Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.04 0 0 38
KEdves Yoo!

Én egy szóval sem mondtam, hogy jó anya vagyok csak azért mert 2 vagy több gyerekem van, de többen igyekeztünk nálunk beváltak alapján tanácsot adni, véleményet mondani mommynak. Aki erre konzekvensen megbántódott. ÉS elmondta, hogy a mi véleményünk, tanácsunk miért nem jó.
Erre válaszoltam én azt, amit leírtam. HOgy ő biztosan tökéletes, mi pedig - nem én, hanem az ideírók mindannyian, a 2-3 (összeségében sok-sok) gyerekkel a hátunk mögött - biztosan nem tudunk semmit.
A másik pedig, hogy azért ha egy dolgot többen is tanácsolnak, mondanak javasolnak, akkor azért abban lehet valami. Nem feltétlenül, de nagy valószínűséggel van igazságtartalma.

Piglet

Előzmény: Yoo (34)
Sladi Creative Commons License 2001.02.04 0 0 37
Drága Mommy!

Szerintem senki sem vágta a fejedhez, hogy nem vagy jó anya, ezt még a - SZERINTED - Téged kritizálók sem tették. Lazits!!! Olvasd el, hogyan csinálják mások, ha van kedved, ird le a véleményed, és hidd már el, a dolog nem arról szól, hogy Téged bántsanak.

Ágnes topikja - szerintem - arról szólt (legalább is a múlt hét elejéig), hogy azokra a kérdésekre, amikre már egymás között nem találtunk választ, a pszichológus válaszolt.

Te ebben a topikban feldobtad a labdát: ide lőjetek. Mint irtad, sokszor fáradt vagy, miért gyötröd magad még ezzel is? Szeresd a kisfiad, tedd, amit a szived diktál, és legyetek nagyon boldogok!

Üdv: Sladi

mommy o) Creative Commons License 2001.02.02 0 0 36
kedves Yoo,

tudod az a baj hogy egymas fejehez vagdaljuk hogy a maski nem jo anya, mert... es persze ezt bizony mindenki nagyon szemelyesen veszi, merthat mi lehet attol szörnyüsegesebb mint rossz anyanak lenni?

talan abba kene hagyni es belatni hogy mindenki csak a sajat modjan lehet jo anya, illeszkedve a gyermeke szüksegleteihez. mert ugy ahogy nincs ket egyforma gyerek, ugy nincs ket egyforma anyuka sem. persze lehetnek hasonlo problemak, amiket lehet hasonloan megoldani...talan...

bar ugyis ugy tünik hogy abbahagytuk mar, mert nem ir ide Rajtad kivül tegnap ota senki...

Előzmény: Yoo (35)
Yoo Creative Commons License 2001.02.01 0 0 35
Kedves mommy,

én azt látom, hogy meg akarjátok egymást győzni gyereknevelési ügyben. Minek? Úgyis mindenki a saját belátása szerint cselekedik.

Én szívesen megosztom a tapasztalataimat másokkal, ha érdekli, (lehet, hogy nem mérvadó, mert csak 1 gyerekem van, tehát lehet, hogy maximálisan hülye vagyok a témához), de meggyőzni senkit sem akarok. Az ő dolga, hogy egyszerűen fejezzem ki magam.:)))

Előzmény: mommy o) (29)
Yoo Creative Commons License 2001.02.01 0 0 34
Kedves Piglet,

nem vitatkozni akarok, de két-három gyerekkel a hátad mögött is követhetsz el hibákat. Személy szerint falra mászok attól, amikor valaki azt mondja, ugyan már, nekem 3 gyerekem van, csak jobban tudom nálad, hiszen neked csak 1.

Ez kicsit elbizakodottságnak tűnik a szememben. Nevelheti valaki nagyon szépen az 1 gyerekét is, és nevelheti valaki rosszul a sokat is.

