Keresés

Részletes keresés

Takacs Istvan1981 Creative Commons License 2021.05.01 0 0 2929

Sziasztok. A nevem Takacs Istvan ( 40 eves ) es nemsokara lessz egy szaruhartya atultetesem a jobb szememmnel. A beavatkozas lamelaris szaruhartya-atultetes mutet lessz es kristaly lencse csere is egyttal. Kerdesek : akinek mar volt mutete mennyi idobe kerul a rehabilitacio ?  El kell dontenem hol is legyen a mutet Prof. Modis Laszlo Debrecen , Prof. Moraru Ozana Bukarest Romania ( magan klinika ) vagy Matteo Forlini Ravenna Olaszorszag ( magan klinika ). Mi a velemenyetek ?

sibike Creative Commons License 2021.03.16 0 0 2928

Szia!

 

Átültetést ritkán szeretnének az emberek, azt inkább az orvos javasolja, aki gondolom tud neked ezzel kapcsolatban felvilágosítást adni.

 

A kérdésre válaszolva: a SOTE Szemklinikán és a Debreceni Szemklinikán biztos végeznek ilyen beavatkozást.

 

SOTE-hez elérhetőség:
Refraktív sebészeti szakrendelés

https://semmelweis.hu/szemeszet/rendelesi-idok/

Előzmény: kisati0 (2927)
kisati0 Creative Commons License 2021.03.12 0 0 2927

Sziasztok, ha szaruhártya átültetést szeretnék akkor hova érdemes menni?

Tudnátok elérhetőséget vagy linket adni. ahol lehet időpontot kérni? Én hiába keresem a googleba nem találok olyan helyet ahol csinálnak

 

Köszönöm

Üdv

Killattila Creative Commons License 2021.02.10 0 1 2926

Sziasztok!

Tavaly februarban mutottek. Fenyevekkel jobb a latasom🙏 viszont elo jott egyfahta dupla latas (szellemkep?).

A dokit kerdeztem aki mutott hogy ez elmulik e, es azt mondta hogy amint kiszedik a varratokat kontakt lencset kell hordanom ami osszehuzza a latott képet. (Eddig szemuveges voltam, vagyok) Nem hagyomasos kontakt lencse. De erre csak akkor tud jobb valaszt adni, amint kiszedi a varratokat.

Volt esetleg valakinek hasonlo tapasztalata?

 

Ui: rengeteget vartam a mutetre, nagyon gyászúl lattam.

(Volt hogy vizsgalatra pénzzel mentem hogy valahogy tegyenek elorebb. Ugyanis mar lassan egy eve voltam tappenzem e vegett. De lebasztak hogy ez nem igy megy😄

Aztan talan ugy kerultem elorebb hogy fiatal vagyok, es mar kozeledett a leszazekolas. Ezt elmondtam nekik, kb rajottek hogy mar 2 eve varok a mutetre. Ra egy hetre hivtak is hogy fekudhetek be😁)

Sikeres mutet volt, azota ujra dolgozom, edzem, elem az eletem. A mutet utan miutan a doki levette a kotest hogy megnezze mi a helyzet....hat az a pillanat csodalatos volt. 🙏

 

 

sean81 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 2925
Takács Évi Creative Commons License 2020.12.08 0 0 2924

Szia ildó66!

Szeretném Tőled megkérdezni, hogy Neked miért volt szükséged szaruhártya átültetésre? 

Keratoconus? Cornea dystropophia?

Nekem az utóbbi miatt volt szaruhártya átültetésem a bal szememen 2018 decemberében Debrecenbe. A látásom élesebb lett viszont kialakult egy szellem képes látás, ami nagyon zavaró. Olvasáskor a tábla legfelsőbb két számánál nem látok többet. Most lett szemüvegem 3 hónapja, de ez sem segített túl sokat. Annyit azért megjegyeznék,hogy 2001 óta járok Debrecenbe és a bal szememmel 50%-nál nem nagyon tudtam jobbat olvasni. De azért a műtéttől olyan sokat reméltem. 

Természetesen a másik szememet is műteni kellene, csak félek belevágni. 

