Keresés

Részletes keresés

kapornai Creative Commons License 2023.05.01 0 0 16839

Alakul nálunk is a sztori.

Szomszéd nem fizette a hitelét és nem vette át a leveleket, aztán egyszer arra ébredt, hogy elárverezték a házát és egy helyi kissebbségi megvette. 
Kiadta albérletbe egy lepukkant rokonának, és kezd alakulni a putri feeling. 

Ennél a típusnál szokásos félig szétszedett autó mint kerti bútor. 
A kicsi orkok játék gyanánt időnként órákig kinyitogatják és becsapkodják a még rajta maradt ajtókat. Ültetjük a sövényt, leylandikat ezerrel, és lottózunk, hátha megvehetjük mielőtt túl nagy lenne a környezetszennyezés. :) 

AlexandraofKent Creative Commons License 2021.08.08 0 0 16838

Bölcs vagy...végül én is erre a következtetésre jutottam.

Előzmény: Jabbadehutt (16828)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.01 0 0 16837

:)

Épp akartam írni, hogy úgy tűnik olvassa a fórumot, mert úgy öt perce elhallgatott.

De most vettem észre, hogy végül nem küldtem be azt a kommentet, miszerint még tíz perc és ha más nem, hát én hívom a rendőröket. :)

Akkor mégiscsak rászólt valaki.

És sokan azzal sincsenek tisztában, hogy nem csak este tíz után kell halkan zenélni. :(

Előzmény: malvin82 (16836)
malvin82 Creative Commons License 2021.08.01 0 0 16836

Minél hamarabb, ne szokja meg. Reméljük nem lesz rád nézve következménye, mint a mellékelt cikkben szereplőnek:

 

https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/08/01/csak-megkerte-a-szomszedokat-hogy-halkitsak-le-a-zenet-erre-ugy-megvertek-hogy-most-komaban-fekszik/

Előzmény: Törölt nick (16832)
Charlie Fineman Creative Commons License 2021.08.01 0 0 16835

Aranyos.

Nem tudtam, még nem hívtam ki rendőröket.

Előzmény: Törölt nick (16834)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.01 0 0 16834

Ha nem szólsz a rendőröknek, hogy ne adják ki az adataidat, akkor elvileg kiadják, hogy te voltál. Bocs, tíz+ éve ez volt a helyzet.

Miközben én nem tudtam, ki volt akire rendőrt kellett hívnom. Aranyos, mi?

Előzmény: Charlie Fineman (16833)
Charlie Fineman Creative Commons License 2021.08.01 0 0 16833

Attól függ, miféle lakó.

Van, akinél egyből rendőrt érdemes hívni, és akkor nem tudja, hogy te voltál. Ha egy nap alatt kétszer is rájuk hívják, akkor meg kell bírságolják őket, úgy hallottam egy házkezelőtől.

Előzmény: Törölt nick (16832)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.01 0 0 16832

Új lakónak mikor célszerű jelezni, hogy kissé hangos a hifijük?

Már úgy értem: hány nap után?

Azt hiszem, nevezhetjük hangosnak, hogy a negyediken szól, nekem meg a harmadikon, de a folyosó túloldalán rezegnek az ablakaim. :D

 

Charlie Fineman Creative Commons License 2021.07.30 0 0 16831

Ezt tudom, de ezt az esetet sajna nem tudom bizonyítani, viszont az nagyon érdekelne, hogy azzal mi van, ha beleszemetel a postaládámba. Az, hogy ilyenkor belenyúl, ütközik-e valamibe. Túl kéne rajta lépnem, de bosszantó.

Közben utána néztem, ha igaz, a saját postaláda magántulajdon (a közös nem), és ha ebbe belenyúl az akkor magántulajdon megsértése?

Előzmény: bakibaby (16830)
bakibaby Creative Commons License 2021.07.30 0 0 16830
Előzmény: Charlie Fineman (16829)
Charlie Fineman Creative Commons License 2021.07.30 0 0 16829

Üdv mindenkinek!

