Keresés

Részletes keresés

kispolgár Creative Commons License 2007.02.23 0 0 1995
bocs, régen jelentkeztem be, majd küldöm!
Előzmény: nero11 (1994)
nero11 Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1994
Szia! Nekem is PCTV Rave kártyám van, de nem bírom rávenni, hogy mpeg2-be tömörítsen, légyszi küld el a visionid.dll fájl-t a nero1@freemail.hu címre. Köszi: Robi
Előzmény: kispolgár (1990)
LordQuator Creative Commons License 2006.04.07 0 0 1993
Szevasztok!!!!

Kellene nekem egy kis help.... van egy pinnacle pctvpro tunerem.... és bármit is csinálok nincs hang, mindent összedugdostam, állítgattam összevissza telepítgettem és semmi...
A konfigom asus p5wd2 alaplap, duálmagos p4 3gigaherz, 7800gtx és HD-s hangkártya ami az alaplapra van integrálva. Ez lehet gond? Mit kellene tennem? Megköszönném a segítséget!!!!!!!!!! lordquator@hotmail.com

Köszönettel: LQ
Konrad Creative Commons License 2006.03.22 0 0 1992
Sziasztok, tudna nekem valaki küldeni egy jó VisionID.dll filet, amivel lehet normális méretben digizni? E-mail: konrad kukac konrad pont hu Előre is köszi!
kispolgár Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1991

uninstal után a kártya kivesz, reboot, kikapcs, kártya be, install.

vagy a ki-beszerelősdi helyettb registry tisztítás

Előzmény: pizo (1989)
kispolgár Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1990

PCTV RAve kártyám van. az itt(?) olvasottak alapján kicseréltem a visionID.dll fájlt: azóta mpeg2-ben (DVD) is tudok rögzíteni (P4 2.4GHz) de csak monóban (Rave)

Én kérdésem:

hogy lehet megoldani a gyakorlatban, hogy a gépemen a többi kiemelt  felhasználóm is tudja használni a PCTV-t?

Előzmény: Vad (1981)
pizo Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1989

"A cégemnél rendszergazda vagyok, de kérdezem én: ha egy "szakember" elakad, akkor mint csinál egy (bocs) mezei felhasználó???" Amit én, mint gépészmérnök: szív.

Tehát a kérdésem a témában jártas népekhez:

Rendszeradatok:

Asus P4B533 alaplap
Processzor Intel Pentium A4 2433 MHz

Memória 1023 MB DDR SDRAM

Windows XP Professional Service Pack2 (5.1. 2600 verzió)

Maxtor 74,6 GB winchester

Firewire kártya: Microcom

A szerkezet: Pinnacle PCTV PRO 5.9 verzió

A jelenség: hardver beszerelése után telepítés, mely az üzenet szerint sikeres, de a kép nem túl jó (17" LCD képernyő), illetve a távirányító nem működik. Kezelési útmutató szerint ilyenkor UnInstall, majd újra telepítés. Uninstall lemegy, gép újraindítása, új hardvert felismeri, majd telepíteném a softvert, el is indul, majd a következő üzenettel leáll: "A program egy régebbi verziója található meg a számítógépen, előbb távolítsa el, majd kezdje újra" vagy valami ilyesmi. Mit tegyek?

Ha volt már ez a kérdés, akkor elnézést, de most találtam ezt a topicot, és nincs időm közel 2000 hozzászólást visszaolvasni. Előre is kösz a segítséget,

Üdv: Zoli

Előzmény: Tutus (1983)
Kevin Creative Commons License 2006.01.27 0 0 1988
Elkelt.
Előzmény: Kevin (1987)
Kevin Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1987

PixelView PlayTV USB 2. 0 Pro USB csatlakozású külsõ TV tuner/Digitalizáló eszköz, új, eladó. Tuner antenna S- video Kompozit video hang bemenetek, Távszabályzó, szoftverrel, dobozában. 40x magasabb adatatvitel, mint a sima USB Pro valtozatnal. Notebook-hoz is idealis.

Ara: 13.900Ft.

(Bolti ár: 25 ezer ft. )

Érdeklõdni mail- ben lehet: kmcvie@hotmail.com

Nibiru Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1986
Kedves Tutus!

A Windows 2000 néha nem igazán nyerő. Mellesleg, ha szakember vagy, akkor tudnod kell, hogy a Windows 2000 sajnos USB-ileg nem akkora durranás. Pl. a pendrive-ok nem biztos, hogy működnek vele, és más gondok is akadnak.
Mivel az "adatbázist" úgy állítja össze, hogy az eszközt használná közben, ezért nem képes végrehajtania feladatot.
Ahhoz, hogy normálisan tudd használni az eszközt, mindenképpen föl kell tenni a w2k sp4-et, ami egyébként is javasolt.

