Keresés

Részletes keresés

Foti Creative Commons License 2001.02.20 0 0 61
A napokban rendőrségen volt dolgom. Míg várok a szivarra, hogy intézze a papírokat háttérben valami cin-cin zene, majd belenyekeregnek a mikrofonba hírek gyanánt. blablabla torgyán józsef megölték swarzenegger testőrét blablaba.

Egyik muci felkapja a fejét:
-Úgy értettem megölték torgyánt.
A szembenülő válasza:
- Az örömünnep lesz nagyon sok ember számára.

A beszélgetők mind alkalmazottak voltak.

Ennyi.

sjesz Creative Commons License 2001.02.20 0 0 60
Nem faszkalap !!!!!
Ha szabadna javasolnom: Faszorrú !!! Nézd csak meg a képét !!!! Félprofilból ! :-))))

Egyébként szánalmas és nevetséges.....

Előzmény: CsabA (59)
CsabA Creative Commons License 2001.02.20 0 0 59
Ez a faszkalap hogy lehetett sztárügyvéd, ha még a joghoz is ennyir ért??????????
Előzmény: GLászló (58)
GLászló Creative Commons License 2001.02.20 0 0 58
Hát ez már maga a vicc. :-)
Miután a Torgyán által összehívott frakcióülés határozatképtelennek bizonyult, a következőt adta ki az MTI:
Torgyán József: én vagyok a frakcióvezető
Budapest, 2001. február 20. (MTI) - Torgyán József a párt parlamenti frakciójának vezetője - állapították meg az FKGP frakciójának keddi, budapesti közgyűlésén részt vevők. Torgyán József az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: ennek a megállapításnak az alapját az az okirat képezi, amelyből kiderül, hogy ő csupán miniszteri megbízatásának időtartama alatt nem látja el frakcióvezetői tisztségét.
Hangsúlyozta, hogy a frakció vezetésére annak idején az FKGP képviselői őt választották meg, Bánk Attilát pedig frakcióvezető-helyettesnek. Hozzátette: ez volt az oka annak, hogy a múlt heti frakcióülésen Bánk Attila azt az álláspontot képviselte, hogy Torgyán József miniszteri megbízatásának megszűnésével egyértelműen ő az FKGP képviselőcsoportjának a vezetője.
- Ezért engem nem kell újra megválasztani a frakció vezetőjének - szögezte le Torgyán József."

Idáig a hír. Már nem is igazán komikus.

GLászló Creative Commons License 2001.02.16 0 0 57
Úgy tűnik, hogy Torgyán kiszorítása folytatódik, és egyre többen fordulnak vele szembe. Bánkék most már nyíltan önállóan játszanak és a frakció elvesztése után ma az elnökség méri meg a Torgyán maradék tekintélyét. Orbán azzal, hogy a platform jelöltjét fogadta el, és ejtette Gyimóthyt (aki egészen valószínűsíthetőn nem önálló akaratából mondott le, mint ahogy nem is saját akaratából lett jelölt) eldöntötte a harcot. Jelezte a Torgyántól elszakadni váló kisgazdáknak, hogy a koalíció támogatása fejében számíthatnak pozíciókra. Már csak az a kérdés, hogy Torgyán hogyan kíván távozni.
Az egyik lehetősége az, hogy megsértődik és politikai mártírhalált szenved – mint például ahogy lemondott a miniszteri posztról – a másik pedig az, hogy eszeveszett csapkodásba kezd. Ez utóbbi esetén alig marad követője, bíróságok elé kerül a kérdés megint, hogy kié a kisgazdapárt.
Lehet, megtartja magának. A politika pedig megy tovább, nélküle.

