Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

drabedár Creative Commons License 2012.11.12 0 0 140

az lenne ám a röhejes ha egy biztosító nem lenne biztonságos xD nem teljesen értem mire gondolsz az alatt, hogy biztonságos. am ha a szerződéseket elolvasod figyelmesen ( az apró betűs részt is) akkor különösebb meglepetés nem érhet szerintem :)

karolykalmi Creative Commons License 2012.11.12 0 0 139

Most jár le a kötlezőnk a kocsinkra (Opel Agila). Melyik biztosítot tudnátok ajánlani ? Ne legyen túl drága viszont biztonságis legyen !

kötelezőbiztosítás Creative Commons License 2012.04.24 0 0 138

A kötelező biztosítást biztosító váltás esetén fel lehet mondani személyesen, faxon, vagy ajánlott küldeményként postán. A fax és a posta esetében fontos, hogy a fel illetve leadási igazolást meg kell őrizni. Ha alkusz cég szolgáltatásait veszitek igénybe, akkor a felmondást általában elintézik, de erről mindenképp meg kell bizonyosodni, viszont, ha biztosítónál, vagy egy biztosító weboldalán kötitek meg az új szerződést, akkor a felmondásról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

pacsepa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 137

Köszönöm, megoldódott. Megtaláltam a vonatkozó szabályt és már el is küldtem faxon!

Előzmény: pacsepa (136)
pacsepa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 136

Kérdésem lenne!

Elég faxon lemondani a régi biztosítást? Természetesen a faxkészülék viszaigazoló jelentésének kinyomtatásával.

 

Előre is köszönöm a választ!

pacsepa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 135

Két kocsim van. A mabisz.hu-n lefuttattam mind a két kocsit.

Teljesen más (meglepő) eredmények jöttek ki.

Mondjuk az Astra mind a kettőnél a legolcsóbb volt, de elvből semmit nem veszek meg, ami a legolcsóbb. itt is néhány száz Ft volt az eltérés negyedévenként.

Az egyik kocsinál az MKB-t választottam, az éves díj 32 ezer Ft. Adatok: B1, 80 kW, diesel, női üzembentartó (tulaj én vagyok), közalkalmazotti kedvezmény, 15 év alatti gyerek.

A másik kocsinál az UNION lett a kiválasztott, 31 ezer Ft-tal. Adatok: B2, 66kW, diesel, férfi (én), többi ugyanaz.

 

Szóval azt nem értem, hogy ha most a teljesítmény a lényeg, akkor hogy lehet a két biztosítás gyakorlatilag ugyanannyi? Esetleg én férfiként ennyivel nagyobb kockázatot jelentek?

evanagy55 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 134

Én most fogok majd friss biztosítást kötni, átnéztem a kalkulátorokat (Egyébként a UNIQA-nal nekem is meglepően kevés jött ki), most majd személyesen is utána járok, mert közszférában dolgozok és nem igazán tudom milyen kedvezményekkel ajándékoznak meg. Mindenképp Online fogom megkötni, mert alapvetően lusta ember vagyok :) Forumon belül inkább személyes ajánlásokra lennék kiváncsi, hogy szerintetek melyik a legkorektebb legprofibb szolgáltató. Semmi esetre sem szeretném a legolcsobbat, számomra sokat jelent, hogy biztos kézben tudom a dolgaim, de felelőtlenül sem szeretnék fizetni. Szóval a legoptimálisabb választásra hajtok.

dancerfoot Creative Commons License 2010.11.18 0 0 133

Az egyértelmű hogy érdemes váltani, évről évre lejjebb mennek a díjak szóval adott a dolog. Én is új vagyok ebben a témában, mondjuk már tól vagyok 2 váltáson, de én igyekszem mindig megtalálni a leglcsóbbat montosabban az átmenetet mert a legolcsóbbal azért gondok lehetnek, jobb a békesség:) Én már végignéztem az összes kalkulátort kiszámoltam hogy mennyi az éves díj, meglepően kevesebbet kell fizetni az előző évhez képes, főleg ha cascoval együtt csinálod. A kedvezményekről meg annyit hogy rengeteg helyen adnak, van ahol azért mert neten kötöd, van ahol azért mert X éves vagy, szóval lehet okoskodni. Nálunk a családban a többség UNIQA-s,de ez abból is adódik hogy lakásbiztosítás és egyéb biztosítások is náluk vannak. Mondjuk én még nem döntöttem, lehet hogy én is csatlakozom hozzájuk...

trancesound Creative Commons License 2010.11.10 0 0 132

Neten kötés az teljesen korrekt. Én minden évben neten kötöttem eddig. Telefonról nem tudtam még, ez új számomra... mondjuk nem értem, hogy miért adnának kedvezményt...?! Meg azt sem értem miért jó telefonon kötni. Elvileg a netes kötéskor is van valami kedvezmény. Észleltem, hogy az átlagárak lejjebb mentek 7-8  e ft-tal... érdemes váltani?!

