Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2001.02.16 0 0 52
Nna, engem is érdekelt a topik, most már időm is van benézni.
Pécsi vagyok, úgyhogy bocs, ha az utcanevek nem stimmelnek. :) Tapasztalataim a következők:
1. Abszolút mínusz: Király u.-Erzsébet körút sarkán lévő kis Spar. Tragédia. Bunkó eladónők, pofázó pénztárosnők, a boltban megfordulni nem lehet, annyira kicsi. És drága.
2. Plusz, Erzsébet körút. Választék nulla, sor nagy és nem teng túl a tisztaság.
3. Spar, Batthyány tér. Össze-vissza elhelyezés, sehol semmit nem lehet megtalálni, eladónők nem tudják, mi hol van, nagyon szűk a hely a pénztárnál.
4. GROBY, szintén itt. Nagyon kicsi a hely, alig lehet elférni, de az árak normálisak és friss a zsemle délután is. Egyébként van honlapjuk, ahol lehet várásolnia via internet és kiszállítják, de nem merültem bele, úgyhogy sokat nem tudok róla.
5. Kaiser's. A Damjanich utcai elég jó, csak a sor nagy, de sokat jártam oda és mindig megtaláltam, amit kerestem. Pár lépéssel odébb CBA - kicsi, nem olcsóbb, segítség nulla. A Kaiser's a Nyugatinál borzasztó zsúfolt, nem szabad odamenni.
6. Match. Voltam a Westendben is, az Örs vezér téren is. Valamiért nem vagyok tőle elragadtatva, bár a Westendes elég normális.
7. Julius Meinl a Blahán. Drága, de ki lehet fogni nagyon kedvező leértékeléseket.
8. Fogarasi úti Tesco - korrekt.

Ami a Tesco-kat illeti. 2 teljes hetet dolgoztam pénztárosként a pécsiben. csinnnKA, a mínuszos IQ azért meglehetősen változó és nem is mindig a lányok hibája. Egyrészut borzasztó nagy a fluktáció, tőlünk elég sokan kiléptek 2 hét után, mert nem bírták elviselni a bunkó vezetést, a rossz időbeosztást (direkt szóltam, hogy 22-kor el kell mennem, mert megy az utolsó buszom negyed tizenegykor és a város túlvégén lakok - egy hét múlva 22:30-ig osztottak be...). 16 órán keresztül folyamatosan leltároztattak velünk, _kettő darab negyedórás szünettel_. A munkát úgy kezdtük a pénztárban, hogy 4 óra alatt lenyomták az "oktatást", ami elég sűrű volt, a kassza menürendszerétől a számlanyomtatásig, csőposta, segítségkérés, problémák, minden, nem lehetett elsőre megjegyezni. És annak ellenére, hogy a felvételnél azt ígérték, hogy majd akkor állunk be önállóan dolgozni, ha mi úgy érezzük, hogy megy, másnap már bedobtak a mélyvízbe. Nagyon szar volt, remegett kezem-lábam, szerencsém volt, hogy gubanc nélkül meg tudtam mindent oldani. Azóta másképp nézek az ott dolgozó pénztárosokra. A többiek nem tudom, milyen oktatást kaptak, nekünk azt mondták, hogy "célszerű" tudnunk, mi hol van az áruházban, ők azonban nem mutogatják végig, szépen mindenki _munkaidőn túl_, ráérő tengersok szabadidejében tájékozódjon - innentől kezdve nem kell mínuszos IQ ahhoz, hogy semmit ne tudjon az ember lánya. Persze ez egyénektől is függ, biztos van egy csomó bunkó is. Nagyon sokszor hiányzott a kód a termékekről és anélkül tényleg nem lehet beütni az árut, vagy elmosódott, hibás volt. Szóval a Tesco szvsz nagyon szarul szervezi dolgait. Saját gyártmányú termékeiket nemigen merem megvenni, valamiért taszítanak. Apám egyszer hozott haza erdei gyümölcs illatú tusfürdőt, hát a hányinger kerülgetett tőle, azt hiszem ez alapozta meg a negatív ellenérzést. Nem állítom, hogy minden Tesconál így megy, a Fogarasi úti tényleg frankón működött mindig, amikor odamentem.