A családomban is előfordult ilyen eset, egyik rokonomnak 2 gyereke van, mindkettő kisebb az enyémnél, de azóta nekem kuss (nem mintha késztetésem lenne bárki gyereknevelési szokásaiba beleszólni), mintaanya, mindent jobban tud, mert már 2 gyereke van! Arról most nem ejtenék szót részletesen, hogy a nagyobbik gyereke az egész család idegeire megy, olyan jól van nevelve.:))))

Előzmény: Törölt nick (26)
mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 33
en azert örülök hogy nem nala folytattuk.
Előzmény: Ágibági (31)
mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 32
nem ertem pontosan mit irtal, de ha igaz, a lenyeg benne a bekepipa. elfogadom.

kerem ne ertsen senki felre, en azert mert nem magyarorszagon elek bizony tisztelem az orszagot es nepet. ehez az egesz vitanak ne legyen mar köze...

Előzmény: Ágibági (30)
Ágibági Creative Commons License 2001.02.01 0 0 31
(szegény Hódi Ágnes topikjában teljesen megállt az élet, mióta mi ide átjöttünk!)
Ágibági Creative Commons License 2001.02.01 0 0 30
Tudom, hogy mindenki utálja, ha lesajnálják, de én akkor is sajnálom Mommyt. Igazából nem is tudok haragudni rá, sőt, most már fel sem bosszant igazán. Szegény annyira egyedül lehet ott, biztos nagyon fáj neki, hogy azt hiszi, itt mindenki csak ostorozza (ami most már igazzá is lett)Ennek ellenére elég makacs ahhoz, hogy feladja, elvonuljon sírni, vagy mittudomén. Csak küzd, és védi a maga igazát, még ha ezzel ezer ellenséget szerez is.
Mommy, én már nem haragszom Rád, de tényleg!
Nehéz lehetett Neked egykoron, és szerintem most sem könnyű. Komolyan mondtam a múltkor, hogy én is voltam hasonló helyzetekben.
Úgyhogy ezennel ünnepélyesen megígérem, hogy -ha már nem tudtunk semmiben szót érteni normális módon- ezennel nem zaklatlak fel a hozzászólásaimmal többé.
Örülj a férjednek, a kisfiadnak, és ne törődj semmivel! Majd megsegít a Jóisten, hiszen amit teszel, szeretettel teszed.

MINDEN JÓT : Ágibági

mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 29
semmin, csak szeretnek sertegetözni, kezd targytalanna valtozni a vita es igy szamomra nem erdekes. erre nyissanak egy "anyazos anyak" topicot.
na megyek aludni. eztan csak olyan hozzaszolasokra valaszolok amik nem csupan csak sertöek.
Előzmény: Yoo (24)
mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 28
nem erröl van szo, de mindegy.
Előzmény: Törölt nick (26)
mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 27
?
Előzmény: Ágibági (23)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.01 0 0 26
Mommy!

Ha érdekel, akkor a Keresésre kattintva megnézheted a hozzászólásait.

Amúgy maximálisan osztom Ágibági véleményét. Azt hiszem sürgősen magamba kellene szállnom nekem is. Mi nem tudhatjuk. Két, három gyerekkel a hátunkmögött sem. Még szerencse, hogy van valaki, aki felvilágosít minket.

Piglet

Yoo Creative Commons License 2001.02.01 0 0 25
Különben én nagyon megértem mommyt, ugyanilyen voltam, mint ő.:))) Aztán rájöttem, hogy ezzel a görcsösséggel mennyit ártottam magamnak. A következő gyerekkel már másképp fogom csinálni. (Vagy nem.:))))))))
Előzmény: Ágibági (23)
Yoo Creative Commons License 2001.02.01 0 0 24
:))))))))))))

Tulajdonképpen min vitatkoztok?:)))

Előzmény: Ágibági (23)
Ágibági Creative Commons License 2001.02.01 0 0 23
Mommy!

Te vagy a legpéldásabb édesanya, akit valaha ismertem! Tökéletes, tévedhetetlen! Nem indítasz véletlenül valami szülő-felkészítő tanfolyamot?
Szegény magyar gyerekek ugyanis csak üvöltenek, üvöltenek egyfolytában. Mindegyikük kék-ződ, rettegnek, ha rájuk nézünk és azért állunk itt, ahol állunk, mert minden magyar ember egy lelki roncs, mire felnő.
Hogy hol rontottuk el?....

Á.

mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 22
kedves Faxni!

