Keresés

Részletes keresés

apojani Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2462

Azért a másik angol fúrumon is ír olyat egy prominens egyén, hogy ismer lányt aki "ágyrajáró" mert nem tud kivenni egy szobát:-( (Bár lehet, hogy ő is megérdemli...)

Nekem inkább az a furcsa, hogy egy szóval sem említi, hogy inkább hazatér.  Mindenesetre akár a gyerehaza bértolnoka, akár nem, azért ilyen esetek is benne vannak a talonban.-(

Előzmény: Nincstöbbnick (2461)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2461

Szerintem egy jellegzetes peldaja a fikazos, de valos tartalom nelkuli sirasoknak. Mondhatni a tipikus, keseru, mindig csak a rosszat lato, de a sajat boldogulasaert tenni alig akaro ember velemenye tukrozodik az irasbol. Ha gonosz lennek, azt mondanam meg is erdemli, hogy menjen vissza egy vilagvegi faluba valahova Borsodba. De nem vagyok ilyen, ugyhogy szimplan elmehet a francba az ilyen. :|

Amugy jo az a blog, mostanaban eleg gyakran olvasom, erdekes irasok vannak rajta.

Előzmény: apojani (2460)
apojani Creative Commons License 2011.12.02 0 0 2460
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 2459

Az utolso ket hozzaszolonak csak annyit mondanek, hogy azt kell figyelembevenni, hogy ezek ugynokseges munkak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy semmi garancia nincs se a munkara, se arra, hogy ez milyen rendszeresseggel fordul elo. Tehat barhogyan is kepzelitek az eletet majd Londonban, talan az a legjobb tanacs, ha nem hagyatkoztok csak es kizarolag az ilyen munkara, mert hamar koppanni fogtok. En azt javasolnam, hogy inkabb magatok keressetek munkat, az ilyen ugynokokhoz meg csak B-tervkent regisztraljatok be, kiegesziteskent. Igy lehet egy "normalis" munkatok, es egy ugynokseges mellette. Igy megmarad a dontes nalatok, hogy akartok-e pluszban dolgozni az alap melo mellett, es nem lesztek az ugynoksegre hagyatkozva. Mert ha nincs ket-harom hetig munka, akkor hamar felkopik az allatok, es meg reklamalni se lehet.

Magyar viszonylatban talan idenymunkahoz vagy alkalmi munkahoz lehetne hasonlitani, a legfontosabb, hogy ez nem allando, resz- vagy teljes munkaidos munka! Most pl. karacsonyi bulik idejen eleg sok embert keresnek arra a par hetre, de januar kozepetol, februartol ezek az ugynoksegek nem fognak tudni munkat adni, ezt kell eszbentartani!

Tirpi86 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 2458

Ismeri valaki a www.londonimunka.eu honlapot? Nem találok róluk semmit. Van valakinek tapaszta velük?

Előre is köszi!

Dia0303 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 2456

Sziasztok!

Valaki ismeri a hu-uk ltd? Tapasztalatok veluk kapcsolatban valakinek?

Elore is koszi:)

wog33 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 2454

Más téma: Metro Bank. 

Ma hallottam azt az infót, hogy ez a nem túl régi bank olyan céllal jött létre, hogy végre egy ügyfélbarát bank. Pl. kedvező nyitvatartási idő, ill., ami nekünk még fontosabb: külföldi vásárlásnál nem vonnak le plusz pénzt a kártyahasználatért. Egyik ismerősöm már próbálta, nyitott nálunk számlát, és valóban nem vontak le pénzt Mo-on a vásárláskor (nyilván átváltási költség, de ennyi). 

Nézegettem, akit érdekel, járjon utána :)

https://www.metrobankonline.co.uk/Footer/Personal-products/

Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 2453

Utaláshoz el kell kérni a magyar bankfiók (konkrétan) IBAN-kódját, számlaszámot, nevet stb., ami még szükséges lehet. Utána személyesen bemész a Lloydsba és nem a kasszánál, hanem az egyik ügyintézőnél tudod átutaltatni. 3-5 nap az átutalási idő.

Ha jól emlékszem minden fióknak más-más kódja van, ezért kell azét kideríteni, amelyiknél mondjuk nyitottad a számlát. Bár ez lehet, hogy nem így van, de ha emlegeted az IBAN-kódot, akkor tudják majd úgyis.

