A CBA árakat és választékot tekintve felveszi a versenyt a nagyokkal, mégis ritkábban vásárolok ott, elsősorban mert kényelmetlen, szűk a hely, csak kosárral lehet közlekedni és nincs saját parkolója.
A CBA hátránya a CORA, TESCO stb. áruházakkal szemben, hogy az utóbbiakban NINCS zsebre dolgozó pénztáros, így maximum tévedés van, átverés soha.
Csak azért írom ide, mert az Index nyitóoldaláról és az egyéb hírportálokról és a híradókból érdekes módon ez kimaradt: a törökbálinti Corában múlt hét pénteken fegyveres rablás volt a Postán. Erről vajon miért nem hallani? Röhej.
A CORA valószínűleg arra tartja az e-mail írás lehetőségét, hogy a dühös vásárlók levezethessék első felháborodásukat, ugyanis választ azt nem kaptam....
Természetesen meg fogom írni, hogy mit válaszoltak.
Az a baj,hogy tényleg csak itthon néztük meg tüzetesen azt a nyavalyás blokkot, ott a CORA-ban csak annyira,hogy a tételek meg mennyiségek egyeznek-e.
Egyébként Auchanban már jártunk úgy, hogy a húsospultnál a macsekoknak vett kimért lecsókolbászra egy sokkal drágább sonkafajta árát tették rá. Itt még szerencsére az áruházban átnéztük a blokkot, mentünk a bevásárlókocsival és a blokkal a vevőszolgálathoz és vita nélkül elismerték a hibát, visszamentünk és mostmár tényleg a lecsókolbászhoz való árat ütötték be.
A családunknál azután lett szokás ez a notorius blokkböngészés, amikor az egyik üzletben 1 db tea helyett 10 db-ot számláztak és emiatt nem volt elég a pénz kifizetni,amit vettünk. Na akkor tüzetesen megnéztük, miért is nem elég az előre fejben kiszámolt pénz és így derült fény, hogy 10 teát ütöttek be. Itt is visszamentünk reklamálni, el is fogadták szó nélkül.
Nem akarom fényezni őket, de ilyen kettős árfeltüntetés esetén eddig a Cora volt a legkorrektebb. Igaz, még csak helyszíni reklamációm volt, de a vevószolgálaton azonnal visszafizették a különbséget. A többi hiperben először elmegy a v.szolg-os csaj leellenőrizni, hogy tényleg annyi-e az annyi, addig lehet szépen várakozni....T.bálinton nekem bemondásra elhitték. Persze lehet, hogy nem én voltam aznap az első reklamáló. :-)) Sőt, valaki itt megírta, hogy még ajándékot (?) is kapott utána. Írd meg, mit válaszoltak, mindenki okulására. :-)
Ma ezt az e-mailt küldtem a Corának ! Kiváncsi vagyok, lesz-e válasz.... Egy darabig biztos nem megyünk most oda....
"Drága" CORA! Most jöttünk haza a fóti áruházból, és tudom,hogy alapvetően mi vagyunk a hibásak, de azért mégis..... Ki van írva akcióban, hogy trappista sajt 999 Ft/kg, + egy ajándék krémvaj. Vettünk is két guriga sajtot, az egyiken az ár 1443, a másikon 1543 Ft. Pénztárnál blokkolás, utána gyors ellenőrzés,hogy a tételek stimmelnek-e és itthon (ezért vagyunk mi is hibásak) a meglepődés : a trappista sajt kilója 1159 Ft!!!!! Nem nagy összeg, de mégis, az eljárás... Ha egyszer az eladótérben az van kiírva, hogy 999 Ft a sajt kilója, meg a sajton is, a pénztárnál miért 1159 Ft-ért blokkolják? Ha meg ez egy elmúlt akció, akkor miért nem veszik le? (Sok kicsi sokra megy?- alapon ) Pont azért, mert nem nagy összeg, nem fogunk érte visszamenni Budapestről, de megint el fog telni 4-5 év, mire újra azt gondoljuk, menjünk el a Corába!
Azt hiszed, hogy a tulajdonosok foglalkoznak ezzel. Őket csak a profit érdekli. Ha akarsz érdekeset olvasni róluk, akkor keresd meg azt a topikot ahol a bizalomkártyával kapcsolatos hozzászólások vannak.
