Keresés

Részletes keresés

barsyba Creative Commons License 2001.02.23 0 0 34
T. Sumér!
Teljesen egyetértek az általad leírtakkal és csak kiegészíteni tudom az alábbiakkal: Amit szabad Lucifernek, nem szabad a kisökörnek. Megmagyarázom: Lucifer: -1. a liberális szellemmel áthatott egyén, ebbe tartoznak az általad emlitett tv-,és rádiómüsorok szerkesztői és munkatársainak nagy része.
-2. a hit gyülekezete az SZDSZ-el való kokettálása okán, akik szerintem szélsőliberális politikát folytatnak Magyarországon.
-3. az állampárti maradvány, akiket teljesen befolyása alatt tart a szemináriumokon és szabadnépfélórákon kapott és megismert/elfogadott hazugsághalmaz, amiben még a kérdésfeltevés sem volt igaz sok esetben. Aki ezt tökélyre akarta vinni, az jól megfontolt önérdekből kijárta a foxi-maxi egyetemet is. Ezek a fazonok most a társadalom minden pozíciójában jelen vannak és magán ideológiai csapásokat igyekeznek mérni a reakcióra, finom rágalommal, betartással, késlekedéssel, gazdasági és üzleti befolyással, és nem ritkán pénzzel (vesztegetés, korrupció).
Széles kapcsolatrendszerük "melegen tartása" már csak hab a tortán.
Kisökör: -1. Egyházak. Ők valóban "ökrök, abból is a nagyobb fajtájúak",(de csak azok szemében akik nem ismerik az egyházat tanaival, hitelveivel és az ezek alapján kialakult 2 évezredes gyakorlatával együtt.) mert tanaik alapján kifinomult inteligenciával próbálnak ellenállni a durva támadásoknak. Igazából nem is tehetnek mást, mert réges-régen nincs már hál'Istennek világi hatalmuk, amivel megtorolhatnák az őket ért sokszor igaztalan vádakat, de a hitelveik sem teszik ezt lehetővé. Felajánlják a párbeszéd, a tárgyalásos tisztázás lehetőségét. Végtelenül udvariasan és béketűröen vállalják a mártir szerepet is, persze hitelveiket nem feladva. Inteligenciájukból adódóan nem mennek bele a gyalázkodásba, még akkor sem, ha olyan jellegű a támadás.
Én ajánlanám a lucifereknek, hogy zsigeri gyűlöletüket küzdjék le, és tanulmányozzák előbb az általuk megvetettek dolgait és utánna próbáljanak meg korrekt véleményt, bírálatot kialakítani.
- 2. Mi mindannyian, akik belemegyünk ilyen méltatlan adok-kapok játékba, ahelyett, hogy próbálnánk megérteni a másik személyes motivációit, és az alapján párbeszédben korrekt módon tisztázni az esetek túlnyomó részében csekély, v.felületes ismereteinkből adodó félreértéseinket, vélt,v. valós sérelmeinket....barsyba
Előzmény: Törölt nick (27)
huculpastor Creative Commons License 2001.02.22 0 0 33
sajnos, ma turt es tamogatott a magyarellenes uszitas es rasszizmus, Magyarorszagon.
moha Creative Commons License 2001.02.22 0 0 32
jó, de pont ezaz, valami _frappáns_ kellene! olyan, mint az elvtársak botránykorányos szösszenete. ah, mindjárt elszállok, megint leáll a procihűtő. asszem, ezt fújhat
Előzmény: Törölt nick (28)
moha Creative Commons License 2001.02.22 0 0 31
drága jó elv- és olvtársak, rengeteget írtatok, míg itt alattam halódik a procihűtő...:((
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 30
Ez persze nem a Te hozzászólásodra volt válasz, bocs.
Előzmény: Geyza (29)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 29
Moderátorok?
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 28
moha!

Hazai használatra szerintem az "mszpszdsz-es szellemiség", "mszpszdsz-es gondolkodásmód", "mszpszdsz-es ideológia" tökéletesen megfelel, mindenki tudja, mit jelent! Igaz, elég randa ez a hosszú betűhalmaz, de igen kifejező! :-)

Előzmény: moha (4)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 27
Geyza!

