Szóval előtte tepertő (ha úgy tetszik töpörtyű), akár hagyományos, akár krém formájában (szerény véleményem, hogy kenyér nélkül az igazi). Disznózsírral közel azonos hatásfok, élvezeti értékét tekintve pedig magasan felülmúlja azt. :)
Másnap szomjoltónak grapefruitlé ásványvízzel. A grapefruit számos áldásos hatása mellett remek vesetisztító, nekem egyszerűen követeli a szervezetem eme "nehéz napokon". ;)
Egy hűsítő jegestea is megnyugtatja a háborgó gyomrot, de ne literszámra, mert nagyon eltelít.
Végigolvasva a bejegyzéseket, egy-két kivételtől eltekintve vagy nagyon kezdők, vagy nagyon felkészületlenek vagytok.
Másnapos ébredésnél az első órát-félórát lassú ébredéssel kell tölteni. Mindent lassan, óvatosan csinálni, sétálni a szobában, ablaknál néha friss levegőt színi, ha bírod, lezuhanyozni, lassú mozdulatokkal megtörülközni. Ha így a testet kívülről valahogy rendbe tettük, tapasztalhatjuk, hogy a fejfájás és az émelygés nem akar enyhülni. Fogyasztani akarsz, de ne egyél-igyál semmit sem, amit kívánsz! A csapvíztől jobban fogsz émelyegni, az édes üdítők is csak addig jók, míg iszod, utána fordított a hatásuk, gyümölcsöt meg semmi esetre sem, pedig szomjas vagy. A legtöbb fűszeresnél kapni bő 300 ml-es vagy 500-as kiszerelésben lager vagy pils tipusú gyógyital, ebből legyen mindig otthon a jégen hasonló esetekre. Előveszed, kitöltesz egy 2-2 és 1/2 decis pohárba, nem nagyobba, egy adagot, és kézbeveszed. Nézed, barátkozol vele, de nem fogod kívánni, sőt, inkább undorodni fogsz tőle. Nem baj. Bal kézzel befogod az orrod, és jobb kézzel felhajtod a teljes pikolónyi mennyiséget egyszuszra! Mint a ricinust. Keserű lesz, böfögni fogsz, de percek múlva fogod érezni, hogy vérré vált. Egy barátom szavával, aki a fejfájásra utalva így kiáltott föl: "B.meg, érzem, ahogy enged a satu!" Még nem vagy jól, de fizikailag érzed a javulást, és ez csodálatos. Lassan befejezed az üveget, eszel is valamit, majd felöltözöl, lassan (mindent lassan) elmész egy szélvédett, napsütötte teraszra (a napsütés nagyon fontos, borús időben józanodni szinte reménytelen), és kérsz egy sört. Ezzel már nem lesz semmi bajod. Lehet, hogy jobban fogod érezni magad ilyenkor, mint előző este.
na, közzéteszem a tapasztalataimat (csak nem azért, mert megint másnapos vagyok...? :) )
szóval, ha hazaérsz, akkor egyél és igyál (nonalcoholic-ot), még akkor is, ha nem kívánod, legalább egy kicsit, hogy legyen vmi más is a gyomrodban, mint a 7féle alkohol keveréke. Kenyér tökéletes, meleg kaja méginkább.
Reggel ha felkelsz, akkor első a hideg (lehetőleg ásvány) víz. A csapvíz veszélyes, ma is ismeretlen helyen a csapból kerestem enyhülést, és majdnem rosszul sült el. Nagyon szar íze tud lenni, és lehet hogy nem is olyan hideg, mint gondolod..
Következő lépés: zuhany!!!! hideg-meleg az mindegy. felfrissülsz.
Egy órával ébredés után jöhet vmi szilárd kaja, leves is jó, mert étvágygerjesztő hatású, asszem a gyomorsavakat gerjeszti, és ettől éhes leszel, zabálsz, ami ugye jó.
Szerintem ivás előtt úgy tudod eldönteni az alkohol hatásfokát, hogy eszel előtte, vagy üres gyomorra. Szerintem ennyi.
egyszer arra ébredtem hogy ha nem iszok vmit meghalok.benyúltam a hűtőbe kivettek tejet (?!).lehúztam vagy 1 litert. ne kérdezzétek h mjié nem vizet ittam,nem tom.
a lényeg hogy nagyon megánytatott.
amúgy assziondják ha másnapos vagy és hányni akarsz ia legjobb a mustáros viz.
volt, hogy rengeteg savanyúkáposztát zabáltam másnap gyógyítása céljából, aztán hányás közben az egyik hosszabb darab egyik vége a torkomon akadt, a másik meg csüngött ki a számból, szóval ez újabb erőt adott a hányáshoz :( de annyi szent, hogy savanyú dolgok jól tudnak esni másnap.
