Kedves Fórumozók. 2015 nyarán Lloret de Marba szeretnék nyaralni a Hotel Grand Garbiban. Ezzel kapcsolatban szeretnék infókhoz jutni. Mik a tapasztalatk Lloretről, a szálodáról? Mit érdemes itt és a környéken megnézni? Autóval mennék, parkolás pályadíjak, élelmiszer árak, stb. Mire érdemes figyelnem?
Ha nem csak a kultúrprogramok érdekelnek, akkor a Port Aventura kalandparkot ne hagyjátok ki. Kb 120 kr.-re délre Barcelonától Salou mellett. Több infót találhatsz róla itt a fórumon a Port Aventura topicban és a honlapjukon: www.portaventura.es
Barcelónán kívül, ha marad időtök érdemes elmenni Blanesba. Itt egy gyönyörű szép botanikuskert található. A rengeteg virág, fa, stb. mellett fantasztikus látvány tárul eléd a tengerpart felöli részen található kilátókból. Májusban szerintem éppen a legszebb lehet, hiszen ilyenkor virágzik a legtöbb növény. Ezen kívül, ha érdekel csúszdapark, papagáj, fóka és delfin show látogassatok el Marylaand-be. A belépőjegy mindezek használatára és a show megnézésére jogosít. A napozóágyakért sajnos külön kell fizetni.
Szombaton lefoglaltuk interneten a Sky-nál a 2 db repülőjegyet és nézegettük a barcelonai szállásokat. AZ egyik belvárosi panziónak pedig írtunk is.
Még soha nem voltunk Spanyolországban. A férjem nagyon izgatott. Amennyire ismerem őt( nagyon jó nyelvérzéke van), májusig megtanul egy kicsit spanyolul, hogy könnyebb legyen a helyzetünk.
Keressél, mert van és ráadásul nagyon használható. Minden látnivaló részletesen le van írva benne. Létezik Barcelónában 2 kimondottan városnéző busz is, két útvonalon közlekednek. Veszel egy jegyet és azon a napon korlátlanul utazhatsz a járaton. Minden fontosabb látnivaló közelében megállnak és ha leszállsz megnézni, a következő járattal ugyan azzal a jeggyel utazhatsz tovább. Hétfőn megírom majd, hogy melyik könyvkiadó jelentette meg ezt a Barcelóna könyvet, úgy talán könnyebb lesz beszerezni. Most dolgozom és fejből sajnos nem emlékszem rá.
Barcelónában feltétlen meg kell nézni Gaudi remekműveit, pl. a Sagrada Famíliát (Szent család templom), Guell Park, Casa Mila. Továbbá nyönyörű látvány esténként a Monjuicnál lévő szökőkút. Zenére különféle színekben játszik és más-más alakzatot vesz fel. Azt hiszem, hogy májusban még csak hétvégén látható este 19,30-tól. 3x20 perces fantasztikus látvány. A Ramblán is végig kell sétálni és a Gótikus negyedben is látni kell a katedrálist. A tengerparton található Európa legnagyobb akváriuma. Olyasmi mint ami a Camponában van csak sokkal nagyobb. A Monjuicon található a Spanyol Falu. Itt Spanyolország híres épületeinek kicsinyített mását találhatod. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
AMikor ez a topic indult, akkor még nem volt fapados. Most viszont van és jó lenne kihasználni!
Mi Barcelónába szeretnénk menni 1 hétre májusban. Ki tud segíteni abban, hogy mit érdemes ott megnézni, hogyan lehet kocsit bérelni, hogy egy kicsit elpilinckázzunk a tengerparton, ki tud ajánlani jó és nem túl drága szállást?
Akár egy jó utazási iroda is segítene, aki otthon van spanyol témában.
Szia.Pécs reggel 6 indulás pontossan.A busz 4 óránként megáll 3 váltott sofőr.Másnap 9 Llorett de mar.Fp érdemes 8-10 fajta menü korlátlan fogyasztás+fagyi süti gyümölcs.
Szia.Nem látsz semmit.Autópályán mész végig.Én Spanyolba.Vizi vidámpark,Port Aventura Europa legnagyobb vidámparkja,papagáj és fóka show.Görög viz tisztább.Tavaly Sol Travel családi út 2 felnött 2 gyerek busz szálloda fp 200 000ft.Merem ajánlani őket korrekt pontos megbizható cég.Ha sikerül idén is velük megyünk.Ha van kérdésed válaszolok.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy hogyan tudnánk eljutni Barcelonába vagy valamelyik szomszéd országába stoppal, megy e arra valaki a közeljövőben, akinél még van két hely és tudna segíteni, vagy valaki, aki levinne minket, pénzünk nincs túl sok, de marha fontos lenne.
Előre is köszönjük:
Timi & Eri etimea@hotmail.com <!-- 7bdata_message_listhead -->
Szia vfr!!
Én már leírtam a spanyol utamat a Spanyolország'99 topicban, igaz, ott elsősorban a hosszú utazásról írtam. Mi a nejemmel inkább a tengert és a Napot részesítjük előnyben, de pár látnivalót is megnéztünk a Costa del Sol mellett, erről is írtam, elég hosszú lett a beszámoló. Ha az útvonaltervező érdekel, írj emilben, és megpróbálom megküldeni Neked, hidd el, nagyon jó!
Véleményem szerint az sem nyaralás, ha minden nap, mint a mérgezett egér, rohangál az ember, hogy még ezt, meg azt megnézze! Csak kényelmesen, egy-két nap napozás után jöhet egy nap nézelődés! Mi mindig két hétre megyünk, abba belefér minden!
