Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2001.02.14 0 0 122
"Derek!

Ugye te csak félreérthetően fogalmaztál, mikor a posztbolsevik magyarországi pártok és a demokráciák baloldali,
liberális pártjai közé egyenlőségjelet tettél? "

Nem teszek egyenloseget mivel MO-on minden part postbolsevik a Mieptol a Munkaspartig. Beleertve a Fideszt es az MDF-et is. Nekunk ilyenek jutottak.
Valojaban csak ket part nem postbolsevik a kisgazdak, es a meg valamennyire letezo szocdem alakulatok. Ugyanis ezek mertekado gardaja nem az MSZMP-ben es a Kisz-ben szocializalodott. Legalabbis a 88-89--es ujjaalakulas idejen.

Komolyra forditva a szot MO-on egyetlen egy part se hozhato egyenlosegbe a nyugati partokkal se a baloldalon se a jobboldalon. Ez alol leginkabb meg az SZDSZ kivetel. De ok sem. Ennek oka az europai fejlodestol eltero tortenelmi ut amin a magyar tarsadalom vegigment, ezert egesz mast jelentenek nalunk fogalmak sokszor mint nyugaton,es egeszen masok a reflexek, es kivetel nelkul, a magyar politikusok hirdessenek barmit hihetetlenul autoriter beallitottsaguak. Vagyis uralkodo alattvalo relacioban gondolkodnak. . Ez egyarant jellemzo volt Antallra, Borossra, Hornra, es Orbanra is. Vagyis mindenki Kadar kabatujjabol bujt elo. De ez az autoriterseg nem a mo-i kommunista idoszak talalmanya , mas szinezetben letezett az egesz tortenelmunk soran eltekintve nagyon rovid szakaszokat. Vagyis nincs semmifele tortenelmi tapasztalatunk a valodi demokraciarol es ezt most tanuljuk kinnal keservvel, mert itt egy tarsadalom gondolkodasmodjat kell atalakitani kamasztol agastyanig ami nem megy egyik naprol a masikra. Es eloszor ezzel a gondolati atalakulassal a politikai elitnek kell megbirkoznia, hogy aztan ez kisugarozodjon a teljes tarsadalomra is. De ugy latszik nagyon nehezen megy ez nekik. Sot mondhatnam azt,hogy 90 ota jelentos visszaeses es hullamvolgy van az akkori kezdeti lelkes, demokratikus felbuzdulas ota. Azota elobujtak az akkor meg sikeresen leplezett jellembeli fogyatekossagok ami nem feltetlenul az illetok hibaja. A demokraciat igenis tanulni kell, mert vegul is egy mestersegesen fenntartott allapot, mig a ditatura, es a vele jaro hierarchikus ala es felerendeltseg a termeszetes biologiai allapota a Homo Sapiensnek amit mint csordaleny meg az allatvilagbol hozott magaval. Ez van besutve a genjeibe.

Előzmény: Törölt nick (114)
purplerain11 Creative Commons License 2001.02.14 0 0 121
Egyetértünk, Prieszt!

E topicban próbálom bizonyítani, hogy azért nem lehet a MIÉPre szavazni, mert az alapvető Eu csatlakozás kérdésében, ami a jövőnk meghatározója, a MIÉP már nem képvisel nemzetféltő, magyar érdekekket, hanem gyakorlati okból, mert a csatléakozás elve népszerü, szavazathajhászás érdekében, elvtelenül támogatja azt.
Akkor viszont megdölt a MIÉP nimbusz, helyette egy egyszerü elvtelen pártocskával állunk szemben.

Előzmény: Priest (117)
purplerain11 Creative Commons License 2001.02.14 0 0 120
Kedves Armagnac!
Tévedsz, a tárgyalások kizárólag a mi felkészültségünk körül folynak, illetve az átmeneti felfüggesztési igényeinkről.
Jelenleg nincs befolyásunk semmilyen Eu politikára, hivatalosan. Ez ténykérdés.