fagyit is próbáltam, na, az is kijött pár percen belül, az íze még megvolt, csak nem volt hideg :DDD
a Neurosan gyógypor vízben oldva este
vagy
3-4-5 dl víz még alvás előtt (kemény dolog meginni)
vagy
másnap reggel Salgópyrin, dél körül 1 üci sör, szépen lassan elkortyolgatva
vagy
reggel 2 rumos kávé
(ez utóbbi jó alap lehet a tegnapi iszogatás folytatásához)
minél józanabbul kell lefeküdni. Fekvés előtt másfél deci kovászosuborkalé. Nékem eddig ez jött be. Ja, meg másnap, ha sétálsz a hidegben aránylag rendbejössz, csak kerülni kell az embereket. a sör tényleg bejön másnap, mondjuk nekem volt olyan, hogy majdnem két óráig tartott, mire egy üveggel le tudtam nyomni, annyira rosszul voltam tőle.
Én futni vagy bicajozni szoktam az erdőben másnaposan:)nekem mindig beválik, az elején rohadt szar az tény,de egy fél óra után kezd javulni a helyzet,és a nap további része már jobban telik
Az én módszerem:
Hazaérkezés után (lefekvés előtt) egy Algopyrin, meg valami közepesen erős nyugtató jó nagy pohár ásványvízzel, hogy tudjak aludni ellenkező esetben 2-3 óra múlva ébredek a legbrutálabb másnaposság közepette és nem tudok elaludni.
Mielőtt elkezdek iszogatni, beveszek egy heti C-vitamin adagot. Ha már elkezdtem iszogatni, akkor meg mielőtt még vedeléssé fajulna a dolog. Persze rendesen nagyot kell az események után aludni, és másnap maximum szomjas az ember - ásványvíz sok buborékkal. Ebédre valami frankó pörkölt, vagy hasonló antireform-kaja, és minden oké...
Kutatyaharapást szőrível, néhány pohár sör/néhány laza fröccs még a halottat is feltámaszttya .
Na ebből szokott lenni a más-másnap :-(
Az alapvető receptek húsleves,gyümölcslé, meleg kacsazsír, nekem nem jönnek be .
Az igazi gyógyszer az alvás, nem a döglés a kanapén, hanam az igazi mély alvás .
Én be szoktam kapni a nagyi nyugtatójából (elenium) egy szemet, ettől tényleg kialszom magam . Állítólag használ a friss levegőn való mozgás is, de ezt még nem próbáltam :-)
Hali,
Nos, kapni a gyógynövény boltokban egy Neurosan nevű por állagú készítményt. Ezt gyomorbántalmakra (is) ajánlják, ez tömény ásványi anyagokat tartalmaz. Tudni kell, hogy az alkohol vízelvonó hatású, és biza a vízzel együtt az ásványi anyagok is távoznak. Ezért fáj úgy az ember feje másnap pl.
Szóval lefekvés előtt egy a Neurosan -ból egy bekevert pohárral (nagyon rossz az íze amúgy, mintha valami cementet ennél...brrr...)meg kell inni.
Ha reggel továbbra is baj van, akkor még 1et, majd egy jó forró tea. Majd ha mód van rá egy kis húsleves (jó a bolti, por leves is, ha nincs igazi), majd, ha már az ember gyomra megnyugodott kicsit, akkor valami kaja.
Ha nem ennyire atom a másnap, akkor jöhetnek a sör+unicumok!
ui.: Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy másnap nagyon émelygek, rosszul vagyok sokáig, a sógorom ajánlotta, hogy egyek valamit, az segít, no én rá se bírtam nézni az ételre, végül, mikor nem javultam, akkor jött ez a tea - mikor nem jött vissza - utána leves (ekkor már minden jobb volt) - és végül valami szilárd.
Sok ásványvíz is javallott!
Ja, és még egy elvileg a piálás közben minden pohár sörhöz kellene 1 pohár víz, így nem lenne akkora baj másnap...
ami nagyon bejött, már sokszor.
éppen pesten voltam bulizni (győrből), este becsápolás, atom módon, utána buli, ~1-ig jól megy minden, utána ólmos álmosság, és a jól ismert folyadékhiány, ilyenkor akkoristovábbbulizás, közben mint 2.5liter jegestea megisz, hajnal ötig buliz, utána séta a keletibe, onnét haza, vonaton szendereg, otthon reggel nyolckor, utána ágy, alvás délután négyig, és 0 másnaposság.
Polibé tabletta bevétele kb 3 db még lefekvés előtt.
Ha felkeltél feküdj vissza, ha teheted. Ha nem algopirin, saridon + édes folyadék (gyümölcslé).
Este lefekvés előtt 2-3 sör, mert különben nehezen tudsz elaludni, hiába vagy álmos mint állat.