Igen, ezek a minisztériumhirdetések érdekesek. Nekem valahogy nem fér a fejembe, hogy miért kell egy minisztériumot reklámozni? El akarják adni? Hát igen, el akarják adni... magukat, a választóknak. Csak kár, hogy azt a pénzt nem erre kellene fordítaniuk.
Ugyanígy elgondolkodtam az MFB hirdetésein is. Az ország bankja. Hm, ez jól hangzik. De hol lehet ennél a banknál számlát nyitni? Hol lehet tőle kölcsönt felvenni? Mi? Hogy ennek a banknak nincs is fiókja? Ooopsz... akkor meg mindek reklámozzuk? Ilyen erővel pl. a Dunát vagy a Tiszát is lehetne reklámozni. Az is ott van, szeretik sokan, szép, hasznos, stb. Mégse reklámozzuk. Vagy ne adjak ötleteket?! :-)
Szóval kár, hogy önreklámra költjük a pénzt.
Ügyes húzás a fidesztől, amit a reklámszakmából kölcsönöztek: egy termék alapvető, minimálisan elvárható tulajdonságait adjuk el extraként, mondjuk azt, hogy ez emeli őt ki a többi közül. Ez pont ezért jobb a többitől. Most a kormány ugyanezt csinálja. Ami a dolga lenne, amit csinálnia kell, amiért megválasztották, ami az alapvető feladatai közé tertozik, azt óriási sikerként könyveli el. Ezt talán nem kellene... most dicsérjük őket, ill. dicsérik ők magikat, mert valamit jól csináltak? Nem ez lenne a minimum?! Ehhhh...
azért nem úgy megy az.
Jelenleg Mo-n rengeteg a kiaknázatlan lehetőség, rengeteg a fejlesztenivaló, alacsony a GDP. Ebből nem nehéz gazdasági növekedést produkálni. Másképp: ha Európában hirtelen bezárnának egy rakás üzemet, utcára tennének egy csomó dolgozót, magyar szintre süllyesztenék a GDP-t, akkor utána ott is megindulna olyan szintű gazdasági növekedés, mint nálunk. De csak növekedésből nem vesz az ember lakást, és nem járatja a gyerekét egyetemre.
Szal egyelőre még mi akarunk felzárkózni hozzájuk. A publikált eredmények viszont csak a felzárkózás gyorsaságát (ill. lassúságát, mert még így is rahedli időbe fog telni, amíg az ő színvonalukat elérjük) jellemzik.
Viszont azt én sem látom be, hogy az eredményeket miért kéne reklámplakáton publikálni. De el kell ismernem: ügyesen csinálják a fiúk. Kár, hogy a mi pénzünkből...
rokakutya válasz erre | adatok | e-mail 2001.01.31 08:49 (13731)
Pár fals hangot a kormányzati eredményekről zengő örömódában.
Úton-útszélen :)láthatjuk szerte az országban a GM plakátkampányát: Zalaegerszegen 96 új lakás. Egy szerény 100db-os 1hónapig tartó reklámkampány cca 15millió Ft.
Én a magam részéről jobban örvendtem volna 100 lakásnak - 4 plakáton
Lehetne, de abban a korban vannak, amikor az ember még kevésbé álcázza valódi szándékát (gyerekek).
Másrészt, tanultak az Antall kormány bukásából. Hatalmon maradni (sokáig) csak a gátlástalan, erkölcs és kétkedés nélküli embereknek sikerül. Igaz, hogy ők szoktak nagyobbat bukni.
Igy aztán a két lehetőség: Kis bukás, rövid hatalommal, vagy nagy bukás hosszú hatalommal. Ez utóbbi esetben, lehet bízni a csodában és a gyors halálban, ami gyógyír a nagy bukásra.
persze, hogy felébrednek az emberek és különben is nem szabad lenyelni, mert semmi meglepő és szokai-atlan nincs ebben, ja, és nem hagyjuk hogy műveljék, nyeljük le szóval!
Szerinted van olyan hatalom, amely nem tesz meg mindent azért, hogy hatalmon maradjon ? Aki nem ilyen, az hülye ! A hatalom tulajdonsága a gátlástalanság. A hatalom, pedig az emberiség, egyik éltető eleme. SZóval nem a Fidesz tulajdonságáról van szó, hanem csupán arról, hogy a Fidesz az emberiség tükörképe. (ami persze szomorú).
Nem volt időm sokat olvasgatni a témákat, úgyhogy ha már létezik vmilyen formában, akkor bocs...
Nos:
Nemrégiben figyeltem fel a Gazdasági Minisztérium hírdetéseire az óriás plakátokon. "13,5 millió alkatrész naponta, háromezer-akárhány munkahely..."; A szlogen a téma címe. Vajon mi ez, ha nem a kormány, bocsánat, a Fidesz választási kampányeleme KÖZPÉNZBŐL finanszírozva?! Gondolom sokan úgy vélik, ebben semmi meglepő nincs, ettől a kormánytól ez nem szokatlan. Én is. De hiszem, ezt nem szabad szó nélkül lenyelni, bár a maximum amit tehetünk, hogy ide irkáljuk a véleményünket. Remélem, lassan felébrednek az emberek és nem fogják hagyni, hogy ezeket műveljék a "fiúk". 2002-ben mindenkinek lesz egy lehetősége...