Keresés

Részletes keresés

ebatta Creative Commons License 2014.01.04 0 0 11442

Sziasztok Ikresek! Nem találom a többesiker fórumot! Hármasikreim mikor kicsik voltak ott fórumozgattam.

 

 

Kérdésem az lenne, hogy hol tudok annak utánanézni, hogy most milyen változások vannak az ellátásokban..gyet anyasági..gyesem mikor lejárt nem tudtam maradni annyaságin, mert úgy szólt a törvény, 3 gyerekkel úgy lehet ithon maradna, ha a legkisebb nincs 8 , legnagyobb nincs 18 ...így 3 nyolcévessel semmi lehetőség. Hallottam, hogy sokminden változik, esetleg valami ezzel az anyaságival kapcsolatban???

 

Köszi előre is a segítséget.

hadeszka Creative Commons License 2011.09.23 0 0 11441

21 éves, orvosi egyetemre járó, megbízható, rendes, barátságos diáklány gyermekfelügyeletet vállal, 1 éves kortól általános iskolás gyerekekig minden korosztályban. Van egy öcsém, akit gyakorlatilag én neveltem fel, jól kijövök minden kisgyermekkel. Abszolút felelősségteljes vagyok, betartom a szülők kéréseit. Rendszeresen vagy alkalmanként is szívesen vállalok munkát(pl ha a szülőknek esti programja van), éjszakára és hétvégére is. Nagyobb kisgyerekeknek szívesen segítek a házi feladat elkészítésében, ellenőrzésében vagy mellettük szívesen csinálok kisebb háztartási munkát is, pl vasalás. Ha kisebb, bölcsis vagy óvodás korú a gyermek, akkor nem, mert ők állandó figyelmet igényelnek. Évek óta magamról gondoskodom, így van tapasztalatom. Szívesen eltöltök pár órát a gyermekkel a szülők felügyelete mellett, hogy megismerjük egymást és lássuk mennyire fogad el a kisgyerek. Amíg vigyázok rájuk igyekszem hasznosan, játékkal, meseolvasással eltölteni az időt, nem az a típus vagyok, aki a TV elé ülteti a lurkót és rá sem néz. Jó a teherbíró képességem és nagyon türelmes vagyok.

Jelenleg halasztok az egyetemen, így csak délelőtt van 1-1 órám, minden délutánom szabad, ahogy a hétvégéim is. Így alkalmanként is vállalok munkát.

Autóm nincs, de Budapesten bárhová házhoz megyek.

Az ár megegyzés kérdése, de olcsón vállalom(500-700Ft/óra). Hívjon, írjon bizalommal. Mivel most először vállalok ilyet referenciám nincs, de remélem megismerjük egymást és megbíznak bennem a szülők.

Igazán szívvel-lélekkel foglalkozom a gyerekekkel.

elérhetőségem:lucamelia.mk@gmail.com vagy amelia38@freemail.hu

Tel:0620/2753222

Kérésre képet is küldök!

Fusilli Creative Commons License 2011.03.20 0 0 11440

Sziasztok! :)
Két 15 éves lány vállal bébiszitterkedést a nyárra akár együtt, de akár külön is, Monoron és környékén. Akár  több gyerkőcre is vagy ikrekre is vigyázunk (ezért lehet jó, hogy ketten vagyunk, kevesebb gyerek esetén egyedül is vállalja valamleyikünk).
Nagyon sokat vigyáztunk egy ikerpárra kb. 1 éves koruktól kezdve és néha a testvérükre is, aki most 9 éves.  Az ikrek most 4 évesek, és még mindig sokat vigyázunk rájuk, játszunk velük, elmegyünk értük az oviba, elmegyünk velük sétálni stb.
Ezen kívül én vigyáztam gyakran a szomszédban lakó 2 kisgyerekre, akik 2 és 4 évesek.
És hát jött az ötlet, hogy szeretjük a gyerekeket, lenne mivel elfgolalnunk magunkat nyáron,  és egy kis zsebpénz is jól jön.
Kor: 0-6 éves gyerekek

Ár: megbeszélés alapján
E-mail: lidike@citromail.hu

judit.bacsi Creative Commons License 2011.03.01 0 0 11439

Sziasztok!

Elnézéseteket kérem, hogy így betolakodom Hozzátok.

Szakdolgozatomhoz szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Olyan anyukákat keresek, akiknek már sikerült valamilyen asszisztált reprodukciós eljárással gyermeket vállalni.
Ha van ilyen ismerősötök, kérlek továbbítsátok az üzenetem!

