljesítmény 2,8kW

Tápfeszültség 220 V 50hz

Súly 5,5 kp

Méret mm 325x115x170

Vágásmélység acélban 10 mm

Víz töltet 0,25 l

pk1 Creative Commons License 2019.02.05 -1 1 2373

Hajlandó vagyok közjegyző előtt kijelenteni, hogy az illető zseni, négyjegyű IQ-val, és ezt teljes szívemből hiszem is - ha cserébe végleg eltűnik a Tudományból.

Előzmény: Fat old Sun (2372)
Fat old Sun Creative Commons License 2019.02.05 -1 1 2372

Kb. harmincadszor szarod tele a fórumot azzal, hogy te mekkora nagy zseni vagy.

 

Miért gondolod, hogy rajtad kívül ezt bárkit is érdekel?

 

Előzmény: ErkölcsTan (2371)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.02.05 -1 0 2371

Már kihaló félben vannak az ilyen szélhámosság híveinek, hívőinek a létszáma.

 

"Iván Gábor IGe néhány gyógyítása", ami egyértelműen hatott és sikeres. Pont ez is köztük van. 

 

 

NevemTeve Creative Commons License 2018.11.20 0 0 2370
Előzmény: NevemTeve (1294)
Makkoscipo Creative Commons License 2018.03.16 0 0 2368

Tisztelt Topic!

 

Nagy "örömömre" szolgált az a levél amit most találtam meg a levelesládámban a sok levél alá "beszorulva".

 

"Tiszteletem!

Ma 2017.09.04.-e van és a Gr. Spanyol Zoltán nérnök/feltaláló oldala létezik!:

A sok kételkedőnek-sárdobálónak üzenem, hogy A www.vizenergia.eu a fennállása óta létezik, csak a   hu.-t ki kellett cserélni eu -ra! A találmánnyal kapcsolatban szívesen várom az érdeklődőket, na meg a kételkedőket is a facebook-on a VAN ÉLET AZ OLAJ UTÁN?! címmel nyitott oldalamon. / Nagy László/  Kérem szépen osszák meg iformációikat!

Nagy László"

 

Az jól látszik, hogy aki a stafétát tovább viszi méltó arra, hogy átvegye a Grófúr helyét:

 

Nincs egyetlen gerinctelen "sárdobáló" sem, aki feljelentené Gr. Spanyol Zoltán mérnök/feltalálót! Ez minősíti őket. Minősíti az elmúlt-kimúlt kormányokat, hogy a megvalósítás ez ideig elmaradt! Tudják, hogy az igazság a feltaláló oldalán van. Tudják és sunyítva a háttérben lobbiznak, nehogy a találmány a nemzet és tágabb értelemben az emberiség javára megvalósuljon. Lelkük rajta!

 

Éljen sokáig a topic!

Vélhetően Nagy László mindenét befekteti a Grófúr találmányába, ha már ekkora az arca.

Előzmény: Makkoscipo (2363)
Rejtélygyilkos Creative Commons License 2017.09.04 -1 2 2367

Huszonvalahány éve egyetlen működő motort sem tudott felmutatni Spanyol uram, de az 1%-ot azért gyűjtené...

Most sem kisebb szélhámos, mint az elején....

Előzmény: ecpecc (2366)
szg307 Creative Commons License 2017.02.09 -1 0 2365

Mikor durran a bélgáz akkor?

Előzmény: zöldkomcsi. (2364)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2017.02.07 0 0 2364

Mikor durran a durranógáz, biztos, hogy egyetlen magfúzió se következik be? (-:

Makkoscipo Creative Commons License 2016.07.29 0 0 2363

2014 közepe óta még a honlapja is eltűnt. Gróf spanyol úr azóta inaktív. "www.vizenergia.hu" - oldalon már más lakik... 

 

Itt a vége, fuss el véle!

 

 

Előzmény: mmormota (2362)
mmormota Creative Commons License 2016.07.24 0 1 2362

Nehéz hosszú évekig ébren tartani az érdeklődést, ha nem működik a cucc. 

Előzmény: NevemTeve (2361)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.24 0 1 2361

Ez is hogy abbamaradt:(

Kukorica J Creative Commons License 2012.11.15 0 0 2360
Előzmény: V.László (-)
Belekotty Creative Commons License 2008.09.28 0 0 2356
Egy apró kis gond van, ha a vizet bontja akkor H2 és O2 2:1 keveréke, sztöchiometrikus durranógáz keletkezik. Nem éppen barátságosan ég. Olvasd el a vegyész topikot, kamu a dolog, eléggé egységes a vélemény. A sárga fény még magyarázható, a láng kevésbé és naox kiszúrta hogy buborék nincs aminek ugye kellene lennie ha láng van.
Előzmény: Who111 (2355)
Who111 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 2355

Az biztos, hogy sokkal hevesebb reakciónak kéne lennie.

Az nem lehet, hogy esetleg egy Bunsen-égő van ott, és mindíg begyújtja a gázt?

