nem fogjátok megúszni, mert nem érdemlitek meg. Bűnt követtetek el. El fogjátok nyerni méltó büntetéseteket: a csörgősipkát!
Most már megúszom a galibás asztrológiai gondjaimat, ugyanis a belső esendőségek alapjait már réges-rég kitöröltem. Már régóta nem hat rám az asztrológiai probléma-kör. Kizárólag a korábbi sérüléseim szervi sérülései okoznak nehézségeket.
Szomoruan észlelem hogy a csillagjegy horoszkopok mennyi lájkot napnak a facebokon és a bulvárujságok hirdetéseiben.Pedig lényege szerint É R T É K T E L E N E K !
Hej Túl a vízen van egy malom Bánatot ôrölnek azon Nékem is van egy bánatom Oda viszem lejáratom
Hej Bánat, bánat, de nehéz vagy De rég hogy a szívemen vagy Eladnálak, de nincs kinek Bánatja van mindenkinek
Hej Ez a világ olyan világ Mint a mogyorófavirág Sokat ígér, keveset ád S mit ád is mind keserut ád.
Mitôl szép és teljes ez a szomorú dal? Talán attól, hogy egyszerre találó és talányos, személyhez szóló, magyar és egyetemes... A dal elején az egyes ember bánatával szembesülünk, de mire végére érünk az éneknek, már a nemzet vagy a világ fájdalmát is érezzük a szívünkben. Az individuális szomorúság egy határon túl generalizálódik és új dimenziót ölt. De örülhet-e az ember, ha a világ elvesztette a fényét az egyén a szeretteit? A népdal szerint a mogyorófa virága sokat ígér, keveset ád. A mogyorófát (egyes helyeken magyarónak mondják) felfoghatjuk (éppen utóbbi elnevezésébôl fakadóan) úgy is, mintha a magyar embert, de akár a nemzetet, a magyarságot jelképezné. Fánk, minden más növényt megelôzve, sokszor már a tél végén, februárban, vagyis a Halak havában ontani kezdi a sárga virágport a barkák (hím virágok) révén. A tavasz beállta elôtt teljes virágdíszben pompázik, megelôlegezi a bizalmat, hímpora jó termést ígér. A mogyoróvá válás (maggáválás) kereken fél esztendôt vesz igénybe, és a fagyosszentek hangulatától függôen a Szuz havában várható a termés megjelenése, ekkor ad a fa, ha van mit. A magyarófát az ún. fanaptár is a Szuz havához rendeli és a bölcsességgel, termékenységgel, teremtôkészséggel hozza kapcsolatba. Nemzetfánk tehát fontos tengelyét jelöli ki az év körének (Halak-Szuz-tengely), egyszersmind érzékeny mutatója a világidônek, vagy ha úgy tetszik, nyelve a precessziós világmérlegnek. A csillagmítoszi hagyomány a Halak-Szuz-tengelyt úgynevezett haláltengelyként tartja számon, ami azt jelenti, hogy magyarófánk nem csak bánatfa, vagy a bánás fája, hanem halálfa is. Az elmúlt 2000 évet a Halak jegytartománya determinálja, vagyis a nagyév (világév) egyik legsötétebb világhónapját vészeli át a földi élet napjainkban. Ha létezik haláltengely, halálfa, akkor léteznie kell egy élettengelynek, életfának is. A Tejutat az asztrálmítoszi hagyomány az élettengellyel, az életfával azonosítja. A Tejút tengelye merôleges a Halak-Szuz-tengelyre, és az Ikrek illetve a Nyilas csillagképekben metszi az év körét (állatöv, zodiákus, ekliptika, Napút), pontosabban a Nyilas felett két ágra válik, és a Skorpió illetve Bak csillagképekben metszi az évkört a Nyilas csillagkép felett odút képezvén. A mi szempontunkból fontos tudnivaló, hogy a Tejutat a régiek folyóként is elképzelték, s szigetnek látták a Nyilas felett két ágra oszló folyó közét. Az élet- és haláltengely képzeletbeli keresztet alkotnak a csillagos égen. Ezt az úgynevezett változó keresztet viszi vállán minden ember A mundán asztrológia népünket a Nyilassal, a nyilassággal hozza összefüggésbe, tehát azzal a jeggyel, amely az élet tengelyén, az élet fáján vagy az élet vizén helyezkedik el. Lehet, hogy ide, az égi Magyarországra invitál bennünket a dal? talán bánatunkból kiderül
Van még egy kisbolygo az aszteroida övezet centrumában a CERES amelyikkel a csillagbölcselet keveset foglalkozik miközben éppugy indokolt mint a Pluto-Charon esetében.
Az asztrológia egy ige kényes "tudomány" valójában a születésünk idején álló planéták ránk vonatkozó hatásairól adnak utalásokat.
Én harminc és öven éves korom közti időben foglalkoztam vele, itt az internetten is több ember számára adtam információkat.
A legtöbben pontosnak találták, de volt néhány aki ellenkezett a közléseimmel. Ők vagy a születési adataikkal, vagy a saját meg ítélésükkel hibáztak.
Ma már nem foglalkozom az asztrológiával, mert közelítek a nyolcvanhoz, a Plutó - jelenleg - táncol a Napomon /oda vissza/, nincs semmi előnyöm belőle, pláne, hogy a születésem után az aszcendensemen táncolt, súlyos korházi ellátásokra szorultam.
A rómaiak a bolygót a saját fürgelábú hírnök istenükről, Merkúrról (latinul Mercuriusról) nevezték el. Azért kapta ezt a nevet, mert gyorsabban áthaladt az égen, mint akármelyik másik bolygó. A név a görög Hermész római megfelelője
Megjegyzem érdekes hogy a Lászlo király szentté avatásakor is hasonlatosság találhato a feljegyzésekben ugye :
László király ügyében a pápa két bíborost küldött, hogy a király nagyváradi sírjánál történhetett csodákat felülvizsgálják. Miután több gyógyulás szemtanúi lehettek, egy égi jel végképp meggyőzte az olasz „csodaszakértőket”. 1192. június 27-én, déltájban a nagyváradi székesegyház fölött fényes "csillag" jelent meg. Két órán át tündökölt vörös fénnyel László király sírja felett. Szent László napját azóta június 27-én, a nagyváradi csillagjelenés napján tartjuk.
A legendák . a történelmet egyes emberek lényegét megszépitő csintalanságok nem igazán választhatók el attól ami esetlegesen tényleg meg is történt.Én mindenre nyitott vagyok.Nem teszek felkiáltojelet ahova inkább kérdőjel illik.
Ugy látom igazad van. A "Keleti" csillag kifejezés eröltetett a Biblia ezt a szót igy nem mondja és hát a Sziriusz meg az Orion öve is hogy kerülne a képbe ? És aztán ezek valóban ugyanott vannak az év mindegyik napján :))
A Szíriusz is, az Orion övének csillagai is állócsillagok. Nézz az égre: láthatod, ha dec. 24-én együtt állnak, akkor a többi napon is. (A filozófia eleve benned van, lányokat tetszés szerint hívhatsz.)
Engem nem érdekel a te kiválóságot hogy ismered az angol nyelvet csillagászatot :)))a saját minemüségem pláne nem érdekel. mindössze szeretnék egy HASZNAVEHETŐ irást a kereszténység lényegi témáiban.Segits KONKRÉT hibák kijavitásával jobbitani rajta.
kérlek doktor ! javitsad ki a hibát ! mi a tévedés ? engemet a lányok és filozofia érdekel a csillagászati részletkérdésekhez nem értek a mondatot átvettem másoktol.