"Mommy, amikor így 20 perc után elunja a nézelődést, akkor mit csinálsz? Ugye ő rázendít és te? Felveszed? Vagy megpróbálod másképp szórakoztatni?"

neha eleg csak megforditani, neha eleg ha kap egy masik jatekot, de neha bizony azert sir, mert nalam szeretne lenni, akkor ugralhatok, tancolhatok ahogy akarok, az neki nem tetszik, mert engem akar. olyankor felveszem, jatszunk együtt egy kicsit, megdögönyözöm, röhögünk, kacagunk, es ha elfaradt bele egy kicsit akkor jöhet az egyedüljatszas megint.
ma pl. tiszta peldababa, elöbb jatszott aztan szundikalt, aztan jatszott es most megint alszik.

ami az ejszakakat illeti, latod az meg nem jutott eszembe hogy szaraz lenne a levegö. ma estere berakok egy parologtatot. hm... hat ezert sem mernem bömbölni hagyni, mert nem tudom pontosan mi a baja, kepzeld ha szaraz atorka en meg nem veszem komolyan a bajat, csak mert nem fogom fel...
kösz az ötletet! talan ez a megoldas kulcsa...

Előzmény: Faxni (17)
mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 21
jöhetne nekem is.
Előzmény: Törölt nick (16)
mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 20
a vicc olyan ösregi hogy meg en is ismerem. de igy legalabb tudom mennyire felreertettetek. en sem a rendszertelenseg hive vagyok. az en kisfiam eleteben is vannak rendszerek. mint pl. hogy pont 13:00 kor ebedel, pont 17:30 kor fürdik, utana vacsorazik es fel het-fel nyolc között aludni "megy", ezeket a dolgokat "vita" nelkül elfogadja, gondolom mert szüksege van rajuk, de hogy ejszaka hanyszor szopik, az mar az ö döntese, ebbe en nem szolhatok bele, nem vonhatom meg magam töle, mert aludni jobb lenne!ha en szomjas vagyok, probalja megtiltani valaki hogy igyak!
azt sem mondtam hogy a fejemen tancolhat. akkor fogom hosszabb idöre egyedül jatszani hagyni, ha oda tud menni a jatekjaert, amivel jatszani akar. addig nem varom el töle hogy elszorakozzon a plafonnal, mert en se tudnek!
amugy pedig szerintem a rossz rendszer eppoly hasznalhatatlan mint a rendszertelenseg.
az en kisfiam nem azt szokta meg hogy a dolgok ugy törtennek ahogy ö akarja, hanem azt hogy hogyha szüksege van az anyukajara akkor ott van neki, nem kell torkaszakadtabol orakig ertelmetlenül üvöltenie, es elhagyottnak ereznie magat.
en nem hagyom sirni. igyekezek, gondolkozok, probalgatok, DE NEM HAGYOM SIRNI. es ennek a rendszerhez semmi köze nincsen, csak annyi hogy nehezebb lesz kialakitani szepen egy rendszert mint rakenyszeriteni, mert vedekezni, ertem jönni, magaval huzigalni nem tud. de ezt en nem szeretnem kihasznalni.
Előzmény: Törölt nick (14)
mommy o) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 19
mivel nem ismerem, igy kimondottan örülök neki, hogy hasonlitok ra...
Előzmény: Bugi néni (13)
Faxni Creative Commons License 2001.02.01 0 0 18
Még valami eszembe jutott, biztos azért kel fel éjjel, mert hiányzol? Nem lehet, hogy egyszerűen csak pl. melege van? vagy fázik? vagy nem elég párás a levegő, megszomjazik tőle? vagy az ilyeneket már kizártad?
Faxni
Faxni Creative Commons License 2001.02.01 0 0 17
Lányok, azért ccsa-tól még távol van, az nagyon eldurvult.
De mommynak tényleg gondja van szvsz és még nem késő, elég ifjú még az a gyermek.
Mommy, amikor így 20 perc után elunja a nézelődést, akkor mit csinálsz? Ugye ő rázendít és te? Felveszed? Vagy megpróbálod másképp szórakoztatni? Ha mondjuk csinálsz valamit és ott van melletted, akkor gondolom beszélsz hozzá közben. Velem az is előfordult, hogy úgy mosogattam, hogy közben ugrándoztam meg táncoltam meg énekeltem. Kétszer annyi ideig tartott, de végigröhögte az egészet, pedig sírásnak indult. Volt, hogy túlüvöltöttem, jól meglepődött és elhallgatott.
Ha valamit akar, vagy nem akar és jön a bömbi, el kell terelni a figyelmét, a kérdés, hogyan, mivel.
Az éjszakai felébredéseket is fokozatosan kell/lehet szerintem beszüntetni, mondjuk felkelsz hozzá, odamész, felveszed, de mindig picivel hamarabb teszed le, bár ott maradsz, énekelsz pl. vagy beszélsz, simized a hasát (azt szeretik) amíg el nem alszik. Valahogy muszáj, mert ha nem alszik eleget éjjel, az nem jó neki, ha meg nappal pótolja be, az sem az igazi.
Van kis éjjeli lámpa a szobájában?

