Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

jozsibringas Creative Commons License 2013.11.03 0 0 150

Hamarosan elérhető az összes biztosító díját magába foglaló kalkulátor online. Ez hivatalos, 100% megbízható, mert a MABISZ készíti. Az online kötelező kalkulátort erre kattintva érhetitek el. Az oldal csak a kalkulációkat összesíti, a díjakat a biztosítók kalkulálják és végül a biztosító oldalán lehet megkötni, nincs alkusz, bróker stb a folyamatban!

Fekete Józsi Creative Commons License 2013.10.07 0 0 149

Lakásbiztosítást online a lakasbiztositasok.hu oldalon is tudtok kötni! Segítségül van lakásbiztosítás kalkulátor is, valamint a lakásbiztosítások fajtáira is kitér, és megpróbálja az oldalra látogatót a legjobb mértékben tájékoztatni a fontos tudnivalókról, amelyek előjönnek egy lakásbiztosítás kötésekor!

Macskagyoker Creative Commons License 2012.11.20 0 0 148

Idén a váltást én is interneten keresztül végeztem, fiam ajánlotta és mondta, hogy ne féljek tőle, ugyanolyan megbízható, csak sokkal kényelmesebb, mint személyesen. Sőt nyereményjátékokat is csatolnak újabban mellé, így csalogatva új ügyfeleket, érthető.

Idén az Allianz-ot választottam, párszáz ajánlás után. :) Akkora árbeli különbség nincs, de azért netrisk-en érdemes utánanézni.

Egyszóval, ne féljetek használni az internetet! :)

eyaofa Creative Commons License 2012.11.20 0 0 147

én nem rég csináltam meg a netrisk.hu-n keresztül...már ez a másdok évem hogy ott csinálom és nem volt belőle semmi problémám...egyszerűen annyiról van szó hogy megadod a kért adatokat aztán csinálsz egy árkalkulációt majd ezek után tetszés szerint kiválasztod a neked megfelelő biztosítót majd rámész hogy megkötöd...aztán pedig megvárod a visszaigazolást...és annyi az egész hogy utána pedig küldik a csekkeket:)

eyaofa Creative Commons License 2012.11.20 0 0 146

hát azt nem tudom hogy konkrétan kedvezménnyel jár-e de az biztos hogy a saját dolgodat megegyszerűsíted ha neten kötsz biztosítást... nem kell szenvedned azzal hogy bejársz a biztosítókhoz hanem csak megkötöd és küldik a visszaigazolást meg persze a számlákat :D

gballo Creative Commons License 2012.11.12 0 0 145

 Szerintem nem lesz kavarodás mivel  az e-GFB szerződés megkötésekor a szerződő e-mail címének és mobiltelefonszámának megadása, valamint Allianz Ügyfélportál szerződés kötése szükséges az internetes ügyintézéshez. Legalább is az Allianznál.

 

Előzmény: ajenő (24)
szabinatomka86 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 144

Mondjuk nem mindig jó az olcsóbbat válszatni, mert az lehet, hogy kevesebb opcióra add biztosítást.

karolykalmi Creative Commons License 2012.11.12 0 0 143

Rendben köszi, akkor utánézek, ez a kalkulátor fent van a neten igaz ?

Előzmény: drabedár (142)
drabedár Creative Commons License 2012.11.12 0 0 142

legfőképpen a biztosítandó autó értéke :D mióta van jogsid, okoztál-e balesetet stb. am érdemes használni a kalkulátorokat ha össze akarod hasonlítani a különböző ajánlatokat

karolykalmi Creative Commons License 2012.11.12 0 0 141

Bocsi, azt hiszem elírtam :)

Viszont megtudnád mondani nekem, hogy mi befolyásolja a kötelező biztosítás díját?

