Keresés

Részletes keresés

Frank Owl Creative Commons License 2003.12.19 0 0 58
Ha rádugtam a TV-t akkor lejátszható... Hmmmm mi értelme van ennek? Ha pl 21"-os monitorom lenne és azon akarom nézni, mert az szebb (vagy azt használom TV tunerral a kábeltévéhez is) akkor azt nem tehetem? Na mindegy érdekes..... :(
Előzmény: bayernmotor (57)
bayernmotor Creative Commons License 2003.12.18 0 0 57
AnyDVD kinyirja a MacroVision-vedelmet.
Előzmény: Frank Owl (56)
Frank Owl Creative Commons License 2003.12.16 0 0 56
Ugyanezt irja nekem is, csak nekem van TV kimenetem. (Geforce 5600 powerdvd) Most akkor mi baja van? Én a monitoron akarom nézni a filmet! Valaki tudja hogyan lehet orvosolni a problémát? (Márminthogy egyáltalán el tudjam indítani a filmet .....)
Előzmény: NevemTeve (40)
kaszi Creative Commons License 2002.07.31 0 0 55
ez jo otlet... videjokamera van a csaladban, majd megprobalom lenyulni. a gond annyi, hogy a jovo het elejen elutazom 3 hetre, ugyhogy addig megall a dolog... de utana rogton kiprobalom, majd jelentkezem.

koszi a segitseget!

Előzmény: mr_ricsi (54)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.31 0 0 54
1, Nem tudsz esetleg egy videokamerát szerezni (kölcsönkérni, elővenni a ládafiából), amelyiken van svideo kimenet?
Azzal ki tudnád próbálni, és akkor legalább a TV-d és a kábelek jóságáról meggyőződhetnél.
Előzmény: kaszi (53)
kaszi Creative Commons License 2002.07.31 0 0 53
1. a kepernyon semmi nem volt, maradt fekete, illetve az aljan volt vmi csik egeszen alul, nem tudom, h esetleg nem a tv problemaja-e? mindenesetre semmi olyasmi nem volt, ami adasnak lenne nevezheto, akarmilyen torzitottan is.

2. ebben teljesen igazad van... es megsem talaltam ilyet... lehet, h ez a videokartya driver gyengesege?

Előzmény: mr_ricsi (52)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.31 0 0 52
1. És semmi sem történt a képernyőn? (Maradt fekete vagy kék?)

2. Tv norma beállításnak kellene lenni, hiszen a laptopot használhatnák Japánban vagy az USÁ-ban (NTSC), vagy Franciao-ban (Secam) is.

3. A sis-t nem ismerem.

Előzmény: kaszi (51)
kaszi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 51
1. a tv termeszetesen AV-ben volt

2. tv-norma beallitasi lehetoseget nem lattam.

3. VGA: SiS 301 Rev D1

4. a leirasban semmi nincs. altalanos baromsag, 15 nyelven.

Előzmény: mr_ricsi (50)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 50
kaszi
"3. semmifele kep nincs a tv-n."
Na, itt álljunk meg egy szóra!
A tv-n nem színes, esetleg kicsit szinkronhibás képet kellene látnod!

A TV-t AV állásba kapcsoltad? (Vagy a kezelési szerinti pozícióba, pl. VCR1, VCR2, 0, stb)

"4. a masodik tv..."
Itt kellene hogy legyen tvnorma beállítási lehetőség is, PAL-B-re célszerű beállítani.
És jó volna tudni, hogy milyen VGA chip van a laptopodban. (Lehet, hogy ATI?)
És a laptopodhoz nem kaptál leírást? Csak mert abban le szokták írni, hogy TV-hez hogyan lehet csatlakoztatni, ill. a vindowsbwn mit kell beállítani.

A VGA-kompozit átalakítót évekkel ezelőtt láttam, akkor kb. 3cm x 10cm x 13cm-es doboz volt. Nem tudom hol lehet venni, de a (48) hozzászólásod alapján még nem is biztos hogy szükséged lesz rá.