Én igazából nem szeretek veszekedni (senki, ti sem), viszont Ágnes topicját sem akarom teleírni, szóval azért maradnék itt, vagy előbb írjak valamit amin veszekedni lehet:::))))))

Faxni

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 16
Ágibági!

Mailben ment a felvilágosítás.

Piglet

Ágibági Creative Commons License 2001.01.31 0 0 15
Helló, csajok!

Nekem sincs!!! Ki az?

Á.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 14
Mommy:

Azt hiszem nem ismered még ezt a viccet. Olvasd el figyelmesen.

Anyuka felszáll a gyermekével a villamosra. leülnek egy székre, velük szembe egy idős asszony. A gyerek rugdalja a néni lábát, hangoskodik, megjegyzéseket tesz. A néni nem szól semmit. A gyerek folytatja, végül finoman és udvariasan megkéri anyukát, hogy szóljon a gyerekre, ne rugdossa a fájós lábát. Mire anyuka: Én soha nem szólok rá a gyerekre. A fejük felett áll egy rágózó tinédzser, aki minderre unottan kiveszi a szájából a rágógumit, az anyuka hajába nyomja, majd hozáteszi: "Rám sem szóltak sohasem".

Hát csak erre figyelj oda. Amúgy pedig a bölcs öregek, aki nálunk kissé tapasztaltabbak nem véletlenül mondogatják, hogy a "Legrosszabb rendszer is jobb, mint a rendszertelenség".
Mert a rendszer biztonságot ad egy gyereknek. Biztonságot, hogy mindig és mindennap ugyanakkor, és ugyanúgy megfürdetik, megetetik, lefektetik. A te gyereked 5,5 hónap eltelével már megszokta, hogy a dolgok úgy történnek, ahogyan ő akarja. De az nem biztos, hogy neki hosszútávon ez így jó. MErt az iskolában is rendszer van, meg már előtte az óvodában is rendszer van. És a munkahelyed is a rendszerről szól, és a szabályok, amelyekkel nap mint nap találkozol akárcsak az utcán, az is a rendszerről szól. Ennek a rendszernek az alapjait kell lerakni egy ilyen pindurkánál is.

De tudod mit neked nem kell, csak ne feledd később már ez egyre nehezebbé válik.

Bugi néni:
Az a baj, hogy fogalma sincsen, hogy ki az a ccsa:-)))

Piglet

Bugi néni Creative Commons License 2001.01.31 0 0 13
Lassan vetekedhetsz ccsa-val:-)))

mommy o) Creative Commons License 2001.01.31 0 0 12
A másik topicba ezt írtad:
"szoval tudjuk hogy a gyereknek kene tudni egyedül lenni, ataludni az ejszakat es meg egy halom mas dolgot is, amit olyan borzaszto nehez naluk elerni."
Ha meg sem próbálod, pláne az...
........
nem hiszem hogy az hallatszodna ki az irasaimbol hogy nem probalkoznek...
...............

"rosszat teszünk vele ha alandoan kezben tartjuk, de ha ezt nem tesszük rosszul erzi magat, sir, es mar megint gonoszok vagyunk."
Már miért sírna? Én még olyan gyereket nem láttam, aki állandóan bogne, ha leteszik. Az én kiscicám pl. akkor szórakoztatja el magát a legjobban, ha csinálok mellette valamit, és o az ágyunkon nézelodik. Nem kell szórakoztatni, sem fel-alá sétálni vele. A tesóival sem kellett. Hozzá lehet szoktatni. Elmondanám én hogyan csináltam, de attól tartok abban is csak a hibát keresnéd.
........
a hibakeresest azt hiszem nem en kezdtem.
az en kisfiam sem alandoan bög, csak kb. 20 perc utan unalmas lesz neki a nezelödes, egyedül jatszogatas.
...............

