Keresés

Részletes keresés

heves jeges Creative Commons License 2004.06.12 0 0 23
Hát igen, szoptat és szopat nem ugyanaz.
Előzmény: Tájékoztató Iroda (22)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2004.06.12 0 0 22
Bocs, későn vettem észre, hogy ez a topic kisbabák szoptatásáról szól, s nem magamutogatókról:-)
Előzmény: Tájékoztató Iroda (21)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2004.06.12 0 0 21
Hogy Megyó egyik kampányrendezvényén nyilvános szopatást ajánlott-e fel az őt kifütyülőknek, azt még vizsgálja az erkölcsrendészet és a közterületfelügylet.
De az üzenet, a felkérés egyértelmű volt: szopjatok le! Mindezt persze, mint tudjuk, egy mélyen emberi, európai, toleráns, árokbemetemető, békességteremtő és modern szociáldemokrata szellemben.
A köztársaság e szerény és illedelmes első szolgája (prime minister) lám milyen jó példával jár elő a fiatalok és általában a magyar emberek számára.
De felkérlek benneteket, vasárnapig ne nagyon mutogassátok ezt a jelet, mert az kampánycsendsértés lenne, hiszen nyilvánvaló, ez most már az MSZP hivatalos jele, sőt logoja:-)))


Édes Mézes Creative Commons License 2001.10.30 0 0 20
Gyerkőcök,
Ne má'! Aki tudja, csinálja, aki meg nem az inkább olvasson, érdeklődjön. De ezek a szövegek a nyilvános szoptatásról... gyalázat. Ha valakit zavar, ne nézzen oda, semmi felháborító nincs benne!

Itt a HUSZon igencsak provokatív ez a témafelvetés! Ha a topiknyitó valóban érdeklődik, menjen át a Szülőibe!

Van aki inkább elvonul, és van aki természetesnek veszi a nyilvános szopit, különbözőek vagyunk.
Egyébként a kisbabát csak a cici érdekli, ha az anyuci békén van hagyva, akkor szinte mindegy milyen környezetben történik a szopi. Mi így néztük végig a foci EB-t, az olimpiát (a babám természetesen a képernyőtől elfordítva), így néztünk házat, így jártunk strandra, így jártunk ki a telekre, így tartottunk családi banzájt. Én a nagycsalád előtt nem szoktam toplessezni, de amikor szopi volt, akkor nem zavart se engem, se a többieket.
Szopi közben nagyon kevés látszik a ciciből és egyáltalán nem kihívó a látvány.

AttilaS28 Creative Commons License 2001.10.30 0 0 19

evekkel ezelött volt egy baratnöm,akinek volt egy pici,3 honapos kisfia.
elöfordult,hogy valahova elmentünk(vasarolni,setalni),es akkor az emlitett kerdest ugy
oldotta meg,hogy a kocsimban szoptatta meg a kicsit.
egyebkent semmi kivetnivalot nem latok a dologban.
a helyi plazaban en is lattam mar olyan nöt,aki olyan diszkreten szoptatta a gyereket,hogy
csak amiatt vettem eszre,mert velem szemben ült.nem toplessben volt!:)))

zuzmo Creative Commons License 2001.10.29 0 0 18
hmmm, van egy barátnőm, ki mindenhol szoptat, igyexik nem a cicijeit mutogatni, de hallod, s egyszerűen kényelmetlen nem oda nézni...
a strandon meg mosolyogva bámulom a ciciket.
kicsit más, mikor az ismerősöd.
(azzal egyetértek, hogy a gyerek egyen, de ahol lehet, tényleg nem rosszfejség elfordulni, arrébb menni, csak hogy másoknak ne legyen kényelmetlen...)
Előzmény: Nőgyógyász (10)
bolyongó Creative Commons License 2001.10.29 0 0 17
szerintem nem gusztustalan. normális.
Előzmény: RogerWilco (-)
hbb Creative Commons License 2001.02.20 0 0 16
nem tetszik.
Előzmény: Barak Elhanan Har-Shafir (15)
Barak Elhanan Har-Shafir Creative Commons License 2001.02.19 0 0 15
Én még nem láttam nyílvános helyen ilyet, de attól még biztos előfordul.
Titán625 Creative Commons License 2001.02.19 0 0 14
Nemreg lattam a Westendben egy tok kulturalt oltozetu (nem hajlektalan kinezetu) not aki szoptatott...hat ilyent meg nem lattam...tomegbe...
Jo melle volt. (csecsemo taplalasra):)
bolygohollandi Creative Commons License 2001.02.19 0 0 13
Kerge_marha:
Hát amennyire nem álltam meg sohasem, ha megláttam egy utcán szoptató nőt, olyannyira megállnék ha a Nyugati előtti kaváriumban valaki nyilvánosan "szopatna"; mit megállnék, körbe is járnám, meg is tapsolnám, drukkolnék a sikeres végkifejlethez (be azért nem szállnék, mert konzervatív vagyok) - mindazonáltal, hadd reméljem, tömegestül nem botlom a közeljövőben ilyen tevékenységet folytató párokba jártomban-keltemben.
b.
Előzmény: kerge_marha (9)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.19 0 0 11

