Keresés

Részletes keresés

M.Rich Creative Commons License 2008.04.15 0 0 41
Szia! Ez milyen programmal készült?
Előzmény: sz_attila (38)
sz_attila Creative Commons License 2007.10.05 0 0 40
:)) khm. Olcsó húsnak híg a leve :)
Előzmény: iroman (39)
iroman Creative Commons License 2007.09.30 0 0 39
"Vettem a Corában egy "Kerttervezés a családi háztól a lakóparkig" szoftvert. Először a vírusírtó figyelmeztet, majd nem találja a telepítő azt az indító exe fájlt, ami nincs is a DVD-n. Reklamálni csak regiszrációs kártyával lehet, ami nem volt a DVD-tokban. Senkinek nem ajánlom, SENKI NE VEGYE MEG! Kiadó a Multimédia Holding Zrt."

Figyelmeztetés egy új topikból Drinkmann Professzortól. Ha már külön topikot nyitott neki. :-)
sz_attila Creative Commons License 2007.09.06 0 0 38

Díszkerteket tervezek szoftverrel baráti áron. Kivitelezést is vállalok. Gondozást csak Komárom környékén.

E-mail címem publikus.

Egy példa a vizualizáció minőségére:

 

iroman Creative Commons License 2007.08.08 0 0 37
BBC Virtual Garden.

Ingyenes letölthető offline változata Windows, Mac OS és OSX alá is:
http://www.bbc.co.uk/gardening/design/virtualgarden_index.shtml
Online is nyomulhatunk ugyanitt!
Ingyen van, kipróbálni tehát nem kerül semmibe, bár kétségtelenül vannak hiányosságai (pl. idő nem megy, nem nőnek a növények, benapozás nem beállítható, idegen nyelvű, viszonylag kevés a növény- és kiegészítő választék), viszont a megtervezett kert megtekinthető 3D-ben, körbefordulással.



GoldenRetriever Creative Commons License 2007.08.06 0 0 36
Rain makerhez nem tudtok magyarítást vagy valami magyar nyelvű öntözőrendszer tervezéséhez való programot?
Szalkó Creative Commons License 2005.06.22 0 0 35

Próbáljátok ki a Garden Planner 1.4-et. Szerintem otthoni használatra elég. A próbaverziója letölthető:itt

 

 

 

levin67 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 34
Van a Sierranak egy kerttervező szoftvere amely LandDesigner 3D néven fut és szerintem kitölti a pár ezer Ft-os gagyi kerttervező programok és a sokszázezres profi CAD-ok tudása közti szakadékot. Ára 70 $ körül volt. Szerintem tudása tökéletesen elegendő egy átlagos felhasználó számára. Sajnos a program továbbfejlesztését a Sierra 2001-ben beszüntette így már csak használtan lehet hozzájutni (amazon.com) 30$ körüli áron...
hoattis Creative Commons License 2005.06.07 0 0 33
Esetleg nincs meg valakinek ez a Landcadd program? Szívesen kipróbálnám...
Előzmény: moha (18)
arch-angel Creative Commons License 2004.06.29 0 0 32

A letöltést meg se próbáljátok, legalábbis ne a Warez oldalakról! Én már többször próbáltam és teljesen szarul tették fel, tehát müködéskételen. Próbálkozzatok a fájlcserélökkel!

