A sorrend:-BSZT -három kiskutya története (ez később BSZT és a banditák címmel lett újra kiadva négy másik történettel egyben) -a gördeszkaversenyen (itt csatlakozik Umbi) -az SOS-koncerten -a vitorlásversenyen -a háromtusaversenyen (Micike megjelenése-érdekes,hogy mégis végig BSZT. maradt a főcím,persze másképp már túl hosszú lett volna,gondolom) -öt teljes képregény (itt ezek lettek újra kiadva,és ezzel zárul a nem rossz,de picit már akkori szemmel is öreges stílusú Békési Sándor-éra,ő más feladatai miatt nem tudta tovább vállalni a rajzolást.) -... újabb kalandjai a repülőversenyen -a forma 1-es autóversenyen -Budavári kaland -az iskolai akadályversenyen -Négy teljes képregény (itt ez a négy kötet lett kiadva egyben,egyúttal Verebics János grafikus búcsúja is volt,hiszen az ő rajzai illettek a BSZT.-hez a legkevésbé.Innen kezdődött a sorozat fénykora,az első két rajzoló próbálkozásai után Marosi László író végre megtalálta a megfelelő embert Haui József személyében.Vele bontakoztak ki igazán a karakterek.Ekkor vált a BSZT modern,nyugati színvonalú képregénnyé.) -Tiszai hajósok -Rally versenyen -Télapó trükk-Jóember a hóember (két történet egyben) -a farsangi mulatságon -a filmforgatáson -a kincses szigeten -Téli örömök (tervezett,akkoriban beígért kötet,de nem jelent meg.Talán az utolsó történettel azonos,csak addigra más lett a címe) -a tavaszi sportversenyen -a táborban -A vizesnyolcas -A téli randevú (ez lehetett a Téli örömök)
Igen, utána meg megint más vette át és a figurák még gagyibbak lettek. Összesen három rajzoló volt. 1. Békési Sándor (5 rész) 2. Verebics János (4 rész) 3. Haui József (többi)
azé eléggé megabrutál bekezdés egy kb 8 éveseknek szóló képregénysorozatnak mi ? lehet h nem véletlen h kicskét szelidültek a következő részektől a főnökék, kiderült hogy ők is általános isisek (!!) sőt osztálytársai bucóéknak (!!!!!!) és aztán a végére tök összespanoltak, és már egy csapatként indultak pl a kenuversenyen ha jól emlékszem.
felhívnám a figyelmet bucó divatos halászkalapjára, amivel mintegy utat mutatott a fiataloknak.
illetve arra, hogy tacsi mlyen jól beszélt angolul, hisz a britannica encyklopédiát vette ki.
főnök is egy divatdiktátor, ez a nyakkendő csak pár éve jelent meg avril lavigne nevű tinisztár nyakában, és szintúgy nagy kárriert futott be, mint a halászkalap.
továbbá tacsi se akart lemaradni, ő ott baszta el, hogy nem fordítva tette fel a bézbólsapkát. ő lehetett volna az első magyar rapper!
a fagyisnál volt egy madár, kiváncsi vagyok hogy ette volna a fagyjaltot??
illetve , fura, hogy a nyolcvanas évek elején gond nélkül lehetett lövöldözni, a kutya se nézett be, viszont az ajtót nyitvahagyták az emberek.
szettikének általános iskolás létére saját lakása van, meg az összes kutyának.
Sziasztok, most találtam ezt a topikot. Ha van olyan képregényrajongó, aki még nem tud róla: http://www.kepregeny.net/ Ez egy képregényes aranybánya. A BSzT-ból csak két darab van fenn beszkennelve, de a Kockásból vagy negyven, és a Góliátból is találni egy csomót. Aki régen kihajigálta a képregényeit, most letöltheti, és máris lehet nosztalgiázni.
ki tudna irni nekem egy teljes BSZT listat?
mostanaban sikerult szert tennem ujra nehany peldanyra, es erdekelne mennyit(es foleg melyikeket :) kell meg beszereznem ;)
Még egy emlékfoszlány: Mikor a BSZT-ba számháborúztak, és a rosszfiúk mindenféle trükköket kitaláltak, a főnök egy készüléket használt, ami gombnyomásra változtatta a fején a számot, de olyan nehéz volt, hogy benyomta a fejét;-)) KO-nak meg 222222 volt a száma. Valaki ráordított, hogy TAXI! Az meg csak nézett körül bambán, hogy hol?:-))))) Ej, de régen voltak már...
Tarao egy segg volt, kilőtt egy nyilat a nap felé, mire az ég beködösödött, és azt hitte hogy kinyírta a napot;-))) Rahan jó fej volt, egyszer megtanított egy törzset hálóval halászni;-))
Régen nagy képregény fan voltam. Majdnem volt egy teljes Kockás gyűjteményem (Krapulax rlz:-]) meg minden más is;-)) Egyszer a Bobo-ban volt egy ugróverseny, amikor a róka egy háti rakétával ugrott, és a zsűritől 10 pontot gyűjtött be a mutatványért, bezzeg szegény Jávorszarvas elrontja és befröcsköli abírokat (0 pont) :-))) Ez volt a kedvenc epizódom.
Volt egy rakás külföldi (skandináv) Pókemberem, Hulk-om, ezzel voltam a jani az ált. isk.-ben:-)) Mennyivel komolyabbak voltak, mint az akkori magyar Marvel kiadások. Deaz igazi kedvencem asszem egy Alfa magazinos képregény volt, egy csomó Marvel hőssel;-) De jót noszatlgiáztam pár percre:-)
a rahan az egy nagy germán kétméteres állat volt, a tarao meg egy kis kambó aki ilyen maugli féle gyerek volt. namármost nem tudom melyiket szopatta ez a törzs, de a sámán volt a főrossz!
egyebkent csodalom, hogy az Alfarol meg nem volt szo :)
btw, vmelyik kiadvanyban volt egy kepregeny(sorozat [resze]) amiben volt vmi primitiv torzs, amelyik mindig ment a nap utan, mert megakarta olni. mi volt ez? :)
tudom, kicsit zavaros, de tobbre nem emlekszem. ha akadna vki aki ebbol is tudja, hogy mirol van szo, az kerem ossza meg velem ezt az informaciot :)
Egyébként a Pókemberben is volt egy brutális rész, amikor üldöz valami kispályás tolvajt és követi a metróval, és kiérnek valami kertvárosba, ahol csak kertesházak vannak. Az idióta meg nem tud repkedni, és sétálnia kell az utcán a piros-kék jelmezben, miközben az öregek lehuligánozzák, meg rá akarják hívni a rendőrséget, a kiskölkök meg lelocsolják slaggal. Hülyére röhögtem magam.