Keresés

Részletes keresés

Maccskacico Creative Commons License 2010.09.24 0 0 70
Költözz máshova.
Előzmény: boszi1968 (67)
boszi1968 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 67
a mi falunk arról volt híres hogy egy cigány család lakott a faluba.most már sokan vannak.de ezek betudtak illeszkedni.egyetlen család van aki csinálja a bajt.de hiába szólunk az önkormányzatnál fülük botját sem mozgatják.valaki adjon már tanácsot,
mert ez a helyzet már kibírhatatlan.a rendőrséget is kihívtuk nem is egyszer de semmit nem csináltak.hatásos tanácsokat kérek.
pSzabolcs Creative Commons License 2009.06.02 0 0 66
Szerintem egy fontos kérdés a jövőre nézve, hogy mit kezdünk a cigány magyarokkal, mert ha ez így folytatódik rossz vége lesz. Nekem is vannak előitéleteim a cigányokkal kapcsolatba nem tagadom. Egyszer betámadtak az utcán késsel meg viperával. A legfontosabb, hogy félretegyük az előítéleteket és mélyebbre ássunk a kérdésben. Csak úgy lehet ebből a krízisből kilábalni ha a társadalomba aktívan beépítjük a cigányokat. Ehhez az kell, hogy a szadeszes cigány vezetők és az önmagát kikiáltott cigányvajda eltűnjenek a színről. A legfőbb okozóí annak amit ma látunk. A másik gond a ki nem mondott érzelmek, ennek céljából csinálni kéne egy tv-s fórumot, melyben be kéne hívni cigány vezetőket és az ő szerintük ellen oldalt. Közbe a nézők is kérdezhetnek. A másik lényeges probléma az oktatás és sport a cigányság körében. Fontos a cigányság körében, hogy ne azt lássák h segélyekből jobban megélnek mintha dolgoznának. A sportban pedig hihetetlenűl ügyesek (box, tánc), csak motiválni kellene őket és pénzzel támogatni a kistelepüléseket, hogy legalább elvigye őket egy busz a főbb sporttelepülésekre.
noname10 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 64
Cigánykérdés az nincs, csak -bűnözés, de az nagyon...
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2008.05.11 0 0 63
Talán járható út a brit példa, ahol mérsékelt prédikátorokat alkalmaznak a mecsetekben, akik Európa iszlamizálása helyett a beilleszkedésre, az Iszlám és a nyugati normák összeegyeztetésére sürgetik a fiatalságot. Előmozdíthatja ennek a célnak az elérését a cantenbury érsek azon javaslata is, hogy a saria egyes elemeit építsék be az ország jogrendszerébe, közelebb hozva ezzel is a muszlimokat az államhoz.


Hogy irhat ilyen hulyeseget a 168 ora??!!

Botrany volt az ersek kijelentesebol, meg magyarazkodnia kellett utana miatta!



Előzmény: Pusztapalota (62)
Pusztapalota Creative Commons License 2008.05.10 0 0 62
Ez egy friss szélsőbalos 168 óra cikk.
Amit itt leírnak teljességgel illik a cigányságra.
Ha a uszlimokra kell leírni ugyanezt a 168 óra leírja ugyanazokat a dolgokat, amit a cigánysággal szemben leírhatatlannak tart.
Abszolút kettősség. Ezek szerint náluk tökéletesen műáködik a kettős mérce.
Olyan cikk ez, amin csak tátottam a számat.

http://www.168ora.hu/cikk.php?cikk=20050


Az iszlám beszüli magát Európába
A nyugat-európai sajtóban, értelmiségi, de még politikai körökben is egyre többen teszik fel a kérdést, mi lesz a kontinens jövője? Vajon a 21. század vége felé kisebbségbe kerülnek az európaiak saját földrészükön a muszlimokkal szemben?
Kétségtelen, hogy az idő az iszlám világ felől bevándoroltaknak dolgozik, mert míg körükben a születések száma kimagasló, addig az eredeti lakosság egyre inkább fogy és elöregszik. Ez azonban súlyos konfliktusokhoz vezethet.