Továbbá vagy csatlakozunk a közös euróhoz, vagy nem. Mi ott sem tudunk semmilyen feltételt megszabni.

Mint gazdaságilag gyengébb ország, érdekünk mielőbb csatlakozni az eurohoz, mert akkor stabilabb pénzünk lesz. Persze a stabilitás magját a német - francia gazdaság adja, nekünk az euroban is elhanyagolható súlyunk lesz. Ennek megfelelően nem fogunk lényegében semmilyen pénzügypolitikát érvényesíteni tudni.

Ha nem tudnád, ez a valódi globalizáció, amikor állami funkciókat adunk le idegenek részére.

Ehhez képest a multik szerepe a gazdaságpolitikánkra elenyésző, a kormány most is többé kevésbé sandán méregeti a multikat és gzáárral, gyógyszerárral szivatja is őket.

Lényegként azt kellene látni, hogy itt mostani magyar állami funkciókat készülünk leadni az Eu megfelelő szervei részére és itt a MIÉP, amelyik állitólag a magyar érdekek sziklaszilárd védője, és az állami funkciók ilyen leadását a csatlakozással együtt szintén támogatja.

Egyébként mindegy, hogy van 10 szavazatunk a 300-ból vagy akár nincs is szavazatunk, mert érdemi magyar érdekek elfogadtatására remény sincs. A lobbizás pedig a végtelenül megalázott magyar helyzetet eredményezne, ha elemi érdekeinkért kell majd lobbizni. Gondolj bele, hogy a kukoricaexport betiltása után olyan eu felháborodás volt, hogy a kormány kénytelen volt a kevés termés ellenére is emngedélyezni a kukoricaexportot 2000-ben. Pedig még nem is vagyunk tagok. Ezzel megalapozták a mostani magas takarmányárakat, ami begyürüzik a magyar mezőgazdaság gyatra jövedelmezőségébe, emiatt is padlóra került az agrárgazdaság. Hol tudtuk mi megvédeni a magyar érdeket egy ilyen kisebb kérdésben? És hol volt ezügyben a MIÉP?

Nem, ne áltasd magad, lehetetlen, hogy csatlakozzunk is és igazi magyar érdekérvényesítés fennmaradjon.

Akkor viszont nagy baj van a MIÉPpel.

Előzmény: armagnac (118)
purplerain11 Creative Commons License 2001.02.14 0 0 119
Kedves Nemere$

Annyit illene tudnod a dolgokról, hogy országunk egy kész Eu-ba száll be és minden tárgyalás csak az átmenetről szól. Az átmenet végén kötelesek vagyunk elfogadni, feltétel nélkül minden Eu előírást. Ezesetben értelmetlen minden olyan kijelentés, hogy magyar érdekek a csatlakozáskor, mivel ezek egy páréves periodusra vonatkozhatnak, de a végén teljeskörüen feladunk sok magyar önszabályozást és cserébe kapunk 10 Eu szavazatot a 300-ból, ahol érdekeinket képviselhetjük.

A MIÉP Csurka megnyilatkozásai szerint támogatja a csatlakozást, de képtelen kezelni az antiglobalizációs ideológiájával egyidejüleg. Tehát ezek után a MIÉPre nem lehet szavazni, mert kiderült, hogy napi előnyért a MIÉP is hajlandó eladni az igazi magyar érdeket, az önigazgatás egy részét egy tál lencséért.