"kell a gyereknek a rendszer, de ö ezt nem tudja, nem erti, es nem is akarja megtanulni."

Mibol gondolod, hogy nem is akarja megtanulni? Dehogynem! Én azt tanultam pszichológiából, hogy egy ilyen pici emberkének az adja az egyetlen kapaszkodót a világban, hogy rendszer van körülötte. Nagyjából ugyanakkor kap enni, megy sétálni, aludni. Nekem már háromszor sikerült, bár lehet hogy varázsló vagyok?!

azert gondolom, mert NEKI nem tetszik, ha rakenyszeritem az alvas, etetes, seta idejet.
.........

"lehet, szabad egy csecsemöt nevelni? "
Nevelni nem érdemes, csak hozzászoktatni dolgokhoz.
ez az ami nem megy, mert ö inkabb a bögesre szokik ra.
........

"es mit jelent a neveles?"
Azt tapasztaltam, hogy neked semmit...
köszönöm
............

"tegnap volt itt egy baratnöm es azt mondta ha az emberek nevelesröl beszelnek akkor azt ertik e szo alatt, hogy verik a gyereküket, es ha nem is verik, akkor mashogy kinozzak."

A barátnodnek biztos nincs gyereke. A fenti kijelentése alapján nem is szeretnék nála gyerek lenni.
nincs, nem is akar, viszont emlekezni meg ö is tud azokra az idökre amikor öt probaltak nevelni.
szeretnel, nem szeretnel, azt hiszem ez nem olyan fontos.
..........

"különben szerintem mar csak azert sem erdemes veszekedni,"

Akkor miért ezt a címet adtad a topicnak?
nem azert mert erdemes, hanem azert mert ennek ellenere megis ezt tesszük.
.............

Más:
A hiszti kezelésének módszerét rajtad kívül mindenki más tökéletesen megértette. pl. Faxni is. Próbáltam én mást is: megpróbáltam magamhoz ölelni, nyugtatgatni, nem hatott, csak olaj volt a tuzre. Próbáltam magára hagyni, de iszonyú sokáig bírta üvöltéssel, közben meg ütötte-verte magát vagy a fejét a földhöz vagy a falhoz. Akkor szerinted melyik jobb: hagyom, hogy órákig üvöltsön, közben esetleg kárt tegyen magában, vagy a hideg víz?! Meg sem fordult a fejedben, hogy a szeretet vezérelt akkor, amikor ezt tettem? Ha lemostam az arcát, és megnyugodott, sokszor olyan angyali mosollyal nézett rám, mint akinek fogalma sincs mi volt ez az egész. Azt meg, hogy így nem érezte magát vesztesnek, a fiam mondta egyszer.

akkor örülök hogy sikerült megoldanotok a problemat. es ezt most komolyan mondom.
...........

Tímea

Előzmény: Lovászi (11)
Lovászi Creative Commons License 2001.01.31 0 0 11
Kedves mommy!

A másik topicba ezt írtad:
"szoval tudjuk hogy a gyereknek kene tudni egyedül lenni, ataludni az ejszakat es meg egy halom mas dolgot is, amit olyan borzaszto nehez naluk elerni."
Ha meg sem próbálod, pláne az...

"rosszat teszünk vele ha alandoan kezben tartjuk, de ha ezt nem tesszük rosszul erzi magat, sir, es mar megint gonoszok vagyunk."
Már miért sírna? Én még olyan gyereket nem láttam, aki állandóan bogne, ha leteszik. Az én kiscicám pl. akkor szórakoztatja el magát a legjobban, ha csinálok mellette valamit, és o az ágyunkon nézelodik. Nem kell szórakoztatni, sem fel-alá sétálni vele. A tesóival sem kellett. Hozzá lehet szoktatni. Elmondanám én hogyan csináltam, de attól tartok abban is csak a hibát keresnéd.

"kell a gyereknek a rendszer, de ö ezt nem tudja, nem erti, es nem is akarja megtanulni."