43 éves vagyok, irodában, számítógép előtt dolgozom. 

Kérdéseim: 

  • kb. hány év telet el a két szemed műtétje között?
  • milyen most a látásod?
  • táblán mennyit tudsz olvasni? 
  • elégedett voltál Budapesti szemészeten?

Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, de ha ezen kívül Neked még van bármilyen tapasztalatod kérlek azt is írd meg. 

Előre is köszönöm válaszod!

 

És ha bárki itt a forumon rendelkezik hasonló tapasztalatokkal kérem írjon, hátha tudjuk egymást segíteni. 

 

 

 

Előzmény: ildó66 (2922)
Paater Altenburg Creative Commons License 2020.09.30 0 0 2923

Üdvözlet. Bár nem ennek a topiknak a tárgya, és (remélem) még enyhébb a problémám, beírom: egy ideje mindkét szemem oldalsó sarkában véreresség, erősebben, bár a Rutascorni tablettáktól némileg csökken. De nem múlik teljesen. "Szemrontó" számítógépezéstől keletkezett, vagy mitől? Okot nem tudok. Rutascorbint szedek. - Kösz a tanácsokat.

ildó66 Creative Commons License 2020.09.26 0 0 2922

Nagyon remélem,hogy azóta már kértél időpontot vizsgálatra, sőt, akár már túl is vagy rajta.

Egy percig nem lehetett volna halogatni, egyrészt a szemedről van szó, másrészt pedig nem aggodalmaskodtál volna fölöslegesen.

Nekem mindkét szememen volt már szaruhártyaátültetés, Budapesten a Mária utcai Szemklinikán.

A legfontosabb,hogy a műtétet olyan orvos végezze aki a legprofibb ebben, de úgy gondolom,hogy erre minden esélyed megvan, eleve olyanhoz kerülsz ha kérsz időpontot aki ezzel a problémával/betegséggel foglalkozik. Nem kell videót nézni a műtétről, laikusként minden műtét borzalom.

Én sosem jelentenék ki olyat sem,hogy szó sem lehet a műtétről. Ha az orvos ezt javasolja, kételkedsz benne, biztos akarsz lenni a műtét szükségességében, keress fel egy másik szakorvost.

A két műtétem között évek teltek el.Mindkét műtétnél altattak. Az első műtétnél 1 hónapot, a másodiknál egy hetet voltam kórházban. A műtét után nagyobb fájdalmam nem volt, de azért azzal vitába szállnék aki azt mondja,hogy a szem nem fáj. A szaruhártya átültetésnél varratok vannak a szemben, ami ugyan nem borzalmasan, de időnként szúr. A gyógyulási időhöz türelem kell és nagyon be kell tartani minden utasítást, pontosan kell a szemcseppeket csepegtetni,és türelem, türelem, türelem.

Én a műtétek előtt is kontaktlencsét viseltem, a régi, igazi kemény lencséket. Mára már sokkal korszerűbbek vannak. Abban szerencsés vagyok,hogy a műtétek után, igaz, jó hosszú időnek kellett eltelnie, ismét tudok mindkét szememen kontaktlencsét viselni.

Rendszeresen használok műkönnyet, vitaminokat szedek, napszemüveget hordok, és mivel rész-munkaidőben dolgozom, a számítógép előtt monitorszűrős szemüveget hordok.

Nem mondom,hogy remek így az életem, persze, sok mindenben korlátoz, de ha ezzel kell élnünk, akkor nincs más választásunk, végig kell járni az utat.

Előzmény: Hellcii (2920)
Tapaszfy25 Creative Commons License 2020.08.11 0 0 2921

Ezekre a kérdésekre csak a dokik illetve azok tudnának válaszolni , akik már túl vannak rajta . De az biztos , hogy a videókat látva nem túl bizalom gerjesztő a műtét.. ( végig se bírtam nézni ...)

Előzmény: Hellcii (2920)
Hellcii Creative Commons License 2020.08.10 0 0 2920

És maga a műtét? :( Mennyire gázos? Látni fogok egyátalán valamit belőle? Illetve mennyi idő mire kapok időpontot és végezned a műtéttel kb manapság? 

