hey ho tudtok olyan topikot, ahol dalszövegeket értelmeznek? no beírom ide szóval van a robyn szám, a with every heartbeat az a lényeg, hogy nem néz már vissza, gondolom a múltba, dehogy továbbra is könyörög minden egyes szívdobbanásával, mindeközben a klipben hátrafelé megy. nem kötök bele ilyenekbe, merthogy majd megértem, vagy el is felejtem, de ez most idegesít. szóval mi a lényege ennek a számnak?
Nekem jó, mert a sok újratelepítés szgép-katasztrófa közben is megtalálom az elveszettnek hitt fordításaimat.
a tieid elsőre nem ugranak be, másodikra sem... (mer' ugye banálisak ;D) de a második ismerős és Guano Apes volt az első gondolatom. az első meg valami britpop banda :) vagy new-wave.. i think, if the original word for "rekord" is highscore :) (meg ezért is jó dalszöveget fordítani, mert bővíti a szókincsedet... már, ha meg tudom jegyezni a szavakat.
rákeresek.. (mer' itt úgy sincs élet, meg már te is elhullottál a szóvirágok mezején)
1. Cardigans - Don't Blame Your Daughter nem is tévedtem sokat :)
2. Eminemre tippeltem volna, de googli aszonta GnR...
1. Ne hibáztasd a lányod, ez csak érzelgősség és ne hibáztasd az anyádat, mindazért, amit rosszul csináltál az apád nem bűnös, egy kicsit hibásan dobtak piacra és a gyár bezárt, úgyhogy nem vonhatod felelősségre őket egy szigetről jöttél és gumikéssel metszed a gyémántokat... ... olvasd fel a sirfeliratod, mondd, hogy sajnalod, faxold el a végrendeleted meg mindig tartozol nekem ... es a dal amit enekelsz, nem volt mindig a fejedben...
1. a beszelek és beszélek de nem tudom, hogyan kell kapcsolodni és én tartom a rekordot hogy turjem a te ingadozásodat Szükségem van rád, te akarsz de nem tudom hogyan kell kapcsolodni igy lekapcsolok
2. Élek egy életet Érzem a fájdalmat Attól hogy ezt a dalt éneklem, hogy elmondom a mesét Bárcsak soha ne hallottam volna (ezt) a dalt Látom a világot és hánynom kell
... <refrén/cím>
és neked adnám a szívem ha lenne nekem olyan
itt befejeznem a palyafutasom itt, tul banalisak ezek a szovegek igy leirva vs eloadva
Én nem kerestem rá, de elég ismerős... mint a megannnyi dal, ami itt megfejtetlen maradt... na most rákeresek a salátára.. The Finn Brothers - Edible Flowers (soha nem hallottam róla, de most letöltöm:)
én meg egy csomót betehetnék, de legyen 2:
1.
52 módja van, hogy akárkit megöljünk az egyes és kettes ugyanaz és mindkettő működőképes színt vallok Amy-ről Julie sem kiabál és a zsaruk sem fognak egész éjjel figyelni
hát talán (talán) túl leszek rajta olyan hamar, amint betöltöm ezeket
és emlékszem, mikor utoljára láttam őt futottuk a köröket, míg beütött a karambol de az autósmozi hátsó ülése olyan magányos nélküled miközben tudom, hogy otthon vagy
rád gondoltam volt valami, amit elfelejtettem mondani sírtam szombat este nélküled cirkáltam odakint a mi dalunkat játszották sírtam szombat este
ahogy a hold feljön az éjjel csalárd módon, csendesen eltűnsz ülök a hálószobában ahol együtt ültünk cigizve én csak figyelem, figyelem, ahogy meghalsz!
és emlékszem, mikor utoljára láttam őt futottuk a köröket, míg beütött a karambol de az autósmozi hátsó ülése olyan magányos nélküled miközben tudom, hogy otthon vagy
rád gondoltam volt valami, amit elfelejtettem mondani sírtam szombat este nélküled cirkáltam odakint a mi dalunkat játszották sírtam szombat este..
vannak benne cinkes részek :)) - már a fordításban biztosan.
2.
