Keresés

Részletes keresés

Enikő1969 Creative Commons License 2022.09.04 0 0 22

Tisztelt Fórumozók! 

Györffy Enikő vagyok, az IBS leigazolható tanára. Az RWS Life Sciences amerikai fordító cég nevében írok. Keresünk klinikai kérdőívek magyar fordításának nyelvi teszteléséhez, javításához 15 gyereket, akik IBs-ben (Chron, colitis) szenvednek - valamint szüleiket. A módszer: online interjú a szülővel, gyerekkel. Juttatás: 100 USD. Adatvédelmi nyilatkozat kitöltsée kötelező. Várom a jelentkezőket a gyorfek@gmail.com email címen, vagy a 20-21-55-413-as telefonszámon.   

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.18 0 0 21

Sziasztok!
Esetleg próbáljátok ki a kálmosgyökeret.

Nekem úgy tűnik, hogy hozott némi enyhülést - bár még nem merem elkiabálni.

 

 

Hideg vízben kell áztatni, 2,5 dl vízben, 12 órán át, 1 kávéskanállal (ennél többet nem szabad).

Egész napra elosztva, étkezés előtt és után 1-2 korty. Ennyi.

(Csomagolás szerint főzni kell, de a leírás szerint nem.)

 

 

Ja, és nagyon olcsó  (50 gr kb. 300 Ft)

 

Itt olvastam róla:

http://orommel-letezni.hu/wp-content/uploads/2012/12/maria_treben___egeszseg_isten_patikajabol.pdf

 

L169OM Creative Commons License 2019.06.08 0 0 20

Sziasztok!

 

Van esetleg itt olyan akinek az édesítőszerek okoznak panaszokat?

 

izmosjocó Creative Commons License 2014.07.29 0 0 19

Basszus ezt nem ide akartam írni(:

izmosjocó Creative Commons License 2014.07.29 0 0 18

Sziasztok! Nekem kb.5-6 éve van ibs-em. Nem akarom sorolni mennyi mindennel próbálkoztam,mert nagyon hosszú lenne,viszont azt tudom,hogy nekem a stessz okozta. Három napja szedek xanaxot, 0.5 mg-osat,és jelentősen enyhültek a panaszaim.Jobban is el tudok aludni,nyugodtabb is vagyok,és a mi talán a legfontosabb,hogy reggel max kétszer kell csak wc-re mennem. És a xanax-ból 2szer kettőt szedek.Szerintem érdemes kipróbálni.Mindenkinek jobbulást kívánok!

TsoKa Creative Commons License 2004.01.24 0 0 17
Úgy tudom, ez bonyulultabb.

A kreditrendszer bevezetése EU követelmény, amit itthon 2003 szeptemberig kellett bevezetni. Viszont az angolszász oktatás valamiért nem tökéletesen illeszkedik az európaiba, ezért okoz változást az IBS-ben az EU direktívák alapján kialakított magyar kreditrendszer bevezetése.

Az IBS magyar intézmény, ami kettős diplomát ad. Magyar intézményként a magyar kreditrendszerhez kell illeszteni az angolt. Itt tehát csorbát szenved az angol képzési rendszer. Más lehetőség viszont nincs, mert ha nem felel meg a magyar feltételeknek, akkor nem működhet Magyarországon. (Ami viszont azt is jelenti, hogy nincs kettős diploma, tehát nincs unique competence sem, amivel el lehet adni a diplomát.)

Remélem, sikerült elmagyarázni. Nekem így magyarázták.

Előzmény: Suendis (16)
Suendis Creative Commons License 2004.01.03 0 0 16
Ha az IBS-en is kreditrendszer lesz, akkor ez nem csökkenti a színvonalat? Idáig ha két vizsgánál több nem sikerült, akkor elméleti lehetőség sem volt pótvizsgázni. Ez talán kicsit kemény, de biztosan mindenki jobban igyekszik tanulni, ha a tét az egész tanév ismétlése, mintha csak egyszerű pótvizsga fenyegetné!
Ráadásul, ha az idáigi rendszerünk oxfordi volt, akkor az EU csatlakozás után maradhatna minden a régiben, mert Magyarország is elismeri a többi tagállam diplomáit.
Holdkő Creative Commons License 2003.06.07 0 0 15
Szeptemberben lesz egy éves a diplomám. Kedvenc? Nagy Bálint. Utált? Az nem volt. Szerintem teljesen okés volt mindenki. És emberi. Na ez a Pázmányon már ritka. Szeretnek keresztbetenni, abszolút nem kezelnek felnőttként (felvettem szemináriumokat felmentés reményében és olyan iskolásan kérték számon a hiányzásokat, pedig a csoportban én volta a legfiatalabb, az átlagkor inkább 30...), rugalmatlanok és hidegek. Örülök, hogy másoddiplomás vagyok...