Szakdolgozatomat "A védőnő szerepe a meddőség megelőzésében, kezelésében és a meddőségi kezelések által létrejött terhesség és gyermek gondozásában" írom, a Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Egészségügyi Gondozás és Prevenció, Védőnő szakán. E témával kapcsolatos kutatásomban szeretném az anyukák segítségét kérni.

Célom megismerni a meddő párok nehézségeit a gyermekvállalás elhatározástól a gyermek megszületéséig. Tapasztalataikat, észrevételeiket, véleményeiket szeretném tanulmányomban összegezni és megvizsgálni, hogy mi, védőnők miben segíthetjük a hasonló sorsú párok meddőség elleni küzdelmét.

A kérdőív kitöltése anonim módon, névtelenül zajlik, kitöltése maximum 10-15 percet vesz igénybe. Az adatok összegezve kerülnek bemutatásra úgy, hogy a személyes információk nem lesznek azonosíthatók.

A kérdőív az alábbi oldalon érhető el: 
http://t.e-tarsulas.hu/kerdoiv/

Köszönettel: Bácsi Judit

Védőnő hallgató

egoaxa Creative Commons License 2011.02.12 0 0 11438

Kívánok!

Van egy használaton kívüli iker kocsink.

Szerintem mi voltunk a harmadig generáció de már mi is kinőttük és a garázsban áll. Kár lenne érte ezért jelképes áron 5000 Ft-ért eladjuk.

A mi ikreink kicsit megrágták már a kapaszkodóját, de az előd is elkezdte. Egyébként nincs rossz műszaki állapotban, de egy alapos takarítás ráfér.

Van hozzá esővédő is.

Képek:
Akit érdekel dobjon egy mélt, itt ritkán járok: apa @ egoikrek.hu

padlizsán 007 Creative Commons License 2010.09.03 0 0 11437
Szia!

Hát jó tanácsot nem tudok adni... Sajnos.
Én is több hónapon át aludtam mellettük a földön, szivacson. Olyan éjfél körül ébredt a fiam, onnantól átköltöztem. Én úgy voltam vele, hogy inkább hadd aludjanak a többiek (főleg az apjuk), minthogy üvöltsön órákat.
Az szüntette meg a dolgot, amikor 2.5 évesen a nagymamánál aludtak pár éjszakát, mire hazajöttek, a szivacsot elraktuk és szerencsére nem is emlékezett rá, éjszakai ébredések maradtak, de nem aludtam már ott. Majdnem 4 éves volt, mire átaludta a fiam az éjszakát (és mire én is átaludhattam végre...). Nehéz eset volt...
Előzmény: neutralis (11436)
neutralis Creative Commons License 2010.08.22 0 0 11436
Sziasztok!

22 hónapos kisfiaink eddig gyakorlatilag 3 hónapos koruk óta mindig átaludták az éjszakát (este 8-tól reggel 6-ig). 2 hete beszereztek szegénykék valami vírusos nyavaját, ami miatt többek között folyt az orruk. E miatt, mármint hogy nem kaptak rendesen levegőt az első 1-2 napon óránként keltek fel éjszaka. Hogy egyszerűbb legyen a dolgom és ne kelljen rohangálni a szobánk és a szobájuk között odafeküdtem melléjük a földre, és ha felkeltek, megtöröltem a nózijukat és megsimiztem őket hogy visszaaludjanak (nem vettem ki őket az ágyból).

Azóta már jobban vannak, de az egyik kismanó, ha éjszakánként megébred nem alszik vissza, hanem elkezdi követelni, hogy bemenjek és odafeküdjek a kiságy mellé a földre. Ordít, sír, hisztizik. Hiába nyugtatom meg, ahogy kiteszem a lábam, ismét feláll a kiságyban és balhézik. Ha az anyjuk megy be, nem hagyja abba, ordít, hogy "papa" és mutogat a földre.

Negyed óránként, húsz percenként szoktam bemenni hozzá és megtörlöm az orrát, elmondom neki, hogy nekem kint az ágyam, neki bent, ne sírjon. Kivittem és megmutattam, én hol alszom és hogy ő hol alszik. Adtam neki alvós macit, kutyát, cicát stb. Beraktam hozzá a fényképemet. Adtam neki éjszaki pici fényt (zseblámpát). Megtöröltem az orrát és adtam neki vizet. Plusz tette és teszi ezeket az anyjuk is. Mindezek kombinációja megy éjszakáról éjszakára, de semmi nem segít.

Az elmúlt másfél hétben átlagban éjszakánként hajnali 2 és 5 között 2 órát üvöltött a kismanó. A tesókája pedig közben mutogat felé és mondogatja hogy "sír, nem, nem , nem".

