C&C=Cash and Carry, azaz fizesd és vidd! Tehát ez az önkiszolgálóságot jelenti.
Nagykereskedelem: Az áruk jelentős része, de nem mindegyik, csak nagykereskedelmi tételekben, azaz kartononként vagy egységcsomagonként vásárolható. És mezei vásárló nem mehet be, csak az akinek kártyája van. Ehez vállakozónak vagy viszonteladónak kell lenned. Igaz, minden ember két másiknak is adhat ilyen kártyát, így nem nehéz ilyenhez hozzájjutni, csak ismerős kell hozzá.
megyek be.. balra első holmi egy fasza 19"-os LCD monitor nem emlékszem a márkájára nem érdekes... fater szólt, nézzem meg: mondom fasza, de nekem ilyen nem kell mert szar a képe, nincs antialiasing meg ilyenek... magyarul szar mind (szvsz), és nekem akkor se kéne LCD ha ingyen osztanák... ez azonban furább: aszongya odass ez 0,20 mm-es képpontméretű..
Már ekkor gyanús volt mert az lehetetlen, megnéztem: tényleg.. fasza... írja hogy a max. felbontás mekkora. Végképp gyanús lett, na hol a doboza?... megvan. nézzük: az a 0,20 nem 0,20 hanem 0,29 csak egy elírás... no komment________
#2: Media Márkt
mondom kell egy asztali DVD lejátszó. általában híres vagyok arról hogy mindent 66szor végigjárok mielőtt belevágnék valamibe, most is így volt, mondom oké, ez itt (Samsunk E232 vagy ilyesmi típusszámú) megfelel, mert rá van írva hogy DVD, CD, CD-R, CD-rw, wmvalami, MP3!!! (ami miatt), VCD!!!! (na meg emiatt is nem utolsó sorban), és SVCD! főként.
oké 29000 Ft volt első héten (nyitás hetén) aztán kifogyott, köv. héten 27-ért árulták, volt a kiállított 1 darab. vagy 28? mindegy olcsóbban, előtte már ugyanezt kinéztem egy másik médiamárktban 36000-ért!! mondom ilyen nincs, ezt nem hagyom itt, hívtam egy eladót, hátugye volt vagy olyan idős mint én (~20) kérdezem a termékről szimulált amatőr beállítottsággal, de látszott hogy ő tudott meg többet a diskurzusból, nem én, végül rákérdeztem: VCD-t lejátszik? hátha SVCD-t akkor azt is. Ki is volt írva, csak azért rákérdeztem...
jóvan, megvettem. első elkeserítő dolog hogy ma egy eladó azt sem tudja mit árul nemhogy az milyen tulajdonságokkal bír, de nem ez a nagyobb baj.
3 nap múlva (cseregari) viszem vissza mert baszott játszani VCD-t, az MP3 kattogott, a kép se volt az igazi, és a hibásan írt SVCD-t hibásan játszotta le (ez később lesz jelentős).
Jóvan, ügyfélszolgálat, mi a fene van, nem megy a VCD, persze már akkor észrevettem amikor itthon először olvastam a könyvet hogy csak SVCD-t játszik, VCD-t nem!?!?!!!! na mindegy.
nézzék meg - mondom -, mert nem megy. hát hogy az jó meg mittudomén de nem akartam otthagyni mert végül már nekem is mindegy lett volna, mert kellett egy DVD, és ha más nincs akkor oké nem játszik VCD-t hát istenem... először gyanakodtam hogy hiba, ők bizonygattak hogy nálam van a gixer. Mondta, hogy ha veszek egy VCD filmet és beteszik akkor megállapítható hogy a gép szar vagy ők hülyék. vettem, mert megígértettem velük hogy azt is visszaveszik ha nem megy. NEM MENT! Nem játszotta le az a szar a bolti VCD-t (tudni kell hogy odanyomtam egy írtat hogy az nem megy és nekem kellene hogy játszon házifelvételt (úgy igaz is volt) blablabla). Na adta a papírt a gépről és filmről hogy vegyek mást... hát tököltem mígnem rászántam magam egy 35000 Ft-os panasonic-ra. Mingyá más volt a helyzet! audió CD, MP3, JPG, CD, r, rw, dvd minden, jobb kép, ráadásul a frissítés is szebb, itthon az mp3 sem kattog és a gépen és a Samsung szaron a hibásan írt DVD-t amit mind hibásan játszot le (akadva) ez a pana rendesen... csak ez plusz egy tízesembe került nagyjából.
csak annyi a tanulság, hogy érdeklődni márkaszervízben, neten, 200 eladónál, bár úgyis mind mást mond, vásárolni hatszoros óvatossággal ahol olcsó de van garancia. "jól" jártam, a cuccal meg vagyok elégedve, de félre akartak vezetni mellesleg a Samsung megint ki volt rakva köv. héten és újra 29-ért árulták...
ne mennyetek ilyen helyekre.
minden amit árulnak GAGYI.