Üdv: Nibiru
Előzmény: Tutus (1983)
Nibiru Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1985
A capture funkció más codec-kel (pl. mpeg2) csak erősebb procival megy. Gyenge a vasad. P4 2.6 alatt nem engedi használni a komolyabb procisebesességet igénylő codec-eket.
Előzmény: Vad (1981)
Zsizseee Creative Commons License 2005.12.11 0 0 1984
Sziasztok!

Látom, már elég régóta nem írt ide senki, de azért remélem valaki tud nekem segíteni.
Vettem egy pctv stereo kártyát, letöltöttem hozzá az xp sp2-es drivert a netről, a kártya el is indult, de sajnos szinte mindig akadozik a hang.
Mit lehetne tenni?

Köszi!
Tutus Creative Commons License 2005.11.01 0 0 1983
Sziasztok!
Vettem egy Pinnacle PCTV 100e USB-s eszközt. Legszívesebben úgy kihajítanám, hogy ... de még előtte hátha tudtok segíteni. Arra rájöttem, hogy valami adatbázist telepít(ene) a rendszer, de NEM telepíti (Microsoft 2000 SQL Server). Már kb. 20x próbáltam de nem. Van valami trükk, hogy legyen adatbázisom és a TV csatornák oda felkerüljenek??? Döbbenetes. A cégemnél rendszergazda vagyok, de kérdezem én: ha egy "szakember" elakad, akkor mint csinál egy (bocs) mezei felhasználó???
Köszi előre is.
tutus
alexking Creative Commons License 2005.10.11 0 0 1982

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy Leadtek Winfast TV2000 Expert TVtuner kártyám van, eddig nem is volt vele probléma, de miután újraraktam a rendszert, teljesen megbolondult. Behangolom a csatornákat, jó minden, de miután kikapcsolom a lejátszót, majd visszakapcsolom, a kép teljesen kékes pirosasra vált. A hang az jó. Nem tudom mi okozhatja a problémát, ha újrahangolom akkor megint jó, addig, míg ki nem kapcsolom...:( Talán kodek? Plz segítsen aki tud!

Vad Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1981

Sziasztok,  megoldódott már az a rothadt probléma, hogy hogyan lehet az 5.5-öt rábírni capture-beállításokra? Miroxl-t enged, amivel nem tudok mit kezdeni, csak lejátszani codeccel, vagy mpeg1-et, amit vmi nevetséges felbontásban tud, a többi nálam nem megy.

Egyébként a leginkább katarsztrófa, hogy sem miro, sem pinnacle supportban nem találok megoldást.

(Pctv pro)

mr_ricsi Creative Commons License 2005.05.02 0 0 1980

"képet tömörítetlen DV-formátumba veszem fel (13,3GB/óra...)"

A DV már egy tömörített formátum. Ha nem az lenne, akkor 1 óra video 50-100GB lenne...

Előzmény: sachertorta (1978)
kispolgár Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1979

Köszi az ötletet!

magnót cseréltem: 80%-os eredmény. a kamera fejállása nagyon eltér a magnó(k)tól.

A DV formátum iszonyú helyigényes...

Előzmény: sachertorta (1978)
sachertorta Creative Commons License 2005.04.20 0 0 1978

Nem tudom találtál-e már megoldást, de nálam a következö müködik:
-képet tömörítetlen DV-formátumba veszem fel (13,3GB/óra...)
-hangot is tömörítetlenül (PCM)

Utána Virtualdubmoddal vágom és tömörítem. A leggagyibb VHS-jelet is csúszás nélkül rögzíti. Persze felvétel közben még az egeret sem szabad megmozdítani és semmi más nem futhat a háttérben...

Előzmény: kispolgár (1965)
Konrad Creative Commons License 2005.04.17 0 0 1977

Ez ugyanaz a kártya, csak a cég időközben nevet váltott.

Neked is azt a tanácsot lehet adni, hogy ne a Hungary, hanem German beállítással keress. A hanghiba pedig sok ok miatt lehet. Ez a cucc azért szelet saját IRQ-t, én ott kezdenék el nézelődni...

Előzmény: qwertz (1976)
qwertz Creative Commons License 2005.04.17 0 0 1976

Kb. 2 óra hosszája b@szakodom egy hasonló kártyával (nem Miro, hanem Pinnacle), csak röviden a tapasztalatok:

Nekem semmi bajom nem volt a driver-ek felrakásával (magyar XP SP2 és Pinnacle 5.90 build 168)

Viszont hosszas küzdelem volt, mire adókat talált.