 

Van egy jóakaróm, aki rendszeresen szemeteket dob a postaládámba, meg a szórólapokat (amit hozzá bedobnak, azt is átdobja hozzám). Volt taknyos zsebkendő is, ami a járvány alatt nagyon nem vicces. Egyszer levelem is ki volt bontva. 99%, hogy ő az, egy trükkel buktatam le. Van előzménye a dolognak, amiben én nem vagyok hibás, de buta és engem hibáztat. Részleteket nem írnék, mert hátha idetalál. Kérdem én, ha tárgyi bizonyítékaim és videofelvételeim vannak róla, akkor a rendőrség foglalkozik ezzel érdemben? Kaphat érte valamit (akár csak figyelmeztetést), hogy leszokjon róla, vagy csak jobban felbőszítem? Társasház, nincs kamera, de tudnék elrejteni, amire ugye engedélyem nincs. A házkezelő nem akar kamerákat felszerelni a házba arra hivatkozva, hogy jogilag nem lehet, pedig nagyon sok társasházban van, szóval ez gondolom nem igaz. Kérem, csak olyan válaszoljon, akinek van ebben tapasztalata, vagy a jogi hátteret valamennyire átlátja, mert találgatások miatt nem szeretnék ráfaragni.

 

Nagyon köszönöm!

Jabbadehutt Creative Commons License 2021.07.16 0 0 16828

Szerintem meg szard le, hogy az istenbarmai szomszédaid mit mondanak...Átesett a labda. Te nem láttad...Milyen labda?! Majd megunják, ha a huszadik esik át és nem kapják vissza. 

Előzmény: AlexandraofKent (16827)
AlexandraofKent Creative Commons License 2021.06.22 0 1 16827

Kedves Replay, dehogy bántasz meg, nagyonis tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok egy agresszív, tank típus, amit sokan sokszor kihasználnak, ezért is kérem nálam lelkileg erősebbek és netán okosabbak tanácsát.

 

Van egy érdekes tapasztalatom még gyermekkoromból. Németjuhász házőrzőnk volt, egy légy sem repülhetett be a kertbe. Sajnos egy nem pórázon sétáltatott kiskutya betévedt egy kerítésrésben és a nagy kutya sajnos mire odaértünk, széttépte. Nagyon sírtam természetesen és a gazdi is odavolt, de nem éreztünk felelősséget. A gazdi egy MDF-es képviselő volt, büszke magára, kapcsolatokkal, jogi tudással. Képzeld, bíróságra ment!!!!!! A bíróság megítélt neki kártérítést, ami a kutya árából és vigazsdíjból állt!!!! Indoklás: a kutya a gazda tulajdona, és ebben mi tettünk kárt! Az, hogy póráz nélkül volt a kutya, az csak szabálysértés, kapott valami 1000 forintos bírságot, mintha tilosban parkolt volna.

 

Szóval ezen tapasztalat miatt gondolom, hogy bizony a labdakiszúrás is ezen kategória lehet jogilag. Ráadásul, a helyi jegyző a focistársuk, még a végén én leszek a rongáló, aki megbüntetnek.

 

De "aludtam rá egyet" és kitaláltam, mit mondok a következő labdaesőkor:

 

1, "Pont beleesett a kutyakakiba, kell?"

 

2, "A rózsaágyásban láttam, lehet, hogy nem tudom épen kiszedni..."

 

3, "Majd visszaadom, ha ráérek, ez most nem az az eset."

 

Mi a véleményed?

Előzmény: Replay (16826)
Replay Creative Commons License 2021.06.21 0 1 16826

 Ha kiszúrja a labdáját a te rózsád, akkor így járt. Nem akarlak megbántani, de ezért a felfogásodért tudják ezt megtenni veled.

Előzmény: AlexandraofKent (16825)
AlexandraofKent Creative Commons License 2021.06.21 0 0 16825

Kedves Replay, köszönöm a hozzászólásod.  Van kutya, aki szívesen szétharapdálná, de sajnos túl jólnevelt :( A labdák általában a rózsaágyásban kötnek ki, az a telkünk legalacsonyabb pontja. Tudnék "szabotálni", de a problémám az az, hogy ha "véletlen" kiszúrnák a rózsák, akkor még én lennék a végén az ő tulajdonának a rongálója, azaz félek, hogy visszatámad ezzel a szomszéd.

Azzal,hogy átesett a labda hozzám, azzal csak az telkemre való engedélyem nélküli bejutást akadályozom meg, a tulajdona visszaadásának kötelezettségét nem.