Előzmény: Tapaszfy25 (2919)
Tapaszfy25 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 2919

 Én a helyedbe kérnék időpontot . Kb ugyan azokat a vizsgálatokat végezhetik  el , mint a szemorvosnál. . A szemet szemcseppel érzéstelenítik , a pupillát is azzal tágítják . Doki megkér , hogy hajtsd hátra a fejed , cseppent a szembe és ennyi . Nem fáj. Én is parás vagyok , de mint látható túléltem a vizsgálatokat , pedig 3 különböző helyen is voltam . A utolsó helyen már majdnem az volt , hogy saját magamnak végeztem el a vizsgálatokat Már rutinos voltam , tudtam , hogy mi következik , mit hogy kell csinálni :)

Előzmény: Hellcii (2917)
Hellcii Creative Commons License 2020.08.10 0 0 2918

Hellcii Creative Commons License 2020.08.10 0 0 2917

Nekem konkrétan annyit mondtak a szemészeten hogy hívjam fel a Debreceni klinikát.. A városomban lévő orvosok annyira nem tudtak semmit kezdeni vele hogy a papíromra is 3 féle diagnózist irtak. 3 orvos vizsgált meg és egy sem tudta hogy mi is a baja. De ha csak simán elérzéstelenítik a szemet maga az érzéstelenítés nem fáj?

Tapaszfy25 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 2916

Igen ,azt javasolták. A legmodernebb lézeres látás javítást még bevállaltam volna , mivel ott lézer és számítógép végzi a műtét nagy részét . 

Előzmény: sibike (2915)
sibike Creative Commons License 2020.08.10 0 0 2915

Szia!

 

Pontosan milyen műtétet javasoltak számodra? Szaruhártya transzplantáció?

 

Annyit általánosságban el lehet mondani, hogy a szem az egyik legjobban érzésteleníthető emberi szerv, tehát a beavatkozások tényleg fájdalommentesek. Ill ami nekem saját tapasztalat (igaz a CXL egy egyszerű beavatkozás), hogy belülről annyira nem rémisztőek ezek, mint amiket a youtube videókon látsz.

 

 

Előzmény: Hellcii (2913)
Tapaszfy25 Creative Commons License 2020.08.10 0 0 2914

Én 2 éve jelentkeztem lézeres látás javításra , de a kontrolon azt mondták , hogy kerato miatt nem lehet , de megoldás lehet a szaruhártya átültetés. láttam róla videókat . Még nézni is rossz .  Ha  kibírtam legalább 30 évet szemüveggel , akkor már kibírok még ennyit. Nincs az az isten , hogy én azt bevállaljam. Elég egy rossz mozdulat és vége a szemnek . Még a gondolattól is rosszul vagyok .

Előzmény: Hellcii (2913)
Hellcii Creative Commons License 2020.07.31 0 0 2913

Sziasztok. 2 napja voltam szemészeten és azt mondták hogy valamilyen heg keletkezett a jobb szememen. Azt ajánlották hogy hívjam fel a Debreceni klinkát és érdeklődjem meg hogy pontosan mikor és hol tudnák elvégezni rajtam a műtétet. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban. Bocsássátok meg ha valami butaságot kérdezek, de egyátalán nem értek ezekhez a dolgozokhoz. 

 

1, Mennyibe kerül maga a műtét? TB-vel megcsinálják?

2, Mennyi szokott lenni a várakozási idő?

3, Egy 10-es skálán mennyire fájdalmas maga a műtét és a gyógyulási idő?

4, Összevarják a szemet műtét közben? Ha igen kb. mennyi idő mire kiszedik a varratot? Irritálja a szemet a varrat? Fájdalmas mikor a varratot szedik ki?

5, a legutolsó kérdésem.. de egyben a legfontosabb... kérésre elaltatnak a Debreceni klinikán? Rettegek a műtéttől, már attól is zokogok hogy a hozzászólásokat olvasom amiket ti irtatok.. :( Néztem videót is hogy hogyan csinálják meg magát a műtétet de valami borzasztó!

