Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdés, de van Békéscsabán capoeira Formado Marcelo vezetésével (Capoeira Água de Beber csoport). Ez a honlap: http://capobcs.atw.hu/ Én is hozzá járok 5 éve (bár én a budapesti csoportban vagyok) és nagyon jó választás volt...az edzések jó hangulatban telnek, nagyon jól tanít és edzés végére mindenki jól megizzad :)
Hello, valaki tudna nekem küldeni Mestre Bimba a capoeira Iluminada nevezetű filmhez angol, vagy magyar -- erről nem is álmodozom, de angolból csinálnék majd fordítást -- feliratot?
sziasztok! az mit jelent h. "akrobatikus capuera" (asszem a helyesírása is rossz de nemlényeg) szóval ez vmi nehézségi fokot jelöl? abszolút kezdő vagyok és nem vagyok valami hajlékony, sőt cigánykerék kézenállás stb egyáltalán nem megy. csak valamit muszáj lesz sportolnom és ez maradt, de amúgy érdekelt régebben is csak említett okok miatt eddig nem vágtam bele. KÖSZ a válaszokat
Na végre, tegnap sikerült beszerezni 2 üveggel, megvettem hozzá a gránátalmát is, így sikerült ízletes SugarHill koktélokat keverni, kicsit a fejembe is szállt a sok capoeira.
Király, hogy még mindíg él ez a fórum! Na, csak azért jutott eszembe, mert 2003.10 24-26 között lesz a Grupo Capoeira Brasil 3. Batizadoja, azaz keresztelője. Ha érdekel akkor: www.capoeirabrasil.hu!
És tényleg az az ugrálós-szaltózós-rúgós stílus, ahogy egy (azt hiszem) Jackie Chan filmben volt? Sőt, a Van Damme-nek a Kalandorjában is volt egy ilyen!
Utána számoltam és csak másfél éve csinálom. Azóta van Magyarországon capoeira.
Az a pár fős társaság (voltunk kb. 8-an) mára elég szépen meggyarapodot. Most vagyunk vagy 60-70-en.
Voltam az edzésen, tenyleg a molnar utcaban van 19.30-tól 22.00-ig. Egy (szerintem ) brazil srác tartja, aki nagyon ügyes, úgy mozog mint a higany. Akiket en láttam, szerintem a haladók voltak (változatos tudással). A hangulat egyebkent jo volt, bár a terem kicsit kicsi annyi embernek, de azert el lehet viselni. Ha bővebb info erdekel ezt nezd meg: www.capoeira.hu