Keresés

Részletes keresés

Barthez Creative Commons License 2002.03.22 0 0 15
D-csoport, Deportivo-Leverkusen 1-3. Toppmöller volt a siker titka
Gálázhat a Bayer

A Bayer Leverkusen 1988-ban nyert már UEFA-kupát, 1998-ban volt már negyeddöntős a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére szinte mindenki a klub történetének legnagyobb sikereként könyvelte el a Deportivo La Coruna elleni 3-1-es diadalt, illetve az ezzel járó negyeddöntős tagságot. Klaus Toppmöller együttese kisebb csodát hajtott végre, hogy idegenben verte meg 3-1-re a Riazor-stadionban az idei kupaszezonban még kudarc nélkül álló Deport (mi több, a galíciaiak európai kupameccsen korábban csak egyszer, 2000. december 6-án a Milantól kaptak ki odahaza), és ezzel csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé.

„Azt hiszem, ez a valaha volt legerősebb Leverkusen - nyilatkozta a találkozó után Reiner Calmund, a Bayer menedzsere. - Két éve, amikor hajszállal lemaradtunk a bajnoki címről, már szépen futballoztunk, de most sokkal lazábbak, ötletesebbek vagyunk. Tudom, hogy egyszer már voltunk negyeddöntősök a Bajnokok Ligájában, de emlékezzenek rá, hogy négy éve a Lierse, a Sporting és a Monaco társaságából léptünk tovább, most pedig a két körben olyan csapatokat utasítottunk magunk mögé, mint a Lyon, a Juventus és az Arsenal. És tudják mit mondok: nem a megszerzett pénz boldogít a leginkább, hanem az a tekintély, amit kivívtunk magunknak."

Calmund szerint egyértelműen Klaus Toppmöllernek köszönhető a Leverkusen jelenlegi szárnyalása, ám az idény elején érkezett vezetőedző ezt szerényen elhárította magától. „Ez nem az én sikerem, hanem az egész csapaté. Mindannyiunké. Csak a dolgomat végeztem, és igyekeztem a tökéletességre törekedni - fogalmazott »Toppi.«- Őrületes, amit ma végrehajtottunk, ennek a sikernek hatalmas lökést kell adnia. Taktikailag tökéleteset nyújtottunk, és megérdemelten nyertünk. A kötelezőkön és a kűrön túljutottunk, ettől kezdve már minden egyes fellépésünk gálának számít."

Sokak szerint a szakember azzal húzott zseniálisat, hogy egy csatárral, méghozzá az eredetileg jósolt Berbatov helyett Brdariccsal küldte pályára embereit Spanyolországban. Az egy hete még csak negyedik számú - akkor a bolgár mellett Neuville és Kirsten is előtte állt - leverkuseni támadónak tartott Brdaric aztán a Juve és a VfB Stuttgart elleni meccshez hasonlóan újfent elsőrangú produkcióval rukkolt elő, mi több, még egy gólpasszra is futotta az erejéből. Az ő átadásából aztán Michael Ballack megszerezte a kulcsfontosságú első találatot. „Büszkék lehetünk a teljesítményünkre - jegyezte meg a lefújás után a Bayer karmestere. - Az edzőnk remekül felkészített bennünket erre a találkozóra. Ez óriási eredmény a Bayer Leverkusen számára, maximális elismerés illeti meg az egész csapatot. Hogy ki lesz a következő ellenfél? Tulajdonképpen mindegy, minden bizonnyal mi leszünk az esélytelenebbek. Azért az biztos, hogy ha már nemzetközi kupában szerepel egy gárda, akkor külföldi riválist szeretne kapni..." Másképp fogalmazva: a Leverkusen mindenképpen el akarja kerülni a címvédő Bayern Münchent, ha ez nem sikerülne, akkor az Calmund szavaival élve „szupercsőd lenne"...

La Corunában sincs pánikhangulat, a gárda teljesítette első számú célját, és újra bejutott a negyeddöntőbe. Ugyanakkor Javier Irureta mester nem tagadta, játékban feltétlenül többet várt csapatától: „Tanulni kell a vereségekből, ebből például azt kell leszűrnünk, hogy nem vehetünk félvállról egy találkozót. Egy-kettőre még sikerült feljönnünk, viszont a harmadik leverkuseni gól megölt bennünket. Ugyanakkor nem értek egyet azokkal, akik kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy elsőként vagy másodikként jut tovább egy csapat a csoportból. Ha megnézi valaki a negyeddöntős gárdákat, megállapíthatja, hogy csak nüansznyi különbségek vannak közöttük."

Végül egy érdekesség: a Deportivo La Coruna negyedszer szerepelt a Bajnokok Ligája valamelyik csoportkörében, negyedszer is tíz pontot szerezve jutott tovább, de most először nem tudta megkaparintani az első helyet!

Zak 02 Creative Commons License 2001.02.25 0 0 14
Deportivo la Coruna 2-2 Real Madrid
1. Real M.
2. Deportivo
...
...
...
...
Zak 02 Creative Commons License 2001.02.21 0 0 12
Deportivo la Coruna 2-0 Galataszar
G.: Victor, Djalminha

Totelcamp!
Ha nem szereted a SzuperDeport, akkor inkább ne is írogass ide, menj a Barca topicba! ITT NEM VAGYUNK RÁD KÍVÁNCSIAK!!!
Remélem vetted az adást
Zak

Előzmény: totelcamp (11)
totelcamp Creative Commons License 2001.02.21 0 0 11
kbbe
Előzmény: Zak 02 (10)
Zak 02 Creative Commons License 2001.02.20 0 0 10
Deportivo - Galataszar
Tippek???
Előzmény: totelcamp (9)
totelcamp Creative Commons License 2001.02.20 0 0 9
HALALREAL
Előzmény: Zak 02 (8)
Zak 02 Creative Commons License 2001.02.19 0 0 8
H A J R Á D E P O R T I V O ! ! !
M O C S K O S B A R C E L O N A ! ! !
Előzmény: Törölt nick (7)
__Tibi Creative Commons License 2001.02.19 0 0 5
De van, például én:-)
Előzmény: xabi (4)
xabi Creative Commons License 2001.02.19 0 0 4
Ez értelmes topic így.
Mi lenne ha Depor szurkolok írnának ide? Vagy olyan nincs?!?
Zak 02 Creative Commons License 2001.02.18 0 0 topiknyitó
Barcelona 2-3 Deportivo
G.:Rivaldo(11-esből), Luis Enrique ill. Djalminha, Vctor(2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!