Keresés

Részletes keresés

net-boy Creative Commons License 2001.01.25 0 0 4
Hat ha csak belegondolok az agymosasszamba meno matav-matavnet reklamokra a kozelmultbol, hogy igy az internet meg ugy a vilaghalo akkkor egy indulo vallalkozas joggal hiheti azt, hogy a matav valoban "nyit" az internet fele. Ezt sugallta peldaul az Oriasi, egyesz orszagot lefedo (es jol palira vevo) ISDN akcio is. Mi az isdn? Digital Network! Tehat nem arra valo elsosorban, hogy a nagymuterrel cseveresszunk unalmas vasarnapokon hanem digitalis adatatvitelre. Ez pedig az INTERNET, mivel mas nyilvanos digitalis halozatrol nem tudok.
A fentiek pedig valoban elegek lehetnek ahhoz hogy abban bizz, egy internetes ceg -ha csak rajtad mulik- akkor szep jovo ele nez.
Persze ugy nem ha a fel oszaggal megvetetett ISDN vonalak hasznalati koltsege az inflaciot meghalado mertekben no.

A taxiceg pedig azert nem perelheti a MOL-t mert az uzemanyag ara nem csak a MOL kedvenek fuggvenye. Bar elvileg perelhetne adott esetben.
A benzinarak es a tavkozlesi tarifak kozott akkora jellegi kulonbseg van, hogy a ketto ossze sem merheto.

Előzmény: tracy (3)
tracy Creative Commons License 2001.01.25 0 0 3
Kiváncsi lennék rá, léci kérdezd már meg. Köszi.

Ráutaló magatartás: én is erre gondolnék, de rá lehet ezt erre erőltetni? Ez kb. olyan, mintha a taxicég beperelné a Molt a benzináremelés miatt. Persze, ha valaki elég ügyes...

Előzmény: net-boy (2)
net-boy Creative Commons License 2001.01.25 0 0 2
Mondjuk olyan alapon, hogy ezidaig a vallalkozasaba belefektetett kozel 300 millio forintot mivel a matav eddigi tarifapolitikaja valamint a koncesszios szerzodes tartalma arra a remenyre jogositotta fel, hogy a vallalkozasa lassan de biztosan novekedni fog de legalabbis stagnal. Ha ez nem kovetkezik be s a stagnalas helyett a hanyatlas jelei mutatkoznak s ez egyertelmuen visszavezetheto a telefontarifak indokolttol magasabb merteku emelesere akkor a matav a hunyo. Az ilyesmi nem ismeretlen a gazdasagi jogban (Lasd: Biztatas, rautalo magatartas, stb.. ).
Persze lehet, hogy mas lesz a per alapja, nem tudom pontosan. 2 nap mulva ra tudok kerdezni.
Előzmény: tracy (1)
tracy Creative Commons License 2001.01.25 0 0 1
De milyen alapon akarja beperelni ezért a Matávot?
tracy Creative Commons License 2001.01.25 0 0 0
Az a baj, hogy 0 forintot fognak kifizetni...
Előzmény: net-boy (-)
net-boy Creative Commons License 2001.01.25 0 0 topiknyitó
Tegnap beszeltem egy web-es ceg egyik vezetojevel. Azt mondta, ha a matav csak 20 forintot is emel az internetet celzo tarifakon (igy fogalmazott) s ez meglatszik a cege forgalman (marpedig ha a matav emel akkor az meg is fog latszani a forgalmon) akkor azonnal beperli a tavkozlesi szolgaltatot s az elmaradt hasznot kifizetteti vele valamint az eddigi beruhazasi koltsegeinek egy jelentos reszet is "atvallaltatja" a matavval.
Amugy nem rossz gondolat egy matav tipusu ceget perelni hiszen attol nem kell tartani, hogy nem tud majd fizetni. ;)
Lehet, hogy akad egy-ket ceg akik kovetik a peldajat s perre mennek? Lesz akkor sopronban nagy surges-forgas! Dolgozni latszanak majd a matav jogaszok.. ;))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!