Keresés

Részletes keresés

Urby Creative Commons License 2001.02.11 0 0 1
Kedves Micuember!
Tömören összegezve a véleményem, ez ugyanolyan marhaság, mit a pi víz. Persze tartalmaz részigazságokat, általában is ez adja az áltudományos szószok fő veszélyét.

"...cell it is, is always surrounded by structured water. "
Valóban, mivel a sejtek citoplazmája egyfajta bejső rendezettséget hordoz, struktúrája, váza van, a benne található anyagagok, makromolekulák hidratálva vannak, ez a víznek bizonyos rendezettséget ad. Ez persze nem új, nem a '90-es évek felfedezése. Magam már jóval korábban hallottam ezt Szent-Györgyitől a tévében, így ez biztosan évtizedekkel korábbi felismerés.

"So, what is the difference? It is extremely simple. The only difference is in the number of electrons that are in the outer orbits.
That is it!

Unstructured water is missing these outer electrons. And it causes disease. And water that has these outer electrons and their
shells are completed, is healthy."

No, ez már marhaság. A víz moekula pályáján nem változik az elektronok száma attól, hogy rendezett struktúrát vesz fel. Ha a vízmolekula külső héján egy elektronnal több lenne, az a molekula negtív töltését eredményezné, aminek következménye az lenne, hogy a vízmolekulák egymást taszítanák és ez a rendezettség ellen hatna. A víz rendezettségét éppen a semleges vízmolekula dípólus jellege és a kialakuló hidrogénhíd-kötések adják. Mivel a víz dipólus, így elektromágneses térben mint apró mágnesek rendeződhetnek, azonban a külső elektronmágneses tér hatásának megszűnésével visszaáll a korábbi "rendezetlen" állapot. (pi víz)

Azt hiszem, ennyit röviden erről az újabb áltudományos marhaságról, több szót ne érdekel. A munka komolyságát egyébként a bevezető is kíválóan jelzi.

Üdv
Urby

Előzmény: Törölt nick (-)
boci101 Creative Commons License 2001.02.11 0 0 0
OFF. Most hittem el, hogy nem kamu, amit Weöres Sándorhoz fűződő viszonyodról írtál (Megnéztem a többi self-made topikodat is.) ON.

Mad elolvasom a szöveget, addig nem merek hozzászólni. A bioszhoz jobban értek.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.11 0 0 topiknyitó
Azzal szeretném kezdeni, hogy kicsit sem értek a kémiához, szóval ne szidjatok, ha valami rettentő marhaság lenne ez itt. Pont azért nyitottam ezt a topicot, hogy megtudjam, mit szólnak ehhez kémiához értő emberek.

Szóval ezt az írást találtam a neten, valamilyen szuperionizált vízről van szó, ami alatt valami olyasmit értenek, hogy a külső elektronhéjon hárommal több elektron van - pontosabban nem értem, majd ti :) És a lényeg az, hogy ennek mindenféle fantasztikus tisztító hatást tulajdonítanak, és nagy hasznát lehet venni a környezetszennyezés elpucolásában.
Íme:

http://www.transformacomm.com/water/watertalk.htm

Van benne, főleg az elején, egy csomó spirituális szöveg is, ez ne zavarjon meg, azért tudományosan is elmondják, hogy miről van itt szó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!