Hali
Nos feléledt a topic, hozzájárulok egy kicsit én is. Nekem nem különösebben van bajom ezekkel a hiper üzletekkel, de a CORA áruházban (nem tudom így van-e még mindig) baromi unszimpatikus dolog, hogy a felvágottaknál nincs ráírva a termékekre _egyenként_ az ár, hanem kivan írva a Ft/kg és a
többit számold ki, vagy vidd el egy automatához. Ha jól tudom elvileg kötelező lenne kiírni a termékek árát mindnen darabra, de legalábbis feltüntetni, hogy megtudjam annak a 37.5 dkg felvágottnak a pontos értékét, ne kelljen fejszámolnom. A Auchanban minden darabon rajta van az ár. A CORA áruházakat azért sem csíptem _eddig_ mert a törökbálintiban például fél kilométereket kellett gyalogolnom kocsiért. Ez a fótinál már _nincs így_ szerencsére. De nálam az Auchan a nyerő, nekem az van közel is.
CBA pedig itt van pont ahol lakom kb 30 méterre, de annyira szegényes a választék, hogy az már pocsék... CBA-ról tudni illik, hogy csak a beszerzésük meg az akcióik közösek amúgy mind más-más tulajdonú közért, azért is ilyenek, tisztelet a kivételnek.
Én a pult másik oldalán állok, egy kis számítástechnikai szaküzletben. Egyszer megbüntetett minket a fogyasztóvédelem 10 ezer kemény magyar forintra, majd jól összehaverkodtunk velük és mindent megtudakoltam fogyasztóvédelmi ügyekben.
Tehát. Az áru annyiba kerül, amennyiért ki van írva. Ha a "hüje Cora" 1 forintért írná ki az 1 milliós projektort, akkor a fogyasztóvédelmi törvények szerint a kedves tudatlan vásárló, aki a pénztárhoz viszi nem fizethet érte egy forinttal sem többet. Ez már a vásárló megtévesztése lenne! A megoldás a panaszkönyv emlegetése, majd fogyasztóvédelemmel fenyegetőzni.
Ha ez sem segít, a hivatalos út a következő:
Kifizeted az általuk mondott (drágább) árat, majd beírod a problémát a panaszkönyvbe. Oda nekik is be kell írniuk a maguk verzióját. Ezután kapsz te is egy példányt a panaszkönyvi oldalból, és ezzel besétálsz a legközelebbi fogyasztóvédelmi csapathoz. (ki kell lenni írva, hogy ez hol van ! ) Nekik megmutatod a papirodat és ezek után vissza fogod kapni a különbséget, őket pedig még meg is bünteti a hivatal !
A vásárlóknak is vannak jogai...
Én aszondom, hogy a Cora (a budakalászi) kultúrált, nevezhetjük igényesnek és nem drága. Mindig van parkolóhely is (bár én szándékosan kihagyom a fizetésnapot követő szombatot, és decemberben az arany-ezüst-alumínium vasárnapokat, hagy nyomuljon a sok pógár). Csak jót tudok a Coráról mondani. (persze nem én vagyok a PR-igazgató)
A fasznak van kedve szatyrokkal mászkálni Pesten az utcán, üzletből ki-be. Ellenben az ilyen Cora-féle hipermarketekben kényelmesen el lehet tologatni a bevásárlókocsit, otthagyni akár félórára is valamelyik polc mellett és senki nem baszogat közben. Nekem már az életkedvem is elmegy, ha véletlenül betévedek egy budapesti CBA/Profi/Plus/Alfa áruházba.
Tudom, tudom, egy hülye köcsög sznob vagyok...
Hogy vegre valami jo is legyen. :-) A multkor vasaroltam a Coraban, a penztaros neni meg valamit elbenazott, es hat akarmi helyett tizenhatot, vagy valami hasonlot huzott le. +Tizezer forintos szamlanal a fenenek sem tunt fel, de azert otthon eszrevettem. Nosza, telefon Torokbalintra, hogy tudom, hogy a penztertol valo tavozas utan, meg a tobbi, de azert csak szomoru vagyok. Mire a vevoszolgalatos csaj mondta, hogy bocs, utananez, es adjam meg a telefonszamomat, visszahiv. Ot perc mulva hivtak, hogy elnezest, a penztaros is emlekezett ra(?), hogy nem vettem annyit a cuccbol, ugyhogy ha visszamegyek, megkapom a penzt. Meg korulbelul haromszor elnezest kert, hogy ki kell ujra mennem, aztan a helyszinen is kertek a bocsanatot nagyban, mikozben a kezembe nyomtak a zsetont. Szoval el lehet intezni igy is a dolgokat. Ugyhogy nalam a CORA bejott.
én szeretem a corát, a fótit. különösen hétköznap délelőtt, szellős, nyugalom van. akciós túró rudival mi is bekaptuk a legyet, de az információnál pár perc telefonálás után visszakaptuk szó nélkül a különbözetet.