Előzmény: drabedár (140)
drabedár Creative Commons License 2012.11.12 0 0 140

az lenne ám a röhejes ha egy biztosító nem lenne biztonságos xD nem teljesen értem mire gondolsz az alatt, hogy biztonságos. am ha a szerződéseket elolvasod figyelmesen ( az apró betűs részt is) akkor különösebb meglepetés nem érhet szerintem :)

karolykalmi Creative Commons License 2012.11.12 0 0 139

Most jár le a kötlezőnk a kocsinkra (Opel Agila). Melyik biztosítot tudnátok ajánlani ? Ne legyen túl drága viszont biztonságis legyen !

kötelezőbiztosítás Creative Commons License 2012.04.24 0 0 138

A kötelező biztosítást biztosító váltás esetén fel lehet mondani személyesen, faxon, vagy ajánlott küldeményként postán. A fax és a posta esetében fontos, hogy a fel illetve leadási igazolást meg kell őrizni. Ha alkusz cég szolgáltatásait veszitek igénybe, akkor a felmondást általában elintézik, de erről mindenképp meg kell bizonyosodni, viszont, ha biztosítónál, vagy egy biztosító weboldalán kötitek meg az új szerződést, akkor a felmondásról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

pacsepa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 137

Köszönöm, megoldódott. Megtaláltam a vonatkozó szabályt és már el is küldtem faxon!

Előzmény: pacsepa (136)
pacsepa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 136

Kérdésem lenne!

Elég faxon lemondani a régi biztosítást? Természetesen a faxkészülék viszaigazoló jelentésének kinyomtatásával.

 

Előre is köszönöm a választ!

pacsepa Creative Commons License 2010.11.18 0 0 135

Két kocsim van. A mabisz.hu-n lefuttattam mind a két kocsit.

Teljesen más (meglepő) eredmények jöttek ki.

Mondjuk az Astra mind a kettőnél a legolcsóbb volt, de elvből semmit nem veszek meg, ami a legolcsóbb. itt is néhány száz Ft volt az eltérés negyedévenként.

Az egyik kocsinál az MKB-t választottam, az éves díj 32 ezer Ft. Adatok: B1, 80 kW, diesel, női üzembentartó (tulaj én vagyok), közalkalmazotti kedvezmény, 15 év alatti gyerek.

A másik kocsinál az UNION lett a kiválasztott, 31 ezer Ft-tal. Adatok: B2, 66kW, diesel, férfi (én), többi ugyanaz.

 

Szóval azt nem értem, hogy ha most a teljesítmény a lényeg, akkor hogy lehet a két biztosítás gyakorlatilag ugyanannyi? Esetleg én férfiként ennyivel nagyobb kockázatot jelentek?

evanagy55 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 134

Én most fogok majd friss biztosítást kötni, átnéztem a kalkulátorokat (Egyébként a UNIQA-nal nekem is meglepően kevés jött ki), most majd személyesen is utána járok, mert közszférában dolgozok és nem igazán tudom milyen kedvezményekkel ajándékoznak meg. Mindenképp Online fogom megkötni, mert alapvetően lusta ember vagyok :) Forumon belül inkább személyes ajánlásokra lennék kiváncsi, hogy szerintetek melyik a legkorektebb legprofibb szolgáltató. Semmi esetre sem szeretném a legolcsobbat, számomra sokat jelent, hogy biztos kézben tudom a dolgaim, de felelőtlenül sem szeretnék fizetni. Szóval a legoptimálisabb választásra hajtok.

dancerfoot Creative Commons License 2010.11.18 0 0 133

Az egyértelmű hogy érdemes váltani, évről évre lejjebb mennek a díjak szóval adott a dolog. Én is új vagyok ebben a témában, mondjuk már tól vagyok 2 váltáson, de én igyekszem mindig megtalálni a leglcsóbbat montosabban az átmenetet mert a legolcsóbbal azért gondok lehetnek, jobb a békesség:) Én már végignéztem az összes kalkulátort kiszámoltam hogy mennyi az éves díj, meglepően kevesebbet kell fizetni az előző évhez képes, főleg ha cascoval együtt csinálod. A kedvezményekről meg annyit hogy rengeteg helyen adnak, van ahol azért mert neten kötöd, van ahol azért mert X éves vagy, szóval lehet okoskodni. Nálunk a családban a többség UNIQA-s,de ez abból is adódik hogy lakásbiztosítás és egyéb biztosítások is náluk vannak. Mondjuk én még nem döntöttem, lehet hogy én is csatlakozom hozzájuk...

trancesound Creative Commons License 2010.11.10 0 0 132

Neten kötés az teljesen korrekt. Én minden évben neten kötöttem eddig. Telefonról nem tudtam még, ez új számomra... mondjuk nem értem, hogy miért adnának kedvezményt...?! Meg azt sem értem miért jó telefonon kötni. Elvileg a netes kötéskor is van valami kedvezmény. Észleltem, hogy az átlagárak lejjebb mentek 7-8  e ft-tal... érdemes váltani?!

