Keresés

Részletes keresés

mephysto Creative Commons License 2006.04.27 0 0 24
Szerintem alapból az a baj, hogy zéró ügyfélcentrikuságot tanítanak nekik.

De mindenhol ez van. Behúzzák a munkaerőt az utcáról és sorbaállítják. Legyen az biztőr, eladó, akármi...

Nem ügyfél vagy, hanem darab, aki megint kellemetlenkedik, ahelyett, hogy otthonmaradt volna, és különben is csak akadékoskodik, meg különben is, tegnap a mekdonálcban bunkó volt a pénztáros velem, meg amúgy is xar napom van, szóval én is bunkó leszek veled "ügyfélkém".

És még egy szót nem váltottak... Szerintem ez a nagy baj...
01kalandor01 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 23
Én a Corában dolgoztam. Ott se fenékik tejfel a dolgozók helyzete, főleg a pénztárosoké.
stewes Creative Commons License 2002.10.08 0 0 22
Nem mondom, hogy általános de egyszer Bécsben kijövet megállított a biztonsági ôr az egyik áruházban. Én ezt egy picit zokonvettem. Nem részletezem de ez az ember délután már az állásközvetítônél csücsült.
A kereskedelem a bizalomra épül. Ha egy üzlet nem tudja megóvni másképp a vagyonát csak ilyen martalócokkal, akkor ott nagyon nagy baj van.
Előzmény: Mityu (21)
Mityu Creative Commons License 2002.10.08 0 0 21
Hi all! :)

Ugyanmár, ha megfigyelitek az agyonképzett biztonságiőr még önmagában sem bízik :))))

Törpénet: Westend-MediaMarkt - Vettem egy cdírót, megyek pénztárhoz, fizetek, ott áll a kijáratnál az ipse, LÁTJA, hogy fizetek... megyek ki, elkezd vijjogni a biztonsági kapu....a történet egyértelmű, majdnem csavarjaira bontotta a cdírót. Minden második vevőnél megszólalt a vijjogó - lehet, hogy tömegesen loptunk? :DDD
Nemrég vettem egy takarítógépet, történet a fentiektől annyiban külömbözik, hogy nem szólalt meg a vijjogó bizbaz :))))

Amúgy az osztrák Metroban nincs ilyen hadsereg és tapasztalataim szerint - jópár éve kijárunk - nem feltételezik rólam alapban, hogy lopni megyek.

bye

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.19 0 0 20
még nem, és nem is hiszem, hogy fogok
harm Creative Commons License 2001.02.19 0 0 19

Szóval a haver nagyon zokon veszi, hogy minden lépését, minden percét már-már zaklatásba hajlóan ellenőrzik, őt állandóan figyelik; még azt is figyelemmel fogják kísérni -a kártyás öltözőlbeléptető rendszerrel-, hogy hányszor ment ki pisilni.

harm Creative Commons License 2001.02.19 0 0 18

Épp tegnap este berszélgettem az egyik ismerősömmel, aki az egyik MM-ban dolgozik, és ő el akar menni a 3,14-csába (bizt. őrők kedvéért: picsába) onnan.

Hogy velünk kedves vásárlókkal mennyire szívóznak a túliskolázott biztonsági őrök, arról ugye van fogalmunk, node velük is!! A mobiltelefont is csak külön papírral vihetnek be, a mászkáló bizt. őrök őket is sasolják, megy az egymás jelentgetése ezerrel. Plafonról lelógó fekete gömbökre rejtett kamerákkal figyelik őket a teljes munkaidő alatt. NEM a vásárlókat (vagy nem csak), hanem őket. Dugikamit használnak, nehogymá' lássák a megfigyleő eszközöket; akkor tudnák, hogy merre van fordítva!!

Most akarnak bevezetni egy kártyás rendszert, ami regisztrálná, hogy ki mennyi időt tölt az öltözőben, és mennyit a munkaterületen. Két hasmenéses nap után kirugják az eladót??!?