A katolikusellenes felekezeti uszítás a HGY lételeme. Megfulladnának, nem lenne témájuk, ha egy percre is abbahagynák.Sérültek, hagyni kell őket.
Az már komoly gond, hogy a Magyar Köztársaság altománya értelmében ezt büntetőjogilag szankcionálni kellene, de amíg a társadalom nagy tömegei partnerek minden katolikusellenes gyűlöletkeltésre, amíg a közszolgálati rádióban (pl. Magyarországról jöttem c. műsor, ahol ez kötelező, legalább egyszer egy héten, bármilyen ürüggyel), a szennytévéken (pl.TV2 esti híradói) s a társadalom ezt tudomásul veszi, nem lép föl ellene, nehéz bármit tenni. Egyébként a nyugati világban uralkodó szellemi "elit" számára mindenhol kötelező gyakorlat ez a perverz "szellemi önkielégítés"... :-(

Előzmény: Geyza (-)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 26
A bizonyítékokkal elő fogok állni.

Semmiféle "kötelességem" sincs, a topiknyitás itt alanyi jog, nem?

Természetesen semmi kifogásom ellene, hogy az általánosságban a HGy-t gyalázó hozzászólásokat (ha az enyém minősül ilyennek, azt is) és hómpédzseket is töröljék.

Előzmény: GEZA (25)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 24
Hogy mit szóltam pl. Wolandnak?

Woland/messire-rel annyira összevesztem, mivel ariel mellé álltam, hogy azóta én vagyok a szemében a liberálbolsevista megtestesülése.

De nem a te véleményedre vagyok kíváncsi, hanem elsősorban a moderátorokéra.

Előzmény: GEZA (18)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 23
Kíváncsi lennék a moderáció vagy az Index.hu álláspontjára is.
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 22
Miért nem ezt idézted faithfultól?

Az a fajta kultúra, amit a "történelmi"
egyházak képviselnek annyira elavult, anakronisztikus, öreg, ósdi, divatjamúlt, és ócska, és ráadásul
megélhetetlen, hogy szemétdombra való.

Nem messze innen található.
Talán azért, mert kicsit durvább?

Előzmény: HitetlenTamaska (21)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.02.22 0 0 21
Nos nekem ugy tünik, hogy
a "történelmi múlt [gonosz] szellemeit megidéző elavult vallásoké" idézet nem oly mértékben sértő megállapitás, ami moderációra szorulna.
Tudniillik, hogy valaki számára egy vallás a történelmi mult jó vagy gonosz szellemeit idézi meg, az abszolut szubjektiv dolog, és gyülölet keltésére nem alkalmas.
Szintén abszolut szubjektiv, hogy ki mit tekint elavultak, én a 486-ost, ha van egy Pentiumom, de
akinek csak 386-osa van, az nyilván nem.
Előzmény: GEZA (18)
barsyba Creative Commons License 2001.02.22 0 0 20
T Geyza!
Valakit, valahovátartozása miatt személyében gyalázni nem illik, sőt... De ahová tartozik azt szabad bírálni, kritikával illetni. Én még azt is megengedem konkrét személyes tett esetén - amit a valahovátartozás indukál -, hogy rámutassak annak
negativ voltára, akár konkrétan megnevezve azt, de csak abban az esetben, ha bizonyíthatóan igaz.
Pl.: XY gyilkos, mert a ZTZ felekezet tagja, ahol az a teológiai feltétele a boldogulásnak, hogy a beteget el kell "altatni". Ezért viszont XY nem sértődhet meg, mert ezt az odatartozásával vállalta. Így ez nem gyalázás és mégcsak nem is kritika, hanem puszta tény megállapítás. De ZTZ felekezet minden tagját viszont nem illethetem a gyilkosság vádjával csak úgy általában, mert ez így nem lenne igaz, mert lennének olyanok akikre ezt nem lehet rábizonyítani.
Általánosságban:Gyalázni, ok nélkül vádolni, emberi mivoltában személy szerint megsérteni senkit nem szabad. Tévedéseire, hibáira rámutatni, azomban kell, sőt szerintem kötelező. ...barsyba
Előzmény: Geyza (9)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 19
Nekem nem az a foglalkozásom, hogy átnézzem a hozzászólásokat, de, ha a dolog a jogi fázisba jut, megnyugtatlak: megteszem. Most nincs rá időm. (Ha addig törléseket kérnétek, ismét megnyugtatlak: vannak mentések.)

