Keresés

Részletes keresés

dave2 Creative Commons License 2001.03.01 0 0 8
neeeee sulyyedj el!
dave2 Creative Commons License 2001.02.23 0 0 7
Sajna nincs hbo-m. Szidtam is a napot, amikor atlapoztam a mai musort! :(
Remelem a kszolg. tv-ken is lesz meg sok ilyen film.
Előzmény: nightwish (6)
nightwish Creative Commons License 2001.02.23 0 0 6
Vagy úgy! Még nem volt szerencsém hozzá.

Ha a lengyel krimi érdekel, ma este lesz az HBO-n a Harag c. thriller, ígéretesnek tűnik, nézd meg!

Előzmény: dave2 (5)
dave2 Creative Commons License 2001.02.22 0 0 5
Stan, a koporsoarus. Monkey Island 2.
:))
Előzmény: nightwish (4)
nightwish Creative Commons License 2001.02.22 0 0 4
Nem, Boguslaw Bronsky volt, tudod, aki fegyverrel "vezette rá" az amerikaiakat a helyes lengyel kiejtésre, és a végén megrendezte azt a kis tűzijátékot, plusz lelőtte a rosszembert. ha úgy vesszük, nem ő volt az abszolút főszereplő, "csupán" az, aki nélkül elképzelhettelen lett volna a végkifejlet. :)

Ezt a temetkezési vállalkozó-dolgot nem tudom hová tenni, segítenél? :)

Előzmény: dave2 (3)
dave2 Creative Commons License 2001.02.21 0 0 3
Igen.
Ma megneztem Lengyeleorszagot a terkepen. A film elott csak annyit tudtam rola, hogy lengyelul beszelnek arrafele. :) Egy ilyen film sokkal jobb "orszagimazs" lenne szvsz Mo.-nak is mint pld. a tuzijatek...
De jo magyar (modern) akciofilmet en meg nem lattam. A tobbit is hetkonap, ejjel adjak a tv-k... (marmint jo filmeket)
Remelem fogjak meg parszor ismetelni, ill. lathatok egyeb muremekeket is...
Ez a Boguslaw Linda volt a Mayer Ugynok? Kiraly. :)

Az "iraki beepitett ember" csak engem emlekeztetett kisertetiesen egy bizonyos temetkezesi vallalkozo-biztositasi ugynokre? :))

nightwish Creative Commons License 2001.02.21 0 0 2
Így van, nekem is tetszett, a Matrix meg a MI2 hasonlatot kicsit túlzásnak tartom, ennek a cselekménye jóval csavarosabb volt, mint pld. az MI2-é. (Azt felülmúlni persze nem nagy kunszt.)

A mai lengyel krimik szerintem is igencsak jók, nem utolsó sorban azért, mert találtak hozzá egy "arcot": Boguslaw Lindaról van szó. A reklámok szerint "ő a lengyel Bruce Willis", ami persze jókora túlzás, a valóság az, hogy BL a rendszerváltás előtt (értsd: a művészfilmek korszakában) jelentős lengyel színész volt, egyszer mintha Zanussi rendezte filmjét is láttam volna, aztán áttért az akciófilmekre, és ez meghozta neki a "sztárságot".

A másik, ami miatt tetszik a mai lengyel krimi: ők megtalálták a módját annak, hogy a jelentős társadalmi változásokat hozó rendszerváltást ábrázolják, azaz hozzá mertek nyúlni a jelenleg is talán legtöbb embert foglalkoztató nemzedéki élményhez, míg mi nem tettünk e téren (sem) semmit. Pedig a forgatókönyv adott: jelentős vagyonok a semmiből, kriminalizáció, romló közbiztonság, stb.,stb. - a lengyelek ebből remek filmeket forgattak.

A Zsaruk 1-2 (más adón, más ford-tásban: Hekusok 1-2) mellett említést érdemel még a Sara, szintén BL-lel: egy lezüllött, volt elitkatonát a helyi maffiafőnök arra bérel fel, hogy megvédje a lányát, Sara-t üzleti ellenfeleitől. Igen ám, csakhogy a lány még kiskorú, és fejébe veszi, hogy szerelmes a testőrébe, míg a testőr magasról tesz rá... Az HBO-n adták, a sok amcsi film közt elsikkadt, mint ahogy a Ne sírjatok, fiúk!, vagy az Ölj meg, zsaru c. filmek is. Az HBO mellett a Duna szokott néha ilyen jellegű lengyel mozikat adni, ott láttam pld. a Fiata farkasok c. opuszt is; meglepően jó volt.

Ha pedig nem csak krimik/akciófilmek érdekelnek, érdemes megnézni a Tűzzel-vassalt, vagy a Pan Tadeuszt, mert lengyel barátaink történelmi filmek terén is igencsak jók!

Előzmény: dave2 (-)
Gai-luron Creative Commons License 2001.02.20 0 0 1
Vannak jó lengyel filmek ebben a műfajban. Láttad a Zsarukat? Két rész is volt belőle, az eredeti címe Kutyák, asszem. Irigykedhetünk.
Előzmény: dave2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.20 0 0 0
az akció neve 0...
dave2 Creative Commons License 2001.02.20 0 0 topiknyitó
Szombaton volt a Duna TV-n.
Egyszeruen hihetetlen jo volt! Teljesen sokkolt, Mission: Impossible 2 lengyel modra! Es ezerszer jobb!
Rengeteg (uj es regi) otlet, hangulat, hangulat, hangulat... A hangulat nagyon nagy volt!
A film [szinte] Matrix volt (hatasat tekintve), csak a trukkoket, kepi elemeket a _hihetetlen_ hangulati elemek potoltak.
Velemenyek, eszrevetelek, informaciok stb. erdekelnek errol a filmrol, meg hogy ugye nem csak en vagyok ilyen elborult hogy teszett...

dave2.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!