Előzmény: hastetheday (131)
hastetheday Creative Commons License 2010.11.10 0 0 131

A legtöbb helyen elsősorban az autó teljesítménye és a bonus-malus besorolásod alapján történik. Aztán szóba jöhet még: a lakhelyed, az életkorod és láttam már olyat is hogy a jogsi évét is kérték a díjszámításhoz. Olyan is van hogy ha neten, vagy okostelefonon keresztül kötöd meg kapsz még egy kicsi plusz kedvezményt.

Érdemes minél több helyen utánanézni, rengeteg kalkulátor áll rendelkezésre.

 

:D A kötelező biztosítás szerintem ne legyen fő szempont, ha autót akarsz vásárolni az szerintem jóval nagyobb tétel, mint a kötelező. De ha mindenáron, akkor minél kisebb teljesítményűt vegyél.

Előzmény: Zetorforever (130)
Zetorforever Creative Commons License 2010.11.10 0 0 130

Sziasztok!

 

Én még új vagyok a kötelező biztosítások terén mivel csak nem rég óta van autóm és kicsit össze vagyok zavarodva, folyton változnak a dolgok, mondjuk ez nem csoda mert különben nem lenne értelme biztosítót váltani. Azt szeretném megtudni hogy miként épül fel ez az egész rendszer, mik azok a tényezők amik növelik/csökkentik a díjat illetve befolyásolják azt.

 

2. kérdés:

Ha a kötelező biztosítást nézem fő szempontnak akkor ennek függvényében hogy érdmes kocsit választani?

 

 

pacsepa Creative Commons License 2009.12.06 0 0 129
Nem teljesen értelmezhető, ezért:
egyik kocsi B10, másik (új) A0 lett.
Előzmény: pacsepa (128)
pacsepa Creative Commons License 2009.12.06 0 0 128
Sajnos nem intézi az új biztosító, mert nem intézheti. Kikéri a kárigazolást és kész.
Neked, saját aláírásoddal ékesítetten kell lemondanod. Tényleg hülyeségnek tűnik, de ez a szabály.

Egy másik hozzászóláshoz, aki az alkuszokkal kötött biztosítást drágábbnak tartja, mint a netest:
A biztosítási alkuszoknál is megkapod a netes kedvezményt, legalábbis én megkaptam. Pont annyira jött ki, mint a netrisk díjkalkulátorral. Az előnyőm annyi volt, hogy a lemondást az alkusz intézte (az én aláírt papírommal), tehát nem kellett ügyintézni, sorba állni. A jó alkuszt meg csak ajánlani lehet, lásd lejjebb...

Végül a a csattanó:
A korábbi hozzászólásomban leírtam a kálváriámat KGFB ügyben. Azóta ismét minden rózsaszín. Kicsit intézgetni kellett (ehhez kellett az alkusz) és visszakaptam egy év után a B10-et is és a Genertel sem lát több biztosítási díjat tőlem. A kocsi biztosítását innentől a nejem nevén futtatom (üzembentartó) és ő ezért alapból A0-al indít, nem pedig M2-vel. A mostani biztosítási díjak mellett ez kevesebb, mint a tavalyi A0. Összefoglalva a 2010. évi biztosítási díjam alig több, mint a fele lett a 2009. évinek, és csak nagy biztosítótársaságokkal kötöttem biztosítást. Most még a CASCO-n izmozok egy kicsit, az alkusz abban is megpróbál valamit alakítani, de az nem vészes, elég kedvező volt eleddig is.
Előzmény: Flanell (126)
Flanell Creative Commons License 2009.12.05 0 0 127
A netes kötési kedvezmény nem mindenhol valós. Volt, ahol az irodában is ugyanazt az árat mondták, mint amit a neten kiszámoltak nekem a különféle alkuszcégek.

