Keresés

Részletes keresés

masseur Creative Commons License 2007.05.18 0 0 10
Köszvény sikeres gyógyítása talpmasszázzsal, a megfelelő reflexpontok masszírozásával. Ezt olvassátok el:
http://massager.extra.hu
Myself Creative Commons License 2001.02.16 0 0 9
De, erről írtam. Csak az _ok_ még mindig _nem_ a túlsúly, és _nem_ a táplálkozás. Hanem egy enzim hiánya. Nekem rohamom (roham jellegű dolgo, nem az igazi) 15 éves koromban volt, _egyetlen_ egyszer.

Az adatok a zsírmáj, a mélyvénás trombózis (keringése rendellenességek) és az elhízásra való erőteljes hajlam - mint a köszvényhajlam velejárói, gyakori kisérőbetegségei egy reprezentatív statisztikai kutatás eredményei. Ennek az orvostudományban _nagyon_ szigorú szabályai vannak. Így pl. nem jelentheti azt, hogy akinek zsírmája van (alkoholtól), annak könnyen lehet köszvénye is, ui. a kettő közül a köszvény volt a vizsgáltaknál _jóval_ előbb, és alkoholfogyasztás nem, és ez így tovább a többiről.

A betegsége jóval előbb megjelenik, mint a 35 éves kor, csak az orvosok nem keresik, amíg már nem késő. Miután megtudtam, hogy köszvényes vagyok (a lábujjamnak semmi baja nem volt, a térdem akadt ki, abból is csak az egyik) visszaemlékeztem, hogy mióta az eszemet tudom meg kellett állnom mikor felértem a 2. emeletre (ahol a lakásunk volt), mert szúrt a térdem... azaz kb 4 éves korom óta...

Szóval az észrevétel, és a betegség valós kezdete között úgy kb 15-50 év telik el... :-(((

Ja, és magyarázatot adott arra is, hogy miért kellett kivenni a bölcsödéből, mert állandóan fostam...

A 6 hónapos dolgo létezik, a katonaságnál vizsgálják, hogy negohy egy "ideiglenesen köszvényes" embert mentsenek fel a szolgálat alól.

Vízivást tudom, alkoholt tudom. Kifelejtetted még a hideget, az esős napokat, a karfiolt és az életet :-((( ami mind rosszat tesz neki.

Dédnagyanyám nem volt mozgásképtelen, csak az ujjai álltak furcsán.

Előzmény: pestiutca12 (8)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.02.11 0 0 8
Myself,
Lehet hogy nem ugyan arrol beszelunk?

En olyan koszvenyrol nem tudok, ami "6 honapon belul teljesen meggyogyul ha az ember normalisan el"
A köszvény ami az én ismerettséségi körömben van, az egy fajtája az izületi gyulladásnak - (arthritis / gout).
Amikor nagymennyiségü hugysav gyülemlik fel a szervezetben és ez, - az anyagcsere rendellenes müködése következtében - "kikristályosodik" és leülepedik a szövetekben vagy a porcokban, rohamokat idézhet elö, ami gyulladással, és iszonyatos fájdalommal jár.
Általában a nagy lábujjnál szokott kezdödni és felhuzodhat a térden felül is.
Ahogy irtam, - eszméletlen fájdalommal tud járni.
Ez a betegség 95 %-ban 35-50 éves férfiaknál szokott elöfordulni és legtöbbnyire öröklödö. (késöbbi korban, menapouse után már a nöknél is)

Ahogy te is irtad, a "purine" -t tartalmazo ételek fokozhatják a gyakoribb elöfordulást, mert ezek nagyobb hugysav termelést idéznek elö.
És az általad felsorolt ételek mellett a legkárosabb az alkohol!

Tulsuly szintén káros lehet, mert a vese kényszeritve van sokkal nagyobb mennyiségü káros hugysav feldolgozására, és igy a vesével kapcsolatban is felléphetnek majd komplikáciok.

De a májhoz és az elhizáshoz, soha semmi kapcsolatot nem hallottam még.
Érdekelne, neked mit mondtak, - mennyiben / hogyan van köze a májnak és az elhizásnak ehhez? Vagyis mi a kapcsolat?

Amennyiben a rohamok ismétlödnek, az olyan terhet róhat a szövetekre és a porcokra, hogy idövel teljes mozgásképtelenséget okozhat.
Lásd a dédnagymamád.

De ma már megfelelö kezeléssel a további rohamok teljesen megelözhetök.

Ja és a legfontosabb: legalább 8 nagy pohár vizet meginni minden nap.

Amennyiben te nem erröl irtál, akkor bocsánat a közbeszolásért.

Előzmény: Myself (5)
Myself Creative Commons License 2001.02.08 0 0 7
Korrekció: a hal nem szítalan (mivel olyan nincs is), hanem zsírtalan :-)
Előzmény: pestiutca12 (4)
Myself Creative Commons License 2001.02.08 0 0 6
Köszi, úgy fogok tenni!
Előzmény: PINGYI (3)
Myself Creative Commons License 2001.02.08 0 0 5
>Nem azért hizol mert köszvényed van,

Ebben engedelmeddel a diplomás, és az ezt kutató, és mindezt reprezentatív kutatásokkal alátámasztó orvosoknak hiszek. Meg annak, hogy ha vizen kívül bármit eszek 17:00 után, akkor 3 nap alatt akár két kilót is hízom.