Előzmény: Nemere (116)
armagnac Creative Commons License 2001.02.13 0 0 118
Azért ez nem teljesen igaz. A globalizáció már itt van, a GDP felét és az export nagyobb hányadát a multik adják. A kérdés az, hogy globalizációnak az előnyeit vagy a hátrányait élvezők közé fogunk-e tartozni. Az EU csatlakozástól reméljük, hogy az globalizáció előnyeiből több jut majd, mint a hátrányaiból. Az sem mindegy, hogy a fejünk fölött, kizárásunkkal döntenek az európai ügyekben, vagy nekünk is van - ha nem is túl sok - beleszólásunk. De ha jelen vagyunk, akkor pl. lobbizni is tudunk.
A másik dolog, hogy a tárgyalásokon egyáltalán nem csak az átmeneti időszak dolgain lehet/kell vitatkozni. Az agrártámogatások összege pl egyáltalán nem lényegtelen és nem is átmeneti! De beszélhetnék a szavazati arányról is, ami lehet 10 vagy 12 szavazat, hiszen ha Portugália és Belgium 12-őt kap, akkor minket is ugyanannyi illet. Az EMU és a nemzeti valuta viszonya sem egyértelmű: Dánia, Anglia, Svédország nem csatlakozott. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a forint árfolyama az Euróhoz van igazítva, magyarul ez az egy valuta van a devizakosárban, ami alapján a forint értékét számítják + ez képezi a csúszóleértékelés alapját. A Dollárt 3 éve kivették... Nem olyan ünnepélyesen egyszerű a helyzet, ahogy le akarod festeni.
Előzmény: purplerain11 (111)
Priest Creative Commons License 2001.02.13 0 0 117
Dear purplerain11

Bocsássatok meg hogy beleszólok az egyetemes vitátokba de az EU csatlakozástól egy kicsit elrugaszkodva nézzük meg végül is mi ez a MIÉP? mi különbözteti meg a Fidesztől? Jobboldaliak mind a ketten, a magyar érdekeket tekintik a legelsőbbnek (elvileg) minda ketten a különbség ott mutatkozik meg hogy a MIÉP nem hajlnadő kompromisszumra semmilyen téren, legalább is idáig.

Kérdés: mi vezet eredményre a szélsőséges vakvákta avagy a "megalkuvásra" is képes politika?

De hát nem hibáztathatjuk a miépet elvégre is csupán azt teszi amit a támogatói elvárnak , ezt kell tennie, avagy mégsem? Végül is mi a feladata a politikai pártoknak? A társadalmi erővonalak megnyilvánulásai a politikai életben? Esetleg hajók melyek meglovagolják ezen hullámokat?

És mi érdekében cselekszenek?
Annak a bizonyos gondolatmódnak a kiszolgálói? Avagy az egész magyar társadalom érdekeit képviselik egyben?
Ha az egész országot képviselik akkor bizonyára képesek önmaguk, illetőleg eszméjük érdekeinek közvetlenül ellentenni az ország, a nemzet érdekében.

Nézzük mit tesz cSURKA!
Folyamatosan vagdalózik támadja esetleges szövetségeseit, elutasitja elllenfeleit. A legelején lefektetett tétel alapján ezzel árt oly nagyon féltett hazájának. És jobban árt mint bármelyik általa annyit ostorozott baloldali párt!!

Ha már a nép felruházta azzal a hatalommal hogy a legszélsőségesebb irányzatokat a kezébe adta, kötelessége volna azt úgy képviselni hogy érdemben kommunikációs partner legyen! Politikájával nem hogy korlátozza ennek a különösen veszélyes irányzatnak az életét hanem éppen ellenkezőleg korbácsolja, és gerjeszti azt!

Ez az ember egy megélhetési politikus aki arra törekszik hogy hangzatos szavakkal megnyerje magának a lakosságot, de további sorsa már nem érdekli,hasonlatos Mussolinihez, Sztálinhoz avagy Torgyánhoz, és mint ilyen nem szabad komolyan venni igéreteit.Megcáfolásához pedig hozzá kell szokni hogy nem logikus mondatokat, hanem hebehurgyán összerakott szavakat kell kijátszani.
Ez az ember képtelen belátni hatalmát és azzal önygolkos módra cselekszik avagy nagyon is tisztában van vele de ebben az esetben bűnös aki mindannyiunk ellen vétett.
Komolyan gondloljuk mi, hogyez ezt komolyankell venni?