Huh, most ennyi. Jó kis topik ez. A budakalászi Coráról írjon még, aki odajár rendszeresen, hogy milyen, mert szeptemberben arrafelé költözöm, vszínűleg oda fogok járni.

cicó Creative Commons License 2001.02.15 0 0 51
Szerintem lehet, hogy jobban jártál azzal, hogy nem vetted meg a lepedőt...lehet, hog yegy mosás után kihervadt volna alólatok.A barátnőmék vettek a Metroban valami akciós ágyneműt és rosszabb volt, mintha a kínai piacon jutottak volna hozzá, egy mosás után a kék anyag fehér lett és kibolyhosodott.
Az áruházak saját márkanevű termékeinél érdemes megnézni a gyártót.Ha jól emléxem pl.a Tesco tartós tej az Parmalat a Spar mustár Globus.Tehát ugyanazt kapja az ember csak pár forinttal olcsóbban.A Sparos termékek szerintem is jók, a kenyerüket kimondottan szeretem, a 75 dekás méret pont jó a családnak, sokáig eláll, nem morzsálódik és még a végén sem lesz élesztőszagú.
üdv.cicó
Előzmény: csinnnKA (45)
GoldenEye Creative Commons License 2001.02.14 0 0 50
Köszönöm, hogy benéztél...:)
Ez a Metro sztori azért elég izgi meg horror is...:)
Én mondjuk még soha nem voltam Metróban, egyszer majd megnézem magamnak...
Előzmény: csinnnKA (45)
MacFly Creative Commons License 2001.02.14 0 0 49
melyik sonkabol vigyek? :))
Előzmény: dalia (48)
dalia Creative Commons License 2001.02.14 0 0 48
Az Aldi az rendben van teljesen, tényleg no name, de nagyrész jó minőségű áruk, van egy füstölt sonkájuk, ami egyenesen fenomenális, tiszta vicc, de én jobban szeretetm minden csúcsolasz sonkánál, a mai napig hoznak nekem öcsémék, ha jönnek haza mindig :)

Piacélménybeszámoló:
Ma kedvesema belvárosbsn munkaebédelt, én meg gondoltam volt addig körülnézek a közeli vásárcsarnokban. Nemtudommilyenutca, a Szabadságtér közelében.
Azzal indultam, hogy halat szeretnék, de vagy én vagyok nagyon béna, vagy késő volt, de nem volt hal. Egy se.
De volt helyette sok friss zöldség, gyümölcs, mosolygós eladók, jó hangulat. Kifejezetten élveztem a bevásárlást.
Hátránya számomra a piacnak a hypermarkettekkel szemben, hogy én adhoc vásárlok, így kosár perszehogy nem volt nálam, és rendkívül macerás tud lenni számtalan zacskóval történő lavírozgatás:)