(a minöség kb a kinai piac szintyén van)
a nagy választékkal probálnak csábitani,
de ha megnézitek ugyanazt egy szakboltban
akkor SOKKAL olcsobban lehet megkapni.
én akkor akattam ki amikor egyszer a
Media Markt-ban tolvajnak nésztek.
asztán amikor kiderült hogy nem loptam
mégcsak bocsánatot se kértek. kissé megdöbbentett
az eset, ilyen még nem fordult elö velem.
azota nem teszem be a lábam ilyen helyekre
és minden ismerösömnek azt tanácsolom hogy
kerülje el a Media Markt-ot!
és ide nagyszerüen passzol a szlogenük:
"MERT HÜLYE AZÉRT NEM VAGYOK"
font color=darkolivegreen> Lehet, hogy a feketeruhás ügyesen rajzol, és nem kell nekije fényképezni.
Ismered a mondást: karika, gombóc vesszőcske, készen van az emberke.
Én jól láthatóan az övemen hordom a ránézésre is nyilvánvalóan fényképezős mobilomat. Nem tudom, mit szólna a feketeruhás figura, ha mondjuk az én munkahelyem egyetlen épületébe sem jöhetne be fényképezővel, vagy fényképezős mobiltelefonnal. (A Semmelweis Egyetemen dolgozom)
Nálunk a nyilvánvaló eseteket kivéve (apuka fényképezi az újszülött gyermekét) tudtommal engedélyeztetni kell az ilyesmit.
Vigyázzon akinek fényképezője, vagy digitális fényképezős telefonja van, mert könnyen előállíthatják a fekete emberek.
Egyet fényképeztem, azonnal felszólítottak, hogy ez magánterület és menjünk az özemvezetőhöz aki dönt a sorsomról.
Ez nagyon megalázó, másrészt megdöbbentő, hogy a metróban még ezért is B-gatják a "kedves" vevőt, amikor az ország összes áruházában lehet fényképezni.
Ajánlom mindenkinek, hogy messzire kerülje el ezt a szögesdróttal körülvett magánterületet.
Ha valaki Minolta gyártmányú szerkezetet vásárol, a Metróba érdeklődjön a szerviz lehetőségekről.
Vásároltam egy Minolta lézernyomtatott decemberben (akciós volt) múlthéten átment a szerkezet harmonikagyártásba.
Telefont háromszor vittem viza, szerencsétlen szervizeseket lekiabáltam, lett is eredmény csütörtökön talán kicserélik, legalább is ígérték. (mind a kétszer egy percig volt jó a telefon)
azért elég nagy a különbség az osztrák és a magyar metro között... az osztráknak (az élelmiszert leszámítva) teljesen áruházbenyomása van, a magyarnak még nincsen, talán csak a ruháknál meg a papírosztályon.
különben is, minden áruház maga szabja meg, hogy mit és hogyan enged meg. ha ez nem tetszik valakinek, akkor 2 lehetösége van: vagy felveti, hogy ezen a ponton változtatni kellene a szabályt, vagy pedig nem megy többet a metroba vásárolni.
Oszibá, nem lehet, hanem biztos, hogy nem gagyikat árulnak, mert sem a német sem az osztrák nem vesz meg pancsolt öblítőt, lejárt szavatosságú élelmiszert, vagy sorolhatnám.
Amúgy én most tudtam meg ismerősöm miért kint vásárol. A fentiek miatt (pl. nem cseh meg szlovák öblítők vannak).
Rogya gazdi, én nem értem meg és nem is akarom megérteni, hogy itt kishazánkban miért ekkora probléma egy Metroáruházban a gyerekekre odafigyelni, az osztrákban ez miért NEM problem. Ott is vannak targoncák, ugyanolyan elrendezésszisztémájú mint az ungarishe Metro.