Előzmény: zenoe (30)
variaga Creative Commons License 2004.05.24 0 0 31
A magyar program nem profi változatát én is megvettem a benzinkúton, és pár napig jókat bosszankodtam, mire megtanultam egy kicsit használni. Utána elérve a program képességének határait eltettem a majdani gyermekemnek gyűjtögetett játékok közé.
A növényválasztékot tekintve a 7.100 Ft-osnál jobb is volt, az időt is fürgén és jól kezelte egy ikonnal. Ám nem adott lehetőséget a növények átszínezésére (pl virágok), és a harmadik napon pik-pak kinőtte a fantáziám a lehetőségeket.
(Valami azt súgja: Te is kommersz változatot kaptál professzionális áron.)
Szóval ezek csak arra jók, hogy a gyerek ne csak a lövöldözős programot használja. Neki megfelel, mint ahogy gyerekként nekem is remek móka volt házat építeni a legó elődjének számító játékból, és soha sem zavart, hogy minden panelfal egyforma fehér az összeillesztő elem meg irreális királykék, az ablakba tehető virágok meg csak sárgák és kékek. Szóval, a programmal rajzolhatsz egy fantázia kertet a borongós téli estéken, hipp-hopp virágzik a rózsád, de a saját kertedet nem tudod reprodukálni. AZ egy külön szakma, és ezt a szoftverértékesítők is jól tudják:-))) sajnos.
Pedig magam is szívesen ültetnék hét közben "géppel", hogy hét végére már csak odamegyek a kertbe és megvalósítom a 20. elképzelést:-))))
Előzmény: moonshadow (29)
zenoe Creative Commons License 2004.05.23 0 0 30
hol lehet letölteni?
köszi előre is:)
Előzmény: matachut (14)
moonshadow Creative Commons License 2004.04.26 0 0 29
Na, kerttervező szoftverek:

Sikerült kettő félét beszereznem, ezúton megosztom a tapasztalataimat.

A programoktól azt vártam, hogy a kertet felülnézetből méretarányosan meg lehessen szerkeszteni, a kiválasztott növények növekedését, árnyékolást, benapozást el lehessen készíteni.
Nem profi szinten, csak amolyan "mi lenne ha?" tervezgetés, ne lógjon tíz év múlva a házba a fa, stb.

Az egyik program valami 3900ft körül volt, a becsületes neve pedig: 3 D Garden Designer 3.00.
A másik program: 3D Kerttervezés, Professzionális verzió, ez már 7100 ft volt.

Kezdjük a 3D garden designerrel:
Angol nyelvű program.
Új kert menüpontot nyitunk, ahol a kert nevét, talaj ph-t (savas, lugos, semleges) meg lehet adni.
Ezután a földrajzi hely kiválasztásával a jellemző maximális és minimumhőmérsékletet meg lehet adni, de ettől el is lehet térni.
Utánna a kert méretét lehet beírni, vagyis egy négyzet alapon fog dolgozni a program, ennek a négyzetnek az oldalhosszát kell megadni.
Utánna az északi irányt kell megadni, figyelem, ezek az adatok később nem módosíthatók, ami nagyon idegesítő dolog, mert könnyen el lehet nézni az észak-déli irányt, mivel betűvel nem jelölik.

Ezek után kapunk egy szerkesztői felületet.
Itt lehet akár hátteret is választani a kerthez, de lehet csak simán üres háttér előtt is dolgozni.

Amenyiben felülnézetre váltunk, rögtön konstatáljuk, hogy a kertet felosztotta a program négyzetekre, amolyan raszterhálószerűséget kapunk.
Nosza átváltjuk a Grid értéket, ámde nem történik semmi.
Csak úgy lehet átváltani, hogy először levesszük a grid megjelenítését, utánna bepötyögjük az optionsban a helyes értéket, majd visszarakjuk a grid megjelenítését, ekkor áll be megfelelő értékre.

A snap pontot kiválasztva nemcsak a raszterháló metszéspontokra tudunk rakni objektumokat.

Maga a program alapötlete és megvalósítása nem rosz, de a programozó hanyagsága miatt számtalan bosszantó hibával találkozunk.