Előzmény: MacFly (46)
MacFly Creative Commons License 2001.02.14 0 0 47
ja igen, olcsosag+minoseg. van itt egy amolyan vedjegyfele "gut & billig" felirattal, ami mondjuk ekvivalens lehet a "Tesco gazdasagos" es hasonlo elnevezesekkel, csak mintha szupermarkettol fuggetlen intezmeny lenne, leven, hogy a felirat a csomagolas reszet kepezi. hacsak nem kulon csomagolnak kulonbozo cegeknek.
MacFly Creative Commons License 2001.02.14 0 0 46
itt nemetiaban meg a marktkauf mellett az aldi-t ismerem (nem is hallottam meg Kioskrol meg Toto-lottorol, talan majd, ha tenyleg atraknak munchenbe, akkor ujra kiertekelem), ami leginkabb a Jeee diszkontra (+Penny) emlekeztet, olcsosagbol kifolyolag szinte minden "csak oda van szorva", mas arukeszlet (+gyarto), foleg itt, nalunk meg akad par termek, ami ugyanaz, csak mas az ara, itt inkabb noname termekeket latok, amik persze nem feltetlenul rosszabbak (csak a reklamok ugye...)
csinnnKA Creative Commons License 2001.02.14 0 0 45
GoldenEye!
Megígértem, hogy ellátogatok az új topicodba, és meg is tettem. Ami azt illeti, már csaknem minden elhangzott azok közül, amiről én is szívesen beszéltem volna... különösen Spinderella szájából. Mert én is úgy vagyok vele, mint ő, vagyis hogy alap-dolgokban a PENNY MARKET a legjobb, egyrészt azért, mert a fix-áruik közül szinte mindig minden van, ráadásul össz-viszonylatban a legolcsóbb mind közül. Minőségben amúgy a KAISER-t én is sokra tartom, mert nagy a választéka, és "adnak magukra", jól vannak csoportosítva az áruk, stb.
Hasonlóan jó a véleményem a BILLA-ról, az előre csomagolt husik (főként a filék és szeletelt húsok) választéka és frissessége kifogástalan.
Azt nem tudom, hogy Rali miért írta a TESCO üdítőkről, hogy drága, ezek a "Tesco gazdaságos" típusú üdítők éppenséggel fele annyiba kerülnek, mint a márkásak, hihetetlenül olcsók, vagy például Magyarország legolcsóbb ásványvíze a Tesco ásványvíz... bár azt nem vitatom, hogy szerintem nagyon gyenge minőségűek. Pl. ilyen ásványvizet egyszer vettünk, próbaképpen, meg is bántuk, egyrészt azért, mert némelyik palack már eleve rosszul volt lezárva, de mindegyikből nagyon hamar kiment a szénsav, ill. már eleve alig volt szénsavas, ráadásul -s ez koronázta az egész ügyet- az egyik alján valami zavaros kis dolgok levegtek... nagyon undi volt.

Nekünk egyébként nagy bevásárlásra a Fóti Cora jött be, egyrészt azért, mert nagy a választéka, nincs olyan tumultus, mint pl. a Tescoban, és ha megkérdezel egy egyenruhást, hogy hol kapsz ezt vagy azt, akkor megmondja, és nem néz rád olyan bambán és értetlenül, mint a minuszos IQ-jú Tescós lányok, akinek kifejezéstelen tekintetéből azt olvasod ki, hogy talán még soha életében nem hallott arról (pl.), hogy leveskocka. Komoly "alkalmatlansági" vizsga előzheti meg ezeknek a csajsziknak a felvételét, iszonyat!!! :-(

A METRO-ról csak annyit, hogy amikor legutóbb -csupán pillanatnyi elmezavarunkban- elmentünk, akkor kb. fél órát álltunk sorban épületen kívül, kocsira várva, majd -szintén a várakozás hosszú-hosszú percei alatt a bejárat tájékán elolvashattuk (egyik új akció első(!) napján), hogy mi minden jelent meg tévesen a Metro újságban, ami sajnos nincs, vagy épp nem annyiba kerül, mint amennyiért kiírták stb.stb., hogy már az áruházba belépve totálra felhúztam magam. Hirdették (asszem, ez ősszel volt), hogy eredeti Puma márkájú, bőrből készült sportcipő 3.600-ért. Na, gondoltam, ezt azért már mégiscsak megnézem magamnak. Hát nézhettem is: az újságban ugyanis az volt, hogy 23-astól 43-asig, ezzel szemben csakis 28-astól 34-esig volt, mindez az akció első napján! Aztán meg örömködni kezdtem, mert a dupla-extra méretű lepedő (ami nem csupán épp hogy betakarja a francia-ágyunkat, hanem le is lóg, tehát van esély, hogy nem derekunk alatt összegyűrt lepedővel ébredünk) 1.100 Ft-ba került. Ez nagyon olcsó, 1600 alatt még sehol nem láttam, tehát nagy mohón mindjárt bevásároltam, 3 db-bal. Tényleg bevásároltam... :-( ... ugyanis a pénztárnál 2200 Ft-ért ütögették be darabját. Közlöm, hogy ácsi, ez fele ennyibe kerül. Bunkó csaj rámmered: "nem látja, nem én adom be az összeget hasból, hanem a vonalkódról olvassa le a gép". Mire én:
"Okci, de én meg a polcról olvastam le, hogy a 180x210-es lepaj 1100 Ft". Nem ragozom... kiderült, hogy biztos én voltam a hülye, mert még olvasni sem tudok. Ha nem sajnáltam volna a mögöttem álló rengeteg embert, akkor odaráncigáltam volna azt a székhez ragadt tramplit... de így jobbat eszeltem ki: miután beütögetett vagy 60 tételt, amit vásároltunk, és fizettünk volna vagy 25.000 Ft-ot, így mosolyogva közöltem vele: "Ja, ha a Metro egy ilyen csaló banda, akkor tartsák meg a portékáikat!", s ezzel pénztárcámat eltéve elegánsan távoztam. A csaj talán még ma is hápog... én pedig megeskettem a férjemet arra, hogy többé ne engedjen Metro áruház közelébe! :-(