Talán a görögöt is kipróbáljuk 11 év után! Engem piszokul zavarna, ha jogtalanul levennének pár10 márkára!
Hali!
Naszóval, olvastam, hogy valaki Tossa de Mart dícsérte. Tényleg marha szép hely, és Barcelona is kb 1 óra oda busszal. Aki teheti, nézze meg, mert a többi Costa Brava-i nyaralóhely szépségben meg sem közelíti Tossát.
ja és nem érdemes aggódni jug. és macedóniától,én is hallotam rengeteg rémhírt és van rossz tapasztalatom nekem is,de ha nappal mész és nem gázolsz el egy rendőrt akkor nincs semmi gond,max.levesznek 15-20 márkával,de ez máshol is benne van a pakliban.Kint meg a görög rendőrők szarnak bele mindenbe,én láttam például hogy Teszolinikiben este a legnagyobb forgalomban elment mellettünk egy CBR 1000-es Honda egy keréken amin hárman ültek és a rendőrők csak tapsoltak nekik.Tehát Görög országban tied a világ,amíg nem csinálsz valami hülyeséget!
Üdv bosibo!
Persze minden cím és útvonal tervező érdekelne,vagy ha gondolod és van rá ídőd leírhatnád milyen volt a Spanyol utad és miket érdemes minden féle képpen megnézni(már ilyeneket olvasgatni is kész kielégülés)meg aztán ilyen helyekre lehet hogy csak egyszer jut el az ember életében és rossz lenne azt hallgatni a nyaralás után hogy ezt se láttátok meg ezt se...
Na hali és köszi előre is!
Szia vfr!!
Hát csak készülődj, és azért néha vedd le bakról a motort a hosszú járatás után, mert tudod, a menetszél hiánya túlhevíti a mocit! :-))
Köszi a görög infot, de nem kívánok egyelőre Szerb-és Macedón, vagy Bulgár-Románországon áthajtani a kocsimmal, inkább nézünk valami más tengerpartot. Én az útvonalat a Microsoft AutoRoute 2000 programmal készítettem, arra jó volt, hogy nagyjából tudjam, mennyi idő kell az egyes országok leküzdéséhez. Több német nyelvű honlapot is átnéztem a Costa del Sol-ról, és rengeteg infot találtam. Ha érdekelnek ezek, szólj, és pár címet tudok küldeni. Mi az RCI keretein belül járunk nyaralni, és jövőre állítólag Horvátország is elérhető, úgyhogy elsősorban ezt a fajta nyaralást szeretnénk kihasználni.
Persze tudom, motorral sokkal nehezebb nagy távolságokat bejárni.
Tehát jó tervezést!!
bosibo
Szia bosibo!
Ne is mond!December eleje van és én teljesen be vagyok sózva,két naponta felveszem a bőr ruhámat,búkót meg amit találok és egy kicsit üldögélek benne a tv elött(gondolhatod a barátnőm hogy néz rám ilyenkor)találtam egy nagyon jó útvonal tervezőt www.shellgeostar.com ezt szoktam nézegetni általában minden nap és már most elkezdem tervezgetni a jővő nyarat mi,merre,hány km,mennyi ídő?Nagyon jó,engem elsősorban a campingek érdekelnek,de azért egy-két éjszakát azért jól esik normális ágyon is aludni.Különben nem tudom hogy vagy Görögországgal tudok ajánlani egy nagyon jó helyet én már ötször voltam,de azért jővőre is beugranék egy-két napra és 1200km.Ami azért fele Spanyolnak...
Szia!
Akkor szállásügyben nem tudok segíteni, de az biztos, az autópálya mentén igen húzósak a hotel árak. Talán pár kilométerrel odébb lehet kapni olcsó szobákat, ez igaz Németországra és Ausztriára, olasz és francia tapasztalatom nincs.
A Ligur tengerpart csodás, Monte Carlo is, és még Olaszországban majdnem érinted a Garda-tó déli partját! Spanyolországban Figueras (Dali szülőháza), Barcelona sem maradhat ki!
Na egyelőre ennyit!
Én imádom az út tervezését! Te is?? :-))
Szia Bosibo!
Köszi a választ,csak nem voltam gépközelben elég sokáig.Nekem kb 7-körül fogyaszt a motorom,dobozokkal megpakolva 160-as utazó tempónál.Én viszont rászánnék 2-3 napot az útra legalább megnézem a környéket meg az utamba eső érdekesebb városokat is,na meg elég durva lenne motoron egyszerre leülni a 2700km.-t
Szia vfr!
A teljes oda-vissza útra 160 ezer Ft körül volt a benzin, az autópálya díj. Részletesen leírtam az utat az egyes szakaszok autópály-díjaival a Spanyolország'99 topicban. A gép átlagfogyasztása 7,8 liter volt, ha a tied ettől eltérően fogyaszt, úgy módosul a költség is, de nem számottevően.
Szia!
Elég sokra. Tuképp megéri repülővel menni, ha az ember nem akar vidéket látni.
De ajánlott az Autóklubtól előtte kérni egy útitervet, ott a benzinköltséget és az autópályadíjat is feltűntetik országonként. A mi tapasztalatunk az volt, hogy a benzinárakat jól eltalálták, az autópálytadíjakat általában túlszámolták, kivéve Fro.-t, ahol viszont kevés a kalkulált összeg.
Szia Bandi!!
Én ma jöttem meg, 2800 km-t autóztam és erre elég volt 29 óra!
Igazad van, ilyen szakadék buszokat én is láttam. Ha teheted, menj saját kocsival, ezerszer jobb!
Szia!