Pl. Elhelyezünk egy objektumot a Munkaasztalunkon, mondjuk egy kerítést.
Ennek az objektumnak elvileg tudjuk változtatni a hosszát, szélességét, színét, magasságát, elforgatását, egyszóval mindent.
Viszont ez a gyakorlatban nem ilyen egyszerű.
Pl. Teszek egy kerítést, átírom az ablakban a hosszát, save gombra kattintok és láss csodát, nem változik semmi!
Egy ideig eltart mire rájövünk, hogy a program akkor menti el a megváltozott paramétert, ha bármelyik másik paramétert megváltoztatom.
Pl. ha a hosszát beírtam, save gombbal nem menti el, viszont elmenti a hossz változását ha a szélességget megváltoztatom.
Tehát ha csak a hosszt akarom megváltoztatni akkor az úgy megy a gyakorlatban, hogy beütöm az új számot, majd hozzáadok a szélességhez és visszaállítom.
Ez a fajta mondjuk ki: "baszogás" végigkíséri az egész programot bármit csinálunk, nagyon lassan halad.
Ettől az ember agya egy idő után ledobja az ékszíjat, ez az oka, hogy már nincs meg ez a cd-m, mert eltört amikor összehajtottam.

Ami a program mellett szól, hogy gazdag növényválasztéka van és ezek méretét be lehet állítani, ha az eredeti nézetben megtaláljuk véletlenül a munkaasztalra helyezett facsemetét, mivel egy gombostűfejnyi pöttyöt látunk csak.
Ha nagyítunk egy kicsit akkor már jól látszik, de a kevésbé rutinosak biztos telirakják eredeti nézetben nem látható növénypalántákkal a kertjüket. Rengeteg egyéb objektumot is találunk még a maguk egyszerűségében.

A napozás és az évszakok változásának az üteme igen gyors, csak kevés állítási lehetőségünk van egy csúszkával.

Van egy helikopter nevű opció is, ami a készítők eredeti szándékai szerint arra hivatott, hogy körbenézzük a kertünket helikoptertávlatból.
Ez nem jön össze, mert a programhoz túl gyors bármelyik mai átlagos számítógép, helyette úgy pörög a kert, mint egy ventillátor.

A növényeknél beállítható a kor és ennek megfelelően növekednek is.
Talán néhány fafajtánál kicsit eltúlozták a növekedés ütemét a szerzők.
Nem hinném, hogy egy 20 éves hegyi-juhar pl. 0 kortól indulva 20 évében 25 méter magas és 21m széles lenne, de franc tudja.

Mindent összevetve végül is meg tudtam a programmal csinálni amit szerettem volna, de rendkívül idegesítő hibái vannak, ezért ajánlott egy nyugágyat is venni a programm mellé. és ne felejtsük el, hogy max hobbiszintű program, nem hivatásos kertépítő.

Nézzük a másik programmot.
"3D Professzionális Kertervezés"
Ebből két féle van, a sima verzió ami kb 3000 ft, meg ez az elvileg "profi" verzió, amit én 7100ft ért vásároltam.
Mi a kettő között a különbség?
A leírásokat olvasva arra jutottam, hogy ez a hangzatos Professzionális verzió abban különbözik a sima verziótól, hogy ezen idő is van, növekednek a növényeink.

Mit is írnak a programról?

" A családi ház tulajdonosok bizonyára ismerik azt a szörnyű érzést, amikor gyönyörű növényeket kell kivágni mert ültetéskor nem vettük figyelembe, hogy az évek múlásával zöld barátaink kinõhetik a nekik szánt teret. A számítógépes kerttervezés segítségével mindezt elkerülhetjük. Több száz növény, kerti bútor vagy akár medence közül válogatva könnyedén
álmodhatjuk monitorra a fantáziánkban már régóta burjánzó kertet."

Ehez képest sajnos feltelepítés után konstatáljuk, hogy 29 féle virág, 5 azaz öt féle fa!, (ebből is az egyik pl pálma, ami hát nem valami életképes ezen a tájon.)
2 féle futónövény, 4 féle fű, 19 féle bokor, 6 féle kaktusz fedi a hangzatos "több száz növény közül választhatunk" lózungot.

Van 3 féle pad, két féle medence, nyári lak, meg egy összetekert önözőcső, mint további objektumok.
ezzel nagyjából a program kertészeti lehetőségeinek a határait feszegetjük, lévén, hogy árnyékokat nem sikerül modelleznünk, az idő múlása pedig csak 1 év hozzáadása szerű megoldásban látható.