Előzmény: kaszi (48)
kaszi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 49
szia ricsi bacsi

hm
nemi ellentmondast velek felfedezni szavaidban, ha nem haragszol...
eloszor leirod, hogy uj tevet kell vennem, majd emlitesz egy olyan modszert, amivel megiscsak meg lehet oldani -> uj tvt sem kell vennem :))))

vga kimenetem van, kompozitrol meg nem is hallottam (nem nagy ugy, nem ertek hozza), de mivel minden csatlakozohelyrol tudom, hogy mit csinal, valoszinuleg nincs ilyenem.

meg tudod mondani, hogy hol lehet ilyen vga-kompozit atalakitot kapni es kb mennyiert? esetleg meg azt is, hogy meretre mekkorak?

koszi szepen a segitseget mindenkinek!

Előzmény: mr_ricsi (46)
kaszi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 48
szia Conmet

koszi a valaszt

1. vettem 1 svideo kabelt, hozza egy atalakitot, ami scart-ta alakitja. ezzel a megoldassal nem mukodik a dolog.

2. a dvd programtol (powerdvd) nem kapok hibauzenetet, kozben vigan megy a laptop lcd-n a dolog.

3. semmifele kep nincs a tv-n.

4. probaltam a display beallitasokban turkalni, aholis beallitottam, h "multimonitor" legyen, az elso lcd, a masodik tv. nem megy...

koszi a segitseget!

Előzmény: Conmet (47)
Conmet Creative Commons License 2002.07.30 0 0 47
Hi kaszi!

Tudom, hogy nem nekem szólt a kérdés, de érdekel a téma szóval:

Mit jelent az, hogy "svideo kabel+svideo->scart atalakitos megoldas nem mukodik"?
-hibaüzenetet kapsz a DVD programtól?
-rossz (fekete-fehér-csíkos) a kép a TV-n?
-semmilyen kép sincs a TV-n?

Előzmény: kaszi (45)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.30 0 0 46
"svideo kabel+svideo->scart atalakitos megoldas nem mukodik ... nem egeszen vilagos nekem, hogy most mit kell vennem"

Ha a scart-átalakítós megoldás nem működik, akkor egy új TV-t kell venned. :-)
(Ugyanis a TV-k jó része nem tud a svideó jelet fogadni.)Javaslom, hogy a TV-d kezelésijét nézd meg ezügyben.

A másik lehetőség, hogy a laptopon találsz egy kompozit videókimenetet. (Ezen keresztül biztos, hogy tudod a tv-t csatlakoztatni.)

Ha kompozit kimenet sincs, akkor még a VGA->kompozit átalakító jöhet szóba. Ez egy kis doboz, amit a külső monitor csatlakozójába (ilyen remélhetőleg van a gépen) lehet bedugni, és van kimenete a TV felé.
Az átalakítók különféle minőséget tudnak (és az áruk is ettől függ). A leggyengébbek 640x480-at és 256színt tudnak csak átalakítani, ami TV-zéshez kicsit kevés.

Előzmény: kaszi (45)
kaszi Creative Commons License 2002.07.29 0 0 45
szia Tomcat

vegigolvastam a forumot (meg egy par masikat) es vegigverekedtem magam a DVDs dolgokon. Mindent tud mar a masina, csak a tv-re nem tudom kirakni, pedig telen jobb otthon mint a hidegben este moziba menni.

szoval:
zsir uj laptop
power dvd (van windvd is, de meg nem probaltam)
directx 8.1
frankon mukodik minden a laptopon
svideo kabel+svideo->scart atalakitos megoldas nem mukodik

van meg remeny? amit a 26.threadben irtal, nem egeszen vilagos nekem, hogy most mit kell vennem, mire van szuksegem. lamer vagyok, el tudnad magyarazni ugy, hogy en is ertsem?

koszonettel
-kaszi

APReptile Creative Commons License 2002.01.28 0 0 44
Hi all!

Kérdés: Miért szaggatnak a 712*576-os DVD rippelt AVIk?