Valamint, meg kell nézni a biztosítók saját honlapját, és ott kiszámolni, mert némelyik a saját honlapon kötve elengedi az alkuszcég jutalékát.
Flanell Creative Commons License 2009.12.05 0 0 126
"Nem mondtam le a korábbi biztosításomat és elbuktam a bónusz 10-emet,"

Ezt nem értem. Netes kötés esetén az új biztosító intézi a lemondást, nem?
betonacel84 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 125
:P egyrészt a lustaságod másrészt az eszed is! Sokkal gyorsabb és egyszerűbb így megkötni és még egy csomó plussz kedvezményt is kaphatsz. A tesco-ról csak annyit hogy tavaly is már voltak, és ahogy nézegettem az alkuszokat elég jó, mert most olvastam hogy egy másiknál amit sajna nem neveztek meg 2 000 Ft al olcsóbb volt ugyan az a biztosító. Persze éves szintről beszélünk, de 2 000Ft az 2 000Ft.
Előzmény: derzsike87 (124)
derzsike87 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 124
Én még sose kötöttem alkuszon keresztül. Már ha az on-line alatt erre gondolsz. Most viszont akarok. Győzött a lustaságom. Elég sok helyen utánaolvastam, és sok helyen nyomatják a tesco-t, mint alkuszt. Erről van tapasztalat?
Előzmény: Dalmus 1 (123)
Dalmus 1 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 123
Nekem is árgaranciás biztosításom van. Nem mernék mást kötni. Te kötöttél már online? Aki online köt, annak mindenképp felhívom a figyelmét a kedvezményekre (pl: már meglévő vagy visszatérő ügyfeleknek jár kedvezmény.) ezzel is lehet spórolni, de sokan elfelejtik sajnos.
Előzmény: morfolgus59 (122)
morfolgus59 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 122
köszi szerintem senki nem veszi zokon ha tényleg így történt.
Ezért fontos megnézni azt hogy van e árgarancia.
De ez azért elég durva ha egy biztosító meg mer tenni ilyet az egyik ügyfelével.
Előzmény: pacsepa (119)
Dalmus 1 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 121
Ezért nem kötnék legolcsóbb biztosítást sohasem. Kizárólag olyat, ahol van árgarancia. Én ilyet is kötöttem és nincs semmi gond, nem is volt. Sajnos a genertel az alsó árkategóriába esik és ennek volt is következménye, ha jól látom. A legolcsóbb dolgok mindig problémásak kicsit...
Előzmény: pacsepa (119)
zylo. Creative Commons License 2009.11.24 0 0 120
Most mi a baj? Nem kötsz velük és kész. A M2-t már nem tudod töröltetni, de feltehetően találsz olcsóbb biztosítót.
Előzmény: pacsepa (119)
pacsepa Creative Commons License 2009.11.23 0 0 119
Sziasztok, engedjétek meg, hogy -okulásotokra- itt dühöngjem ki magam!

Hangsúlyozom, hogy amit itt leírok, minden szóért vállalom, akár bíróság előtt is a felelősséget, tehát bátran kiírom a biztosító nevét, állok elébe!

Egy éve két autóra kötöttem kgfb-t a Genertel-nél. Az egyik új autó, a másik régi. Interneten kötöttem kedvező díjak stb...
Kezdem azzal, amit én csesztem el. Tipikus. Tipikus? Nem mondtam le a korábbi biztosításomat és elbuktam a bónusz 10-emet, restart A0-ra! Ez kemény lecke volt, alig vigasztal, hogy mostantól nem veszik el hasonló esetben. Ami a legjobban bosszant a dologban, hogy a hibámért a leckepénzt nem likviditási, vagy jótékonysági, esetleg valamilyen biztosítási alapba fizettem be, hanem egy multicégnek, hiszen a jól megérdemelt bónuszaim elvesztésével kétszeresére emelkedett a biztosítási díjam! Ő nem tett érte semmit, nem vállalt nagyobb kockázatot, csak amit amúgy megadott volna, azt nem adta meg. Amikor a balhé kiderült, akkor már nem volt visszaút, év közben erre nincs mód. Pici-pici pikantériája azért van a dolognak, hogy a Genertel a Generali Providencia leánykája és én az utóbbiról váltottam, mondván jobb az anyánál a lánya :-) Ok, hülye voltam fizetek...