Tegnap este óta sejtem, hogy a MM-os eladók ugyan mitől stresszesek, és mi az, ami kihatással van a viselkedésükre (a 12 órás napi munkaidőn kívül, nyitástól zárásig!!). Én sem örülnék neki, ha a munkahelyemen állandóan biztonsági őrök lesnék minden mozdulatomat, hogy mikor lopok; nem örülnék, ha fekete gömbbe zárt sunyikamerák bármelyike, bármikor rám irányulna. Várásrlóként meg van a véleményem (és nem is hízelgő!!) a MM-ról -amelyet meg írtam valamelyik ide illő topikba-; de asszem dolgozónak sem mennék oda, max. a munkanélküliség elől menekülve.

Nem tudom, egy "középvezető" mennyire emelkedik ki ott és mennyire tudja magát függetleníteni a MM-os hülyeségek alól; én nem kísérleteznék, ha van egy elfogadható munkahelyem, nem hagynám el a MM miatt.

Üdv, Harm

kivi Creative Commons License 2001.02.19 0 0 17
A MediaMarkt-beli faragatlan vagyonőrökről már 4 topic is volt, sok érdekes info van bennük.
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.18 0 0 16
végülis a Metro is pont olyan ratyi, mintha osztrák lenne, nemigaz?
Előzmény: egotrip1 (15)
egotrip1 Creative Commons License 2001.02.18 0 0 15
Rossz sejtelmed ezesetben helyes. Német cégről van szó.
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.18 0 0 14
milyen nemzetiségű?

(rosszat sejtek: végülis az RWE/Metro/Praktiker is német)

Előzmény: egotrip1 (11)
egotrip1 Creative Commons License 2001.02.18 0 0 13
Ez lehet, hogy igaz... sajna
Előzmény: Ryan (12)
Ryan Creative Commons License 2001.02.18 0 0 12
Az lehet, de szerintem külön tanítják a dolgozóiknak, hogy hogyan kell bunkónak lenni.
Előzmény: egotrip1 (11)
egotrip1 Creative Commons License 2001.02.18 0 0 11
Ahoj,
A Media Markt nem osztrák cég.
Amúgy köszi az értékes hozzászólást.
Előzmény: Törölt nick (9)
Dr Mac Creative Commons License 2001.02.18 0 0 10
Elmondom egy élményemet, hátha ez segít dönteni.
Helyszín: Europark, Media Markt
Vásároltam egy Discmant, fizetés után nem jöttem el egyből a pénztártól, mert ismerősökkel voltam, mondom megvárom őket is. Ez már eleve gyanús lett egy nyakkendős figurának, mert elkezdett helyezkedni rám egy biztonsági őrrel karöltve. Mikor jöttünk kifelé, megállít.
- Mutassa meg a szatyrát! (Semmi legyen szíves, vagy jónapot).
- Minek?
- Mert szeretném látni, mit hoz ki.
- Mi köze hozzá - kérdem én.
- Úgy láttam, hogy valamit ki akar hozni fizetés nélkül.
(A beszélgetés úgy zajlott, hogy a nyakkendős németül gagyogott, a biztonsági ember fordított)
- A pénztári riasztó jelzett - kérdem naívan.
- Nem.
- Akkor nincs nálam semmi, amit nem fizettem ki.
- De a pénztári riasztót még nem üzemelték be.
- Az engem nem érdekel. Különben sincs kiírva, hogy az alkalmazottak jogosultak a táskák átvizsgálására.
- Ne kötekedjen - mondja a nyakkendős- mert rendőrt hívunk.
- Rendben - mondom,- megvárom.
Eddigre már szép kis csoportosulás alakult ki, a nyakkendős kezdte magát kényelmetlenül érezni. Ennek ellenére rendőrt hívtak. A járőr igazoltatott, majd mikor kiderült, hogy valahol kollégák vagyunk, félrevont és megkérdezte, mi a helyzet. Elmagyaráztam röviden, mire ő elkezdett rázkódni a röhögéstől. Majd azt mondta:
- Mutasd már meg neki, b... meg és menjünk.
Nos a nyakkendős kiborította a szatyor tartalmát, kibontotta a Discmant, kiszedegette az összes tartozékot cak azért, hogy érezzem, mégis ő nyert. Majd mint aki jól végezte dolgát, távozni akart. Ekkor én eléggé emelt hangon rászóltam:
- Pakolj már vissza mindent a dobozába öreg!
A nyakkendős nem értette,mi van és visszakérdezett. A biztonsági őr tolmácsolt, bár érezte, hogy jobb lenne neki valahol máshol lenni.
- Minden rendben van - mondta- távozhat.
- Nem úgy van az. Én ezt a ketyerét ajándékba vettem, ez a bunkó meg széthányta az egészet. Csomagolja szépen vissza, ahogy volt - kiabáltam.
- Maradj már csendben haver - szólt az egyik rendőr.
- Dehogy maradok. Mit képzel ez a bunkó? Feltart fél órája, szétbarmolja az ajándéknak vett cuccot, majd elegánsan távozik? Hát ilyet nem játszunk. Vagy visszacsomagol mindent, vagy adják vissza a pénzemet.
Na azt hiszem, ekkor jelent meg valami nagyfőnök féle ember, kérdezett pár dolgot, majd sk. csomagolta vissza a dobozt. Elnézést kért, majd a nyakkendőst magával rángatta.
Számomra a tanulság annyi volt a dologból, hogy a Media Markt közelébe sem mentem azóta sem, mert ahol ilyen emberek dolgoznak, ott egyéb más is megtörténhet.
Bocs, ha kicsit hosszú voltam.
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.17 0 0 9
neki még nem, vele igen