A jelenlegi helyzet: Hungary, Cable, PAL DK

Így kb. 20 perc alatt (!) megtalálja mind a 27 csatornát, amit egy fapados Daewoo TV pillanatok alatt megtalál.

Ámde, hogy miért vagyok itt ?  :)))

A 27-ből csak 4 adónak van hangja, a többi surrogás-burrogás.

Ha pontosan beállítom a csatornafrekvenciát, akkor sincs hang.

Ha közben rendszer váltok (PAL I, SECAM, PAL G), akkor a kép is elmegy és nem talál vissza akkor sem, ha visszaállok PAL DK-ra. Ehhez ki kell lépni a programból és vissza.

Annak a szoftveresnek meg törjön le a keze, aki tudja szabályozni a FINE TUNING " tolókát finomam, úgyhogy 1 mm egérelmozdolásra nem 1 MHz-et megy odébb a frekvencia.

Ha valami értelmesre rájöttem, akkor azt megosztom, most olvasgatom a kicsit régebbi hozzászólásokat is.

üdv, qwertz

Előzmény: mr_ricsi (1975)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.04.12 0 0 1975

"a matávkábeltv német érdekeltségű cég..."

Viszont Magyarországon szolgáltat. Emiatt lehet olyan, hogy a magyar szabvány szerinti osztásban vannak a kábelcsatornák (Axx), ami nem egyezik meg a videokban-tv-kben leginkább elterjedt német (Sxx) osztásnak. Aztán a régi tv-k miatt hagynak 1-2 csatornát a SECAM szerinti csatornaraszterben, de PAL színrendszerben és SECAM(OIRT) hanggal...

Levegőben SECAM szerinti kiosztásban vannak a PAL színrendszerű adók SECAM hanggal.

Előzmény: kispolgár (1973)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.12 0 0 1974
Jah, matávkábel... az 5.50-es verziót használva választhattam a duna és az m2 közül, mert mindig felülírta a másikat. Pedig nincs is egymáshoz közel, mégsem találtam olyan beállítást, amivel sikerült volna az összes csatornát megtalálni.
Ilyen és hasonló orális szex után kipróbáltam a dscalert, és minden korábbi probléma eltűnt, tényleg érdemes ezt használni. A teletext sokkal használhatóbb.
(PCTV Pro-m van)
Előzmény: kispolgár (1973)
kispolgár Creative Commons License 2005.04.12 0 0 1973
a matávkábeltv német érdekeltségű cég...
Előzmény: Törölt nick (1971)
yogibear Creative Commons License 2005.04.12 0 0 1972
Én Magyarországon vagyok!

Ezt mondd meg a tv-kártya gyártójának is, ott a távol-keleten...
Pontosabban a hozzávaló driver/szoftver irójának...

Előzmény: Törölt nick (1971)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.12 0 0 1971
????
Ez vicc? Bár te nem szoktál viccelődni. Én Magyarországon vagyok!
Előzmény: mr_ricsi (1970)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.04.11 0 0 1970
Állíts be Magyarország helyett Németországot és Lengyelországot, és a kettő közül amelyiknél minden adót megtalál, azt használd a továbbiakban.
Előzmény: Törölt nick (1969)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.10 0 0 1969
Itt kínklódok már x napja egy WinFasr nevezető tévékártya csodával. Képtelenség vele megtalálni a 3 alap tévéadót. EGy 24-es csatornnám talált egy RTLKlubot, de nagyon gyatra képminőséggel, valami 495.25 MHz-n. Más semmit. Hogy lehetne megtalálni a többit?
attip Creative Commons License 2005.04.01 0 0 1968

Köszönöm,yogibear!!

Megtaláltam,elmentettem!!:)

Előzmény: yogibear (1967)
yogibear Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1967
Na mégegyszer, mert kevésbé olvasható dőlttel:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Pinnacle Systems/PCTV WDM/Database

Előzmény: yogibear (1966)
yogibear Creative Commons License 2005.03.31 0 0 1966
Hát a keresés neked is majdnem annyi ideig tart, mint pl. nekem, igaz van egy pici előnyöm: én irtam be ide. :O))

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPinnacle SystemsPCTV WDMDatabase

Legalábbis az 5.1 és 5.5-ös driver esetén, de gondolom 5.9-nél is itt van.
Amúgy könnyű felismerni: annyi "channel" van a kulcs alatt, amennyit behangoltál...
Ha 41-et, akkor channel1-channel41 -ig vannak a csatornák... :O)))
Előzmény: attip (1963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!