Az első muszlim közösségek az 1960-as évek nagy gazdasági fellendülése idején érkeztek Nyugat-Európa országaiba, amikor a nehéziparnak nagy mennyiségű, olcsó, képzetlen munkaerőre volt szüksége. Akkor még senki sem gondolta, hogy az Észak-Afrikából, Törökországból és Dél-Ázsiából érkező vendégmunkások nem térnek vissza hazájukba, hanem idővel családjukat is magukkal hozzák és London, Párizs, vagy Amszterdam külvárosaiban végleg letelepednek. Jelenleg mintegy 16 millió iszlám vallású bevándorló él Nyugat-Európában, a legtöbben Franciaországban és Németországban. Egyes becslések szerint Marseille, Amszterdam és Rotterdam 2015-re muszlim többségű városokká válnak.

A probléma nem is abban rejtőzik, hogy egy kisebbség lélekszáma folyamatosan növekszik a többséghez képest. A gond az, hogy a kisebbség nem tud beilleszkedni az őt befogadó társadalomba, nem képes, és nem is akarja elsajátítani annak normáit.
Az európai muszlimok talán legnagyobb része elutasítja az európai kultúrát és értékrendet, foggal körömmel ragaszkodik saját hagyományaihoz. A bevándorlók utódai is elszeparáltan, a nagyvárosok külső kerületeiben élnek. Az általános gazdasági növekedés lelassulásával sokuknak nincs munkája, többségük pedig nem jut el a középiskoláig. Emiatt Párizs, London, vagy Amszterdam egyes muszlim negyedeibe még a rendőrök sem merik a lábukat betenni. A legújabb statisztikák szerint a francia börtönök lakosságának több mint fele iszlám vallású, noha az ország lakosságán belüli arányuk csupán 10%.

A témával foglalkozó kutatók a muszlimok beilleszkedésének kudarcát két tényezővel magyarázzák. Egyrészt a bevándorlók az anyaország legelmaradottabb részeiről érkeztek. Első generációjuk még írástudatlan volt, a törzsi beidegződéseket pedig gyermekeik és unokáik sem tudták levetkőzni, ami megnehezíti integrációjukat.

A másik oka azonban az európai kultúrában keresendő. Unni Wikan Nagylelkű Árulás: Politika és kultúra az új Európában (Generous Betrayal: Politics of Culture in the New Europe) című könyvében azt írja, hogy az európai társadalmak különböznek az amerikai olvasztótégelytől. Az öreg kontinens országai a mai napig nemzetállamok maradtak, ahol csak akkor lehet valaki dán, svéd, vagy holland, ha apja is az volt. Bőre fehér, neve nem idegen hangzású. Mindenki más az idegenek, az "ők" körébe tartoznak "velünk" szemben. Így egy marokkóit, vagy törököt soha sem fogadnak el egynek önmaguk közül.

Ez a fajta európai mentalitás az egyik fő oka a militáns iszlám terjedésének a földrészen. Sok bevándorló fiatal már elvesztette kapcsoatát az anyaországgal. Soha nem járt ott és nyelvét sem beszéli. Azonban ott, ahol él, számkivetettnek érzi magát. Sőt, mivel a 18-25 éves muszlimok többnyire munkanélküliek és képzetlenek, önmaguk is elutasítják, hogy ahhoz a társadalomhoz tartozzanak, ahol képtelenek céljaikat megvalósítani. Számukra az egyetlen identitásbeli keretet a radikális iszlamizmus adja meg. Ennek az egyik eredménye, hogy Irakban egyre több Európából érkezett fiatal követ el öngyilkos merényleteket.

A muszlim lakosság beilleszkedési képtelensége egyre több feszültséget generál az európai országokban. Miután Theo van Gogh filmrendezőt egy marokkói eredetű fiatal 2004-ben Amszterdamban meggyilkolta, a többségi társadalomban is felerősödtek a radikális hangok. Geert Wilders holland politikus Fitna (polgárháború) című filmjében lesarkított, torz képet ad az iszlámról. Egyes bloggerek egyenesen atomháborút javasolnak, amiben letörlik az iszlám országokat a térképről. A ?mérsékeltebbek? a tömeges népirtás és a rabszolgaság visszaállítása mellett törnek lándzsát.