Ami a rossz emlékezetemet illeti: faithful gyűlölködő, egészen aljas megjegyzésére Galadriel olvtársnő is - aki pedig (mivel több esze van nálam... - ritkán teszi be a lábát ezekbe a topikokba) felkapta a vizet és rendreutasította.

Úgy, hogy érhetnek még meglepetések benneteket is.

Az én elragadtatott, szitkozódó kijelentéseimért most mindenkitől, akit érint elnézést kérek.
Egy különbség: én (amennyire emlékszem) soha se a HGy-seket gyaláztam általában, hanem egy-két konkrét nicket szidtam. És most nem is egy-két vad beszólásról van szó, hanem a KE és a hívők, egy embercsoport rendszeres, szervezett gyalázásáról.

Geyza

Előzmény: GEZA (18)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 17
Kedves Hitetlen Tamáska!

Véleményem szerint az is egy barom, aki mondjuk Szálasit élteti vagy tagadja, hogy a zsidók millióit lemészárolták volna vagy pláne nem tagadja, de helyesli.

Mégis az ilyeneket - teljes joggal - kimoderálják.

Egyébként mire jó a moderáció?

Előzmény: HitetlenTamaska (15)
faithful Creative Commons License 2001.02.22 0 0 16
(Ez a tipikus ovodás-kommunista reakció. Ha valaki nem tetszik akkor azt jeletsük föl.
Csak így tovább Geyza a szellemi leépülés előbb-utóbb szakadékba forduló lejtőjén.)
Előzmény: Geyza (14)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.02.22 0 0 15
Kedves Geyza
Aki nép- vagy vallási csoportokat legyilkosoz az ugyis ugy szalonképtelen, ahogy van.
Valszeg azért nem kerülnek ez ilyenek néha moderálásra, mert azt gondoljuk róluk, hogy ilyen hülyével ugy sem áll szóba senki.

Előzmény: Geyza (12)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 14
Csak azért, hogy esetleg egy illetékesnek is feltűnjék, megismétlem:

Amennyiben az uszítás tovább folyik, akkor meg fogom tárgyalni jogász ismerőseimmel, hogy az Index, mint cég felelőssé
tehető-e vallási csoport elleni uszítás, gyűlöletkeltés eltűrése miatt.

A megfelelő idézeteket mellékelni fogom.

jackgibson Creative Commons License 2001.02.22 0 0 13
ez ellen nekem is kifogásom van!
és a 56millió mormota is mind egytől egyik gyilkos gané!

ez hüjeség, hüjeség, hüjeség
most azér fúú a katolikusokra mer gyülis???

Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 12
Nyitott kapukat döngetsz, picur, mert én bizony kiálltam ariel mellett, amikor messire izélgette. (Nem érdemelte meg, mármint ariel, hogy kiálljak mellette.)

De nem arról van szó, hogy egy bizonyos embert, nicket ne lehetne szidni, hanem arról, hogy egy embercsoportot, történetesen a néhány milliónyi magyar katolikust lehet-e büntetlenül rendszeresen legyilkosozni vagy egyszerűen csak gúnyolni.

Úgy látszik, ez ellen rajtam kívül senkinek sincs kifogása.
Meglepő.

De amennyiben ez tovább folyik, akkor meg fogom tárgyalni jogász ismerőseimmel, hogy az Index, mint cég felelőssé tehető-e vallási csoport elleni uszítás, gyűlöletkeltés eltűrése miatt.