Sajnálom, ha veled ez történt, de alkalmatlan eladók mindenütt előfordulnak. A Corában szinte csak jó tapasztalatom van a személyzet szolgálatkészségéről, a Metroban csak és kizárólag rossz.
off
ahoj Zöpö
hogy ityeg a poszt-magyarkom élet?
on
én pár napja két súlyos tapasztalatot szereztem, de sajnos még mindig a Cora a legjobb:
1. Gagy-ban gyártott kerti locsolófej visszavisz sógorommal, "nem a leírás szerint működik" indokkal (ahelyett, hogy bespriccelné a kertet, ellövi a vízsugarat a francba, és egy körívet meglocsol)
eladó fölényes arccal: "ez kérem működik, jön belőle a víz"
én és sógor: "az egy dolog, de nem ahogy kéne"
eladó "kifogás mindig van, ha a vevő..."
én + s: "@&"+)", valamint "ön nem sértegetni hanem kiszolgálni van itt"
eladó "majd elküldjük KERMI vizsgálatra és ha működik, sokat fognak fizetni"
Én + s: "küldje, de 3 napon belül van, inkább ne szórakozzunk egymással, adja vissza a zsetont törvényi kötelezettsége szerint"
eladó: "ez esetben szerencséjük, hogy 3 napon belül vannak, FELTÉVE, HA megvan az eredeti csomagolás (fölényes arc)"
én+s: "megvolt, maguk hagyták szanaszét pár perce"
na végül meglett a kurva pénzünk (levásárlási bón formájában"
2. kosárban néhány tétel, megyünk a pénztárhoz, kihalt csütörtök este
megb.tlan fapics pénztárosnő szigorúan "nem lehet" és mutatja a feliratot, miszerint gyorspénztár, max 10 darab fizetésére
mondom "de..."
félbeszakít "az több"
utólag másik pénztárnál számolom: TIZENKÉT darab volt összesen BAZMEG
Én beismerem, hogy hülye vagyok, viszont szeretek a Corában vásárolni. Ráadásul a távolabbi Corába járok, mert akkor még kirándulok is egy kicsit. (A vezetés megnyugtat általában.) Élelmiszert és háztartási cikkeket szoktam vásárolni, meg sem fordul a fejemben, hogy máshol ne lenne esetleg olcsóbb. Az a jó viszont, hogy egy helyen mindent megkapok egyszerre, és két hétig csak friss kenyérért-tejért kell a sarki kisboltba leugrani, azt is csak a második héten.
Ja, a Corában gyártott "kenyerek" a bagettet leszámítva tényleg nagyon vacakok, de ez legyen a legnagyobb bajom.
>Szal szerintem aki ilyen helyekre jár manapság vásárolni, az h.ü.l.y.e.!!!!
> (Auchan,Cora,Tesco,stb...)
Hulye vagy te edes fiam, de nagyon. Gondolkodjal, mielott irsz.
> 1.pont (legfontosabb) 95-ös benzin per pillanat közel 250/l !!!!!!!!
> Cora min. 10km a legközelebbi helyről ! Auchan kizárólag a budaörsieknek van közel, >stb...
Ha mar emlegeted a TESCOt, akkor megsugom, hogy en nem autozom tobbet 1.5 kilometernel tobbet erte, hogy oda menjek, marpedig hetetnte 1-2 mindig osszejon.
A TESCO a legolcsobb az atlagarakat a TESZT magazin szerint
Tegnap voltam a pecsi Metroban es mit latnak szemeim???
Ventillator netto 2990, brutto 375!!!!!! Ft. Mondom, akkor most veszek 20-at, hogy meglegyen a kello 6250 Ft-os limit.
Szerintetek ha vertem volna az asztalt, akkor ideadtak volna 375 Ft-ert a ventillatorokat?
Mar csak azert, mert a netto ar helyes volt.
A topikot most találtam csak meg, de még januárban nekem is volt egy hasonló esetem a fóti corában, amikor a pénztárgép többet számlázott egy termékért, mint ami a polcon, sőt a plafonról lelógatott plakáton volt. (Valószínűleg az elfelejtés vagy a lustaság volt az oka, hogy nem cserélték vissza az akciós árat az eredetire.) A lényeg, hogy nekem is nagyon határozottnak és morcosnak kellett lennem, hogy megértsék, nem hagyom, hogy átverjenek. Kis idő és határozottság segítségével végül persze adtak - ha nem is pénzt -, csak egy levásárolható utalványt, de az egyenleg legalább rendbejött.