Minaddig nem hagyja abba, amíg be nem megyek hozzá. Az már elég, ha ott vagyok. Még simiznem sem kell.

Olvasgattam mindenféle altatási jótanácsot, de igazából semmi olyasmit, ami segítene. Hagyjam, nehagyjam, mi van ha fél éjszaka sír? Már így is nagyon fáradt ő is napközben és mindenki más is.

Van ötletetek?
babacucc Creative Commons License 2010.08.19 0 0 11435
Ikrestől babacuccok bababörzés áron eladóak.

A babacuccok itt tekinthetőek meg.
Edinus80 Creative Commons License 2010.08.05 0 0 11434

 

 Szia!

 

 Érdeklődnék, hogy esetleg valamelyik lányka bicikli meg van-e még?!  

 

 

Előzmény: csíkos labda (11359)
babyteve2 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 11433
Jelentem, Mira az utóbbi 3 nap reggel fél 8 körül kelt...és a saját ágyában aludt, mert mivel nem ébredt fel, nem hoztam át a nagyágyba. :oD (Gergó hozta a szokásos 3-4-es formáját, de már ez is valami. :o))
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 11432

Szia!

 

Meg van még a babakocsi?

Mennyiért árulod? Milyen állapotban van? És hol lehetne megnézni/elhozni?

Előzmény: babybello (11409)
Anmar Creative Commons License 2010.01.09 0 0 11431
Persze hogy, olyan ez mint a porszívózaj: pár hónaposak voltak a gyerekek, a monoton porszívózajtól elaludtak hamar, mire a folyosó végére értem. Ma már sír mind a kettő ha bekapcsolom, pedig muszáj a sok morzsa miatt.
FJojó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 11430
Anmar, ez nálunk is változhat még. Jelenleg, ha elindul akár az autó, akár a babakocsi, pár perc és alszanak, ha megáll, kis idő múlva általában felkelnek. Most még néha az álló babakocsiban is szoktak aludni a teraszon, de tavaszig és nyárig még változhat, azért bizakodom, hogy így marad:)))
Anmar Creative Commons License 2010.01.08 0 0 11429
De jó nektek! Az enyémek nem alszanak a babakocsiban. Talán az első pár hónapban igen, úgy tavaszig bezárólag. Nyáron már túl melegük volt a flaszteron, akkor az volt a baj és kialakult a nemalvás séta közben.

Itt most nagyon fúj a szél, kíváncsi vagyok mit éreznek belőle a csibék....
FJojó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 11428
inotech:)) köszi, még terhesen olvastam ezt az ötletedet, és elhatároztam, hogy majd én is így teszek. Most a teraszra szoktam őket kirakni, ott alszanak, de nyálkás időben nem teszem ki őket. Most még szükségük van délelőtti és délutáni alvásra, de tavasszal és nyáron a tanácsod szerint fogok tenni, mivel a babakocsiban általában alszanak.
Előzmény: inotech (11427)
inotech Creative Commons License 2010.01.08 0 0 11427
A napközbeni alváshoz egy kis ötlet!
Nálunk a déli alvás nem volt szinkronban. De (igaz jó idő volt) akkor elkezdtünk babakocsival sétálgatni menni. A babakocsiban és az autóban is sokszor azonnal elaludtak. 5-6 napon keresztül minden nap délben mentünk el sétálni és mindig el is aludtak szinte már az első utcasarkon. Egy hét után már otthon is elaludtak délben. Egyszerre!!!!

Üdv I
Előzmény: FJojó (11426)
FJojó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 11426

Köszönöm a válaszokat, én is bízom benne, hogy nincs semmi baja, csak esetleg rosszat álmodik. Igen, nagyon jó alvó gyereket, este fürdés után szopi, az utóbbi időben kevés pótlással és utána egy kis dalocska mindkettőnek, majd magukra hagyjuk, az esetek többségében el is alszanak, néh van, hogy alvásig még kétszer-háromszor be kell menni a cumikat betenni (már maguknak is betudják rakni, csak gondolom ilyenkor jobban esik, ha bekiabálnak valamelyikünket:))) Napközben még általában kétszer alszanak, az igaz, délután általában nem egyszerre, de ez nem számít, az éjszaka a fő!

sirara Creative Commons License 2010.01.08 0 0 11425
Hú, ez nagyon jó! Nálunk 16 hónapos lányok, 11 hónapos korukig nem volt ilyen, hogy átaludták volna az éjszakákat. Durva altatási- és felébredési problémáink voltak, és még most is előfordul, hogy 2-3 órát fent van vmelyik, vagy hogy óránként kelni kell vmelyikhez. De azért már vannak olyan éjszakák is, mikor csak 1-szer kell átmenni.