A megfelelő idézeteket mellékelni fogom.

Geyza

Előzmény: picur (10)
faithful Creative Commons License 2001.02.22 0 0 11
Ahogyan a Mi Urunk a Názáreti Jézus Krisztus is mondotta volt Lukács evangéliumában:

39.
Monda pedig az Úr néki: Ti farizeusok jóllehet a pohárnak és tálnak külső részét
megtisztítjátok; de a belsőtök rakva ragadománynyal és gonoszsággal.
40.
Bolondok, a ki azt teremtette, a mi kívül van, nem ugyanaz teremtette-é azt is, a mi belől
van?
41.
Csak adjátok alamizsnául a mi benne van; és minden tiszta lesz néktek.
42.
De jaj néktek farizeusok! mert megadjátok a dézsmát a mentától, rutától és minden
paréjtól, de hátra hagyjátok az ítéletet és az Isten szeretetét: pedig ezeket kellene
cselekedni, és amazokat sem elhagyni.
43.
Jaj néktek farizeusok! mert szeretitek az előlülést a gyülekezetekben, és a piaczokon való
köszöntéseket.
44.
Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert olyanok vagytok, mint a sírok, a
melyek nem látszanak, és az emberek, a kik azokon járnak, nem tudják.
45.
Felelvén pedig egy a törvénytudók közül, monda néki: Mester, mikor ezeket mondod,
minket is bántasz.
46.
Ő pedig monda: Jaj néktek is törvénytudók! mert elhordozhatatlan terhekkel terhelitek
meg az embereket, de ti magatok egy ujjotokkal sem illetitek azokat a terheket.
47.
Jaj néktek! mert ti építitek a próféták sírjait; a ti atyáitok pedig megölték őket.
48.
Tehát bizonyságot tesztek és jóvá hagyjátok atyáitok cselekedeteit; mert azok megölték
őket, ti pedig építitek sírjaikat.
49.
Ezért mondta az Isten bölcsesége is: Küldök ő hozzájuk prófétákat és apostolokat; és
azok közül némelyeket megölnek, és némelyeket elüldöznek;
50.
Hogy számon kéressék e nemzetségtől minden próféták vére, mely e világ
fundamentomának felvettetésétől fogva kiontatott,
51.
Az Ábel vérétől fogva mind a Zakariás véréig, ki elveszett az oltár és a templom között:
bizony, mondom néktek, számon kéretik e nemzetségtől.
52.
Jaj néktek törvénytudók! mert elvettétek a tudománynak kulcsát: ti magatok nem
mentetek be, és a kik be akartak menni, azokat meggátoltátok.

:-)

(Tehát ha valaki figyelmesen elolvassa a Bibliát, akkor annak számára kiderül, hogy Jézus Krisztus, képes volt egész felekezeteket -- például a farizeusok felekezetét -- átkozni, és becsmérelni csak és kizárólag vallási hovatartozásuk miatt. Ezek szerint tiltsuk be Jézus Krisztust is, meg a Bibliát is, ahogy az a római katolikusok tették a sötét középkorban... )

Előzmény: Geyza (9)
picur Creative Commons License 2001.02.22 0 0 10
Te Geyza... Olvasd mar el, hogy miket irnak pl az altalad emlitett Arielrol (Hites android es hasonlok). Az ellen is felszolalsz, ugye?
Előzmény: Geyza (9)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 9
Kedves barsyba!

Amit írsz, abban igazad van, de én most nem arra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy egyes népcsoportok, felekezetek általános gyalázása miért tolerálható itt, az indexen?

Természetesen lehet bírálni, szidni egy konkrét személyt, de valakit egy bizonyos felekezethez tartozása miatt gyalázni (ahogy ezt a HGy itteni aktivistái teszik elsősorban a katolikusokkal), nem volna tolerálható. De mégis tolerálják!