mint más osztrák cégekkel is

egy a kulcsszó: osztrák cég - van, akinek ez már bővel elegendő info

súgok: én soha, semmi pénzért nem tenném

Előzmény: egotrip1 (8)
egotrip1 Creative Commons License 2001.02.17 0 0 8
Hát senki???
egotrip1 Creative Commons License 2001.02.17 0 0 7
Naná, az emberek általában státuszuk megőrzése céljából dolgoznak...
Gai-luron Creative Commons License 2001.02.17 0 0 6
Egy rakás félbunkó fehéringes biztonsági farok állított meg a Westendes Mediamarktban, hogy adjam le a táskámat. Szó nélkül távoztam. Egy ilyen szar helyre mész dolgozni? Érzem soraidból, hogy státusz (különben nem írtad volna, hogy középvezető), de mégis.
ZedIzDead Creative Commons License 2001.02.17 0 0 5
MediaMarkt = Metro, Metro = 0 => menekülj!

[ZedIzDead]

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.17 0 0 4
Ha úgy bánnak a dolgozókkal, mint a vásárlókkal, akkor én fejvesztve menekülnék még a közeléből is :-(
Siegfried Creative Commons License 2001.02.17 0 0 3
Nem hiszem, hogy sok volt ill. jelenleg is Mediamarktos középvezető mászkál itt, aki tanácsot tud adni.

Néha vásárolok ott.

Előzmény: egotrip1 (2)
egotrip1 Creative Commons License 2001.02.17 0 0 2
Hát ez az.
Most kéne döntenem.
(középvezetői beosztás, jó pénz)
De nincsenek infoim.
Siegfried Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1
Te dolg0ztál már?
Előzmény: egotrip1 (-)
eMM Creative Commons License 2001.02.17 0 0 0
nulla ideig dolgoztam ott.
Előzmény: egotrip1 (-)
egotrip1 Creative Commons License 2001.02.17 0 0 topiknyitó
Szasztok!

Tapasztalatokat, véleményeket, élményeket várnék.
Köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!