Előzmény: peky85 (2451)
seci Creative Commons License 2011.10.21 0 0 2452

1. Nem, mivel az NHS itt nem ingyenes (persze elmehetsz, csak...)

2. A repjegyen levo idopontok mindig helyi idoben ertendok

3. Internet bankingnal keves bank tamogatja a nemzetkozik utalalst (en csak a HSBCrol tudok, de az is csak hetkoznap 9:30-16:00ig megy - sejtheted, hogy ez mennyire "automatikus" - ott ul a vegen valaki, aki valojaban authorizalja a tranzakciot)

-seci

Előzmény: peky85 (2451)
peky85 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 2451

Köszönöm a segítséget (nvoltam az enquire centerben és le check-oltunk mindent és ok.)

 

Következő 3-om bődületes hülye kérdésem lenne :)

 

1. Megyek haza és kikértem a Europian Helath Insurance Card -ot. Ezzel ugye inyé elmehetwk pl fogorvoshoz és a két tb elintézi egymás között?

 

2. A repjegyeket mát megvettem viszont nem tudom, h ha inen Londonból megyek Magyarbe és pl 18 órára van kiírva agép indulás akkor az a Londoni idő szerint vagy a magyar időzóna szerinti 18 óra-e? ( mert nincs feltüntetve az időzóna sehol) és verza verzióban is vagyis mikor pestről jövök vissza akkor meg magyar időt kell nézni?

 

3. Hogyan tudok pénzt hazautalni angol számláról mert valahogy nem találtam támpontot a Lloyds-os felületen, h hogyan tudok transferelni külföldi számlára.

 

Előre is köszi mindenkinek aki toppikolni fog ide

 

peky :)

Ladybug37 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 2450

Hello!

Klaudi vagyok,felvidéki,illetve West Sussexben tartozkodom egy ideje,aupair-ként dolgozok,óvóno és nevelono a végzettségem,magyar családok után kutatok,akiknek szukséguk lenne egy aupairra,mivel oket nehezebb megtalálni,mint az angol családokat,azért akinek szuksége van rám,irjon,illetve ha van oylan ismerosotok kint,akinek kapóra jovok...akkor jelentkezzetek és szoljatok,nagyon szépen koszonom:)

wog33 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 2449

Hát, ha Te voltál az "értelmesnek látszó, utca embere", akkor lehetséges, hogy már találkoztunk :)

Akitől soha nem szabad útbaigazítást kérni: angol iskolás gyerek. A gyerekek szerintem azt se tudják, melyik országban vannak...

 

Előzmény: Nincstöbbnick (2448)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.10.14 0 0 2448

Ohohó, egyszer én is elküldtem valakit a másik irányba:D Egy perc után kapcsoltam, hogy a rossz utcát mutattam, ami pont a másik irányba megy, de addigra már el is tűnt az illető. Remélem nem te voltál az xD

Előzmény: wog33 (2447)
wog33 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 2447

Habár nem nekem szólt a kérdés, beleszólok :), de csak azért, hogy csatlakozzam az előttem szólóhoz: szerintem sincs több tennivalód. Nekem is volt hasonló esetem kb. 2 éve. 

Ha netalántán küldenének NI-csekket, akkor csak szólsz, hogy "de hát én már kiregisztráltam", azt fogják mondani, "igen? akkor elnézést", és kész. 

 

Az angolok se feltétlenül vannak a helyzet magaslatán sokszor. Volt már rá példa, hogy bank-kérdésem volt, és három Barclays-ban három különböző választ kaptam ugyanarra a kérdésre... 

Vagy hát ami, gondolom, már mindenkivel százszor megtörtént: utca emberét (értelmesnek látszót) kérdezem, merre van valami, és lazán elküld homlokegyenest az ellenkező irányba, ahelyett, hogy megmondaná, hogy "nem tudom". 

Vagy orvoshoz is hívtak már be olyan időpontban, amikor a klinika egyenesen nyitva sem volt... 

Szóval ők is kutyulnak, nem figyelnek sokszor. Ilyenkor erélyesen szólni kell, nem feltétlenül ok az aggodalomra. 

Előzmény: peky85 (2445)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 2446

Én úgy értelmezem ezt, hogy tudomásul vették a nyilatkozatot (a self-employedról való lemondásról), és a jövőben nem szándékoznak neked tax return nyilatkozatot küldeni. Ami érthető, hiszen elküldted az előzőt, azóta már nem vagy self-employed, szóval ennyi volt, kalap-kabát. Csak annyi, hogy ha te úgy érzed, hogy mindenképpen szeretnél adózni valami után (kac-kac), akkor csinálj egy papíros verziót is.

