Keresés

Részletes keresés

cc Creative Commons License 2001.03.06 0 0 18
en meg egy gondolatot szeretnek felvetni. nagyjabol felevenkent merul fel valami uj csodaszer, ami megmenthetne a vilagot, de vagy a penzhiany, vagy a multik megfojtjak, lehetetlenne teszik. az ilyen esetek donto tobbsegeben a nyomjak krahacsot effektus all.
egy reszeben a tovabbi penzszerzesert fordulnak a kozvelemeny fele (valami jo propagandisztikus boffentessel). ismerunk olyan esetet is, amikor veletlenul a kutato frissiben alapitott cege vette meg a kutatasi erdemenyeket.

nem kell minden csontra raugorni.

AkH. Creative Commons License 2001.03.06 0 0 17
Szamárság ((c) A.J.),
új gyógyszert kifejleszteni és méginkább: a piacra bevinni (engedélyeztetni) a világ legköltségesebb műfaja. Az még csak-csak, hogy egy kutató (pontosítsunk: egy kutatócsoport, -labor, -intézet) saját büdzséből, pályázott pénzekből (viccelődjünk: OTKA-ból) kifejleszt egy molekulát. De valahol a farmakológiai szakaszban (a klinikai próbáknál mindenképp) össze kell álljon egy gyógyszergyárral, multináci kutatócéggel vagy az ördög öreganyjával. Azok meg ugye nemigen vannak az "ország" tulajdonában... (Csak zárjelben: mit ad el gombokért az "ország", ha prof. Dr. Nagyokos bárkinek eladja a találmányát?)
Előzmény: Daemon (16)
Daemon Creative Commons License 2001.03.06 0 0 16
És akkor megint gombokért eladtunk valamit a külföldnek, amin az ország is kereshetett volna.
Előzmény: AkH. (15)
AkH. Creative Commons License 2001.03.05 0 0 15
Ez nem stimmel.
1. Egy szabadalom bejegyzésének nem kritériuma, hogy azt a patent office "érdekesnek" találja, viszont
2. tökre ugyanazok a feltételei Németországban, mint itthon.
3. Az OEP/TB nem a gyógyszerkutatások finanszírozására van.
4. Korszeű gyógyszerkutató labort nem lehet 30 millából berendezni.
5. Ha a tag a mondott hatást tényleg hitelt érdemlően tudta igazolni, és azt megfelelő helyen publikálta is, a világ számos helyén pályázhat 30 milliónál több lóvéra is.
6. És meg is kapná.
Előzmény: Daemon (-)
Daemon Creative Commons License 2001.03.05 0 0 13
szép lassan süllyed a topic. asszem ez jellemző.
Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 12
Már értem miért nincs pénz. Ez az egész ország olyan szinten közömbös, hogy az tényleg elkeserítő.
olajbaro Creative Commons License 2001.01.29 0 0 11
Kampányoljatok!
Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 10
akkor bocs
Előzmény: ujraitt (9)
ujraitt Creative Commons License 2001.01.29 0 0 9
Félreértettél, ez gúny akart lenni.
Előzmény: Daemon (8)
Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 8
Remélem majd az orvos is ezt mondja mosolyogva, amikor megkérdezed tőle - remélem nagyon sokára - hogy mit lehetne tenni az ellen, hogy a rák ne zabálja fel a szervezeted
Előzmény: ujraitt (7)
ujraitt Creative Commons License 2001.01.29 0 0 7
Mindenkinek a maga baja a legnagyobb.
Előzmény: Daemon (5)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.29 0 0 6
Délelőtt voltam fodrásznál. Végigszántott géppel a fejemen, közben megkérdeztem, hogy volt-e áremelkedés jan. 1-el. Azt mondja volt, mert a "minimálbért" el akarják érni. Fél órás munkáért 500Ft, az 1000-es órabér.
Mondja, hogy 170 Ft lesz 1 kg kemyér hétfőtől. Mondom lehet 105-ért is venni még. De a tej már 170. Lehet 120-ért is-gondoltam.
Előzmény: Daemon (2)
Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 5
Gondolj csak bele! 30 millió mindenféle szégyenkezés nélkül simán gazdát cserélt nem is olyan rég egy autó hátsó ülésén. Emléxel? Ugye? Akkor erre a célra nem megérné, akár kockáztatni is azt a pénzt? Az eü pénztárban ennek a többszörösén ülnek, illetve költik magukra.
Előzmény: ujraitt (3)
Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 4
Ha pedig esélyt sem kapnak arra, hogy befejezzék a kutatásokat, akkor egészen biztos nem váltja valóra.
Előzmény: ujraitt (3)
ujraitt Creative Commons License 2001.01.29 0 0 3
Nemzetközi lapokban is írnak olyat, amiről később bebizonyosodik, hogy nem váltja valóra az elképzeléseket.
Előzmény: Daemon (2)
Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 2
A professzor tegnap elmondta, hogy az eredményeket nemzetközi szaklapokban publikálták. Én is ezért vagyok hajlandó elhinni, hogy valóban találtak valamit.
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.29 0 0 1
Nem kétlem, hogy a szkepticizmus itt is erősen megmarkolja majd a pénztárcáért nyúló kezet, de mégsem hiszem, hogy nem lehetne tenni valamit.