Konfig:

Celeron 800
256MB (133)
16MB Vanta
Win 2K

Milyen kodekok kellenek? Egy ideig tökéletesen ment.

NevemTeve Creative Commons License 2002.01.05 0 0 43
Vegulis mukodik a DVD-lejatszas, a kovetkezo komponensekkel:

AMD K6-2 290 MHz
LG DVD-ROM DRD-8160B
RealMagic Hollywood +
S3 Trio 64V+
Samsung TV

linux-2.4.17
em8300-0.10.0
libdvdcss-0.0.3.ogle3
libdvdread-0.9.2
MPlayer-0.60

NevemTeve Creative Commons License 2001.12.28 0 0 42
Mondjuk az igaz, hogy magyarul irta ezt ki, tehat megsem a PowerDVD-bol jott a hibauzenet, hanem magabol a (magyar) Win95-bol...
Előzmény: F14A Tomcat (41)
F14A Tomcat Creative Commons License 2001.12.27 0 0 41
:-)))))

A 7700-asomon ott figyel a TV kimenet. Az elődje egy AIW Radeon volt, azon ugye szintén...

A legjobb lejátszó progi a Power DVD, ha TV kimeneten akarok DVDt nézni, és egy szót sem szól :-))))

Hogy ilyenkor mi van???

Ez már vicc!!!

Előzmény: NevemTeve (40)
NevemTeve Creative Commons License 2001.12.27 0 0 40
Mert mint mondtam a PowerDVDm ugat, hogy nem támogat valamilyen kijelzési módot
Nekem azt mondta a szenyo, hogy nem tudja letiltalni a VGA-kartya TV-kimenetet, amit a lemez masolasvedelme eloir... csak azt nem arulta el, hogy mibol gondolta egyaltalan, hogy az S3Trio64V+ nak van TV-kimenete ?!
Előzmény: fmsahs2 (34)
F14A Tomcat Creative Commons License 2001.12.27 0 0 39
Na most akkor sorolom a kulcsszavakat:

1. TNT2. Igen ilyen tipusú (vagy ennél jobb) VGA kártyával a dolog működik, de ezt - szintén ezen a fórumon - kitárgyaltuk!

2. Dekóder kártya. Hmmm... Mintha egyfolytában mindenki azt irta volna itt tanácsként, hogy a gyenge gépeknek ez a megoldása!!!!

Úgyhogy nem értem, min csodálkoztál....

Előzmény: Gothano_666 (38)
Gothano_666 Creative Commons License 2001.12.26 0 0 38
OLvasgattam a fórum és csak elcsodálkozgattam, nekem 2 haverommal egyetemben, szinte fullra ugyanolyan gépünk van 466 cel 256MB ram 16x Pioneer DVD és a filmek mind fullosan mennek ja és TNT2 32 nem tudom nálatok mi fasz baj lehet, vagy lehet hogy csak mázlim van
de azért amiket itt olvastam hogy 1Ghz-es PIII se megy jól a DVD hát ne röhögtessetek
egyik haveromnak meg p233MHz 32MB ramja van 5X DVD márkáját nem tudom + valami noname dekoderkártya és FULLL (!!!) simán megy minden film) kicsit elvagytok akkor tájolódva ha azt hiszitek, hogy atomerőmű kell a DVD nézéshez

na bye sok szerencsét

F14A Tomcat Creative Commons License 2001.12.26 0 0 37
Ha megveszed a H+ kártyát, akkor nem kell semmiféle szoftver, annak ugyanis van sajátja!
Előzmény: fmsahs2 (36)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.12.25 0 0 36
Akkor egyrészt milyen progit ajánlanál, másrészt még az előző kártyavásárlási kérdésemre légyszives válaszolj, ha tudsz. Köszi szépen !
Előzmény: F14A Tomcat (35)
F14A Tomcat Creative Commons License 2001.12.25 0 0 35
k__chris: A H+ kártyák csak MPEG1 és MPEG2 kódolások hardveres lejátszására alkalmasak! A DivX viszont az MPEG4-es szabvány egy "átirata". Ebből a szempontból tehát a H+ széria mintha gépben sem lenne... Amit a H+ egy kis hányada hajlandó megtenni, az az, hogy egy kis program segitségével a számitógép által dekódolt DivX jelet a TV kimeneten megjeleniti.