 

Nagyon félek tőle hogy a műtét előtt el fogok ájulni vagy valamilyen komolyabb pánikszerű problémám is lesz. Azt is el tudom képzelni hogy a műtét közben pánikolok be, és az kifejezetten csodálatos lenne az orvosok és az én számomra is. Kérlek segítsetek! Rettentően félek és azon gondolkozom hogy inkább megvakulok minthogy a szike alá feküdjek főleg a szememmel! :( 

 

A vicc az egészben, hogy az orvosok azt mondták a városomban, hogy egy heg van a szaruhártyámon ami be is van gyulladva, de én sem és ők sem tudják megmondani annak az okát hogy mégis miért keletkezett ez. Hétről-hétre egyre rosszabb lett, először csak egy kis fehér pont volt a szememben mára pedig a fél szememet felemésztő "T" alakú fehér valami! Próbálok képet csatolni, hátha valaki tudna valami okosságot mondani, de teljesen elvesztettem a reményt abban hogy újra normálisan fogok látni a jobb szememmel.. Homályosan látok vele, van hogy 1 dologból kettőt látok, és a fényektől nagyon összemosódik pl a tv képe. 

 

Ha bárki tudna valamiben segíteni kérem írjon! :((

 

A szem:

kosaras9 Creative Commons License 2020.06.10 0 0 2912

Sziasztok,

 

kemény lencsét hordok évek óta, nekem megfelel, viszont mostanában vettem észre  hogy közelre nehezen látok, 41 vagyok, ez már lehet az idős kori közelre nem látás? :)

Segíthet ezen a lencse+olvasó szemüveg kombináció?

sibike Creative Commons License 2020.04.11 0 0 2911

Szia!

 

A keratoconust nem gyógyítja meg a crosslinking beavatkozás, csak szerencsés esetben stabilizálja az állapotot, és néha kis mértékű javulást tud eredményezni.

Előzmény: thekiszy889 (2910)
thekiszy889 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 2910

Sziasztok. 

Az lenne a kérdésem hogy a ceratoconus kiujúlhat? 

Nekem volt már egy cross linking műtétem a jobb szememen. 

Köszönöm. Nóri

Bogyi007 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 2909

Ha esetleg Szegeden járnak akkor vagy az ottani szemészeti klinikán kell keresni a Dr. Végh Mihály tanár Urat. 

Én bő 10 éve hordok kemény lencsét keratoconus végett és egy időben állandóan bedurrant a szemem tőle, aztán ő megvizsgált és bár különböző műkönnyek által de megoldotta a problémát. 

Azóta egy gonddal kevesebb van az életemben. Évente cserélem a lencséket, másfélhavonta veszem a tisztítófolyadékot hozzá az eoptika.hu oldalról és kb kéthetente veszem a műkönnyet. így komfortos a lencsehasználatom. 

Előzmény: Margo1129 (2906)
Szamosiné Bodogán Katalin Creative Commons License 2020.01.22 0 0 2908

Sziasztok!

 

Február 5-én lesz cross linking műtétem a Budai Szemészeti Központban,érdeklődni szeretnék hogy mire lehet számítani a műtétet követően,a fájdalom nagy lesz?

 

Köszönöm a választ.

Ceevacs Creative Commons License 2019.11.26 0 0 2907

Üdvözletem!

 

Rock001, nekem 33 évesen volt az átültetésem, előtte csak szemüveget viseltem és az utolsó pár évben finoman fogalmazva elég fárasztó volt azokkal a szürreális fényjátékokkal együtt élni. Az új koronggal csak kis mértékben láttam jobban, de mégis sokkal komfortosabb volt.

 

Margo1129, én kontaktlencsével sohasem akartam bajlódni, higiénia, steril környezet, pepecselés stb, de a scleralis kontaktlencse nagy királyság, nekem hatalmas élmény volt amikor kipróbáltam. Szóval egy próbát megér, ha odafigyel a fiad szerintem azt bírná a szeme. Ha nem ismernétek, ma már több magán helyen be lehet szerezni, de én véletlenül keveredtem Bp.-en Nagyvárad térnél a Szent István Kórházba, ott illesztették és rendelték. Próba ingyenes, az élmény számomra megfizethetetlen volt.