Mindennek fényében a témával foglalkozók sötét jövőt vizionálnak kontinensünknek. Van, aki biztosra veszi, hogy Európa idővel "Eurábiává" válik és integrálódik az iszlám világba. Mások véres faji háborút jósolnak, ahol végül kiűzik, vagy kiirtják a muszlimokat.

Vajon létezik azonban harmadik út is, ahol mindkét közösség megtalálja saját számítását? Van esély a nyugati kultúra és az Iszlám szintézisére? Talán járható út a brit példa, ahol mérsékelt prédikátorokat alkalmaznak a mecsetekben, akik Európa iszlamizálása helyett a beilleszkedésre, az Iszlám és a nyugati normák összeegyeztetésére sürgetik a fiatalságot. Előmozdíthatja ennek a célnak az elérését a cantenbury érsek azon javaslata is, hogy a saria egyes elemeit építsék be az ország jogrendszerébe, közelebb hozva ezzel is a muszlimokat az államhoz.
bubus Creative Commons License 2008.02.22 0 0 61

Értelmezni kellene hogy egyáltalán mi az hogy "cigány kérdés".

 

Például sétálsz a varosban, és odamegy hozzád hat roma és kérdez tőled valamit.      Az vajon cigánykérdés ?

 

Érdeklődik PinaBubus

 

 

mkoteles Creative Commons License 2008.02.22 0 0 60

Magyarországon csak cigányok élnek:

 

http://mover.blog.hu/2008/02/22/lattal_mar_magyart

MolnarErik Creative Commons License 2008.02.20 0 0 59

Hát inkább agyhalál és beégés a maximumon:

"A Natura 2000 hálózatába tartozó Sajóládi erdő 98 %-át fejszével és láncfűrésszel felszerelt illegális fatolvajok, illetve az erdő kezelésével megbízott erdészeti igazgatóság dolgozói szisztematikusan mára kiirtották."

http://zolderdo.net/1_zld_erd_mrnki_iroda/archive/247_erdirts.html

 

Vagyis azért nem nyomoznak, mert az erdészet vágatta ki. Itt is az indoklásuk, h miért:

"A talaj vízszintjének nagymértékű csökkenését rohamosan követte a - mesterséges eredetű -faállomány lábon száradása, mely miatt a faanyag hasznosíthatóságának céljával kényszerű - hatóságilag előírt - kitermelésekre került sor."

"ennek a területnek a Natura 2000 hálózatba történő bevonása hibás döntés volt"

http://zolderdo.net/1_zld_erd_mrnki_iroda/archive/250_sajldi_erd_avagy_de_j_aut_a_trabant.html

Előzmény: gepmax (53)
dzsaba Creative Commons License 2008.02.20 0 0 58
Ezek mind ennek a liberális kormánynak a bünei,mert nem törekedtek a közvagyon mint emberiségi örökség megvédésére, és ezért a föbünösök,ök, mert nem akadályozták, meg nem adtak intézkedést a törvénytelenség felszámolására,azonnali hatállyal!!
Előzmény: gepmax (53)
Hun Skinhead Creative Commons License 2008.02.20 0 0 57

Van e cigány kérdés Magyarországon...  Szerintem ez nem kérdés!