Egyébként - nem tudom a törvény pontos meghatározását és lelőhelyét, aki tudja írja ide!-, a Fogyasztóvédelmi Törvény tartalmazza mindkét korábban említett rendelkezést:
1., A termék ára az, ami rajta (polcon, stb.) fel van tüntetve.
2., Ha egy terméken kettő, vagy több ár van, akkor a legalacsonyabb ár az érvényes. (Tehát egy esetleges áremeléskor a régi cimkét vagy el kell távolítani, vagy teljesen felül kell ragasztani az újjal.
Ez utóbbi persze lassan eltűnik, mert mindenütt a polcokon vannak az árak. Ebből következik viszont, hogy sokszor nem tudom beazonosítani a termék árát, mert nincs kint, egy méterrel arrébb van, vagy öt hasonló van egymás mellett. Egész jól olvasok már termékazonosító számokat!
Röviden ennyit.
apipa
Felemelem egy kissé ezt a topicot, legalábbis megpróbálom, várom a VÉLEMÉNYEKET!!! ...
Szal szerintem aki ilyen helyekre jár manapság vásárolni, az h.ü.l.y.e.!!!!
(Auchan,Cora,Tesco,stb...)
1.pont (legfontosabb) 95-ös benzin per pillanat közel 250/l !!!!!!!!
Cora min. 10km a legközelebbi helyről ! Auchan kizárólag a budaörsieknek van közel, stb...
2.pont a központi beszerzés által elért árelőny már nem a legjobb, ebben ugyanis a CBA a vezető. Nekik is központi beszerzésük van és ezért elég csupán a sarokra leugrani, ahol sokszor találni olcsóbb cuccokat, mint a hipermarketekben, ráadásul hangulatosabb körülmények között (ja és a kenyér ehető, nem úgy mint a Corában gyártott).
Ha pedig valami estleg 1-2 forinttal drágább, azt a kieső benzinköltség fedezi...
3.pont műszaki termékeket műszaki diszkontokban érdemes venni, ott ugyanis egyáltalán nem drágábbak a túlkínálat miatt és még értenek is általában a témához. (persze ne a Murányira gondoljunk)
4. pont ruhát ruházati szaküzletben vásárol az ember fia, mert ott lehet olyat kapni sokszor olcsón, ami nem esik szét fél év alatt.
Egyedül az extra akciók érik meg, ezt is jól meg kell azonban gondolni, mert sokszor ránktukmálnak felesleges dolgokat, vagy 2 héttel később mondjuk már vége az adott termék szezonjának és akkor mindenhol féláron árulják már.
Példák:
Felvágottakat (jó minőségűeket és nem csak parizerre gondolok) a corás ár feléért tudok a hentesnél, CBA-ban venni.
Ehető péksüteményeket tudok venni a péknél és a CBA-ban...
Olcsó italokat tudok beszerezni az italdiszkontokban...
(még a Pepsit is...)
Ruhát a Fenoménban és a belvárosban szoktam vásárolni olcsón, és jó minőségűeket (sokszor márkás és olcsó!)..
Ezek tömegközzel, illetve előbbiek lábbusszal igen jól megközelithetőek (közel vannak) és
kényelmes a vásárlás ugyanúgy, mintha egy vibrálófényű, száraz levegőjű hodályban tologatnék egy bazinagy kocsit órákon keresztül….
Üdv!
Bár már elsülyedt a topic, inkább ide írom meg, miért nem megyek többet a Corába, minthogy új topicot nyissak.
A feleségem nagyobb mennyiségű élelmiszer-vásárlási utalványt kapott a munkahelyén. Gondoltuk, a következő esedékes nagybevásárláskor a Corában fogjuk elkölteni. Megyünk, telerakjuk a kocsit, pénztár. Előre szólunk, hogy utalvánnyal szándékozunk fizetni. Pénztáros szól, hogy ő csak 5000 Ft-ért fogadhat el utalványt, 5000-ig blokkol, fizessünk, majd menjünk másik pénztárhoz. Némi veszekedés után az ajánlott eljárást követve 3 pénztárnál 3 pénztársort álltunk végig. Azért csak annyit, mert a 3. pénztárnál már baromira elegem lett a herce-hurcából és a többit kifizettem kártyával. Ezek után azzal távoztunk, hogy ide többet be nem tesszük a lábunkat. Ha a Corának nincs szüksége a pénzünkre, el tudjuk költeni máshol is, semmivel nem jobbak, mint pl. az Auchan. Sőt!
Hát ezért nem teszem be a lábam többet Cora áruházba.