De mindezt csak az infómorzsákból összerakott kép alapján mondom, talán jobb, ha megkérdezel valakit vagy az enquiry centerből vagy telefonon, hogy biztosan békén hagynak-é. Szerintem nincs több tennivalód, de ha nyugton akarsz aludni, akkor inkább kérdezz meg valakit, aki látja a pontos adótörténetedet és ismeri a részleteket, így korrektebb tájékoztatást kapsz, mint tőlem :)

Sok sikert, de szerintem már nem lesz gond ezzel ;)

 

Ne haragudj, hogy későn válaszolok, csak hetek óta nem nagyon voltam fórumközelben, most meg az internet szaraxik... ááá.

Előzmény: peky85 (2445)
peky85 Creative Commons License 2011.10.08 0 0 2445

Szia Nick

 

Képzeld tegnap jött egy levél a HMRC-től és nem tudom hová tenni a dolgot ( sept. 24.én kiregisztráltak, mint írtam, ahogy kell 2 perc alatt.)

 

Most jön egy levél, aminek a két első mondata kicsit ambvivalens számomra.

 

The last year we need you to complete a tax return for is the yerar end 5 april 2011.

 

Based on the information we have we do not intend to issue further tax returns to you in the future. But if you have any tax return outstanding you must file them now at... or send us a paper return.

 

 

A magyar könyvelő cég itt kinn londonban (végeztek nekem ügyfeltárást) is kaptak egy levelet a hmrc-től, h ki lettem véve  a self imployed systemből.

 Na most ezzel az infóval nyugodt lennék, mert azt mondták, h ok.

De ez a levél foglalkoztat : mert  én alkalmaott voltam januárig, januártól márciusig self-employed voltam mint takarító, márciustól meg április 5 ig alaklmazott ( és azóta is), mindenről van papírom. És a magyar könyvelők elmondták, h nincs elmaradásom.

 Szerinted jobb azért ha bemegyek az enquire centerbe?

 

üdc

 

peky 

Előzmény: Nincstöbbnick (2439)
sommelierlondon Creative Commons License 2011.10.04 0 0 2444

Sommelier-t es pincereket keresnek Michelin csillagos etterembe. Csak gyakorlattal rendelkezok keressenek. rtozser@yahoo.com 07818865675 Nem kozvetito vagyok, ott dolgozom. Munkaidoben, mikor dolgozom nem tudom felvenni a telefont.

wog33 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 2443

Köszi. Nagyjából én is így gondolom. 

Nekem egy angol ismerősöm magyarázta tegnap pontosan ezt, hogy itt nincs abból ügy, ha néha kimarad a fizetés. Ez jó hír, már ha igaz. Gondoltam, megkérdezlek benneteket... 

Mert hogy Mo-on ugye úgy megy, hogy ha akár 1 hónap is kimarad TB-fizetésben, a nevem azonnal pirosra (vagy felkiáltójelesre, vagy mittomén-mire) változik, és máris szól az orvos, hogy vagy tetszik fizetni, vagy meg se vizsgálom. Igaz, előre szólnak, hogy fizetnem kell, és nem utólag lepnek meg a számlával. 

De ha Angliában ebből nincs ügy, se előtte, se utána, az nagyon jó. :) 

Előzmény: Nincstöbbnick (2442)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.10.03 0 0 2442
A mi tapasztalatunk alapjan azt mondanam, hogy nem csinalnak ugyet belole ha kimarad/kesik a befizetes. Legalabbis minket tobbszor is ellattak ugy, hogy meg egyaltalan nem is volt NI-nk (rogton kierkezes utan egy hettel kismutet), vagy amikor elfelejtettem idoben fizetni es kozben regisztraltam dokinal, se szoltak semmit. Gondolom ha latjak, hogy erkezik nehanapjan befizetes, akkor nem cseszegetnek. Szerintem meg az is megoldhato, hogy utolag se kelljen vaskos szamlat befizetni, hiszen ha eddig rendesen fizetted, akkor az eletedben tortent valtozasokon (munka, lakcimvaltozas, akarmi) felul ne szivassanak mar megjobban. En legalabbis bizom bennuk per pillanat, hogy nem burokrataskodnanak aprosagok miatt, ami minden atlagember eleteben normalis dolognak szamit (hiszen neked is termeszetes hogy fizetsz NI-t).
Talan mashogy allnak hozza, ha nincs ervenyes lakcim, evek ota nem volt befizetes, vagy hasonlok. Nem tudom.
Előzmény: wog33 (2441)
wog33 Creative Commons License 2011.10.02 0 0 2441

Nekem még mindig nem teljesen világos a társadalombiztosítás. Azt gondoltam, hogy az megy, ami Mo-on is, ahol, ha egy hónapig is nem fizetek tb-t, máris kijelez a gép az orvosnak, és nem vagyok jogosult semmire, hacsak nem fizetek az ellátásért.