Előzmény: barsyba (6)
saafi Creative Commons License 2001.02.22 0 0 8
a Te koradelutani globalofasiszta agymenesed se rossz, de en mar olyant is olvastam "komoly" globalo-tarsadalomtudomanyi, a k. europai globalomagyarsag helyzetevel foglalkozo ertekezesben, hogy asszongya: glokalizmus

gombhangszorot nyerhet, aki helyesen fejti fel a fogalom ertelmet :)))

Előzmény: moha (2)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.02.22 0 0 7

Kedves Geyza
Azok a kitételek, amik ellen felszólalsz valóban izléstelenek.
Annál is inkább mert a katholikus vallás is leginkább olyan, amibe az ember "beleszületik".

A hitgyülisek annyival vannak más helyzetben, hogy ők -ha jol tudom - felnött korukban maguk választják hitüket, tehát a családi indoktrináció a hit választásában kisebb szerepet játszik.
Ezért érteni vélem, hogy ők erre büszkék, estlegesen valami "fölényt" érezhetnek más vallások felett.

De amig az emberek elvileg hitüket szabadon választhatják, vallhatják meg, vagy vitatkozhatnak róla, addig az általad komparációba állított "izésség" picit más müfaj.
Ott a szabad választás sokkal kevésbé valóul meg, mint esetleg van róla tudomásod, és az azzal kapcsolatos visszaélésekhez nem kell a harminc éves háboruig visszamenni.
Hogy a moderátorok türéshatára éppen ezért ez ügyben itt - talán - egy kicsit szigorubban van megvonva, azt, kérlek, tudd be ennek.
Szeretettel üdv
Tamaska

PS
Neked magyarázzam, aki -tudomásom szerint - modi vagy vagy volál?

Előzmény: Geyza (-)
barsyba Creative Commons License 2001.02.22 0 0 6
Kedves Geyza!
A hgy-nak tapasztalaotom szerint a lételeme, hogy ellenséget keressen és találjon mindenkiben aki csak egy kicsit is kritizálni merészeli. Ebben hasonlitanak azokra akik kiválasztottaknak tudják magukat (Nem írom le konkrétan, mert kikre gondolok...)Ez tipikusan szektás magatartás, ami kell az önigazolásukhoz. Sajnos még igazából korrekt vitát sem lehet lefolytatni, mert kompromisszumra nem hajlandok, az alapállásuk a "juszt se...".
Hogy miért a katolikusok a fő ellenségeik, azt nem tudnám megmondani, de a keresztény szekták és a protestánsok egy része is szinte csak a katolikusokra fúj, pedig egyrészük a katolikus egyházból szakadt ki, többnyire úgy, hogy az egyházban lévő emberi gyengeséget (hibát, bűnt) látták olyannak amit nem lehet elfogadni.
Sajnos sokan közülük még mindig a középkornál tartanak, és nem látják a változást, de lehet, hogy nem is akarják látni.
A teljesség miatt megemlítem, hogy az egymás fejéhez gorombaságok vagdosása az bizony egyes személyek esetében kölcsönös. ... barsyba
Előzmény: Geyza (-)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 5
Kedves moha!

Azt javaslom, térjünk vissza a topik témájához, mert a globalizációról, liberalizmusról (amelyek egyébként szintén érdekesek lehetnek) már szól egy-két topik.

moha Creative Commons License 2001.02.22 0 0 4
örülnék neki, ha totalitáriánus globalista ultraliberális "kifejezésegyvelegre" születne egy szakszó. akár a liberál- vagy globalofasiszta. Ami kifejezi, mit is képvisel, mégsem kell fél órát beszélni, hogy valaki megértse. Hiszen parlamenti párt is képviseli ezt a politikai-gazdasági irányvonalat, méghozzá lassanként 10 éve! nem igaz, hogy minden bizgenytűre lehet szakszerű megnevezést alkotni, csak pont erre nem.
Előzmény: Geyza (3)
Geyza Creative Commons License 2001.02.22 0 0 3
Ebben igazad van, kicsit olyan, mint a szeszmentes pálinka, amiről Piszkos Fred szólott valahol.
Előzmény: tata (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!