Tisztelettel: Priest

ui: Mégis inkább őt választanám semmint azt a szerencsétlen hegedűs Lórántot akiegy fanatikus barom akit nem szabad pálca közelébe engedni

Előzmény: purplerain11 (111)
Nemere Creative Commons License 2001.02.13 0 0 116
A MIÉP olyan EU-csatlakozást támogat, amely Magyarországnak és az egész magyar nemzet számára előnyös. A jelenlegi helyzet nem mindenben előnyös, ezért nem értem a csodálkozást azon, hogy komoly fenntartásai vannak a MIÉP-nek. Nincs itt semmi kétszínűség.
purplerain11 Creative Commons License 2001.02.13 0 0 115
Csak olvassátok el Csurka megnyilatkozásait.
Most praktikusan, de igenis támogatja az Eu csatlakozásunkat. De még ugyanazokban a cikkekben harcol a globalizmus ellen, de azt sosem fejti ki, hogy mi az, és hogyan kell ellene harcolni.

Egy ilyen párt a minimális értelmi szintet sem éri el, emiatt képtelenség szavazni rá, ha a választásokig nem tisztázza egyértelmüen a két összeegyeztethetetlen kérdés.

Előzmény: CXmaniac (112)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 114
Derek!

Ugye te csak félreérthetően fogalmaztál, mikor a posztbolsevik magyarországi pártok és a demokráciák baloldali, liberális pártjai közé egyenlőségjelet tettél?

Előzmény: Derek (104)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.12 0 0 113
Jok vagytok ezzel MIEP-es Eu csatlakozassal. ;)) Miert nem azon ragodtok inkabb, hogy vajon az Eu-nak kell a MIEP es ha ezen elmorfondiroztok, akkor a MIEP-es problema akademikusnak tunik, akar hiszitek, akar nem. ;))
CXmaniac Creative Commons License 2001.02.12 0 0 112
Kedves Purplerain!

A MIÉP nem fogadja el a csatlakozást, hanem egyszerűen nem tud mit tenni ellene! Mondhatjuk úgy is,hogy beletörődik.

Előzmény: purplerain11 (111)
purplerain11 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 111
Kedves Liebmann Katalin Ura!

Természetesen a MIÉP támogathatja a csatlakozást, semmi gond. Csak éppen ugyannakkor nem lehet a globalizációellenességet hangoztatni, mert a csatlakozásunk valójában a globalizáció megjelenése.

Rendben, csatlakozzunk, szerintem is.

De akkor a MIÉP miért csak azt az egyetlen megjegyzést teszi OVi Vigadó-belé beszédére, hogy egy dolog hiányzott belőle, a globalizáció-ellenesség? Akkor ez mit jelent szerinted?

Egy fenékkel a MIÉP sem ülhet meg két lovat. Praktikus okokból támogathatja a magyar EU csatlakozást - mondván, ahogy írod, hogy - nagyobb a hozadéka, mint a kára, azonban ettől a pillanatttól kezdve már semmilyen alapja sincs arra, hogy globalizációellenes ideológiát kérjen számon magától vagy bárkitől.
Egy illuzióval vagyunk szegényebbek, a MIÉP az állítólagosan magyar érdekek sziklaszilárd képviselője, bizony, valójában elfogadja az Eu csatlakozást, a brüsseli előírások egy az egyben történő átvételét (esetleg lehet átmeneti szakasz, de a végén mindent, korlátok nélkül át kell vennünk), és a MIÉp belenyugszik abba is, hogy egy olyan döntéshozó szervbe üljünk bele, ahol 300-ból csak 10 szavazatunk lesz, és ez a szerv számunkra kötelező előírásokat fog hozni.

Hol itt a magyar érdekek harcos védelme, kedves MIÉP?