Érdekes (de most még eldönthetetlen) kérdés az egész – lassan befejeződő ügy hatása a koalícióra.
Ezt ma nehéz felmérni, hiszen a választásokig még nagyon sok az idő. Mindenesetre Orbán jól sakkozott, megteremtette annak lehetőségét, hogy a lehető legkisebb veszteséggel kezdje meg a felgyorsult játszma végjátékát. Megjegyzendő, hogy eközben ellenfelei mérhetetlenül ostobán játszanak a másik táblán. Jánosi tegnapi sajtótájékoztatója egészen komikus eredménnyel járt: Schillinger, a köztársasági elnök sajtóirodájának vezetője úgy pöckölte le drámainak szánt kérését, mint egy kellemetlen bogarat szokott az ember a kabátja hajtókájáról. Ilyen ostoba és átgondolatlan szerepléssel az MSZP maradék esélyei is elveszhetnének – ha most lennének a választások. Észhez kell térniük addigra, ha tényleg eséllyel akarnak szembeszállni a Fidesszel.
Mindenestre azt gondolom, hogy egészen elképesztő mennyiségű hülye és tisztességtelen politikus van a parlamentben és annak környékén ahhoz, hogy a jelenlegi helyzet ne a végső állapotot mutassa.
Lesznek még meglepő események – ezt nyugodtan mondhatom. Aki a legjobb állapotban lesz a választás előtti időben, az nyer.
A politikusok mostani mentális állapotát tekintve a józan észnek ehhez nem sok köze lesz.

jacksonhole Creative Commons License 2001.02.14 0 0 56
Most még csak-csak. De másfél év múlva mennyi lesz az a pénz?
Majd akkor kell megnézni, hogy ToJó miből törleszti a hiteleket.
Lehet, hogy olvasunk majd az ingatlanhidetések között toJóról.
Előzmény: Hendrix59 (55)
NagyAnd Creative Commons License 2001.02.14 0 0 54
Aki kivancsi, hogy merre tart a Torgyan -saga, az szepen uljon le 18:30-kor a tv2 ele, garantaltan egy reszrol sem fog lemaradni.
Juergen Prochnow Creative Commons License 2001.02.14 0 0 53
Torgyan-saga, merre tart?
Ha az index.hu -t olvasod, akkor egeszen biztos, hogy a szenzacio iranyaba.

Index internetes ujsag. 2001 febr.14. Cimlap. Föcim. Betünagysag 16.

idezet on

Takarékoskodásra kényszerülhet a Torgyán házaspár

Felére csökken a távozó agrárminiszter havi jövedelme
Nadrágszíjhúzásra kényszerül a Torgyán család, miután a lemondott agrárminiszter jövedelme megbízatásának lejárta után a jelenlegi bruttó 427 ezer forintról 206 ezer 550 forintra csökken. A fő kereső tehát a feleség Torgyánné Cseh Mária lesz, aki továbbra is havonta 267 750 forintnyi bruttó fizetést vihet majd haza. A megcsappant jövedelmi viszonyok kétségessé tehetik a Tállya utcai villa befejezését.