sasanz Creative Commons License 2001.02.13 0 0 44
Én spec. a Garay téribe járok piacozni, de fél12 előtt még nem értem ki. Ennek ellenére mindig friss árut találok (bár borsót mostanában nem kerestem:)
Egyébként is remek hely, nem drága és majd' minden árus előre köszön és kellemes hétvégét vagy délutánt kívábn a vásárlás végén. + ami még fontos, mindenféle grimasz, beszólás stb nélkül adják a visszajáró 1-2-3 forintot.
Az őstermelők pultjainál néha olcsóbb a cucc és ők szívesen beszélget, legutóbb felvilágosítottak, hogy paszternákot már nem termeszt szinte senki, valami spéci petrezselyem gyökerét nyomják helyette, ami nagyon hasonlít, de nem olyan édes.

(de húst azért a Damjanich utcai Kaiser's-ben veszek)

u.i. a Garay-n vasárnap is nyitva van a "kisvásárcsarnok"

Előzmény: GoldenEye (39)
Lappantyú Creative Commons License 2001.02.13 0 0 43
Na, abban én sem vagyok jó, hogy köröket csapjak a tömegben, hogy három forint harminc fillérrel jobban járjak. Leginkább ott szoktam vásárolni, ahol szimpatikus az eladó.

Ez amúgy mindennemű boltra igaz. Hajlamos vagyok az undok eladók esetén egy életre elkerülni bizonyos boltokat. Jó esetben csendben. Rossz esetben az undokságot szóvá is teszem... :-)

Lappa

Előzmény: banya (42)
banya Creative Commons License 2001.02.13 0 0 42
Goldiekám!

Te komolyan el tudod képzelni rólam, hogy hajnalban járok piacra????????? Én, aki, ha nem alszik legalább 8-9 órát, akkor nyűgös és kibírhatatlan??? :))))

Piacozás (késő) délelőtt ejtetik meg, a lehelen akkor még van minden. Legalábbis sosem volt olyan, hogy már elfogyott.

Azt elfelejtettem tegnap megírni, hogy dacára annak, hogy szeretem a piacot, nem szoktam több kört tenni és megnézni, hogy mi hol olcsóbb, szebb, stb. Ott szoktam vásárolni, ahol viszonylag szép a cucc, viszonylag olcsó és _nincs tömeg_! Ugyanis kimondhatatlanul utálok hosszan sorban állni. Viszont mindig élvezem a színkavalkádot, az elcsípett párbeszédeket ("Ne tapogassa a parit, aranyom, nem a szeretője!"), az illatokat és a lángost. :)))

Lappantyú Creative Commons License 2001.02.13 0 0 41
Az a helyzet, cica, hogy én se vagyok egy korai ébredő, illetve ha mégis, akkor nem azért, mert a piacra megyek. Következésképpen általában délután vagy max. késő délelőtt járok piacra. Ami nekem kell, az mondjuk kapható a nyitvatartás alatt. Igaz, nagyon speciális dolgokat nem szoktam venni.

Mondjuk nem nagyon hiszem, hogy igazi borsószezonban reggel fél nyolcig minden szem borsót elkapkodnának...