A programban az objektumok beillesztése kivágása stb. könnyen megoldható, a nagy probléma viszont az, hogy alig vannak benne növények és egyéb objektumok.
Az egyetlen előnye a programnak, hogy magyar nyelvű.

Ha minden áron pénzt szeretnénk kidobni, akkor a 3D Garden Designert válasszuk, mert igaz, hogy sok hibát tartalmaz, de sok idegeskedés után megszokjuk és azután könnyebben tudunk vele dolgozni, míg ezzel a második magyar nyelvű programmal nem tudunk mit kezdeni mert tök üres.


moonshadow Creative Commons License 2004.04.18 0 0 28
Nem tudtok valami jó kerttervező programot?
Nem hivatásos kell, hanem saját kerthez, max 10 ezer forint körül.
arch-angel Creative Commons License 2004.02.01 0 0 27
Nézz itt szét!
Kertépítés.lap.hu

pireisz Creative Commons License 2004.01.30 0 0 26
Helló!
Nekem nem igazán kerttervező programra lenne szükségem, hanem valakire, akivel megbeszélhetném a kis ötleteimet.
Van közel-távol ilyen?
Már többször írtam, hogy kicsi a kertem, de szeretnék úgy csinálni, mintha nagy lenne. Az egyik fele füves és néhány törpe gyümölcsfa van benne, a szélén pedig bazsarózsák.
Az utcai fronton végig tuják vannak, amit már többször megnyírtunk, mert túlnőtte a kerítést és nem akarom, hogy magasabb legyen.
Szívesen felváltanám valamivel, ami eléggé gyorsan nől és télen is takar. Erre igazán nincs ötletem. Addig marad.
A kert másik részét olyan bujkálósra szeretném, persze kéne hely a sziklakertieknek és a fűszerkertnek is.
El lehetne képzelni azt, hogy középen kiások egy darabot, hogy lépcsőszerűen lehetne lemenni-felmenni és azt sziklakertiekkel beültetni? A földet pedig fölkupacolnám "hegynek"? Elképzelhető ilyen kis területen?
arch-angel Creative Commons License 2004.01.26 0 0 25
Akkor így
Landcadd
rferi Creative Commons License 2004.01.26 0 0 24
Kacsacsőrhöz ne tegyél szóközt!
Előzmény: arch-angel (23)
arch-angel Creative Commons License 2004.01.26 0 0 23
Ezt elszúrtam

< A HREF="http://www.landcadd.hu">Landcadd

Előzmény: arch-angel (22)
arch-angel Creative Commons License 2004.01.26 0 0 22
Egy ígéretes kimondottan kertépítő Cad szoftver.
< A HREF="http://www.landcadd.hu">
arch-angel Creative Commons License 2004.01.23 0 0 21
Sziasztok!

Hát először is én ezeket az Auchanos kerttervező szoftverreket senkinek sem ajánlom. Kb. annyit is érnek. Nekem is van egyébként néhány ilyen és ,hogy ne mondjam marha sokat használom őket. A komoly tervező irodák AutoCad-del, ArchiCad-del, Allplan-nel stb. Dolgoznak. Ezeknek a szoftwerek 100000 Ft-tól a csillagos ég. Én most akarom elsajátítani az AutoCad használatát és bizony fel kell kötni a nadrágot hozzá. De pl. Ladscape Designer programmal sem tudtam semmi értelmeset összehozni. Ezek ily primitívebb Cad alapú szoftverek. Ha elfogadsz egy tanácsot én a helyedben egy tervezőt bíznék meg. A te igényeid és elgondolásaid fognak megvalósulni az ő szakértelme által. Ha pedíg szakembert keresnél: kertepites.lap.hu

