Az "eurotax katalógus"-ként emlegetett katalógus megegyezik pl. a svájcival (eurotax.ch)?
Mert ugyebár kis hazánkban akinek ilyen van az hallgat, mint nyuszisz.. a fűben, az eurotax kft-nek meg nem érdeke publikálni (vedd meg 18000Ftért).
Az eurotax.ch honlapon ha jól néztem fellelhetőek az adatok, kérdés hogy egyezik-e a Magyarországon vámértékkiszámításkor felhasználtakkal.
Tud erről vki vmit?
Szia! Szerintem '78-as autót nem lehet behhozni mivel , nem hiszem , hogy teljesíti az Euro II. károsanyag kibocsátási szabványt , esetleg , ha Oldtimernek tekintik , de ehhez valami féle Magyarországi Auto-klubos igazolás kell...
Hello !
1.Ezek szerint , ha az ember pl.Németországban magánszemélytől vesz autót csak akkor "vámolják" Eurotax alapján ?
2.Igy ,hogy a vám 0% milyen dolgokat kell még fizetni az autóra ?
Ha tudnál , segíteni annak nagyon örülnék , mert egyszerüen én sem tudok hol utánnanézni ezeknek a dolgoknak...Kössz
Nem vagyok profi a témában, de ötször jártam a VPOP-nál, mire ugy ahogy összeállt a kép, mert mindenki szövegelt mindenfélét :(
1. Az autó felértékelésénél nem számít hogy honnan hoztad, csak az állapota, mennyit futott, stb. Egy olasz is vigyázhat az autójára, és egy német is lehet trehány.
2. Bezony ám! Tök mindegy, hogy mindenki tudja, hogy melyik honnan való, attül a kereskedőnek igazolást kell adnia neked a kocsi eredetéről. Ha ez nincs ugrott a 0%-os vámkedvezmény, és lehet mélyen a zsebbe nyulkálni.
3. Szerintem nem nagyon vehetik figyelembe. Mert honnan is tudnák lemérni a magyar piaci értéket? A Képes Autó Expressből? Az Eurotax adatai alapján kezdenek vizsgálódni.
4. Na ezt nem tudom. Az előbbiekben sem vagyok profi, csak valahogy igy mondták...
De mondom még egyszer, ha bemégy a kereskedőhöz, és teljesen korrrektül /nem 2 számlát kérve, nem kidurrantgatva a légzsákot/ megveszed az autót, akkor elhiszik neked a számlán levő összeget.
Tudsz nekem esetleg segíteni? Jövő hét végén szeretnénk hozni autót vagy Németországból, esetleg Svájcból. Az a gond, hogy egyszerüen nem tudjuk kideríteni, hogy mi az az összeg, ami után fizetni fogjuk a "vámot". Tudom, hogy a vám 0%, de nevezzük a fizetendő összeget is ennek. Se a VPOP, se az Eurotax (aki az értékelést végzi) nem hajlandóak segíteni. Az össz segítség annyi volt, hogy felajánlották, hogy megvehetjük a kiadványukat 15e+Áfa összegért.
Pedig kérdéseim még lennének:
1. Számít-e a magyar felértékelés során, hogy az autó német, belga, vagy svájci vásárlásból származik, vagy egységes az ár (természetesen azonos típusok esetén)
2. Igazolnom kell-e azt (írásos formában), hogy pld. egy Opel Vectra német származású amit hozok, vagy elég az a tudat, hogy máshol nem gyártották
3. A magyar piaci értéket figyelembe veszik-e, számít-e
4. Az extrákat amortizációval számolják-e, mint értéknövelő tényező (pld: klímaberendezés)
Ez azért van mert a netet nem frissitik rendesen.
Az Eurotax adatai jó állapotú autókra vonatkoznak /törésmentes, x év y kilóméter/ Ha a talált autó ban 2-szer annyi km van mint az Eurotaxban akkor azért olcsóbb, ha mondjuk meg volt már sérülve picit akkor is lejjebb van az ára.
A vámolás egyébként nem az Eurotax alapján megy, hanem felértékelik az autót /Eurotax iránymutató árai minusz sérülések, hiányok, stb/ Ebből levonnak 20%-ot mert az az adó. Nos ha az így kapott összeg és a számlán levő összeg 20%-ban tér el akkor még elfogadják. Ha a számlád 20%-nál alacsonyabb összegről szól akkor elkezdenek utánajárni, hogy nem csalás-e. Ha korrektül vetted kint akkor nincs félnivalód a vámtól, elfogadják a számládat, és nem számit az Eurotax
Miért van az, hogy a neten talált adatok alapján a németországi Eurotax katalógusban szereplő 2 literes 7 éves Opel Vectra majdnem 2x-3x annyiba kerül, mint amennyiért a hírdetésekben szerepel?
Tud valaki biztos adatokat mondani, hogy mennyi az ára, ha mondok konkrét típust és évjáratot, valamint extrákat?