Szóval saját részről úgy vagyok vele, hogy pihentetem, óvom és együtt élek azzal ami van.

 

Előzmény: Rock001 (2904)
Margo1129 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 2906

A huszonèves fiam èrintett a betegsègben , keratoconussal mütöttèk lèzeresen, azota csak romlik dioptriàlisan, a lencsèt nem birja szeme begyullad, teljesen bezavar az idegrendszerèbe. Kèrlek szèpen benneteket ha bàrmi informàcio birtokàban vagytok , hol lehetne valami megoldàst talàlni a vilàgban bàrhol, ha csak hallottatok is valamit ezzel kapcsolatban kèrlek írjatok, hàlàsan köszönöm!!! mango1129@feeemail.hu

Margo1129 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 2905

Martez említette, hogy esetleg( magànklinika külföld)Valakinek van??? konkrèt tapasztalata , vagy javaslata

Rock001 Creative Commons License 2019.11.09 0 0 2904

Sziasztok,

 

sajnos keratoconusom van nekem is és érdeklődnék, hogy az átültetés után mennyit javul a látás állapota a műtőt szemmel (tudom, hogy ez egyénenként eltérő, de a fórumon leginkább azt érzékelem, hogy nem nagyon). Előre is köszönöm a választ.

Takács Évi Creative Commons License 2019.11.07 0 0 2903

Szia! 

Engem dr. Takács Lili 2018.12.18 műtött Debrecenbe. Holnap megyek varratszedésre. Tudnál erről infót írni, pl. mennyi ideig tart? nem fáj? Meg bármit amit hasznosnak tartasz!

Nekem is szürkehályog lett a szememem  ha jól értettem a  szteroid szemcseppek miatt.

És Neked milyen a látásod? Elégedet vagy az eredménnyel? 

Nekem szellemképes a látásom a műtött szememem

Előzmény: nyannyer (2902)
nyannyer Creative Commons License 2019.11.07 0 0 2902

Szia, 

 

Engem két évvel ezelőtt műtöttek a Debreceni Klinikán, szaruhártya átültetés volt a jobb szememen. Egy hetet töltöttem a kórházban, s az egész folyamat legrosszabb élménye a műtétet megelőző 6 hónap várakozás volt,- ameddig a szaruhártyára vártam. A kórház után 2 hetet voltam otthon, utána már dolgoztam. Módis doktor úr műtött, nagyon hálás vagyok neki és az asszisztensének is. Az utóbbi 2 évben többször mentem vissza ellenőrzésre, maga a műtét sikerült, de szürkehályog lett a szememen.

 

Debrecen a legjobb hely, hajrá!

Előzmény: Klaudia97 (2899)
ildó66 Creative Commons License 2019.10.29 0 0 2901

Szia! Nem tudom azóta találtál-e lehetőséget, én most olvastam el a kérdésedet. 1986 óta a Kontaktlaborba (Budapest, Üllői út 78/A.) járok, Dr Görög Katalin doktornőhöz. Megoszlanak Róla a vélemények, nekem pozitív tapasztalatom van, és sajnos lehetőségünk sincs sok, főleg tb támogatottan. Pár hónapja kaptam új lencsét, kifejezetten szaruhártyaátültetés utáni -volt-keratocónuszos szemre. Mivel eléggé borsos az ára a doktornő javasolta az egyedi méltányossági kérelmet. Megkaptam a támogatást, igaz, ez eléggé hosszú folyamat volt.

Szerintem érdemes időpontot kérned ha még nem találtál orvost. Nézz szét a honlapjukon.

Előzmény: depesch (2897)
ildó66 Creative Commons License 2019.10.29 0 0 2900

Nekem elég régen, 2012-ben operálták a szemem. Nem magánúton, a Mária utcai Szemklinikán. 1 hetet voltam benn és félévig voltam táppénzen. A varratokat másfél év után szedték ki.

Előzmény: Klaudia97 (2899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!