idezet off

Seki Waker Creative Commons License 2001.02.14 0 0 52
Az még csak hagyján, de a mosjgó Orbán, ostoros Kövér páros brrr...
Előzmény: GLászló (47)
akito Creative Commons License 2001.02.13 0 0 50
Én nagyon sajnálom a Torgyán unokát (ha van), mert a neve miatt folyamatos csúfolódásnak lesz kitéve szegény az oskolában (tudjuk milyen a scacok)!
Javasolnék egy névváltoztatást! Gyimóthy talán megfelelő lenne!
GLászló Creative Commons License 2001.02.13 0 0 47
A torkodon érzed a rabszíjat, mi, Te homeless? :-))
Előzmény: Seki Waker (46)
Seki Waker Creative Commons License 2001.02.13 0 0 46
Ezt igen szépen és plasztikusan festetted le. Kár, hogy maga a jelenet nagyon ocsmány. A mélypont csúcsáról vagy a csúcspont mélységeiről folytatott vitát viszont berekesztem.
Előzmény: GLászló (13)
cc Creative Commons License 2001.02.13 0 0 45
az a kerdes, hogy ki tud tobbet. a fmpp tojorol, vagy forditva. azert nekem vannak olyan erzeseim, hogy tjnek nincs olyan sok adu a kezeben.
Előzmény: GLászló (44)
GLászló Creative Commons License 2001.02.13 0 0 44
Visszatérve a Torgyán-ügyre.
A tegnapi nap eseményei alapján úgy tűnik, hogy Torgyán most már komoly bajban van. Az eddig kezesbárány frakció most megkérdőjelez mindent, amit ő tesz. Gyimóthy kinevezése komoly próbakőnek látszik: ha itt is alulmarad, akkor véglegessé válik a kirekesztése és esetleg pártelnöki pozíciója is meginog, vagy hangos reccsenéssel kettészakad a pártja.
Orbán is nehéz döntések előtt van megint.
A pártjából, az MDF-ből és a kisgazdáktól is jelezték többen, hogy nem szívesen támogatnák Gyimóthyt, az pedig rém kínos lenne, ha a koalíciós szavazatok elmaradnának a bizottságokban. Ugyanakkor Torgyán teljes és gyors elszigetelése is veszélyes lehet. Egyfelől, mert ha Torgyán a koalícióval szembefordul, akkor megint antalli bűvészmutatványokra - kisgazda valahányakra - kell támaszkodnia, ami nem egy nagy öröm. Másfelől, mert az elszabadult Torgyán nagyon kellemetlen ellenfél, és tudhat is eleget ahhoz, hogy két tűz közé szorítsa a Fideszt.
Szóval nagy óvatosságra van szükség, mert Torgyán mellett dolgozni veszélyes üzem. Persze ezt ő is tudta, amikor annak idején lehetővé tette számára a szabad rablást.
Érdekes napok elé nézünk.
GLászló Creative Commons License 2001.02.13 0 0 43
Gondolni - az még senkinek sem ártott.
Előzmény: frett (42)
frett Creative Commons License 2001.02.13 0 0 42
gondoltam
Előzmény: GLászló (41)
GLászló Creative Commons License 2001.02.13 0 0 41
Keresd elő, olvasd el.
Akkor talán nem fűtenek "ezek az indulatok..."
Előzmény: frett (38)
barco Creative Commons License 2001.02.13 0 0 40
Talán azért jobb a "megélhetési politikus", mert a "(polit)qrva" kifejezés azt suggalja, mintha lenne kereslet irántuk... :-)
Előzmény: texaner (39)
texaner Creative Commons License 2001.02.13 0 0 39
Olyan szépen irjátok "megélhetési politikusok" pedig van itt az indexben egy sokkal kifejezöbb szó is forgalomban "politqrvák" ez illik igazán rájuk!
frett Creative Commons License 2001.02.13 0 0 38
Hazudott?
Hogy is szólt szó szerint az a bizonyos Demszky kijelentés? És a válasz?

Ezek az indulatok...

Előzmény: GLászló (36)
frett Creative Commons License 2001.02.13 0 0 37
"Kisgazda Part meg mindig Kisgazda Part"

Hát ma reggel a Lányit hallgatva az Info rádión, másképp gondolom. Három mondatonként két "sukksükk". Ez azért sok. A Csúcs meg már túl soxor fordította a köpönyeget.
Szerintem a kisgazdiknak harangoztak. Történelmileg kár, de ezt a garnitúrát elnézve (+ Liebmann, Molnár...brrr) érthető.

Előzmény: SirContact (22)
GLászló Creative Commons License 2001.02.13 0 0 36
Kösz a dícséretet! :-) Egyébként Te is remekül asszociálsz, SZDSZ-fóbiád elseőrangún működik. Én ugyanis nem Demszkyről beszéltem, hanem a Demszky nyilatkozatára reagáló Borókairól, de ez téged cseppet sem zavart meg abban, hogy a főpolgármestert fikázd kicsit. :-) (Jelzem Borókai reagálása abszolúte on topic, hiszen a Torgyán saga egyik eleme.)
Borókai szerepet tévesztett, amikor köztisztviselőként gúnyos hangot ütött meg egy magas rangú politikussal szemben. Ráadásul hazudott, de ezt még el lehet képzelni a cél érdekében: csak picit kisebbre nyitott pofával szokás olyan hazugságot elsütni, ami napokon belül nyilvánvaló. Jelzem: nálam Borókai eddig sem volt magas polcon, most viszont a legalsóra került.
Előzmény: dekóder (17)
geszthi Creative Commons License 2001.02.12 0 0 35
Raadasul hulyek is a megelhetesi politikusok, mert nem tanulnak a tortenelembol.
Mi is lett a kisgazda 36-okkal? Tud valaki roluk valamit is?
Es most ugyanezt akarjak(?) eljatszani Torgyannal megint...

Bar eppen emiatt nem tartom meg teljesen lefutottnak ezt a dolgot. Azert nem volt az meg olyan regen, hogy ne jutna eszukbe...A Fidesz nem fog atvenni szerintem senkit sem (nem fogja sajat szineiben inditani oket, azert annyira ne hulyek), max egy-ket "patinas" nevet aki jol johet a videki szavazok elott (mondjuk Lanyi). A tobbiek majd koppannak. De ha akarna sem tudna. Ahhoz a kovetkezo valasztasokon eleve 40 valahany hellyel tobbet kellene szerezniuk mint 1998-ban. Es azt ugyan miert adnak oda nekik, ahelyett, hogy sajat fideszes kadereiket protezsalnak?