Mibol gondolod, hogy nem is akarja megtanulni? Dehogynem! Én azt tanultam pszichológiából, hogy egy ilyen pici emberkének az adja az egyetlen kapaszkodót a világban, hogy rendszer van körülötte. Nagyjából ugyanakkor kap enni, megy sétálni, aludni. Nekem már háromszor sikerült, bár lehet hogy varázsló vagyok?!

"lehet, szabad egy csecsemöt nevelni? "
Nevelni nem érdemes, csak hozzászoktatni dolgokhoz.

"es mit jelent a neveles?"
Azt tapasztaltam, hogy neked semmit...

"tegnap volt itt egy baratnöm es azt mondta ha az emberek nevelesröl beszelnek akkor azt ertik e szo alatt, hogy verik a gyereküket, es ha nem is verik, akkor mashogy kinozzak."

A barátnodnek biztos nincs gyereke. A fenti kijelentése alapján nem is szeretnék nála gyerek lenni.

"különben szerintem mar csak azert sem erdemes veszekedni,"

Akkor miért ezt a címet adtad a topicnak?

Más:
A hiszti kezelésének módszerét rajtad kívül mindenki más tökéletesen megértette. pl. Faxni is. Próbáltam én mást is: megpróbáltam magamhoz ölelni, nyugtatgatni, nem hatott, csak olaj volt a tuzre. Próbáltam magára hagyni, de iszonyú sokáig bírta üvöltéssel, közben meg ütötte-verte magát vagy a fejét a földhöz vagy a falhoz. Akkor szerinted melyik jobb: hagyom, hogy órákig üvöltsön, közben esetleg kárt tegyen magában, vagy a hideg víz?! Meg sem fordult a fejedben, hogy a szeretet vezérelt akkor, amikor ezt tettem? Ha lemostam az arcát, és megnyugodott, sokszor olyan angyali mosollyal nézett rám, mint akinek fogalma sincs mi volt ez az egész. Azt meg, hogy így nem érezte magát vesztesnek, a fiam mondta egyszer.

Tímea

mommy o) Creative Commons License 2001.01.31 0 0 10
beteszem ide egy ismerösöm velemenyet:

"Szülői felelősség

Aki egy ilyen kis gyermeket befogad az én nevemben,engem fogad be. Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik énbennem hisznek, jobb annak,hogy malomkövet kössenek a nyakára és a tenger mélységébe vessék.
Máté 18, 5-6.
Bizony igaz a szólás-mondás, hogy a szülők, ha semmi egyebet nem tennének is, tulajdon gyermekeiken üdvösséget nyerhetnek. Isten helyes szolgálatára való gyermeknevelés ér annyit, mint két telemarék jócselekedet. Hiszen kik azok az éhezők, szomjúhozók, mezítelenek, foglyok, betegek és jövevények, akikről Máté 25. fejezete beszél, ha nem tulajdon gyermekeid lelke?! Belőlük Isten valóságos kórházat rendez be saját házadban s téged tesz gondnokává, hogy vigyázz
rájuk s etesd, itasd őket jószóval, példával, hogy
megtanuljanak Istenben bízni, hinni s Őt félni,
reménységüket beléje vetve, nevét dicsőíteni, nem
esküdözni, nem átkozódni, hanem munkálkodni, Istent tisztelni, igéjét megtartani, mulandó dolgokat megvetni, bajokat csendességgel elhordozni, a haláltól nem rettegni, e világot nem szeretni. Óh, de boldog az a családi hajlék, amelyben ilyenek a szülők. Az ilyen ház igazi templom, szent kolostor, sőt valóságos paradicsom.
Viszont szülők a pokolra sehol sem szolgálhatnak rá olyan könnyen, mint saját gyermekeiken, tulajdon házukban, ha elmulasztják a felsoroltak tanítását. Mit használ akkor, ha magukat holtra böjtölik, agyonimádkozzák, búcsút járnak s minden jót véghez visznek is?! Mindezeket meg se kérdezi tőlük Isten az ítéletnapon. Ellenben követeli majd rajtuk gyermekeiket, kiket rájuk bízott."

mommy o) Creative Commons License 2001.01.31 0 0 9
ezt irhattad volna oda is, ez a topic arra nyilt hogy ne ott veszekedjünk...
Előzmény: Faxni (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!