Itt állítólag ez nem így megy: ha akadozva is fizetek, az nekik oké.

Na most én pontosan így vagyok: "akadozva fizetek", akár több hónapig is nem fizetek egyáltalán, mert vagy nincs munkám, vagy feketén dolgozom. Ha van munkám, fizetek, de ha nincs, akkor nem. Állítólag ez itt nem gáz... Ez vajon mennyire igaz? 

(azért nem vagyok képben, mert itt jó két évig sose mentem orvoshoz, de mostanában pont szoktam menni, eddig még senki nem szólt semmit, miszerint mutatná a rendszer, hogy csak hébe-hóba fizetek, és nem szeretnék utólag valami borsos számlát)

 

 

 

 

Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.09.22 0 0 2439

Na, rendben van, akkor ez is megoldódott :)

Előzmény: peky85 (2438)
peky85 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 2438

Szia 

 

Sikerült, végül is másnap be,entem a CAB-ba, de ott mondták, h nem tudják felhívni nekem, megadták a Euston tower-i hmrc enguire center címét, oda elmentem, másnapra adtak időpontot és ők, kiregisztráltak kb. 2 perc alatt.

Úgy, h ez is meglett, bár meglepő volt, h milyen gyorsan ment.

 

Mégegyszerszer köszi a tippeket! :)

 

peky

Előzmény: Nincstöbbnick (2432)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.09.21 0 0 2437

Pár nappal ezelőtt láttam a Rippel-fivéreket a Trafalgar téren ballagni. Jó mi?

seci Creative Commons License 2011.09.17 0 0 2436

Erdemes tudni errol: http://www.saynoto0870.com/search.php

Megkeresi a landline szamot (ha van persze) a 0845 es tarsaihoz.

Ha mobilod van, akkor sem mindegy, hogy landline-t hivsz vagy premium szamot!

-seci

Előzmény: wog33 (2433)
szolnyicska Creative Commons License 2011.09.17 0 0 2435

sziasztok!

 

Tudna valakki segíteni? A párom kinn van Anliában 2 hónapja valami munkalehetőség kéne neki. Most Bodmin ( Cornwall megye) mellet dolgozik, egy tehenészetben, de ott csak hétfőig maradhat, mert jönnek vissza az emberek, akik szabadságon voltak. sürgősen kéne valamilyen munka!! Mindent elválal, az angol nyelvtudása minimális volt amikor kiment, nos valamennyi ragadt rá de nem sok. ha valaki tud segíteni erre az email címre írjon:

 

szolnyicska@freemail.hu

 

Vagy hívja közvetlenül a páromat : Szöllősi György 0044 792 519 47 59

 

Segítségeteket elöre is köszönöm!!

Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2434

Gyere be hozzánk, onnan is felhívhatod! :)

Előzmény: peky85 (2419)
wog33 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 2433

Az ingyenes landline-ról. Nekem nyilván ilyenem nincs :), de ha volt már olyan szerencsés helyem, hogy megengedték, hogy a másét használjam, akkor is az történt, hogy szóltak, hogy bizonyos számok, pl. a 845-tel kezdődőek (mint a tax office...) nem ingyenesek, úgyhogy, ha ilyen számot akarok hívni, szíveskedjek a mobilomat használni.

De lehet, hogy vannak más telefon-csomagok is, mittomén, nem az enyém volt a vonal :)

Mindegy, szóval én inkább elgyalogolok a tax office-ig. :)

Nincstöbbnick Creative Commons License 2011.09.13 0 0 2432

Csak legyél ott nyitásra, mert hamar elfogynak a sorszámok és általában csak pár órán keresztül tudnak nyitvatartani a sok érdeklődő miatt.

Előzmény: peky85 (2430)
peky85 Creative Commons License 2011.09.13 0 0 2431

Nagyon sok morzsa volt köszönöm !:)

Előzmény: Nincstöbbnick (2429)
peky85 Creative Commons License 2011.09.13 0 0 2430

pont van egy a szemközti utcában nem kell oda semmilyen időpont foglalás?

 

Előzmény: Nincstöbbnick (2429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!