veszem eszre... igy 1 kicsit mas megvilagitasba kerulhet az ugy. az egyszervolt cikk megjelent az estfm weblapjan.
itt 1 link: http://www.estradio.hu/index.est?p=cikk&id=121
Az Úr elobb-utóbb lesújt a bunösökre. Mostanában azonban rengeteg a bunös, nagyon el van szegény foglalva, hiába mindenható. Úgyhogy társadalmi munkában idonként besegítünk neki. A listára meg nem túl nehéz felkerülni, elég csak aljas, jellemtelen, gátlástalaln módon viselkedni.
Olvastátok a http://index.hu/tech/gyalupad/matav/ címen található cikket? Ezt bezzeg nem veszik le! Egy kis matáv nyali! (És mellesleg a mi gyalázásunk!)
Hallottam, de nem bírtam végig. Nem ragadtatta el magát a szerző. Nem hittem el, h ilyet megenged magának az EST FM. Egy hallgatóra, aki higgadtan, de a Matávra cseppet se hízelgően mondta el a véleményét (h a kiszámíthatatlan tarifák miatt miért nem vett ISDN vonalat), a műsorvezető kétszer is rászólt, h "ha orditozol kikapcsollak". Ledöbbentem. 2001-ben megengedheti ezt magának egy magát függetlennek valló médium? Nem értem a stúdióban ülőket, úgy egymás közt miért nem mondták el, h a Matáv egyik napról a másikra visszavonta kedvezményét, úgy, h az 1212-n se tudtak semmit erről, majd visszaadta júniusig, de az új tarifacsomagokat csak márciusban hozza nyilvánosságra. Ezt hívják átgondolt ügyfélbarát üzletpolitikának? Ezt hívják független, hiteles médiának?
hehe
Kár, hogy nem hallottam. Szvsz ennek a Supermannek egyszeruen ilyen a stílusa. Nyilván tisztában volt vele, hogy ember nem lesz majd, aki dícsérni fogja a Matávot, így szépen magára vállalta az ügyeletes bunkó szerepét, aki semmit nem ért, és minden értelmes felvetésre valami ökörséggel áll elo. Így nyilván többen hallgatják a musort, meg az egész nagyobbat durran. Emlékszem, még a Csiszár által szinkronizált, fenetudja micsoda nagy ámerikai médiafaszról szóló filmben mondták, hogy azok a legjobb hallgatók, akik egyébként utálják a musorvezetot, meg az egész musort, úgy ahogy van.
Persze, mindez egyáltalán nem magyarázza, hogy miért is került le a cikk. Könnyen lehet, hogy valami nagyon banális oka van az egésznek, no de lehet, hogy nem. :)
Egy másik fórumban található korábbi hozzászólásomat idézem, ami a rádióműsorról szól. Íme:
Sajnos a cikk helyén egy üres oldalt találtam (fejlécek meg minden ott vannak). HA a tegnapi estfm adásról volt szó, akkor azt hallottam. Alapban eddig valamennyire bírtam Szupermant. Most már utálom. Tökéletesen "hozta a matávot". Pont olyan fennhájázó, pökhendi volt. Nem voltak érvei, ha valaki keményen beszólt a matávnak (keményen, nem vulgárisan) azt lehúzta. Az egész műsor kalap sza@r volt. Ott ült mellette Nádori Péter, akiha nem lenne origomédiaigazgató, akkor most a Tilos rádióban véres szájjal szidná a matávot, itt viszont gyakorlatilag dicsérte. Uj Péternek voltak erőtlen próbálkozásai, - hogy Európában itt a legdrágább, stb.-, de ez sem ért semmit. Egyszerűen tudomást sem akartak venni arról, hogy júniustól nem lesz 150 Ft-os kedvezmény, sem pedig Mindenkinek csomag. Állandóan valami olyanról beszéltek, hogy "Amiatt keseregtek, hogy a 150 helyett majd 210-et kell fizetned. Ettől vagytok beszarva?" Egyébként Superman fő érve az volt, hogy "Nem tetszik a Matáv stílusa? Vedd meg részvényeinek minimum 51%-át és irányítsd te!" Mintha nem lenne agya a fickónak. Hol van a Nyírő András (tudom hol van a Matáv tulajdonú mobil cég wap projektjét vezeti)aki biztosan tett volna valamit!
Az Index.hu egyik szervere sok százezer levéllel bombázta az [origo] Freemailt
2001. január 29., hétfő, 18.01
Január 26-án, pénteken este egyes internetezők az [origo] ingyenes levelezési rendszerének lassulását tapasztalhatták. Ennek oka az volt, hogy az Index.hunál működő egyik szerverről levelek özöne zúdult a Freemailre: közel félmillió e-mail érkezett egyetlen postafiókba.
Pénteken este a temp2.index.hu szerverről levélözön indult el az [origo] Freemail felé. Az információáradat nem volt egyenletes, de előfordult, hogy percenként 600 is érkezett a kéretlen levelekből. A Freemailt kiszolgáló mindegyik számítógépre érkezett belőlük, a legnagyobb adagot azonban az a szerver kapta, amely 446 ezer darabot volt kénytelen fogadni. A rendszergazdák ezután tudták kiszűrni azt a szervert, amelytől a levéláradat érkezett, és letiltották a többi levél fogadását - nyilatkozták a Freemail üzemeltetői.
A levelek feladója egy magyar e-kereskedelmi áruház, a 4sale.hu volt. Az áruházat működtető szoftver egy néhány soros, automatikus figyelmeztetést küldött a reklámcsíkokat kihelyező alrendszer hibájáról az azt karbantartó személynek - mégpedig egy freemailes postafiókra. Csakhogy egyetlen figyelmeztetés kiküldése után nem állt le, hanem újabb és újabb, azonos tartalmú levelet küldött ki ugyanarra a címre, több százezer példányban.
A levélözön megállítása után a Freemail üzemeltetői magyarázatot és intézkedést kérve küldtek egy levelet a postmaster@index.hu címre, de mint kiderült, az Index.hu ezzel a szabványos, a levelezési rendszer karbantartója számára fenntartott e-mail címmel nem rendelkezik.
Uj Péter, az Index.hu hírigazgatója az [origo] kérdésére válaszolva elmondta: a leveleket nem az Index.hu levelezési rendszere postázta, hanem a 4sale.hu egyik szervere küldte ki, ami az Indexnél működik, mivel a 4sale üzemelteti a tartalomszolgáltatás elektronikus áruházát. Uj Péter szerint az Index egyik routerén (adatforgalmat irányító számítógépén) keresztül jutottak ki a levelek az internetre, mivel a 4sale gépei is ezen keresztül kapcsolódnak a világhálóra. Hozzátette: az Index a "mail.index.hu" domain alatt rendelkezik postmaster nevű postafiókkal.