Kis tévedés: én sem szoktam összekeverni a múzeummal a bevásárlóhelyeket, igaz ha nem nézek körül, ki nemtalálom melyik polcon mi van......
ugyanúgy árulnak a tescoban és a többi boltam is gagyi dolgokat, nemcsak a metroban.
ha igazán jó minöségü cuccot akarsz vásárolni, akkor menj el egy szakboltba, és ott kapsz részletes felvilágosítást is.
de ha viszonylag olcsón akarsz hozzájutni, akkor ne problémázz a kiszolgálás és a targoncák miatt.
ha valaminek rossz a minösége, az nem attól függ, hogy hol vásároltad, hanem ugye manapság mindent sorozatgyártanak, így könnyen elöfordulhat, hogy hibás lesz a termék. de a vevöszolgálatnál nem problémáznak, hanem visszafizetik az árát, ez tuti.
azt pedig teljes mértékben megértem, hogy nem engedik be a kisgyerekeket, és ha a gyerek nem néz ki 10 évesnek, akkor nyugodtan kérhetnek ezt bizonyító papírt, elvégre ök a felelösek az áruházban történö balesetekért. és igazán nem lenne jó dolog, ha egy 5 éves gyerek ott rohangálna a targoncák között.
a metro amugy nem egy olyan áruház, ahol bámészkodni kellene, hanem inkább céltudatosan vásárolni, úgy vélem.
Hát talán a szegénység miatt nem jut nekik biztonsági őrre.
+ lehet, hogy más a vásárlok hozzáállása, kitudja.
Az is lehet, hogy jobb árukat is árulna, nem főleg (mondhatnám) bóvlit.
Egy kis összehasonlítás kishazánk Metroáruháza és Wienben lévő Metro áruház között történettel fűszerezve:
Történt vagy négy-öt éve, hogy egy ismerősömmel és kisebbik fiával (9 és fél éves volt akkor) be akartunk menni a Budaörsi Metroba. Igazolnom kellett volna, hogy a gyerek elmúlt már 10 éves. Nem tettem meg. Nem akartak beengedni, a gyerek sírva ment ki. Bementem az irodába, ahol közölték velem, hogy én a belépőm igénylésekor aláírtam az idevonatkozó dolgokat .......... mondom nincs belépőm, és nem is lesz soha, inkább autózom 250 km-t, mert ugyanez a gyerek aki ide nem jöhet be alig 10 évesen, az osztrák Metroba kijár velünk 5 éves kora óta. Most ha megyünk, akkor ennek a kissrácnak a 3 éves huga jön velünk és őt sem dobják ki az osztrákok. A magyar Metroba, ha 10 éves két hónapos a gyereked az már nembaj, ha elüti a targonca?:) A másik, az osztrák Metroba alapból nem feltételezik rólam, hogy lopni megyek oda! Sőt közel kilenc év alatt EGYSZERSEM láttam biztonsági őrt!
Párhónapja vettem egy akciós számkiírós telefon, de csak nagyszájú asszonynak jó, azt halja, mit mondanak neki, de visszabeszélni nem tud. Már csak azt kéne tudni ki szervizeli?
Köszi a képet,nagyon jó fej lehet az anyósod,komolyan irigyellek érte,és Te is szimpi vagy!Most úgy elképzeltem a Metros vetkőzős számát,hát jó lehetett :))))
Csaó
Semmi gond,hogy beleszóltál,a Metroba csak alap dolgokért,és ritkán járok,mert ennél igénytelenebb áruházzal még nem találkoztam!Pl tusfürdőből,testápolóból,egyáltalán nincs választékjuk.Kutyakajából például a Pedigret nem is tartják,ez számomra érthetetlen.Belőlem tuti nem élnének meg,de én nélkülük igen...A számlát,meg ott ellenőrzik ahol akarják,de nálam nem ,az biztos!
raistlin!-a kedves mamát megnéztem volna :)))
Hi!
Bocs, hogy beleszólok...
Ez a módszer nem csak a Metroban dívik, de pl. az Interfructban is. Sose kérdeztem - és firtattam - ennek okát, de talán azzal magyarázható, hogy a Metroban és az Interfructban is sok kiskereskdeő is vásárol nagytételben. Így azután egy félreblokkolás kára nem 100-200 Ft lehet...Mondom, csak feltételezem...Engem például ez az utóellenőrzés soha sem idegesített, de hát nem vagyunk egyformák...Azt javasolom, hogy vásároljatok talán másutt. Szerintem ma már nem olyan nagy szám a Metro sem árukészlete, sem pedig árai szerint, hogy muszáj legyen odajárni.
Frimi
A múltkor az anyósomat is megállították a "kedves" biztonsági őrök és amikor kifogásolta, hogy miért gyanúsítgatják őt lopással, akkor közölték vele, hogy ha nem marad csendben akkor elvezetik és meg is motozzák - mindenhol. Na anyósomnak se kellett több: ott helyben nekiállt levetkőzni (meg kell jegyeznem, hogy anyóspajtás 100 kiló fölött van). Azóta békénhagyják.