>hanem azért van köszvényed mert zsirosan / egészségtelenül eszel.

Wow. Ez nem semmi. Ezt hol olvastad? 16 éve szinte nem eszem zsíros ételt, meg sem tudom enni. Előtte is csak ritkán, hasonlítva az átlagmagyarhoz

>Vagyis az étrend nagyban befolyásolhatja a
>köszvényes attack-okat, - amik rettenetes
>fájdalommal járhatnak.

Életemben egyszer volt köszvény-rohamom (ennek hívják magyarul), és nem táplálkozási, hanem élettani (életkori) okokból.

>Amugy tudod hogy tulajdonképpen mi a köszvény?

Nos, mivel én igen, de te világos, hogy nem, leírom ide neked:

A köszvényHAJLAM, ami nekem van, nem azonos azzal az átmeneti köszvényes rohamsorozattal, amelyet a mértéktelenül fogyasztott alkohol stb. okozhat, és ami 6 hónapon belül teljesen meggyógyul, ha az illető normálisan él.

A köszvényhajlam (amelyből sajnos annak mértéke szerint általában kialakult az állandó köszvény, és köszvényes elváltozások), az egy _anyagcsere_betegség_, aminek messzemenően _semmi_köze_ a zsírokhoz. Amihez köze van, az a purin. Ez az a dolog, amit a köszvényhajlamos ember szervezete nem tud feldolgozni, és elég gyorsan kiüríteni - és mindezt nem azért, mert iszik-és-vezet, vagy zsírt eszik nagykanállal, vagy anyaszomorító, hanem mert hiányzik, _nem_termelődik_ a szervezetében az az enzim, ami ezt megtenné.

Miben van túl sok purin: vörös húsokban, halban (szítalanban!), karfiolfélékben stb. Szóval nem zsírról van szó, purinról. A köszvény nem a gazdagok betegsége, az egész életében rendkívül szegényen ls szerényen élő dédnagyanyám olyan köszvényesen halt meg, hogy görbék voltak az ujjai.

Nem azért hízik az ember könnyen, mert sokat eszik. Nem azért lesz 80%-unknak zsírmája, mert alkoholisták vagyunk, nem azért lesz negyvenvalahány százaléknak komoly vénás érrednszeri problémája, mert mindegyik cigaretttázik stb.

Szóval 12 évesen még én is ezt tudtam a köszvényről, mint te. De felnőttem, tanultam sokat, és ma már nem hiszek el bármit, amit mások mondanak... ajánlom neked is. Ui. megbántod az emberek azzal, hogy olyasmit állítasz, amit állítottál - igaztalanul. Rólam ez lepereg (legfeljebb a májam hízik tőle, mint ahogyan írtam :-))), de esetleg lesz olyan, aki neked fontos... és őt is meg fogod bántani hasonló módon.

Tudod ha az ember együtt él egy betegséggel 16 évig, akkor annyit legalábbis tud, hogy mi az. Eddig csak azt nem tudtam, hogy mik az egyéb szövődményei, csak néhányat, de a zsírmájat, és az elhízási hajlamot nem.

Előzmény: pestiutca12 (4)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.02.08 0 0 4
Nem azért hizol mert köszvényed van, - hanem azért van köszvényed mert zsirosan / egészségtelenül eszel.
Vagyis az étrend nagyban befolyásolhatja a köszvényes attack-okat, - amik rettenetes fájdalommal járhatnak.
Amugy tudod hogy tulajdonképpen mi a köszvény?
Előzmény: Myself (-)
PINGYI Creative Commons License 2001.02.07 0 0 3
Hali!
Szerintem az SOS fórumban próbáld meg, egyrészt orvosi segítséget is kaphatsz, másrészt sorstársakra is találhatsz!
Minden jót!
Előzmény: Myself (2)
Myself Creative Commons License 2001.02.07 0 0 2
Semmi ötlet? :-(
Myself Creative Commons License 2001.02.07 0 0 1
WOW! Nem is nulla! Mindjárt 1! Jobb, mint amire számítottam! :-)))
Előzmény: Gai-luron (0)
Gai-luron Creative Commons License 2001.02.07 0 0 0
1
Myself Creative Commons License 2001.02.07 0 0 topiknyitó
Szasztok. Köszvényem van. Faternek is lett. Utánanézett, és mint kiderült a zsírmájamat (nem túl durva), az elhízásomat (ez se :-) mind mind ezzel hozzák kapcsolatba a dokik, már akik hajlandóan foglalkozni vele. Keresnék olyanokat, akiknek hasonló gondjuk van, beszélni arról, hogy mit lehet tenni, hogy mégse hízzak, el ne dögöljön meg a májam stb. DE HOVA ÍRJAM? Csak én nem találtam "Egészség-Betegség-Nyavajgás" fórumot, vagy nincs? SEGÍCCSÉG! :-)))

A nullázást előre is köszi, nagyon várom! :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!