Ez egy bensőséges dolog. A kialakuló kötödés lépcsőfokai. Akkor és ott csak a gyerekre lehet figyelni, a közönség elvonja a gondolatokat. Beszélgetni, olvasni, tévét nézni közben, az egy intim kapcsolat megtörését jelenti. Akkor csak a baba létezik, még a papája is a perifériára szorul - átmenetileg.
Egyetértek Caixával, hogy bármilyen helyzetben meg lehet oldani az elkülönülést. Egyébként is, ha az időket betartjuk, csak pár hónapos korig kell sűrűbben, fél éves korától már a köztes időket egy teával is lehet nyújtani adott esetben, piciként meg a gyereknek jobb, ha nem megy nagy társaságba - márcsak a fertőzés lehetősége miatt is.
Én is jártam néhány világvárosban, de ilyet mindig egyféle csoportba (nem feltétlenül nemzetiségi, inkább társadalmi) sorolható emberektől láttam.
Nőgyógyász Creative Commons License 2001.02.18 0 0 10
Aki viszont megis menosebb volt, es mashol kellett szoptatnia a gyereket, akkor elvonult vendegsegben egy masik szobaba vagy valahogy megoldotta az elkulonulest.

Caixa, egy kérdés: a strandon vagy tengerparton viszont zokszó nélkül dobják le a felsőrészt, ugye? Pedig egy célszerűen megválasztott öltözetnél (ha nem kell derékig letolni mindent a szoptatáshoz), amikor a gyermek szájában már eltűnt a mellbimbó, már nem sok látvány marad.

Előzmény: caixa (8)
kerge_marha Creative Commons License 2001.02.18 0 0 9
és nyilvánosan szopatni? :-))))
caixa Creative Commons License 2001.02.18 0 0 8
Nekem ugyan nincs meg gyermekem, es pontosan nem tudom, hogy gyakorlo anyakent hogyan cselekednek:

Mindenesetre a kisbabas ismeroseim egyaltalan nem szoptatnak a nyilvanossag elott. Valahogy nem illik, nem szokas. Akinek pici babaja volt, amig szoptatta, addig ugy erezte, hogy max. napi nehany orara megy el a par honapos babajaval otthonrol nyilvanos helyre.

Aki viszont megis menosebb volt, es mashol kellett szoptatnia a gyereket, akkor elvonult vendegsegben egy masik szobaba vagy valahogy megoldotta az elkulonulest.

Az unokatestverem felesege jar hozzank gyakrabban mostanaban, o ugy erzi csendben es egyedul (max. a ferje van jelen) szoptatja a kisfiat, ezert a nappalibol atjon az en szobamba arra a 10-15 percre. Elofordult mar olyan is, hogy a fiu csaladtagokat kikuldtek a konyhaba kavet fozni..:))

Gondolom, a legtobben kenyelmetlenul erzik magukat itt es most (ma, Magyarorszagon) akkor is, ha nyilvanosan kell igy etetniuk illetve akkor is, ha egy jobb etteremben szoptato not latnak. En pl. meg nem lattam senkit sem nyilvanosan szoptatni sem Budapest vilagvarosban, sem Texas modern allamaban, sem Izrael metropoliszaiban.:))

dalia Creative Commons License 2001.02.18 0 0 7
Nem értem, nem értem és nem értem.