Hol élünk mi Magyarok? "Cigányföldön" vagy Magyarországon? Ez nagyon átlagos laikus kérdés, de ez a fő alap kérdés. Mi az, hogy egy cigánynak több joga van a hazámban mint nekem? (egy fehér Magyar embernek)  Felvannak háborodva a Mgyar előítéletektöl, de szerintem ezek inkább utóítéletek, amit maguknak köszönhetnek.. Szerintem egy hazát, egy országot a hit, és a hazaszertet tesz erőssé, ha EGY népnek EGY hite van. Még ha el is néznénk abőrszínt(amit nem nézünk el), akkor is ott van az a bizonyos hit, amiröl az imént írtam, és egy ízig vérig cigányban sosem lesz meg az a hit, ami erősítené a Magyar-hazát. Csak rombolja... Régen is, pl. a sumérok is a beszivárgó "népek" miatt "tűntek el"... És a történelem ismétli önmagát... Magyarországon mikor egyre több volt az idegen "nép" akkor kezdett igazán szarba lenni, mikor már nem a saját magunk urai voltunk, és jött trianon... És azóta is egyre rosszabb... És lesz mégrosszabb is. Most mondjátok meg, h ha nem lennének idegenek, csak Magyarok, akikben megvan az ősi igaz Magyar hit, akkor ez lenne mint most? Annyi dolgot feltudnék kapásbol sorolni, h csak na, ami a Magyarság ellen történik a jelen "kormányzásban" és az Országban... És ez azért van, mert kevés az igaz Magyar, és sok az idegen... Nem tudok most többet írni, mert mennem kell, de ez is egy elég nyomós indok, h van e "cigány kérdés..." Amellett, h pár éve kirabolták apám telkét, és az egyiket másnap apám és a szomszéd elkapta, mert a barom visszajött, mert otthagyta a pajszert, és apámék elverték, és még őket akarták feljelenteni, h "őnbíráskodtak". A cigányt meg elengedték azzal, h "megélhetési bűnöző". És azóta is egy csomószor betörtek... NYáron majdnem leszúrták fatert, szerencséje volt, h nem egyszerű a telkünkön a járás... És a rendőrök hallatán kiugráltak és elmenekültek...

 Amiért apám és én megdolgozunk azt ők elvihetik, mert megélhetési bűnözők, csak azért azok, mert nem tanulnak és nem dolgoznak...

Én 13évesen intézetbe kerültem 18éves koromig. 50%cigány volt... És már 5éves korban lehetett látni az óriási különbséget a Magyar és a cigány gyerek özött. Pedig egyformán nevelték őket bennt az otthonban, és mégis óriási különbségek voltak. És nem csak egy gyereken látszott, hanem mindegyiken. Nekem senki nem mondja, h a szín nem számít és a vérben csak sejtek vannak... Van ott más is...

Most csak ennyi fért bele, ha eltudtad olvasni az már jó jel:)

Üdvözlettel: Attila

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 56
Azt hiszem nem önekik kell megbeszelni.Hanem a tisztelt szegregacio ellenes harcosok mutathatnak jo peldat.
Előzmény: Linux fan (55)
Linux fan Creative Commons License 2008.01.05 0 0 55
Érdekes lesz, amikor Papp Lajos szívsebész és egy cigány vajda leülnek megvitatni, hogy hány gyereket vetessenek fel a Lauder Javnéba.
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 54
Megjelent egy felhivas a Goj motorosok honlapjan a ciganykerdes megoldasara.Alairassal lehet tamogatni.

http://gojmotorosok.hu/index.php?page=appeal
gepmax Creative Commons License 2008.01.05 0 0 53
A rendőrség már nem nyomoz a kiirtott sajóládi erdő ügyében
A sajóládi erdő 98 százalékát irtották ki fatolvajok
A 180 hektáros természetvédelmi területet szinte teljesen felszámolták

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a szinte teljesen kivágott sajóládi erdő ügyében. A természetvédők viszont panasszal éltek a nyomozás megszüntetése miatt, mert szerintük a magyar természetvédelem eddigi legsúlyosabb természetkárosítása történt meg, minden jogkövetkezmény nélkül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapítányság a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot a Natura 2000 hálózatába tartozó, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület részét képező 180 hektár nagyságú sajóládi erdő 98 százalékának kivágása ügyében indult büntetőeljárásban – tudatta az MNO-val a Tiszántúli Természetvédők Társulata.

A sajóládi erdő ügyében a debreceni székhelyű Tiszántúli Természetvédők Társulata tett büntető feljelentést 2007. november közepén ismeretlen tettesek ellen jelentős mértékű károsodást okozó természetkárosítás, illetve hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A nyomozást megszüntető határozatban a nyomozó hatóság megállapította, hogy a Délbükki Erdészeti Igazgatóság biztonsági intézkedései ellenére az erdő ritkulásához jelentősen hozzájárult a területen tapasztalható nagymértékű falopás. A sajóládi erdő területén az illetékes rendőrhatóság 2006-2007-ben összesen 142 személlyel szemben kezdeményezett eljárást, azonban a tettenért elkövetők által okozott kár sok esetben a szabálysértési értékhatárt sem haladta meg (5-10 ezer Ft.). Annak a megállapítása, hogy a lombozat ritkulás mikor következett be, illetve tettenérés esetén a faanyag mely területről származott nem volt megállapítható. Mivel az erdő faállománya a falopások miatt 60 százaléka alá csökkent, ezért az erdőtörvény alapján került véghasználatra az erdő megmaradt faállománya a nyomozás szerint.