Szerintem ne aggódj, ilyen, hogy keservesen felsír, de elég a cumi, hát ez mennyei állapot:)
Előzmény: FJojó (11423)
inotech Creative Commons License 2010.01.08 0 0 11424
Rengeteg mindentől felébredhetnek!

Rosszat álmodnak, esetleg az a napja élménydúsabb volt, és még azt próbálja feldolgozni, éhség-szomjúság, vagy épp megülte valami a gyomrát. Ja és a hold állásáról, a szélről és a frontokról ne is beszéljünk! :(

Nálunk valamelyik nap egyszerre sikítottak (!!!) fel 1/2 3-kor. Tudom, hogy ez hülyeség, de már arról is beszéltünk, a nejemmel, hogy lehet látnak valamit, amit mi nem. Egyszer volt olyan, hogy Ákos elkezdett beszélgetni a falhoz, mintha lett volna ott valaki. Nem hiszek a szellemekben, de elég ijesztő szitu volt!

Ja és volt egy olyan eset is, amikor egyszerre riasztott be mind a két légzésfigyelőnk. Szerencsére téves riasztás volt mind a kettő. Elég jól sikerült beállítani a készülékeket, talán egyszer vagy kétszer volt téves riasztás ,de azon a hajnalon mind a kettő beriasztott.

Üdv I
Előzmény: FJojó (11423)
FJojó Creative Commons License 2010.01.07 0 0 11423
Sziasztok, ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok. Nekünk is ikreink vannak: fiú és lány, most 7 és fél hónaposak. Három hónapos koruk óta végig alusszák az éjszakát este fél kilenc, kilenctől először reggel hatig, de kb két hónapja már fél nyolc, nyolcig alszanak. A kisfiam szokott éjjel keservesen felsírni, de olyankor csak a cumiját kell betenni és alszik tovább, viszont ezek a sírások aggasztanak kicsit, nem tudom mi lehet az oka. Próbáltam már itatni is éjjel, de annyi csak, hogy reggel tele van a pelus, ami egyébként szinte tiszta. Ha nem muszály nem szoktatnám rá az éjszakai evésre, ivásra. Volt már valakinek ilyen sírások, olyan, mintha rosszat álmodna:((( Petra teljes nyugalomba alussza végig az éjszakákat, van hogy felébred, akkor elmolyol csendben (csak onnan tudom, volt már hogy Petihez felkeltem, és ő is fennt volt), és utána visszaalszik.
jemi bigli Creative Commons License 2010.01.07 0 0 11422
ez mar a letekert allapot...kicist sokallom en is...pont ezert fogalmam sincs tegnap mitol fazhatott..mondjuk az enyemek a hisztitol is nagyon ki szoktak hulni ugymond..a nagyfiamat mikor ennyi idos volt a nagy huppogos sirasok utan mindig pledbe kellett tekerni, mert olyan volt, mint a jegcsap..
ma este konnyebb volt a fekves, kevesebb kajaval..kozepes nyekergessel alszanak..de biztos jonnek a kotelezo kelesek...

egyebkent pont reggel gondoltam bele, masfel evesek es elvetve alusszuk at az ejszakakat..talan ha 5-6szor votl ilyenben reszunk...
Előzmény: Anmar (11420)
babyteve2 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 11421
Lehet, hogy mégis beszélek. :o) Gergő 2-kor kelt, Mira 6:50-kor. :o) (És emiatt Tomi, a 13 éves nagyfiam el is aludt, ő 6:15-kor szokott kelni. Apja vihette be a suliba, mert elkésett volna....de ha csak ennyi volt a büntetés, akkor bevállalom. :o))
Anmar Creative Commons License 2010.01.07 0 0 11420
Jemi, nálatok 24 fok van a gyerekszobában? Nem sok? Azért kérdem, mert a nagykönyvek 21-22 fokot írnak, nekem az elég hűvösnek tűnik, de lehet, hogy nekik jobb lenne. Hálózsákot már én is téptem le róluk hajnalban, attól a perctől kezdve egy szál body+pizsiben kitakarózva aludtak 8ig. Egyszerűen nem tudom jól belőni a belső hőmérsékletet és amikor kint -10 van, automatikusan csavarom fel a termosztátot, pedig lehet nem kéne.
jemi bigli Creative Commons License 2010.01.07 0 0 11419
en is az esti bekajalasban szoktam bizni..
(azt mondjak egyebkent, hogy az arra erzekeny gyerekeket meg a gyumolcsben levo cukor is felporgetheti ejszakara, hat meg a finomitott, ugyhogy kekszet, ilyesmit lehet ezert sem jo adni mar delutan...)

