Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.04 0 0 22
jah, és a világ összes bélyeggyűjtője is örülne rendesen ...

valéptech

Előzmény: Iván Gábor (20)
Cseresznye Creative Commons License 2001.02.04 0 0 21
Aki nem lenne szimpi azt pedig egyszerűen lenyilaznánk. Jó ez a topic, hívom a fiamat is. :-))
Előzmény: Iván Gábor (20)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.04 0 0 20
Akkor már inkább legyünk újra pogányok.

Már talán nem kell tartanunk a keresztes lovagok lerohanásától.

A turisztikai értéke miatt sokan látogatnának meg bennünket. Tehát pl: nyugodtan meg lehetne kívánni másnak a feleségét. :-)))

náVTSi Creative Commons License 2001.02.04 0 0 19
Oké, lenyugodtam. Lenne egy tiszteletteljes javaslatom a szavazás stílusos lebonyolítására.
Mivel legutóbbi nagy királyunk (Mátyás - a Hunyadi!) megválasztása a Duna jegén, közfelkiáltással történt, most is ezt a megoldást tudnám ajánlani. (Érvényes továbbra is akkor, ha a választópolgárok 51%-a megjelenik.) Nem kerülne sok állami pénzbe, egyszerűen egy légifelvétel alapján meg lehetne számolni a résztvevőket.
náVTSi Creative Commons License 2001.02.04 0 0 17
Szerintem, ha már változtatunk, legyen inkább ÖKÖRSÉG. Nagy ökröt könnyebben találunk, mint nagy királyt.
(Pardon, de a királyságnak még a gondolata is felidegesít.)
Cseresznye Creative Commons License 2001.02.04 0 0 16
Bennem nincs semmi konzervativizmus. gmarc-kal értek egyet. Nem akarok alattvaló lenni, olyan dolgokért becsülni valakit, amiket nem saját maga ért el, még akkor sem, ha egyébként értékes emberről van szó. Istenként tisztelni valakit? Na ne röhögtessük ki magunkat, ez a XXI. század, mi pedig értelmes emberek vagyunk. Habsburg Ottó számomra egy kedves és nagytudású osztrák öregúr, aki töri a magyart. Amíg nem akar uralkodó lenni addig még szimpatikus is...
Szvsz. a királyság visszalépés a köztársasághoz képest. Nem értem, mire föl kéne visszaállítani. Semmi szükség rá.
Előzmény: djkalo (14)
Lujza71 Creative Commons License 2001.02.04 0 0 15
Djkalo

Bocs de olyanba szólok bele amihez nem értek
100%- as ,de én nem vagyok hajlando senki istenként tisztelni csak azért mert jó családba születtet.Nem szeretem a királyokat hercegeket grofokat ha példáloznak vele még kevésbe.
Azért az is elgondolkoztat ha jól emlékszem az utolsó szin magyar király Mátyás volt.Vissza a gyökerekhez?Vagy maradjon minden a régiben?
Én szeretek a MAGYAR KÖZTÁRSOSÁG polgára lenni.

Lujzi

djkalo Creative Commons License 2001.02.04 0 0 14
Megmondom miért nem alakulnak az alkotmányos királyságok köztársasággá. Azért mert a királyukat tisztelik az emberek, és nem váltanák le, ráadásul szüksége van a népnek, egy olyan személyre, akire majdhogynem Istenként nézhet fel. A nemrég lejátszódott Jimmy szindróma is pont erről szólt. Igy legalább lenne egy normális királyunk. Ami az uralkodó családokat illeti, van ahol abszolút nem olyan régiek. Ezek a családok egy-két kivételtől eltekintve, 50-100 évente váltották egymást. Ha pl nálunk egy Esterházy ülne a trónra, azt valószinüleg kevesen vonnák kérdőre. Ha nem jönnek be a világháború után az oroszok, ma MO-on minden másképp alakul. Könnyen lehet, hogy az Alkotmányos királyság is megmaradt volna. Ami a szavazást illeti, nyilván nem csak akkor kéne megválasztani, ha 100%-os a ráta, mert olyan sosem lesz. De ha a többség döntz az bőven elég.........a demokrácia erről szól. 51%-a a magyar lakosságnak megszavazza akkor OK!

Hát semmi konzervativizmus nincs bennetek, semmit nem jelentenek számotokra a régi korok. Félre ne értsetek, nem vagyok MIÉP-es....még csak az kéne, de nagyon sajnálom, hogy oda a nagy MAGYARORSZÁG, és vele együtt minden ami ilyen téren szép volt. Még szerencse, hogy pl a nemesi cimeket kezdik az emberek újra visszavenni. Vannak avatások ismét....stb. Szerintem baromi jó lenne, ha lenne egy királyunk.