Szoval szerintem most kivarasra jatszanak, vagy pontosabban kettosugynokoznek. Megvarjak mi lesz a kazetta ugybol, aztan - ha Orban eldontotte, hogy mi is lesz belole - akkor fognak lepni. Elobb nem.

Viszont ezt erezheti Jozsi is es ezert nem forszirozta szerintem a fakciovezetoi dolgot (elkepzelheto lett volna ez akar feleve is?! Ah hol vannak mar a regi szep, kirallya koronazasos idok ! )
Akkor esetleg megtobben elhagyjak a frakciot, es ezzel parhuzamosan csokkenne az o jelentosege is. Az viszont azt jelentene, hogy Orban sem vedene mar meg semmikeppen sem kazetta ugyben (sot lehet epp ellenkezoleg, epp o "nyirna ki"). Most meg van nemi ereje a Jozsinak otthon, es szerintem Orban sem tudja meg mi is lenne a jobb nekik. Torgyan vegleges eltunese, vagy "politikai eletben tartasa" a valasztasokig/utanra, mint partner.

Előzmény: Chat Noir (34)
Chat Noir Creative Commons License 2001.02.12 0 0 34
Ami ott folyik, az nagyon undorító. Valóban a "megélhetési politikusok", tudva, hogy a gazdi egy politkai hulla lesz heteken belül, gyorsan, látványos módon kihátrálnak a háta mőgül. Polgári platform. Nos, és kik a tagok? H.B. akinek mindegy milyen párt tagja, csak valami lehessen belőle. (Eddig ez nem sikerült pedig milyen szépen mutatott T.J mellett a sajtótájékoztatókon, demonstrálva, a nagy egységet,) vagy Pokol, a "régi" kisgazda,
Bánk, a ravasz ügyvéd.stb. Ebben a bohózatban az a legvisszataszítóbb, hogy ezek az emberek T.J. nélkül sehol sem lennének. Most belerugnak a haldokló hullófogú öreg oroszlánba.
Ezek az emberek el vannak tájolódva, nem ismerik a parasztság véleményét az eddigi tevékenységükről, az FM, a Párt agrárpolitikájáról. Egy biztos. Ezek a megélhetési politikusok 2002-ben nem lesznek sehol.
Előzmény: Hendrix59 (30)
gyingyi Creative Commons License 2001.02.12 0 0 33
Mi ez Roppant Idióta Pali? Egyébként köszönöm szépen.
Előzmény: barco (32)
barco Creative Commons License 2001.02.12 0 0 32
Hogy ne legyen neved mellett RIP: Szerény Véleményem Szerint. :-)
Előzmény: gyingyi (31)
gyingyi Creative Commons License 2001.02.12 0 0 31
Emberek valaki mondja már meg mi az az SZVSZ? Nem akarok hülyén meghalni.
barco Creative Commons License 2001.02.12 0 0 29
Elkezdték, ja!

Változatlanul undorító viszont a megélhetési politikusi magatartás: megmarása az eddig etető kéznek és egyidejűleg heves nyelvcsapások az új gazdi felé annak értékrendjének és arrogáns stílusának azonnali felvevésével.
(Lsd. ellenségkép, mi és ők megkülönböztetés, és az eddig elfolytott lenézése az agrártársadalomnak.)

"neveltetésüknél fogva fontosnak tartják a szellemi és polgári értékeket." Ez hihetetlen cinizmus: lebunkózni a párt történelmi bázisát - no sebaj, ilyen mentalitással jó helyre kerülnek új pártjukban... :-)

Előzmény: Hendrix59 (26)
dekóder Creative Commons License 2001.02.12 0 0 28
Mindenesetre Gyimóthy csütörtökre kiírt eskütétele a hírek szerint elmarad. Az MTI szerint Orbán megerősítette neki, hogy a _kisgazda pártban_ valóban ő az egyetlen jelölt. :-)
Előzmény: RadiX (24)
dekóder Creative Commons License 2001.02.12 0 0 27
Meg a visszatapsra... :-)
Előzmény: gedeonbacsi (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!