fmsahs2: A Power DVD egy "monstrum" a gépedhez képest! Amennyire tudom, 8MB-os VGA alatt szóba sem áll senkivel! Namost a legnagyobb Virge amit láttam 4MB-os volt - gondolom a Tied sem nagyobb.

fmsahs2 Creative Commons License 2001.12.25 0 0 34
Köszi a segitséget, de egy kicsit még értetlenkednék ha lehet. :) Szóval egy ilyen dekóder kártyesz olyan 6 ezer forint körül van ha jól látom a depo.hu-n. Miért nem vesz akkor mindenki egyet, igazán elfér amellé a párszázezres gép mellé, és miért próbálnak szoftverből dekódoltatni ? Másrészt a kártyával járnak driverek ha jól értem, amik a különféle képernyőműveleteket is irányitják ? Mert mint mondtam a PowerDVDm ugat, hogy nem támogat valamilyen kijelzési módot. Vagy ez a gyenge S3mam miatt van ?
Előzmény: F14A Tomcat (32)
k__chris Creative Commons License 2001.12.25 0 0 33
a hwsw.hu forumbaban van a kiosztas hogy hogy kell a SCART megfelelo labait osszekotni hogy S-VHS legyen belole!!!

1 kerdes:

az OK hogy videokartya kepes hardveres gyorsitasra DVD esetben.

DE!!!!! ugye vagyunk egy paran akinek a gepe nem igazan lat DVDt ellenben DivXet igencsak.

Kerdes: ezek a kartyak gyorsitjak a DivX lejatszast (elvileg ott is DCT alapu muveleteket kell vegezni) is? (nem nagyon hiszek benne :(

F14A Tomcat Creative Commons License 2001.12.25 0 0 32
Akkor BIZTOSAN nézhető lesz, ugyanis a KÁRTYA végzi majd az ÖSSZES dekódolási műveletet, ez pedig a proci sebességétől független. A képernyőre is az kerül, amit a kártya "ad ki magából". Arról nem beszélve, hogy a video kimenetén keresztül akár TVn is nézheted. (Vagy felveheted VHSre, de ez már egy későbbi problémakör :-))) )
Előzmény: fmsahs2 (31)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.12.25 0 0 31
És szerinted ha megveszem a kártyát, és monnyuk teljesiti a gépem a min. hardverkövetelményt hozzá, akkor nézhető lesz a film, vagy akadni fog ?
Előzmény: F14A Tomcat (30)
F14A Tomcat Creative Commons License 2001.12.24 0 0 30
Hát ez a konfig tényleg elég gyengécske, de szerintem a lentebb már emlegetett Hollywood Plus rajtad is segithet. (100%-ig nem vagyok biztos benne, mielőtt megvennéd a kártyát, böngészd át a minimális hardverkövetelményeket rajta!)
Előzmény: fmsahs2 (29)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.12.24 0 0 29
Szevasztok, én is segitségért jöttem, de a helyzetem némileg rosszabb, mint a topikinditónak, mondhatnám katasztrófális. Erre most jöttem rá, ahogy az ő konfigját olvastam. Szal a gépem: P166MMX, 32M, és asszem egy S3 Virge van benne, meg egy Pioneer DVD. Namost azon kivűl hogy hajitsam ki, tudok vele valamit kezdeni ? Mármint milyen MPEG dekóder kártyát vegyek, hogy lássak valamit ? Vagy egyáltalában reménytelen az ügy ? Ja, hang az van. :) De a PowerDVD azért ugat, mert valami Ddraw overlay modeot ajánl, és nem támogatja az aktuális felbontást. Gondolom nem birja megjeleniteni vagy ilyesmi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!