Folytatom azzal ami ma végképp kiakasztott.
Februárban bátorkodtam vásárolni egy új autót. Természetesen a második autó helyból A0-ba kerül. Lévén, hogy a Genertel-el nem volt semmi baj, interneten megkötöttem rá a kötelezőt. Havi díja 4867,- Ft lett, ami nem vészes.
Aztán bekövetkezett a baj. Egy kereszteződésben úgy nyolcvannal sávváltással átsurrant egy motoros, az előttem lévő beijedt én meg hátulról utolértem. Motoros el, én meg aláírtam a nyilvánvalót, a hátsó viszi el a balhét. Apró festéksérülés lett a dolog eredménye a lökhárítón, nekem még annyi sem. Szóval nem vészes. Megbeszéltük, hogy jelentkezik, ha szervizbe viszi, nem jelentkezett. Letudtam a dolgot.
A közelmúltban megkaptam az új (jövő évi) tarifámat. Először a malus 02-t láttam meg, amitől azonnal felszökött a vérnyomásom, mivel nem kaptam értesítést se a károsulttól, sem a biztosítótól, hogy kárkifizetés történt. Aztán megláttam az összeget! AZ ÉVES DÍJ több, mint 275 ezer Ft LETT!!!!!!! Azaz 23.000,- Ft/ hónap!!!!! Nem két autóra, hanem egy autóra!!!!
Mint telefonhívásom után kiderült, az okozott és kifizetett kár (bár összegét vitathatnám) 75.000,- Ft...
Este beszéltem egy ügyintézőjükkel, akit megkérdeztem a díjkalkuláció mibenlétéről. Rákérdeztem, hogy ugye jól értelmezem, hogy nem szeretnének velem a jövő évre szerződést kötni? Válasz: IGEN ÍGY IS LEHET ÉRTENI!!! Remélem előkeresik a hangfelvételt!

Hajrá fiúk, ajánlom nektek a Genertel-t!
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.23 0 0 118
Nézd meg a 2 autódra, hogy melyik ideális és dönts :-P jobb mintha lemaradnál róla... idén nagyon leestek a kötelezők árai (szerencsére), úgyhogy érdemes váltani.
Hajrá!
Előzmény: morfolgus59 (117)
morfolgus59 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 117
Az az igazság, hogy még nem sikerült döntenem. Igaz már csak 1 hetem van, de bízom benne hogy megtalálom a tutit. Amúgy természetesen online szeretném kötni.
Igaz már vannak kiszemeltjeim de nem merek igazán dönteni.
Amúgy szeretném mind a 2 autót 1 helyen lekötni nem akarok több helyre is fizetni.
Előzmény: Dertmara (116)
Dertmara Creative Commons License 2009.11.23 0 0 116
Milyen biztosításokat próbáltál a 2 autódra? Melyik biztosítókat? Online kötöttél már? Most már online is lehet váltani, kötni kötelezőt.
Az az igazság, hogy én nem bízok a legolcsóbb biztosításokban. Pedig ezeket most nagyon nyomják, én inkább azokat preferálom, amik árban középmenyőzben helyezkednek el.
Előzmény: morfolgus59 (115)
morfolgus59 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 115
Szerintem is igaza van mouliungirl-nek, körül kell nézni mindenhol ki mit tud ajánlani. Nekünk most 2 autónk van és mindkettőre szeretnénk újat kötni, de nem igen lehet azt észrevenni hogy ugyanannál a biztosítónál mind két kocsinkra jó ajánlatot kapnánk.
Előzmény: Dertmara (113)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.23 0 0 114
Kedves Tibor!

Mindenképpen érdemes több alkusz oldalt is megnézni és azok közül is a legolcsóbbat választani (bár én a Posta biztosítóban nem hiszek)... Sokszor nagy különbség is lehet az oldalakon feltűntetett árak között, ezért is érdemes egy kis időt szánni rá és megnézni az összeset.
Előzmény: Reéz Tibor (108)
Dertmara Creative Commons License 2009.11.23 0 0 113
A jutalék miatt kerül az egyik 130 e-be a másik pedig 70e-be? Ennyivel több jutalékot fizet egyik-másik biztosító? Számomra ez hihetetlen. Nem a feltételek és kondíciók miatt van a nagy árkülönbség?
Előzmény: revire (104)
T0m! Creative Commons License 2009.11.22 0 0 112
Kedves Márti!

Sokat én sem tudok róluk, de erősen gondolkodom, hogy őket választom, mert eddig ahogy számoltam, a Genertelnél lenne a legolcsóbb. Plusz van egy akciójuk a http://www.kotelezobaratok.hu/ -n, amivel tovább lehet faragni a költségekből. Eddig rosszat nem olvastam róluk sehol, de még nézelődöm, és ha tényleg jók, akkor váltok. :-)

Üdv

Tamás
Előzmény: Kellei Márti (111)
Kellei Márti Creative Commons License 2009.11.21 0 0 111
Erre gondol?

Kezdem összeállni a kép...
:)))

Mit tud róluk, milyenek? Van esetleg ismerőse aki már kötött náluk?

Köszönöm válaszát

Márti
Előzmény: T0m! (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!