 

Valami frappáns megoldás kellene, amivel nem sértek jogot vagy törvényt, de azért nyomást gyakorlok rájuk.

 

 

Előzmény: Replay (16824)
Replay Creative Commons License 2021.06.21 0 0 16824

Mikor átesik a labda, akkor mindig a kertben vagy és észreveszed? Nincs egy kutyád, aki az átesett labdákat szétharapdálná? Nem tudsz kirakni törékeny dolgokat (amit nem sajnálsz) oda, ahová általában esik a labda? Ha kárt okoznak a gyerekek, akkor csak kitalálnának valami megoldást. 

Előzmény: AlexandraofKent (16823)
AlexandraofKent Creative Commons License 2021.06.21 0 0 16823

Kertesház, igen lejtős, dupla telek (emiatt 4 szomszédunk van, hahaha). Első etap: A szintén domboldali telekkel rendelkező felső szomszédunk tereprendezett és egy vízszintes focizásra alkalmas grund érdekében jelentősen megemelte a terepszintet minden támfal nélkül, ráadásul a köztünk lévő kerítés is ennek köszönhetően már csak maximum derékig ér. Éreztem, hogy baj lesz, mert mi vagyunk a "lejtő alján", már a tereprendezéskor is az első esők bemosták a földet a teraszunkra. Kértem birtokvédelmet, de elbuktam: a város jegyzője is nagy focista, haver a szomszéddal. Belenyugodtam a békesség kedvéért, nem mentem bíróságra. Második etap: gyerekeik birtokba vették a focigrundjukat, természetesen kétkapuznak, még akkor is, ha az egyik kapu (a felénk eső) mögött már csak a derékig érő kerítés van, nem fogja meg a labdát.

 

Probléma: heti szinten 2-3szor, de minimum hétvégén egyszer átesik a labda. Első etap miatt nincs jóviszony, kérésemre sem az egykapuzás sem pedig egy labdafogó háló felállítása nem megoldás számukra dacból, hogy betartsanak a "feljelentgetőnek",no meg persze pénzbe is kerülne.

 

Megoldás?????

 

Minap fenyegetőleg közöltem, hogy legközelebb visszatartom a labdát, mondván, hogy nem vagyok a labdaszedő csicskásuk. Természetesen megint összeveszés, én vagyok a gyerekei megríkatója, szórakozásuk elrontója, de minimum egy pedofil állat.

 

Mit tanácsoltok? Mert a labdaviszzatartás még akár lopásnak is minősülhet, mert végtére is az ő tulajdonuk, nem?

A viszonyunk már elmérgesdett, elméletben tudom, hogy igazi fülemile per kellős körepében vagyok, de gyakorlatban muszáj védeni az érdekeimet, mert szó szoros értelmében a fejemre nőttek. Félek, hogy átugranak a labdáért, vagy minden félresikerült rúgásnál szóbeli atrocitásokat kell átélnem (nem szeretek veszekedni alapból, mert engem is felzaklat). Viszont őszintén mondom: nem szeretném hordani nekik a labdát!!!!!!

othiss Creative Commons License 2021.05.31 0 0 16822

töröltem.

Előzmény: Lilaorgona1187 (16821)
Lilaorgona1187 Creative Commons License 2021.05.31 0 1 16821

Na tessék, kifúrja az emberek oldalát, te meg megtartod magadnak. :)

Egy kollégám arra panaszkodik, hogy alattuk meg büdös lakók laknak, ilyen esetben mit lehet tenni? A büdös természetesen tág fogalom, mert nem tudta megmondani, hogy milyen szag van, de az biztos, hogy dohányoznak is a lakásban, illetve gyanús, hogy az idős néni inkontinenciában szenved és pisiszag van, de konkrétan nem tudta megmondani. Nem tudnak ablakot nyitni, mert alattuk ha nyitva van, akkor árad ki ez a szag.

Előzmény: othiss (16820)
othiss Creative Commons License 2021.05.30 0 0 16820

Nem hülyítés, egy műszaki megoldás. De jót nevettem...legyen trollkodás, az jobb.

Előzmény: forgoszel (16819)
forgoszel Creative Commons License 2021.05.29 0 0 16819

Nincs trükk, csak hülyít!