Előzmény: virgo (14)
virgo Creative Commons License 2003.05.30 0 0 14
Major Szilvike, igen igen rá gondoltam, na hát az a csaj nagyon gáz volt, gondolom most is az! Úgy látszik az Emi akivel spanba van azzal jó fej, a többiekkel meg nem annyira. Én csak jót tudok róla mondani, velem mindig nagyon rendes volt.

Te mikor is végeztél pontosan? Kik voltak a csoporttársaid? Kedvenc/utált tanárok?

Előzmény: TsoKa (13)
TsoKa Creative Commons License 2003.05.29 0 0 13
Hát valószínű, hogy a Balcsit már tényleg kilőtték. De akkor meg hova lehetett volna szervezni a bulit? A Tisza-tó messze van, a Velencei meg olyan égő. Ott nincs semmi. Meg sok barátom azért szerette a Balcsit, mert a családi nyaralóban alhattak, és akkor nem kellett szállást fizetni.

Lehet, hogy magától is kifújt volna a dolog, mert nem lett volna, ahol fogadjanak. Szóval valószínűleg a Spring már sosem lesz olyan, mint volt, ha egyáltalán lesz még. Kíváncsi vagyok.

A flegma viszont az Emi volt szerintem, vagy volt még a Major Szilvi, aki nagyon tudott utálni minket, de ő már negyedikben a közgáz tanszéken volt, asszem.

Előzmény: virgo (12)
virgo Creative Commons License 2003.05.29 0 0 12
Szerintem az Emi abszolút korrekt volt mindig is, de az Eta néha tényleg gáz volt! Bár mint minden ez is relatív, hiszen volt egy klasszikus fapi*a is TO-n aki mindenkivel olyan flegmán beszélt mintha ő sza*ta volna a spanyol viaszt. Nem tudom pontosan a nevét, de most fölkerült az egyik tanszéki titkárságra egy elég kemény kezű krapek alá aki szépen kezelésbe vette... Azóta nincs hírem felőle! :)
A Spring Pesten szerintem elég gáz lett volna! Pont az volt a poén az egészben hogy egy kicsit kiszabadulunk a városból és közösen elzarándokolunk valahova vidékre. Tegyük hozzá hogy idén már valszín a Balaton nem müködött volna, hiszen nincs olyan szálloda a tónál ahol ne ismernének minket a diákok álltal matta részegen okozott károkról (a tavaly előtti liftszakadás 2 milliós helyreállítási költsége abszolút rekord volt)! :(
A mai fiatalok viszont tényleg furcsák! Mentálisan egyre fiatalabbak az újoncok évről-évre, amit a sorozatos gólyatáboroztatások során volt alkalmam megtapasztalni. Egyre kevesebb figyelmet fordítanak a tanulásra és a jövő tervezésére, inkább a buli és a csajozás/pasizás érdekli őket. Persze tisztelet a kivételnek!

virgo

Előzmény: TsoKa (11)
TsoKa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 11
Emi aranyos, de mindig olyan savanyú volt. Eta meg hibázott párat. Pl. egy órával későbbre írt ki vizsgát... Elég gáz volt egy órával az új időpont előtt összekapni magunkat.

A Pázmányon elsős vagyok, hétfőn meglett a Római Jog szigorlatom, úgyhogy már csak két szigorlat meg három vizsga és szabad leszek.

A visszasírásról szólva: nekem is hiányzik az a szabadság. Most ha nem dolgozom, tanulok, vagy alszom, ami nem egy változatos dolog. Szóval nem jó kikerülni a nagybetűs életbe.

A Spring-et nagyon sajnálom. A barátokkal többen is lenéztünk volna, de szerencsére még időben elolvastam a leveleimet, hogy lemondták, úgyhogy nem mentünk oda potyára. Azt írták, a diákok érdektelenséget mutattak. Létezik, hogy nem akarnak a vizsgák előtt együtt bulizni? Furák ezek a fiatalok.

Én még örültem is, hogy nem a Balcsin lesz, és nem leszek kötve a programhoz meg a helyhez, akkor jövök-megyek, amikor akarok. Régen ha rossz volt az idő, mindig benn ültünk a szobában, délután elkezdtünk inni és estére úgy becsíptünk, hogy el is aludtunk. Most így a szokásos társasággal elmentünk helyette máshova bulizni, és nem találkoztam mindenkivel, akivel akartam. Remélem azért valamit kitalálnak, hogy pótolják a dolgot. Vagy gondoljátok, hogy ezzel meghalt a Spring és nem lesz helyette más? Szerintem tök jó dolog volt. Kár lenne érte.

Előzmény: virgo (10)
virgo Creative Commons License 2003.05.28 0 0 10
Sziasztok!