Előzmény: salamoncs (-)
moha Creative Commons License 2001.03.02 0 0 20
mi közük a politikusoknak ehhez? nem csesznek el mindent? ebbe már igazán ne szóljanak bele.
Előzmény: Komárom- (19)
Komárom- Creative Commons License 2001.03.02 0 0 19
Ebbe az országba és ennyiért? Tippelj kinek kellene? - A politikusok sem helyeselnék
Előzmény: moha (18)
moha Creative Commons License 2001.03.01 0 0 18
tudom ajánlani a landcadd-et. a LANDCADD Complete Series-ről infokat mindenki talál a honlapjukon (www.landcadd.com). a komplett termék a terepmodelltől a vizualizáláson át az öntözőrendszer megtervezéig mindenben profi cuccos, 3-5 hét alatt a használata betanulható. ár nagyon reális más hasonszőrű termékekhez képest, ~4200 dollár.
Kenderice Ákos Creative Commons License 2001.02.28 0 0 17
Na hát én megvettem a "3D kerttervezés egyszerűen" programot.
Az minden, csak nem:
-egyszerű;
-3D-s;
-aki nem tud angolul, az nem tudja használni ezt a "teljesen magyar nyelvű" programot;
- a kertbe helyezhető tárgyak, növények mennyisége enyhén szólva "szegényes";
-minden fa egységesen ugyanúgy néz ki és ugyanolyan százéves grafikával készült.
Egyszóval 1-től 10-ig pontozva kb: -2 pont.
Szerencsére minden gond nélkül visszavették.

Ajánlom mindenkinek! (Se).

Előzmény: barnetto (10)
salamoncs Creative Commons License 2001.02.23 0 0 16
Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat, jó érzés volt nézni, hogy nő a topicom...
Válaszaitok alapján arra gondoltam, nagyjából kitaláljuk, mi kéne, és mégiscsak keresünk egy szagembert...
Maga a szoftver csak arra kellett volna, hogy a nagyobb dolgok (fészer, nagy fák) elhelyezését ne rajzolva (illetve papírból kivágott cetlik tologatásával) kelljen kitalálni, de lehet, hogy ez nem ér meg 2000 Ft-ot...
Egyébként találtam egy szerintem jó "szoftver"-t: Herta Simon "Kertünk kialakítása" c. könyvét (holló és tsa.), a Cora-ban vettem 3000 Ft-ért.
Bár kicsit off téma, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha ismeritek.

csaba

TaXiN Creative Commons License 2001.02.16 0 0 15
Ha AutoCAD, akkor inkább a Solid Edge Origin vagy mi a fene.

Hibája, hogy gépészeti és mm-ben dolgozik, de gondolom erről le lehet beszélni. Windows-os.

Tud 3D meg bejárható modell meg mindenfene. Azt hiszem Microstation motorral megy.

Ja ! Ingyenesé tették.

Soha nem fogom +érteni miért használják még _kis rendszereknél_ az AutoCAD-et.

Előzmény: Törölt nick (6)
matachut Creative Commons License 2001.02.16 0 0 14
Egy ötlet; ha ismered a környéket, mindenhol vannak idős, nyugdíjas kertészkedő szomszédok. Ha látod a kertjét - és tetszik is -, nagyon sok jó tanácsot is kaphatsz Tőle - nem kerül semmibe.
Ráadásul ha régen ott lakik, ismeri a környéken "őshonos" növényzetet.

Sok szerencsét!

Komárom- Creative Commons License 2001.02.15 0 0 13
Végtére is igazad van. --
------Más!
1 db Kerttervező szoftvert eladnék 2000 Ft-ert!
Jelentkezni lehet a bernatkert@freemail.hu e-mail cimen. A programm nagyszerű, nyomon lehet követni grafikusan ábrázolt növények növekedését 1-100 éves korig. Postai utánvéttel is szívesen elküldöm a jelentkezőnek.
Előzmény: barnetto (12)
barnetto Creative Commons License 2001.02.14 0 0 12
Nem azért írtam le, mert dicsérni akarom, hanem mert valaki kereste. Mindig félreértesz :-)).
Nem próbáltam és nem is akarom kipróbálni, így NINCS róla véleményem, egyszerűen csak ott és most kapható, ha valakit érdekel.
Feltételezem, hogy egy JÓ tervező programnak nagy hasznát veheti a kezdő kertész a nagy eltévelyedések ellen.
Előzmény: Komárom- (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!