rolunk: a lanyom fel 11tol fel 1ig musorozott..ez a tegnapi ejszaka bekerult a rosszabbak koze sajnos...miutan probaltam az okokat kizarni atpelenkaztam es annyira hideg volt a karja es a laba..kapott vegul halozsakot es egy homeos kup utan vegul egy fel nurofent is, mert persze az inyuk egy tomeny duzzanat..
visszaterve a halozsakra...az ikertesoja (igen, tudom, kulon szemelyiseg:) vidaman aludt egy pizsama-body osszeallitasban a 24 fokos szobaban...
ma este lehet, eleve egy vekony halozsakkal inditunk es mar lefekvesi nehezseg eseten adom a homeos kupot.

nektek tovabbi jokat:)

babyteve? helyzetjelentes?
Előzmény: inotech (11418)
inotech Creative Commons License 2010.01.07 0 0 11418
Hello Mindenkinek!

Először is köszönöm a hozzászólásokat.
A kolléganőm mondott egy trükköt és lehet beválik. Tegnap legalábbis bevált. Sejtettem, hogy az esti nem alvásoknak egyik oka lehet az is, hogy nem 100%-os az esti bevacsorázás.
Persze eddig azért volt olyan, hogy a gyerkőc oda ment a hűtőhöz, és sírt, hogy Neki kell onnan valami. Persze amikor már tök fáradt vagy, akkor lehet inkább engedsz neki, csak ne vonyítson! Na a kollegína, mondta, hogy éheztessük kicsit ki őket. Délután 5 után már ne kapjon semmit (pl. túró rudi, kuki, keksz, stb). Utána elmentünk fürödni, és láss csodát este 8-kor úgy tolták befelé a lecsót, hogy csak na! :)
Volt is alvás! :) Egyetlen egyszer keltek fel 2-kor egy kis tejecskéért. Azért ez még sem ugyanaz, mint az éjszakánként 3-4 felkelés/gyerek.
Re,élem ez hosszabb távon is beválik.

Üdv I
babyteve2 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 11417
Megnéztem, Szilveszterkor volt telihold...:oO Akkor az is kiesett. Remélem, a továbbiakban mindenhol nyugi lesz...
Anmar Creative Commons License 2010.01.06 0 0 11416
OK, ígérem többé én sem beszélek felelőtelnül.....gyerekek elaludtak 8.30 körül, 10 óarkor a kisfiam mint a sakál elkezdett üvölteni, így még nem sírt egyik sem. 20 percbe telt, mire meg tudtuk nyugtatni. Általában simogatásra, halk beszédre reagál, megnyugszik 1-2 perc alatt, de most mintha nem lett volna magánál. Nyitva volt a szeme, de nem nézett ránk. Álmodott vajon? Semmi sem kellett neki, csak egy kis tea. Mit mondjak, nagyon ijesztő volt, csak azt tudtam ismételgetni, hogy mondja meg mi fáj....
jemi bigli Creative Commons License 2010.01.06 0 0 11415
kelesekkel kapcsolatban nalunk is hasonlo a helyzet...masfel evesek az ikreink es ejjel a lanyom alapbol mindig kel 1-2szer...ha meg vmi baja is van (fogzas, nyugosseg, frontok, holdallas, akarmi), akkor millioszor..ma este nehezen aludt el, ujabb es ujabb cumisuvegeket kert be maganak..2 es fel uveg kaja utan elaludt vegre..kivancsi vagyok kel-e ejszaka (kizartnak tartom, hoyg ezek utan megehezne) es kell-e agyathuzni, atoltoztetni, mert nincs az a pelenka ami ezt reggelig kibirja...

Előzmény: babyteve2 (11414)
babyteve2 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 11414
Mai csúcsdöntés, ilyen még nem volt: 3/4 8-kor letettem a kicsiket, és egy órával később Mira felsírt...vártam egy kicsit, mire bementem, már Gergő is ébren volt. Mirát megszoptattam, Gergő nem akart, visszaaludt...már Mira is alszik...nem is mondok semmit soha többet senkinek...:oD
Előzmény: Anmar (11413)
Anmar Creative Commons License 2010.01.06 0 0 11413
Az enyémek most próbálnak elaludni, hallom, hogy gajdolászik mind a 2! Pedig olyan fáradtak voltak mint tegnap és a délutáni rendes 2,5 órás alvásból ma csak 2 lett vagy annyi se. Kezdek én is tanácstalan lenni....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!