Annyi hír felröppen, hogy valaki megtalálta a végső csodaszert, hogy nehéz elhinni egy-egy újabb kijelentésről, van igazságalapja. Ha valamelyik komolyabb szakmai háttérrel rendelkező lapban írnák..

Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 0
G0nd0ltam nulláz0k egyet, mielőtt még megelőzne valaki :-))))
Daemon Creative Commons License 2001.01.29 0 0 topiknyitó
Tegnap láttam egy rendkívül tanulságos riportot a TV2 Napló című műsorában. Arról szólt, hogy egy szegedi professzor felfedezett egy vegyületet, amelyet a rákos szervezethez adva a sejtek kénytelenek befogadni a gyógyszert. Ezzel megakadályozva azt, hogy a daganatos sejtek elpusztítására szánt hatóanyag kilökődjön a szervezetből. A szer hatásos, de nincs pénz a kísérletek befejezésére. Klinikai vizsgálatok kellenének ahhoz, hogy az esetleges mellékhatásokat, a szükséges koncentrácót megállapíthassák és a szert forgalomba hozhassák.
Csakhogy a folytatáshoz kb 30 millió hiányzik. Ennyi pénzből be lehetne rendezni egy laboratóriumot, meg még mittomén mit. Az állam nem ad pénzt a kutatások folytatására,sőt, régi jó magyar szokás szerint a szabadalmat is Németországban kellett bejegyeztetni, mert nálunk nem tartották elég érdekesnek a felfedezést.

Számoljunk egy picit.
30 milliót 3000 ember simán össze tudna dobni, fejenként 10 ezer forintos hozzájárulással. Vagy 10 ezer ember fejenként 3 ronggyal, vagy 30 ezren fejenként egyetlen nyomorult ezressel.

Nem kétlem, hogy a szkepticizmus itt is erősen megmarkolja majd a pénztárcáért nyúló kezet, de mégsem hiszem, hogy nem lehetne tenni valamit. Arra gondoltam tegnap este, hogy lehet, hogy most egyáltalán nem érint a rákkutatás, de könnyen megeshet, hogy egy év múlva, tíz év múlva én lennék a legboldogabb, ha a rák gyógyítható betegség lenne, mert akkor nem kellene személyesen is szembenézni az legocsmányabb halálfajták egyikével.

Szerintetek mit tehetnénk annak érdekében, hogy a kutatók megkapják a szükséges összeget? Gyűjtsünk aláírást, menjünk az utcára, vagy dobjuk össze a lét? Esetleg írjunk az OEP vezetésének, hogy nem ártana az általunk TB címszóval beszedett pénzt az egészségügyre költeni? (az OEP vezetőjének irodáját épp a minap újították fel. A költség pontosan a fele annak, amire a szegedieknek szüksége lenne, azaz 15 millió forint. Ugyan legyen már pénz erre is, ne csak az irodabútorokra!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!