Lappa

MacFly Creative Commons License 2001.02.12 0 0 40
en nem vetlek mert igazad van, amikor neha elvetodok piacra, mindig megfogadom, hogy... aztan az en bevasarlasi szokasaim alapjan a vegen mindig valami 1xubb megoldas kerekedik
Előzmény: banya (38)
GoldenEye Creative Commons License 2001.02.12 0 0 39
Most komoly kérdés következik.
Én nagyon szeretnék piacra járni, de nem tudok korán felkelni.
Kérdés: Mennyire korán kell kelni ahhoz, hogy még normális árut kapjon az ember? Én mondjuk néha-néha tévedek be a Fővám térre, akkor is általában délután (mondjuk ezentúl nem biztos, hogy így lesz, mert arra fogok dolgozni:), de volt már olyan, hogy borsót szerettem volna venni itt a közelben a Garay piacon és simán kiröhögtek, hogy mit képzelek én, az már reggel elfogyott..:))
Pedig szeretem a piacokat tényleg..:)
Előzmény: banya (38)
banya Creative Commons License 2001.02.12 0 0 38
Vessetek a mókusok elé, én szeretem a piacot, egész pontosan a Lehelt. Persze, a mostani átmenetinek nincsá olyan fílingje, mint az eredtinek, de én szeretem: viszonylag normális árak, hihetetlen választék: pl. a nagyon fonnyadt petrezselyemtől az extra fodros, friss petrusig mindenféle van! :))) Felettébb kedvelem az "őstermelőket", azokat a fejkendős, sokszoknyás nénikat, akik a háztájiban termett paprikát, miegymást árulják. A múltkor - valszeg szimpatikus voltam - mondta, hogy van házi pirospaprikája 800-ért félkilaja. Naná, hogy pult alól (óne zárjegy), viszont finom, piros, nincs benne téglapor.

A Lehel csarnokában van egy kiváló húsos! Olyan szépséges disznó- és marhaféleségei vannak, hogy még!!! Mindig friss, udvarias, kedves fiatal srácok a hentesek. Karácsony előtt ott vettem remekbeszabott, gyönyörűen pucolt malacfarkakat a káposztába!

Na és az elmaradhatatlan lángos! :))))))

Amúgy Fogarasi úti Tesco rulez és néha fóti Cora. (Ez utóbbit jobban kedvelem.)

MacFly Creative Commons License 2001.02.12 0 0 37
ez az amit nalunk siman keresztulvittek, csak egy szuk csoport elegedetlenkedesenek tuntetve fel az ellenvelemenyeket? :)) de hat ezert szeretjuk ezt az orszagot.
es persze nekem az a jo, ha hajnali kettokor hazaerve is beugorhatok a tescoba. mar alig varom hogy ujra elhessek ezzel a lehetoseggel :)
Előzmény: dalia (36)
dalia Creative Commons License 2001.02.12 0 0 36
:)))
a szakszervezet, merthogy aggódtak a munkavállaók kizsákmányolásáért, illetve a kisvállakozók érdekvédelmi tömörülései - huh - merthogy csak a nagy mamutok bírják el a hosszabb nyitvatartás emelkedett rezsiköltségét, és így a kisboltok csődbemennek...
Előzmény: MacFly (33)
kaviat Creative Commons License 2001.02.12 0 0 35
ja gázok ezek a germánok :))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: MacFly (34)
MacFly Creative Commons License 2001.02.12 0 0 34
mert akkor nem fogok rajuk szavazni :)))
Előzmény: MacFly (33)
MacFly Creative Commons License 2001.02.12 0 0 33
es ki volt ellene, a kormany?
Előzmény: dalia (32)
dalia Creative Commons License 2001.02.12 0 0 32
ez bizony így vána MacFly kedves, ez egy ilyen ország, ha tudnád, hogy mit harcolt a nép éveket azért, hoyg szombaton 4ig (!) legyenek nyitva a boltok, majdnem néoszavazást kellett kiírni miatta! :) De aztán csak pár hónapot tárgyaltak az okosok a parlamentjeikben, és sitty-suty, hosszúszombat!:)

viszont ha jók az emlékeim a Kiosknál, ami hétvégén is nyitva, és Toto-Lotto bolt, meg újságos, meg ilyesmi ott mindig lehet kapni friss péksüteményt.