ó bébi, csini bébi ó édes, cserbenhagytál szivi nem játszom már gyerekes játszmákat többé asszem itt az ido, hogy egyenlítsek hát foglalj területet a hírnév mezején de másvalaki segítségével amikor érzed a tüzet és belekóstolsz a lángba
takarodj, takarodj ribanc a csatorna mélyére, a kanálisba fúlva jobb, ha takarodsz, takarodsz kurva angyal arccal, de egy boszorkány szerelmével takarodj, takarodj ribanc takarodj, takarodj kurva
úgy kefélsz mint egy ólcsó szívtipró, hajlott hátú mocskos ringyó, tunj az ágyamból, tunj az agyamból ha beléd esnék pusztuljak inkább el
takarodj, tunj el ribanc a csatorna mélyére, a kanálisba fúlva jobb, ha takarodsz, takarodsz kurva angyal arccal, de egy boszorkány szerelmével takarodj, takarodj ribanc takarodj, takarodj kurva
az érzelmek széthullottak, tivornyázni mentek (hehe) nincs több szavam hozzád, mondom, hogy számuztelek hazudozhatsz akármilyen hírnévrol és dicsoségrol én már többé nem kérek a történeteidbol
takarodj, tunj el ribanc a csatorna mélyére, a kanálisba fúlva jobb, ha takarodsz, takarodsz kurva angyal arccal, de egy boszorkány szerelmével takarodj, takarodj ribanc milyen szánalmas, szánalmas kis kurva
takarodj, tunj el ribanc itt az ido, hogy égj, égj, mint egy boszorkány takarodj, tunj el ribanc takarodj, tunj el ribanc takarodj, tunj el ribanc ribanc ribanc ribanc ribanc (hé, mit gondolsz, mit is akar ezzel igazából mondani? asszem ez olyasmi, amit mindenki a maga módján próbál kifejezni..) kibaszott kurva!
az ékezeteket elrabolta valamelyik ribanc szoftver. ez nem nehéz :)
Ott a pont! :)) ... hogy megritkult errefelé a forgalom ;(én mondom... hehe)
A lélegzet íze.. egy csók, édesebb mint a méz A szemeid egy homályos álomban, millió mérföld távlatából Fülembe cseng, ahogy a nevemet suttogod Mint mikor bevillan egy régi újságcikk Fényévekkel ezelőttről
Van Dyke szól a harsonából Keresztül a parti füstös termén Fogsorod, akár az Elefántcsontpart Elkezded énekelni a kedvenc dalom Hadd legyen az ....... az
......... Rögtön elgyengülök, ha hallom az .........ot Hetekig is eltart, mire eldöntöm, hogy felkelek Mosd le a sminkemet
Kapaszkodnak a szívembe Elfüstölöm őket a lejtőn A 13. számú szobában Próbálom megint erőltetni a szerencsém A lépcsőházban lefelé, a lépteid visszhangzanak a falakról Az én titokzatos emberem, randevúm a végtelennel Me este vezeklem, először életemben Mindent visszaidéz, akár egy rég elfelejtett álom
Van Dyke szól a harsonából Keresztül a táncterem füstjén Fogsorod, akár az elefántcsont part Elkezded énekelni a kedvenc dalom.....
Állok a határon nézek a nagy ismeretlenbe érzem, hogy a szívem hevesebben ver, ahogy elhagypm az otthonom ez új látóhatár, és kedvező szél ígérete ma este indulok, könnyű utazás újra fogok kezdeni mindent
és veszek egy csak oda szóló jegyet, egy nyugatra tartó vonatra meglátjuk meddig jutok kimegyek majd táncolni a szemerkélő esőbe és beszélgetek valakivel, akit nem ismerek szembenézek a világgal magam körül tudom, elég erős vagyok elengedni téged és újra szerelembe esem mert meg tudom tenni
megmászom a hegyet és belenézek a sas szemébe nem engedem, hogy félelem bilincselje a szárnyaimat, és megmondja milyen magasra szállhatok hogy hihettem valaha is hogy a szerelem ennyire vak miközben szabadság várt, kint az állomáson csak annyit kellett tennem, hogy erőt veszek magamon
és veszek egy csak oda szóló jegyet, egy nyugatra tartó vonatra meglátjuk meddig jutok kimegyek majd táncolni a szemerkélő esőbe és beszélek valakihez, akit nem ismerek szembenézek a világgal magam körül tudom, hogy elég erős vagyok elengedni téged és újra szerelembe esem mert meg tudom tenni
nos, keresztülmentem a tüzön és térdemen csúszva, át a kétségek árnyainak völgyén mikor az igazság fénye rámragyogott, és már látom a kiutat
veszek egy csak oda szóló jegyet, egy nyugatra tartó vonatra meglátjuk meddig jutok kimegyek majd táncolni a szemerkélő esőbe és beszélek valakihez, akit nem ismerek
veszek egy csak szóló oda jegyet, egy nyugatra tartó vonatra megreggelizem majd, némi rózsaszín pezsgővel áthajózom az óceánon, széttárom a szárnyaimat megmászom azt a hegyet, megteszek mindent..
most Robert Palmerra kattantam rá átlagban nem bírom az ilyen szoftos soulos dolgokat, de ez a csávó zseniális dalszerző, előadó volt - férfiasan érzelmes, nem nyálas ahogy a some like it hot kezdődik, pár metálzenekar is megirigyelhetné