Az OFF-ra csak annyit, hogy éltem egy az Index alapszabályában levő demokratikus lehetőséggel. A HUSZ írásaimat is évekig vállaltam, de most már azt befejeztem, csak a politikában vagyok.
Üdv purplerain

Előzmény: Lieber Kati ura (109)
patkó Creative Commons License 2001.02.10 0 0 110
Úgy látom, elég népszerű témát nyitottam... :-)
Lieber Kati ura Creative Commons License 2001.02.09 0 0 109
Kedves Purperlain!

És az nem lehet, hogy a várható hozadékokat összesítve, vagyis a negatív következményeket a várható pozitívumokkal összevetve jutnak olyan következtetésre, hogy mégis érdemes a csatlakozás!

OFF
Nagyon sajnálom, hogy kitöröltetted hozzászólásaidat a Hölgyek, Urak, Szex fórumból. Szerencsére még idejében hozzájuk férhettem, és elolvashattam őket. Miért döntööttél így? S főleg azt nem értem, a politikás írásaidat benthagyattad, csak azokat vetetted ki, amit a HUSZ-ban írtál. A politika netán fontosabb?

Előzmény: purplerain11 (108)
purplerain11 Creative Commons License 2001.02.09 0 0 108
Mégegyszer, kedves Maxheadroom!

Teljesen lényegtelen, hogy a MIÉP meg tudja -e valamivel magyarázni, azt a kétszinü politikáját, amit Eu csatlakozásügyében folytat.
Mert lehet azt mondani, hogy ez a kinti magyaroknak nagyon jó, de ez persze nem igaz. Mivel Románia Eu csatlakozása még a Holdon sincs felírva. Tehát ha valami elszakít a szomszédos kissebbségi magyaroktól, akkor országunk Eu tagsága ezt biztosítja.
Hozzánk majd lehet, hogy jöhetnek a magyar származásuak, de ezt Brüssel még megvétózhatja.

De az alapkérdésre nem válaszolsz.

Ha a MIÉP alapvető ideológiája a harc a globalizmus ellen az úgynevezett nemzeti vívmányok védelmében.

A csatlakozással éppen a nemzeti önigazgatás néhány alapvető lehetőségéről egyszer és mindenkorra lemondunk, például az euróhoz történő csatlakozással a saját pénzpolitikáról.

Ez sokkal alapvetőbb lépés, mintsem ezt simán indokolható lehessen egy kinti magyarokra történő zagyva hivatkozással.

Ha a MIÉp képes lemondani a magyar gazdaságirányítás egyes fontos nemzeti elemeiről, akkor miben is nyílvánul meg a globalizmus elleni konkrét harca?

Azt is értenetek kell, hogy nincs olyan, hogy mi bármilyen feltételt előírhatnánk Brüsselnek. Minden tágyalás kizárólag az átmeneti időszakról szól. Mivel mi csatlakozunk hozzájuk, az átmenet végére minden Eu szabályozást, abban a formájában, ahogy akkor hatályos, át kell vennünk. Erre nekünk ráhatásunk 10 szavazat a 300 szavazathoz, vagyis semmi ráhatásunk nincs.

Akkor végképp nem tudom érteni, hogy a nemzeti alapon álló párt hogyan tudja a csatlakozást támogatni akkor, amikor ez a saját ideológiájával tökéletesen ellentétes?

Valójában a hatalom iránti ácsingózást vélem ebben látni, népszerü a csatlakozás, nem merik ellenezni, a NATO ellenzéssel is jól lebőgtek.

Amennyiben pedig ez a helyzet, akkor bizony megdöl a mitosz, hogy ez a párt sziklaszilárdan a magyar érdekekket képviseli.... nem és nem... ez a párt is pragmatikus, csak saját magukat képviselik és kizárólag a hatalmat áhítják.

Aki alapvető kérdésben ilyen kétszinü, arra szavazni nem lehet.