Véletlenül tévedtem erre, gondoltam bekukkantok! Én tavaly végeztem az IBS-ben, most egy BTL ügynökségnél dolgozom. Sokszor visszasírom a régi időket amikor kettő-három körül viszlát lehet haza menni, piheni, haverkodni strandolni stb. Persze a vizsgaidőszakban azért jó itt lenni és nem ott parázni és görnyedni a könyvek fölött...
Ez a SprIngBS elég viccesre sikerült, nem? Mármint hogy nem sikerült!

virgo

Előzmény: Brunhilda (9)
Brunhilda Creative Commons License 2003.05.27 0 0 9
szia!

Hát élem életemet, egy multi cégnél, egész jól elvagyok. Én most végzem a BMI-t, de már tényleg elegem van belőle.
Én már a suliban is úgy gondoltam, hogy baromi rendesek a TO-n a lányok, főleg a Bihari Emilia meg az Etelka voltak szerintem extra rendesek. Pázmányon mikor végzel?
Nálad mi a helyzet munka terén?

Előzmény: TsoKa (8)
TsoKa Creative Commons License 2003.05.21 0 0 8
Tudtok róla, hogy el kezdték szervezni az Alumni (öregdiák) szervezetet? Én már regisztráltam, és múlt héten volt egy beszélgetés is Somody Imrével. Érdekes dolgokat mondott, meg fura volt újra az épületben lenni minden gyomorgörcs nélkül, régi arcokat látni... Például ott volt Czelvikker Kati is.

Én most másoddiplomásként jogot tanulok a Pázmányon. (Az ELTE-re jelentkeztem, de first class degree-m nem ért annyit, mint az egyetemi diplomásoké.) Most hallgathatom a jobbos szövegeket. Némelyik tanár akkora sületlenségekkel tud jönni, hogy a hajunk égnek áll. Na meg most tapasztalom csak, hogy a szerintünk rettenes Tanulmányi Osztályon mennyire "kedvesek" voltak az IBS-ben. A Pázmányon örülhetsz, ha bekerülsz és szóba állnak veled. Az ember a jót mindig utólag értékeli csak. Ez ugyan közhely volt, de úgy tűnik, igaz.

Brunhilda te már jó régen végeztél. Mi van veled?

Előzmény: Brunhilda (7)
Brunhilda Creative Commons License 2003.02.18 0 0 7
Nézd én is itt végeztem, alapítója voltam az iskola újságnak és első elnöke voltam a HÖKnek, szóval írj nyugdtan ha bármi másról kívánsz társalogni.
Előzmény: booberry (6)
booberry Creative Commons License 2003.02.18 0 0 6
megnéztem, kik irnak egy olyan suli-neve alatti topicba ahová én is jártam...

de azért több téma is van itten mint valami német nyelvtudás :)

pölö jó, hogy van szinház, szauna, konditerem, géptermek, kert, pub, stb... téma mint a tenger.

Előzmény: Brunhilda (5)
Brunhilda Creative Commons License 2003.02.05 0 0 5
A Te hozzá szólásod viszont baromi nagyot lendített rajta. Ezért tényleg érdemes volt ide látogatnod.
Előzmény: booberry (4)
booberry Creative Commons License 2003.02.05 0 0 4
húha ez aztán tartalmas egy topic.

szvsz kár volt megnyitni, igy sincs jó hire a sulinak (megjegyzem: egyre kevésbé alaptalanul) de ezzel a topickal még jobban blamáljátok...

üdv
boo

Brunhilda Creative Commons License 2003.02.04 0 0 3
Szia!

Na megoldódott a helyzeted a némettel?

Előzmény: Goszi (-)
Goszi Creative Commons License 2001.02.08 0 0 2
Igen, nem vagyunk csoportarsak, de ismerem:) talan most, hogy beindult a masodik szemeszter ugy remlik mintha OD-n ma olvastak volna a nevet, csak nem volt benn. Igan, a tanar veletlenul Csongornak olvasta, nagy rohoges, ja, nem volt ott ma. Ugyhogy a csoportarsam lesz megiscsak:)
Előzmény: ederi (1)
ederi Creative Commons License 2001.02.08 0 0 1
ugyan én nem vagyok IBS-es, de a barátom igen, és évfolyamtársad...Vasvári Zsombor, mondd valamit?
Goszi Creative Commons License 2001.02.08 0 0 0
diplomáig, bocsi
Előzmény: Goszi (-)
Goszi Creative Commons License 2001.02.08 0 0 topiknyitó
Van-e köztetek akár jelenlegi, akár végzett IBS-es? Nekem még egy félévem van a diplomájig, amibe az a rohadt német egy kicsit belekavarhat.
G

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!