Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.07 0 0 4
Nem tudom pontosan, hoyg hogy működik, de próbálj meg érdeklődni, mert biztos, hogy van valami országos bizottság, ami foglalkozik ilyenekkel. Sajnos én is csak ennyit tudok.
jibberish Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3
Kihez lehet fordulni és mit lehet tenni olyan esetben, amikor szerintünk a vizsgánk sokkal jobb lett, mint amilyen jegyet a tanár ad rá? 4-5 vizsgán húzta el a tanár az ismerősömet, de szerinte mindegyik vizsgán minimum átment, de inkább 4-es körülire írta. A dolgozat után a tanár egyszer sem engedi tételesen átnézni a kérdéseket. Elzavarja. Annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy egy másik tantárgyból is vizsgázott ennél a tanárnál, ott szintén megvágta, ami szerinte szintén nem volt jogos. De rá néhány napra volt egy másik tanárnál vizsga ebből a tantárgyból. Természetesen nem tanult rá semmi pluszt. Ott majdnem 5-öst kaptott, csak azért nem, mert az első vizsgája 1-es lett. Szóval mit lehet tenni? Minden más vizsgája megvan és 4-es, 5-ös eredményekkel. A szakfelelős tesz a dologra, az iskola vezetésének írt levélre semmi válasz, az ombudsman nem tud intézkedni ilyen esetekben. Most komolyan kiskirály lehet egy tanár? Senki nem tehet az ellen semmit, hogy vki ok nélkül buktatja az embereket? Szóval egy idióta tanár miatt lehetséges az, hogy több évvel elhúzodjon a diploma megszerzése? Senki nem bírálhatja felül a dolgozat javítását? Nem lehet független bizottság előtt vizsgázni? Ez rémálom. De hátha van valakinek jó ötlete.
adobodo Creative Commons License 2006.09.20 0 0 2
[linkN]http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060920afitch.html
http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060920afitch.html[linkN]
adobodo Creative Commons License 2006.09.20 0 0 1
[link]http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060920afitch.html[/link]
[link]http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060920afitch.html
Clea Creative Commons License 2001.02.02 0 0 0
Kedves Suxman!
Talán mégis jó lenne, ha leírnád, szerinted téged mivel bántottak meg, így nehéz igazán használható tanácsot adni.
Azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy tanár szándékosan megalázna egy diákot. Természetesen biztosan van olyan, aki viccesnek gondolva magát olyasmit mond, ami a diákot bánthatja, de nem hinném, hogy bárhol a diák megalázása lenne a cél.
Ha viszont úgy gondolod (esetleg mások is), hogy igazad van, és tényleg valami gond van a tanár viselkedésével, akkor nemcsak érdemes, de kell is szólni miatta. Ennek szerintem több fóruma is lehet - egyrészt meg lehet beszélni a tanárral, a főnökével (nem tudom milyen iskoláról van szó, de pl. tanszékvezetővel.) Ha tényleg súlyos az eset (mondjuk egy tanár magánéleti problémái miatt egy évfolyan felét megbuktatja), akkor eltilthatják pl. a vizsgáztatástól. A tanár "bosszújától" nem kell(ene) tartani - a legrosszabb, amit tehet, hogy megbuktat, de a harmadik vizsgalehetőség éppen az ilyen esetek megelőzése miatt rendszerint bizottság előtt zajlik.
Ugyanakkor egy kicsit látni kell a másik oldalt is: van diák/hallgató, aki a saját felkészületlenségét, ne adj isten alkalmatlanságát nem látja be, és szereti a tanárt hibáztatni (merthogy az a legkézenfekvőbb) a sikertelen vizsgájáért. Egy tanár abbéli igyekezete, hogy beláttassa a diákkal, hogy nem tudja, tényleg lehet bántó - dehát valamiféle színvonalat meg kell tartani.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy mivel vannak diákok, akik a jogaikkal igencsak visszaélnek, egy tanár, akit párszor már átejtettek, nem lesz olyan jóindulatú, és jóhiszemű - ami egy jóhiszemű diák számára ugyancsak bántó lehet. De azt hiszem, ez már nem ide tartozik.
Kiváncsi lennék a történetedre.
Üdv: Clea
Előzmény: SuxMan (-)
SuxMan Creative Commons License 2001.01.31 0 0 topiknyitó
Sziasztok:

Mit tehet meg egy tanár a diákkal szemben vizsgán? Mit tehet a diák, ha úgy érzi, vagy biztos benne, hogy pl. megsértették személyiségi, emberi jogait?
ÉRDEMES-E belekötni a tanárba, ha biztos hogy igazad van, és vannak tanúk is?

Én épp így jártam, egyelre nem részletezem.

Hi
SuxManus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!