Előzmény: MacFly (31)
MacFly Creative Commons License 2001.02.12 0 0 31
esetleg akkor, ha rajovok mi kellene a pontozott vonalak helyere:
ich ..... eine ......
:))

zsemlet szoktam nyulni, amit zart plexidobozbol lehet femfogoval kivenni (egy kicsit olyan mint a plussallat-automatak), kifli, olyan itt nincs (turorol se hallottak), bar most hetvegen lattam valami probalkozast: a szelesseggel nem volt gond, de hosszabb es egyenes volt, aki akarja, tolem felre is ertheti ;-)
de legtobbszor az van, hogy hetente 1x jarok boltban, a zsemletartalek csak 2-3 napig birja.
hetkozben minden 8-ig, hetvegen pedig 4-ig van nyitva, vasarnap semmi, elvileg az egesz orszagban, aszontak.

Előzmény: kaviat (29)
GoldenEye Creative Commons License 2001.02.12 0 0 30
Ma megint volt Kaiser's shopping. És nagy örömmel konstatáltam, hogy 219 Ft a Hohes C (az alma kivételével mind) és még 10 extra Supershop pont is jár érte!
:)

Jól be is vásároltam belőle. Meg vettem német diós kenyeret is, ami a kedvenceim egyike...:)

kaviat Creative Commons License 2001.02.12 0 0 29
apa ás ott idegeniában nem is tucc rendes félbarna kerenyeret vételezni ?

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: MacFly (28)
MacFly Creative Commons License 2001.02.12 0 0 28
en mostanaban a Marktkauf holdingnal vasarolgatok, keves meglepetes er ilyen akcioim soran, az mondjuk erdekes, hogy rendes kenyer helyett mindenki csomagol szeletelt vackokat vesz, sokkal nagyobb is a valasztek ezekbol, viszont az meg erdekesebb, hogy elozetes elkepzeleseim ellenere ezek a szeletelt izek is fogyaszthatoak a mexokott harapdalasos modszerrel.
rali Creative Commons License 2001.02.10 0 0 27
Ahhoz képest drágák,hogy milyen vackok.
Előzmény: mouser (26)
mouser Creative Commons License 2001.02.10 0 0 26
szerintem egyáltalán nem drágák a saját márkaneves cuccok, pont az a pláne bennük, hogy (egy hajszálnyival)olcsóbban adják, mit a többit. a minőség viszont ingadozó, a Tesco-é általában sz@r, a Spar elég jó, és a Julius Meinl-ben is forgalmazott Profi-k sem rosszabbak, mint a hasonló árkategóríában mozgó cuccok.

A Tesco narancslé viszont konkrétan pocsék! :-)

Előzmény: GoldenEye (23)
mouser Creative Commons License 2001.02.10 0 0 25
a CBA nem csak ott kritikán aluli, két villamosmegálllóval odébb is van egy olyan boltjuk, ahol vagy: 1. gyanúsan olcsó árut kínálnak fogyaszthatatlan minőségben (sajt, kolbász etc.) 2. vagy irreálisan magas árakkal dolgoznak. Ráadásul annyira flegma és kiállhatatlan az összes eladó, hogy az vérforraló. Többször előfordult már velem, hogy a már telepakolt kosaramat otthagytam a bolt közepén, mert (bár több eladó volt a boltban, mint vásárló) perceken keresztül nem voltak hajlandók a felvágottas pulthoz fáradni, és amikor (jelzem, nagyon finoman (-: ) szóltam nekik, akkor még ők voltak felháborodva, hogy nem látom, hogy dolgoznak? Szóval én CBA-ba többé nem.

Nekem egyébként az Auchan lenne a kedvencem, a zöldséges résznél mindig elcsábulok, annyira olcsón tudnak árulni egy két dolgot; szerencsére az busszal is könnyen megközelíthető, csakhát a lustaság ugye! :-)

Előzmény: Törölt nick (22)
rali Creative Commons License 2001.02.10 0 0 24
Ezek általában nem túl jó minőségűek,viszont drágák.
Előzmény: GoldenEye (23)
GoldenEye Creative Commons License 2001.02.09 0 0 23
A TESCOs GSM tartozékról jut eszembe. Milyen tapasztalataitok vannak a hipermarketek saját branddel rendelkező áruiról? Pl. TESCO Cola meg narancslé meg bármi.
Én éltem Londonban és ott teljesen oké volt nekem, hogy Sainsbury's vagy Waitrose narancslét igyak, itthon mégsem veszem rá magam, hogy ilyen hipermarket brand termékeket vegyek...

Valakinek tapasztalat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!