A Habsburgokról meg csak annyit, hogy először is olvasd el amiket legalul róluk irtam Soult.
A másik, hogy oké hogy sokszor betettek nekünk, de azért egy dolgot ne felejtsünk el, ezt ugyanis mindenki elfelejti. A kiegyezést követő 40 év a BÉKÉT, a nyugalmat és a fejlődést hozta Magyarországnak. Ráadásul Ausztriával egyenrangú felekké váltunk a Monarchiána belül. és Budapest is akkor vált világvárossá.

Végül csak annyit: ÉLJEN A KIRÁLYSÁG :))))

tracy Creative Commons License 2001.02.01 0 0 13
djkalo!

Nem kétlem, hogy utána tudsz nézni, hol van monarchia, de pont ezért lett volna jó, ha fejből nyomod, mert azt mondtad, hogy ezáltal ismertebbek leszünk. A nem európai országok között egyébként vannak királyságok.

Ismertség Amerikában: abban az országban, ahol a lakosság többsége saját hazáját sem tudja elhelyezni a térképen, milyen hírértékkel bírna a mi királysággá alakulásunk? Jó esetben a CNN-en nyolcadrendű hír lenne egy napig, pláne, ha egyébként semmi nem változna.

És szerintem itt a lényeg: ha egy alkotmányos monarchia, meg egy demokratikus köztársaság között tulajdonképpen nincsen semmi különbség, akkor minek az egész variálás? Persze felmerülhet, hogy akkor az alkotmányos királyságok miért nem alakulnak át köztársaságokká. Nos, szerintem egyszerűen azért nem, mert nem lenne különbség, ezért nem akarják ragozni a dolgokat. Éppen ezért szerintem nekünk sem kéne...pláne nem médiaszempontokból...

Your DEvil Creative Commons License 2001.02.01 0 0 12
Nem támogatom a királyság gondolatát, de főleg akkor nem, ha valamilyen Habsburg félét akarnaka trónra! Húzzanak a Habsburgok a fenébe!
gmarc Creative Commons License 2001.01.31 0 0 11
Én NEM akarok alattvalója lenni senkinek. A köztársaságot pedig kevesebb fényűzésből és protokollból megússzuk. Jó ez így.
Soult Creative Commons License 2001.01.31 0 0 10
Ezzel e dologgal azért van egy-két probléma.
A legfontosabb talán az, hogy ha dinasztikus királyságban is gondolkodunk, akkor az első királyt valamilyen formában meg kéne választani (mégiscsak demokráciában élünk). Szinte biztos, hogy nem találsz olyan uralkodó-jelöltet, akit mindenki fenntartások nélkül elfogadna és nincs a múltjában semmilyen folt. Ráadásul arra is gondolni kell, hogy őt nem tudod egyszerűen eltávolítani, tehát biztosnak kell lenned abban, hogy x év múlva is tökéletes és feddhetetlen lesz.
A másik, hogy a mai európai királyságok sok éves hagyományokkal rendelkeznek (nemzedéknyi megszakítások nélkül), ami nélkül sajnos egyetlen uralkodót sem fognak a világban elfogadni, az országképen ezzel a megoldással nem lehet javítani.
Összegzésképpen az egyetlen ténylegesen elfogadható személy ebben a pillanatban szerintem Habsburg Ottó, de sajnos a felmenői annyi mindent követtek el Magyarország ellen, hogy nem engedhetnénk a trónra.
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 9
Tracy azt irod, hogy mondjak Európán kívüli királyságokat. Ok. Bár ezek nyilván nem királyságok, hanem szultánságok, és egyek, de végülis ugyanaz csak a nevük más. Pl: Bureni. de holnapra utánanézek és irok még. De nem is előttük kell ismertnek lennünk, hanem az USA, Dél-Amerika, Afrika egyes országai előtt. De főként az usa előtt. Bár ha régebben olvasgattad a "Mit gondolnak a külföldiek a magyarorkról, /téveszmék/" topicot, akkor tudnád hogy sokszor még az Európai nemzetek lányai fiai sem tudják hogy kik a magyarok, hol is vannak. Sokszor meg cigányországnak bélyegeznek. Ilyen átalakulást, tudtommal még senki sem tett, továbbra is azt mondom van értelme.

Örülök, valóságépitő technikum, hogy te is a valóságot építed.