Előzmény: sárkánygyümölcs (16816)
Lilaorgona1187 Creative Commons License 2021.05.29 0 0 16818

*részem

Előzmény: Lilaorgona1187 (16817)
Lilaorgona1187 Creative Commons License 2021.05.29 0 0 16817

Nehéz elfogadni, hogy csesztetnek. Nem volt ilyenben emiatt. Munkahelyről nem beszélek, onnan eljöttem, ahol nem bírtam. Ez a lakás most sajnos megköt. Reménykedem azért, hogy elköltöznek, mert ugye csak albérlők. Kívánom nekik, hogy vehessenek egy sajátot minél hamarabb. ;)

Előzmény: sárkánygyümölcs (16815)
sárkánygyümölcs Creative Commons License 2021.05.29 0 0 16816

Én is sajnálom, hogy nem írtad le, mi volt a trükk. :)

Előzmény: bakibaby (16811)
sárkánygyümölcs Creative Commons License 2021.05.29 0 0 16815

"navégre...több tízezer szomszéd vesz be  reggelente ilyen tablettát..." Azért idáig el is kell jutni. :)

A mi társasházunkban is van egy házaspár, aki mindenkivel összeveszett. A családom minden tagjába belekötött. Amikor mentünk munkába, vagy jöttünk haza és találkoztunk, már tartottam attól, hogy most éppen mivel hozakodik elő, mivel köt belénk. Néhány éve már eljutottunk oda, hogy nem beszélünk vele, nem is köszönünk. Olyan mértékben megsértett bennünket egyszer, hogy akkor telt be a pohár. (Olyat fogott ránk, ami nem volt igaz.) Azóta eljutottam oda, hogy teljesen hidegen hagy, ha látom. Úgy megyek el mellette, mintha ott sem lenne. :D

Lilaorgona, csak így tovább!!! :)

Előzmény: othiss (16814)
othiss Creative Commons License 2021.05.29 0 0 16814

navégre...több tízezer szomszéd vesz be  reggelente ilyen tablettát...ez a szomszéd-csesztetés nem csak az óriási, 12 lépcsőházas panel-házakban fordul elő, hanem itt az agyonkorszerűsített, kimondottan környezetbarát, zöld társasházi lakóparkokban is.  Mint már írtam, sok kapura van kiírva "eladó lakás".. 

A minél nagyobb haszon reményében agyonzsúfolt ligetes lakóparkok 4-6-8 lakásos házaiban is megy az öldöklés...eleinte mindenki boldog, de hamarosan befigyel a "lakva ismerszik meg az ember",  vagy a szomszéd...először csak a kutyus ugatása zavaró, aztán oda szarik ahová nem kellene, a másik szomszéd macskája is gond,  vagy az erkélyen dohányzó, bulizó szomszédság...a mellettem lévő 12 lakásos házban csak úgy vásárolhattak lakást, hogy elfogadták a feltételeket: nincs kisállattartás, tilios a dohányzás(még a klotyóban is), és a nagy összejövetelek, házibulik...

 

Hogy jön ez ide? Úgy, hogy a szellőzők viszik a hangot, füstöt is...

 

Szép új világ(aranyáron, harminc éves törlesztéssel)...

Előzmény: Lilaorgona1187 (16813)
Lilaorgona1187 Creative Commons License 2021.05.29 -1 0 16813

Istenem! Még vannak jó emberek! Mi megint elkezdtünk főzni, de már megint hallom, h zavarjuk őket. Hát bocs, h élünk és mi főzünk és beszélgetünk. Úgy látom, hogy másokat nagyon zavar, ha az ember normálisan éli az életét. ;) Kezdem bevenni a lesz@rom tablettát. 

Előzmény: othiss (16809)
othiss Creative Commons License 2021.05.29 0 0 16812

Szeretek jól aludni.

Előzmény: bakibaby (16811)
bakibaby Creative Commons License 2021.05.28 0 1 16811

"Nem írom le mi volt a trükk" - ó de kár :-)

Előzmény: othiss (16810)
othiss Creative Commons License 2021.05.28 0 0 16810

persze hogy lehet, méghozzá balhé nélkül....akik kérték, azoknak megmondtam mit tegyenek, és béke lesz...

 

Nem írom le mi volt a trükk, de még ma is csinálják(csak ne jöjjenek rá a többi emeletten)

 

Ilyen kemény a panelház...

Előzmény: bakibaby (16802)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!