Előzmény: maxheadroom (84)
badcard Creative Commons License 2001.02.09 0 0 107
ha pecázni tudnád a különbséget a MIÉP és az MSZMP között, akkor valószínuleg nem fognál semmit.
Előzmény: Törölt nick (106)
wizes Creative Commons License 2001.02.09 0 0 105
Hibádzol!
Picinyt nézz haza!
Peca nuku!
wizes.
Derek Creative Commons License 2001.02.09 0 0 104
"Az a mocskos politizálás amit a magukat liberálisnak és szocialistának valló ganépártok folytatnak okádásra ingerel és az olyan embereket csak sajnálni tudom, akik még hisznek nekik, sőt itt a topikon is fennen hangoztatják szónoklataikat! "

Szerencsere ezek a gane partok kormanyoznak leginkabb a vilag demokraciaiban. Ahol ezeket kizartak a politikai eletbol ott kivetel nelkul vagy kommunista vagy fasiszta diktaturak jottek letre. Ugyanis mindket diktatura ezeket csukta eloszor vagy bortonbe, vagy koncentracios taborokba, legyen az akar Dachau, vagy Kolima.
Bizony a libsiket es a cucikat. A tobbi csak utanuk kovetkezett. Akar Hitlert , akar Lenint nezed. Ahol viszont ezek dominalnak ok megturik a miep fele nacikat es a komenistakat is amig betartjak az alkotmany eloirta jatekszabalyokat, de ha nem akkor kimeletlenul rajuk kattintjak a lakatot. Aztan lehet elmelkedni.

Előzmény: CXmaniac (88)
Joszip Creative Commons License 2001.02.09 0 0 103
A Likudrol beszelsz?
Előzmény: Didiktátor (102)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.09 0 0 102
No, jó akkor őrizzétek itt tovább kis jelentéktelen meleg náci pártotokat!:-)
Jó éjt!
Előzmény: B. Knox (99)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.09 0 0 101
Kedves "meleg" náci!
Nem örülök, hogy vonzódsz!:-)
Előzmény: B. Knox (99)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.09 0 0 100
Szereted te azt, csak futsz néhány kört !:-))
Előzmény: Törölt nick (98)
B. Knox Creative Commons License 2001.02.09 0 0 99
Drágám, ahol te vagy, ott "meleg" a hangulat. Nevezz perverznek, de Te vonzottál ide...:O)
Előzmény: Didiktátor (97)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.09 0 0 97
Te is itt vagy nácikám? Ti mindig együtt jártok:-)
Előzmény: B. Knox (96)
B. Knox Creative Commons License 2001.02.09 0 0 96
Bender, eséllyed sem lenne! didi egyből térdre rogyva "keresné"...:O)
Előzmény: Törölt nick (94)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.09 0 0 95
Azt ne is mert eltalállak!:-) De ma este nem téged választalak a háremből!:-)
Előzmény: Törölt nick (94)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.08 0 0 93
Neked szallag te kis huri!:-)
Előzmény: Törölt nick (92)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.08 0 0 91
Kis hastáncosnő a karszallagot magadon felejtetted!:-))
Előzmény: Törölt nick (90)
Didiktátor Creative Commons License 2001.02.08 0 0 89
Mivel ez a szinvonal a béka segge alatt leledzik, ráasdásul fasiszta!
Előzmény: Törölt nick (86)
CXmaniac Creative Commons License 2001.02.08 0 0 88
Válasz a fő kérdésre:
Azt nem tudom, hogy sok más ember miért, de én azért mert az egyetlen párt amelyik azzal foglalkozik ami az ország lakosainak jó vagy jó lehetne és nem azzal tölti az idejét, hogy a másikat leugassa. Az a mocskos politizálás amit a magukat liberálisnak és szocialistának valló ganépártok folytatnak okádásra ingerel és az olyan embereket csak sajnálni tudom, akik még hisznek nekik, sőt itt a topikon is fennen hangoztatják szónoklataikat!
Felhívnám a figyelmüket ezen illetőknek arra, hogy a nemzeti oldal soha sem használt sértő kifejezéseket maximum az őket ért támadásokat fordították vissza a neveket kicserélve.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!