A hidrogén égése, meg nem az a látványos dolog...

Előzmény: Belekotty (2354)
Belekotty Creative Commons License 2008.09.28 0 0 2354
Egyáltalán nem biztos hogy kevesebb kell mit az árammal történő bontás. Sőt. Az árammal történő bontásnál nincs H és OH rekombináció ami szerintem sok veszteséget jelent. Különben nekem nem stimmelnek a fényképek, H2 és O2 gázkeverék nem így ég.
Előzmény: Who111 (2352)
Belekotty Creative Commons License 2008.09.28 0 0 2353
Miért kell mindent csípőből leszólnia a szkeptikusoknak? Persze hogy nem a víz ég, a média felkapja, ad egy bombasztikus címet. Na és? Ettől még lehetne normálisan írni róla, hogy ez egy fajta vízbontás és ezt a lángot egy nagyobb laposelemmel is el lehetne érni.
Előzmény: Makkoscipo (2350)
Who111 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 2352

Persze, hogy megállja. Energia ugyanannyi kell.

Kérdés, hogy az árammal történő vízbontásnál az energia mekkora része alakul

hővé? Ugyanis a víznek ellenállása vagyis: áram * feszültségesés = teljesítmény = hő

Az RF bontásnál szintén van hőveszteség, mivel a molekulák ide-oda forognak.

Az itt is kérdés, hogy ez vajon kevesebb-e, mint az áramos vízbontásnál?

(Valószínűleg kevesebb.)

 

Egyébként úgy tudom, hogy egy ilyen több MHz-es gen. hatásfoka nem valami jó.

Ezt is bele kell számolni a folyamat eredő hatásfokába.

Két nagyon jó hatásfokú telj. generátort ismerek, a magnetront és a klisztront.

De ezek GHz nagyságrendben működnek. (Mikrosütő.)

Előzmény: V.László (2346)
v_peti Creative Commons License 2008.09.27 0 0 2351

Na ja. Mindig vannak olyan dolgok, amelyek nem illenek bele a jelenlegi rendszerbe. Ilyen volt jó 100 éve még a radioaktivitás. És a húrelmélet is pont azért jött létre, mert bizonyos jelenségeket csak így lehet megmagyarázni. Így a vízbontásnál is lehet, hogy van egy "sötét" energia, amiről még nem tudunk sokat.

 

Ott van pl. az atom. Az iskolában csak elektronról, protonról és neutronról tanultunk, meg talán fotonról. Pedig ott vannak pl. a kvarkok is. És ki tudja, lehet, hogy valamilyen szubatomi részecske változik meg egy ilyen folyamatban. Csak erről még nagyon keveset tudunk. (Éppen az ilyen szubatomi dolgok vizsgálatára csinálták az LHC-t.)

 

Előzmény: V.László (2211)
Makkoscipo Creative Commons License 2008.09.27 0 0 2350
Voltam a Műegyetemen a kutatók éjszakáján, megkérdeztem Hartleint errő a vízbontásról. Sajnos nem nagyon maradt a válaszra idő mert 11-kor bezárták az Egyetemet. Röviden azt mondta, hogy olvassam el a fizinfo-n írt hozzászólását.

http://mailman.kfki.hu/pipermail/fizinfo/2008-September/006815.html

Szóval annak ellenére, hogy Jéki László írta a cikket marhaság szerinte. Érdekes, a Jékinek is éppen úgy beszól, mint az Egely-nek szokott....

Mc
v_peti Creative Commons License 2008.09.27 0 0 2349

Hogyan lehet ceruzalemmel vizet forralni?

 

Előzmény: PelikánJózsef (2337)
Belekotty Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2348
/sze. egy 0.01 katona nem tud egy hidat kettétörni. De kezgyenek el masirozni rajta a híd rezonancia frekvenciáján! Nem véletlenül alapszabály hogy menetelni hidon tilos.
Nyalván az a freki a H-O kötést rezonálja, míg a H-H és O-O kötést nem. Vagyis a reakció csak az egyik irányba megy. /sze számolin kell a H és OH rekombinálódással, ami hő felszabadulással jár, tehát kérdéses a cucc 6ékonysága.
Előzmény: V.László (2346)
NevemTeve Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2347
Természetesen annak nincs akadálya, hogy egyes módszereknél több energiát kelljen befektetni annál, mint amennyi a H-O kötések szétszakításához minimálisan kell, ami nem megy, az az hogy kevesebbet kelljen befektetni.
Előzmény: V.László (2346)
V.László Creative Commons License 2008.09.26 0 0 2346
Az ugyanolyan energia igény itt a fórumon valaki a főbb véleményformálók közül írta. A lényege, hogy rezonanciánál a bontáshoz szükséges energiát apróbb lépésekben visszük be, de ettől a molekula szétszakításához még nem kell kevesebb energia. Ez akkor elfogadható indok volt, gondolom most is megállja a helyét.
Előzmény: Belekotty (2345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!