Ami az eltartási költséget illeti, nem kerülne kevesebbe, mint a Vigyoripofáé, Mádl Ferencé. Göncz Árpi legalább egy szimpatikus ember volt, na de a Mádl.....huhhhh kiráz a hideg a mosolyától, igazán megcsináltathatná a fogait, vagy ne mosolyogjon.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 8
Naja, de ahogy a magyarokat ismerem a monarchia könnyen átcsap anarchiába, mint ahogy volt is rá példa.
Amúgy meg nem kell király, nem kell császár, hanem munkás kellene. Sok.
Előzmény: djkalo (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 7
Bocs, hogy beledumálok, de nem lehetne ezt inkább a politikán? :-(
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.31 0 0 6
egyetértek, mi magyahhok mindig is euhhopához tartoztunk vala ...

no meg lehetne jó kis perszonálunió is, és az már majdnem Nagy Magyarország (vagy nagy Ausztria??)

valéptech

kerge_marha Creative Commons License 2001.01.31 0 0 5
Szerintem már most is a kelleténél jóval több bohóc van a magyar politikában, nem kéne tovább szaporítani a számukat. Arról nem is beszélve, hogy a király fenntartási költségeit (is) az egészségügy, oktatás és hasonló "felesleges" kiadások további lefaragásával teremtenék elô.
tracy Creative Commons License 2001.01.31 0 0 4
Médiaesemény, lehet vele szerepelni, ez igaz. Ismertebbek lennénk? Nem hiszem. Európán kívűl hány királyságot tudsz mondani (segédeszköz nélkül)? Na pont ennyire lennénk mi is ismertek ettől. Hangzás: nekem a mostani is tetszik.

Egyébként meg csak van valami komolyabb érv is ?

djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 3
Hát talán annyiból, hogy ha visszaalakulnánk, az azért egy igen fontos esemény lenne világszerte, hisz ilyenek nem igen történnek a nagyvilágban, és igy nem "egy vmilyen kelet európai ország" lennénk. Másrészt egyik lennének azon államoknak, melyekben ma királyság van, vagy annak vmilyen hasonló formája, ilyen pedig nem sok van. Most csak egyike vagyunk a Kelet Európai országoknak. Úgy egy kicsivel hirsebbek lennénk. Pl tökre zavart, hogy még az USA-ban is a Golden Globe átadáson Sigourney Weaver úgy konferálta fel az Napfény izét, hogy ez a film "egy kelet európai ország" történelmének 80 évét mutatja be. A XIX. sz végétől a XX. század közepéig. Ráadásul sokkal szebben hangzana, hogy MAGYAR KIRÁLYSÁG.
tracy Creative Commons License 2001.01.31 0 0 2
De mitől lenne jobb a királyság?
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 1
Ami az uralkodót illeti várom az ötleteket, de ha lehet most maradjunk komolyak. Én pl Habsbur Ottót jó ötletnek tartom. Ellenben meglehetne vele azt tenni, hogy trónralépésekor aláíratjuk vele, hogy az utódja már nem őrökli a MAGYAR TRÓNT. Hisz anno az I. világháború után külső kényszerek hatására lett Ausztria - Magyarország szétválasztva, és a monarchia megbuktatva, tehát én ezért ott folytatnám, ahol abba maradt, vissza Otto-t, halála után pedig következhetne az, ami valószinüleg, ha nincs az I és II világháború, magától is bekövetkezik, a Habsburg-ház harmadszori trónfosztása végérvényesen, és ismét egy magyar király trónra ültetése. Igaz ugyan, hogy most azért más a helyzet, mert a Habsburg király, most csak magyar király lenne, tehát nem feltétlenül kell az ő utódait lemondatni, bár azért végülis mégiscsak Habsburg és nem magyar. És ez fontos. Helyére ill utódai helyére pedig vmilyen magyar főnemesi családból kellene utódot választani, pl Eszterházy, Zichy, Széchényi, stb.
tracy Creative Commons License 2001.01.31 0 0 0
Hát ha 0 a különbség, akkor miért kéne megváltoztatni?
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 topiknyitó
Úgy másfél éve volt egy szavazás az internetton azzal kapcsolatban, hogy hányan szavaznák meg a monarchia, az alkotmányos királyság visszaállítását, ill. akik megszavaznák kit tennének meg uralkodónak. Természetesen Habsburg Ottó neve merült fel a kitalálókban is leginkább, valamint Torgyán, nyilván ő csak poénból, aztán Göncz Árpád, stb. Én megvallom őszintén nagyon támogatnám az ötletet, hisz egy olyan köztársaság, ahol külön van kormányfő és államfő, már igazán nem sokban tér el egy alkotmányos monarchiától. Ha megnézzük a régi nagy államokat, Nagy-Britannia, Spanyolország, Svédország, stb, számos országban működik ez a felállás. Ott sincs a királyoknak már különösebb szavuk, max annyi, amennyi egy államfőnek. Miért ne lehetne nálunk is ez így? /az uralkodó jelöltről majd később/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!