Egészséges, szerencsés esetben egy csecsemő élete első 12 hónapjába táplálkozik anyatejjel, az első 6 hónapban kizárolagosan. Ez azt jelenti, hogy nappal 2-3 óránként eszik. /vagy ygakrabban akár.../
Hogy képzeled, hogy ne szpotassanak nyilvános helyen, kvázi ne egyen a baba nyilvános helyen?
Azaz egy kismamának babástul otthon a helye, igaz?
Lehetőség szerint a konyhában...

Szeptemberre várom első gyermekemet, és ha szoptatni fogom nyilvános helyen, akkor bizonyosan nem botránykeltési szándékkal teszem majd ezt, hanem mert úgy érzem jogunk van normálisan élni, a szsbad délutánjaim egyrészét társaságban, kávézókban, szabad levegőn tölteni. És nagyon nem szeretném, ha órához kellene igazítanom az életünket, csak mert a tolerancia szó ismereretlen egyesek számára.

Hozzátenném, jónéhány évet éltem Frankfurtban, többször jártam Párizsban. Két világváros, ahol számtalanszor láttam kávézókban, parkokban éttermekben nőket szoptatni, szőkéket, kékszeműeket :) Ennyit a Balkánról.

RogerWilco Creative Commons License 2001.02.17 0 0 6
Talán tényleg nem HUSZ-os téma - bár a H meg az U betü is benne van, nem csak az SZ. :-)
Valóban arra voltam kiváncsi, kiböl milyen reakciókat vált ki. Mit mondjak lesújtó az érkezett néhány vélemény. Anélkül, hogy bárkire konkrétan hivatkoznék - ha ez az uralkodó felfogás Mo-n, akkor a Balkán tényleg a Lajtánál kezdödik.
bolygohollandi Creative Commons License 2001.02.17 0 0 4
Hát csakugyan elég értelmetlennek tűnhet a felvetés, de hát vegyük komolyan, valamiért csak felmerült...
De mit kívánsz tudni tulajdonképpen? Hogy többségünk extázisba esik a látványtól, vagy felkavarodik a gyomra, vagy semlegesen viszonyul a dologhoz, netán más reakciót vált ki belőle......???
Ami a puszta tényt illeti, nos, mint ezt mind valszeg jól látjuk, ebben a kultúrkörben, itt, Mo-n nem jellemzően az a szokás, hogy a kimamák nyilvánosan szoptatják a gyermekeiket, de ha mégis, arra általában valami kényszer viszi rá őket.
Nem akarok itt nemzetiségi(?) vitába bonyolódni, de jómagam nyilvánosan etetni (szoptatni) gyermeket addig kizárólag országunk egyféle etnikumánál láttam....semmilyen hatással nem volt rám....
Előzmény: RogerWilco (-)
Metalhead Creative Commons License 2001.02.17 0 0 3
Szerintem undorito dolog.
Ez egy teljesen szemelyes dolog anyja es gyereke kozott.
Amig nem az en gyerekemet szoptatjak, nem tud erdekelni, es nem is akarom latni.
PPPPPPPPFFFFFFUUUUUUUUUJJJJJJJJ
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.17 0 0 2
Nekem tetszik. És ha felnősz, akkor talán majd te is megérted, hogy ez miért történik.
Előzmény: RogerWilco (-)
MGperY Creative Commons License 2001.02.17 0 0 1
bezony.
Előzmény: Nick Grabowski (0)
Nick Grabowski Creative Commons License 2001.02.16 0 0 0
Ennek szerintem 0 köze van a HUSZ-hoz. Vagy legfeljebb annyi, mint enni látni valakit. Vagy amikor a pincér kihozza az ételt. Ez evés, nem szex.
RogerWilco Creative Commons License 2001.02.16 0 0 topiknyitó
Ez inkább a szex eredményére vonatkozik :-), de kiváncsi vagyok, mi a véleményetek az olyan kismamákról, akik nyilvános helyen (étterem, stb) szoptatják babájukat. Normális? Visszataszító? Bájos? Gusztustalan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!