A Tiszántúli Természetvédők Társulata panaszt nyújtott be a nyomozást megszüntető határozat ellen arra való hivatkozással, miszerint a Natura 2000 erdőterületek a közösségi jog védi, amely elsőbbséget élvez a nemzeti joggal szemben, így jogsértő volt a magyar erdőtörvény alapján, az illetékes természetvédelmi szakhatóság hozzájárulása nélkül kiadott vágási engedély. A természetvédők szerint a sajóládi erdő kivágásával, az erdei életközösségek élőhelyeinek visszafordíthatatlan károsodásával, a védett, fokozottan védett, illetve közösségi jelentőségű növény- és állatfajok eltűnésével és kipusztulásával a magyar természetvédelem egyik legsúlyosabb természetkárosítása következett be. Ráadásul mindezidáig minden jogkövetkezmény és felelősségre vonás nélkül.

Ennyit a rendőrségről.
Cigánybűnözés maximumon.
mamicska Creative Commons License 2006.11.06 0 0 52
értem én, ezt már máshol meg is rágtuk - óriási a különbség!!!
Előzmény: nyman (47)
mamicska Creative Commons License 2006.11.06 0 0 51
én is:))
Előzmény: Bimbum (49)
csa1 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 50
Én nem élek, ott, de a a cigány bűnözők miatt nem érztem jól magam.
Előzmény: Bimbum (49)
Bimbum Creative Commons License 2006.11.06 0 0 49

Én ott élek, s jól érzem magam.

Előzmény: mamicska (46)
nyman Creative Commons License 2006.11.06 0 0 48
he?
Előzmény: Törölt nick (41)
nyman Creative Commons License 2006.11.06 0 0 47
nem a nyockerre gondoltam, hanem egy putritelepre, valahol Szabolcs, Borsod, Nograd megyeben, de talalhatunk mashol is. 
Előzmény: mamicska (46)
mamicska Creative Commons License 2006.11.06 0 0 46
és ki jönne a nyóckerbe lakni???Az ezerszer áldott-ba??
Előzmény: nyman (38)
racio Creative Commons License 2006.11.06 0 0 45

OFF

 

Miert? A magyarok szama annyira dinamikusan novekedne kulfoldon? En ugy tudtam eloregedoben van a magyar etnikum, sok elvandorlassal.

Előzmény: Törölt nick (40)
racio Creative Commons License 2006.11.06 0 0 44
Nevezz mar meg legy szives egy magyar telepet (konkretan). Barmely orszag erdekel.
Előzmény: Törölt nick (41)
atmenetilegcsaba Creative Commons License 2006.11.06 0 0 43
Korán van még a hülyeségedhez...
Előzmény: Törölt nick (41)
csa1 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 42
Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy szívesen költöznél Olaszliszkára a családoddal együtt?
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 41
  Szerintem neked inkább egy magyar telepre kéne beutalás.

Előzmény: nyman (38)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.06 0 0 40
  Romániában és szlovákijában is felteszik ezt a kérdés mi lesz a 2 millió vagy 500000 magyar miatt országukban ki-ki a maga magyar létszáma miatt aggódik ott . Mert vagy tönkre tették országukat vagy most teszik kormányon teszik tönkre a magyarok . Ezek a nemzeti nem idegen szívű szlovákok vagy románok .

Előzmény: csa1 (-)
csa1 Creative Commons License 2006.11.06 0 0 39
Sejtettem , hogy így lesz ! Csak pofáznak, pofáznak ...
Előzmény: nyman (38)
nyman Creative Commons License 2006.11.06 0 0 38
Nekem mar evek ota van egy haromhonapos bentlakasos osztondijam egy ciganytelepre. Ajanlgattam mar nehany topiktarsnak, de meg nem jelentkezett ra senki. Volt aki mas segitseget tett hozza, mint pl. koltoztetest.
Előzmény: csa1 (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!