Aditt 1 xp+netmeeting3.01, 1 pinnacledc10+ digikártya. A netmmeting nem látja ezt a kártyát és nincs kimenő kép.
Egyéb rendszer látja a kártyát és muxik a capture is. Felrakta a freephonet is de az se látja ezt a kártyát.
Tud vki segiteni?
Vhol olvastam h codec is okozhetja már mindent felraktam...
A.
Kedves Hawkeye! Elolvastam a windows xp topic utolso 300 hozzaszolasat, ott senki nem beszel, csak a messenger kirtasarol. A netmeeting szora kidobott topikokat mar vegigolvastam. Nem farasztanalak benneteket, ha tudnam hol van mindez mar leirva
Udv
Ensor
Egyebkent nem akartalak farasztani benneteket. A netmeeting-gel kapcsolatos oldalakat vegigolvastam. Az eszembe se jutott, hogy a Window oldalakat is vegigolvassam, gondoltam az nem errol szol.
Azert mentem arra a Windows oldalra, mert megneztem, hogy melyik a legforgalmasabb es az volt az. Azert kertem ott segitseget. De most bele fogok merulni, hatha tenyleg le van irva mar minden. Csak az a baj, hogy nem ertem mindig a dolgokat, de igyekezni fogok.
Szoval koszi a turelmeteket.
Halas koszonet a valaszokert.
Csinaltam mindkettonknek hotmail cimet, Nekunk ezen a gepen van messenger es netmeeting is. (Eddig azt hittem, a ketto ugyanaz)Feltetelezem, hogy a szuleimnek is van. En a szuleim cimet felvettem a listankra, a hotmail cimet. Most a nem elerhetonel van. Vilagos, most alszanak. Ha kapcsolatba akarok veluk lepni videoval, akkor nekik mit kell csinalniuk? Nyilvan a neten kell lenniuk, de milyen oldalon, vagy nekik is ezt a programot kell kinyitni egy idoben es mindegy melyikoldalon vannak? Bocs, ha ezek nagyon gagyi kerdesek, de tenyleg nem tudom.
Azt ertem, ha en videobeszelgetest akarok kezdeni, akkor elinditom a programot es csak ra kell kattintanom a nevre. Egyelore nem tudtam kiprobalni, mert nincs kivel.
Egyebkent proba keppen felvettem a sajat freemailes cimemet a listara, aztan az anyukam freemail cimet is megprobaltam, az nem sikerult, mert valami netpassportja vagy milye nem volt.(nem is tudtam hogy nekem van) Remelem, ha a hotmaillel van regisztralva, nem kell hasznalnia a hotmailes cimet, remelem az csak a regisztraciohoz kellett, mert nem tudnak angolul.
Szoval egy kicsit vilagosabb lett a dolog, ha nem haragszotok tovabbra is igenybe veszem a segitsegeteket. Koszi. Egyelore varom, hogy a szuleim megnezzek, hogy van e messenger programuk.
Amugy milyen minosegu lesz ez az egesz. A szuleimnek es nekunk is sima telefonvonalunk van, de ma pont beszeltunk reggel telefonon, amikor azt mondtak, hogy ok a Vodafontol atmennek valami kis maganceghez, ami talan valami radioval mukodik es ketszer olyan gyors es kevesebbe kerul. Letezik ilyen? Remelem nem csapjak be oket, mert ok meg annyit sem ertenek a szamitogephez, mint en.
A messenger legfrisebb (és magyar) verziója innen tölthető le, viszonylag egyszerűen, értelemszerűen telepíthető és konfigurálható.
A NetMeetinggel több a baj. Innen tölthető le a "legfrissebb" verzió, de a Microsoft abbahagyta a fejlesztését, és feltett szándéka, hogy a szolgáltatásait beleolvassza a Messengerbe. Ennek első lépéseként - jóllehet az XP-nek még része a NetMeeting - a Messenger legújabb XP-s verziói már nem ajánlják fel a NetMeeting elindítását. A NetMeeting beállítása kicsit körülményesebb, főleg tűzfalas gép esetén.
A Messenger+NetMeeting páros szolgáltatásait a Yahoo Messenger is nyújtja, de én nem szeretem, mert tapasztalatom szerint rossz a csend-érzékelése. És felteszem, hogy mindezen szolgáltatásokat az ICQ is tudja, de azt nagyon régen nem használtam már (és furcsállom, hogy évekkel ezelőtti megjelenése óta eddig mindegyik verzió béta volt).
A messenger minden Windows-os gépen megtalálható, azt használjátok. Mindegy, hogy milyen a két gép, csak valamilyen Windows (na jó: Win98, Win98SE, WinME, Win2000 vagy WinXP)legyen rajtuk)
Legyszi segitsetek, teljesen hulye vagyok a szamitogephez. Kulfoldon vagyok e s aszuleimmel szeretnek kapcsolatba lepni.
Vegig olvsatam az idevago topicokat es a kovetkezot szurtem le:
Tobb program is van, pl. msn messenger, vagy netmeetint (vagy ez ugyanaz?) meg valami nemet, ami beszel magyarul, meg yahoo.
A ket felnek ugyanazon a programon kell lennie?
Mi van akkor , ha nem egyforma a gepunk, es nem tudjuk letolteni ugyanazt a programot? Melyik program a legjobb? Es gyakorlatban hogy mukodik? Mit kell csinalni, hogy kapcsolatba tudjunk lepni? Kerem segitsetek, egyedul nem tudom megoldani ezt a dolgot.
Ensor
Sziasztok,
Légyszi próbáljatok meg segíteni, ha tudtok.
A Netmeeting-gel eddgi kiválóan tudtam webkamerás videókapcsolatot létesíteni (audiót soha. Ezt se értem... mindegy...), aztán egyszer csak nem enged videót kapni, csak küldeni. A másik fél ugyanezt tapasztalja, vagyis mindketten látjuk saját magunkat a kis ablakban, és a Microsoft emblémát a nagyban :-(
Ezer köszönet.
Sz.
Regota fekudt a gepemen a NetMeeting, most nagyon kene hasznalnom, de barmit csinalok azt irja:
Az osszes protokoll le van tiltva vagy nem mukodik.
Nem is csoda mert ha bemegyek az Eszkozok/Beallitasok menube a Protokoll olyan ures, hogy na. De nem enged beirni semmit igaz nem is tudom mit irhatnek.