Előzmény: hastetheday (131)
hastetheday Creative Commons License 2010.11.10 0 0 131

A legtöbb helyen elsősorban az autó teljesítménye és a bonus-malus besorolásod alapján történik. Aztán szóba jöhet még: a lakhelyed, az életkorod és láttam már olyat is hogy a jogsi évét is kérték a díjszámításhoz. Olyan is van hogy ha neten, vagy okostelefonon keresztül kötöd meg kapsz még egy kicsi plusz kedvezményt.

Érdemes minél több helyen utánanézni, rengeteg kalkulátor áll rendelkezésre.

 

:D A kötelező biztosítás szerintem ne legyen fő szempont, ha autót akarsz vásárolni az szerintem jóval nagyobb tétel, mint a kötelező. De ha mindenáron, akkor minél kisebb teljesítményűt vegyél.

Előzmény: Zetorforever (130)
Zetorforever Creative Commons License 2010.11.10 0 0 130

Sziasztok!

 

Én még új vagyok a kötelező biztosítások terén mivel csak nem rég óta van autóm és kicsit össze vagyok zavarodva, folyton változnak a dolgok, mondjuk ez nem csoda mert különben nem lenne értelme biztosítót váltani. Azt szeretném megtudni hogy miként épül fel ez az egész rendszer, mik azok a tényezők amik növelik/csökkentik a díjat illetve befolyásolják azt.

 

2. kérdés:

Ha a kötelező biztosítást nézem fő szempontnak akkor ennek függvényében hogy érdmes kocsit választani?

 

 

pacsepa Creative Commons License 2009.12.06 0 0 129
Nem teljesen értelmezhető, ezért:
egyik kocsi B10, másik (új) A0 lett.
Előzmény: pacsepa (128)
pacsepa Creative Commons License 2009.12.06 0 0 128
Sajnos nem intézi az új biztosító, mert nem intézheti. Kikéri a kárigazolást és kész.
Neked, saját aláírásoddal ékesítetten kell lemondanod. Tényleg hülyeségnek tűnik, de ez a szabály.

Egy másik hozzászóláshoz, aki az alkuszokkal kötött biztosítást drágábbnak tartja, mint a netest:
A biztosítási alkuszoknál is megkapod a netes kedvezményt, legalábbis én megkaptam. Pont annyira jött ki, mint a netrisk díjkalkulátorral. Az előnyőm annyi volt, hogy a lemondást az alkusz intézte (az én aláírt papírommal), tehát nem kellett ügyintézni, sorba állni. A jó alkuszt meg csak ajánlani lehet, lásd lejjebb...

Végül a a csattanó:
A korábbi hozzászólásomban leírtam a kálváriámat KGFB ügyben. Azóta ismét minden rózsaszín. Kicsit intézgetni kellett (ehhez kellett az alkusz) és visszakaptam egy év után a B10-et is és a Genertel sem lát több biztosítási díjat tőlem. A kocsi biztosítását innentől a nejem nevén futtatom (üzembentartó) és ő ezért alapból A0-al indít, nem pedig M2-vel. A mostani biztosítási díjak mellett ez kevesebb, mint a tavalyi A0. Összefoglalva a 2010. évi biztosítási díjam alig több, mint a fele lett a 2009. évinek, és csak nagy biztosítótársaságokkal kötöttem biztosítást. Most még a CASCO-n izmozok egy kicsit, az alkusz abban is megpróbál valamit alakítani, de az nem vészes, elég kedvező volt eleddig is.
Előzmény: Flanell (126)
Flanell Creative Commons License 2009.12.05 0 0 127
A netes kötési kedvezmény nem mindenhol valós. Volt, ahol az irodában is ugyanazt az árat mondták, mint amit a neten kiszámoltak nekem a különféle alkuszcégek.

Valamint, meg kell nézni a biztosítók saját honlapját, és ott kiszámolni, mert némelyik a saját honlapon kötve elengedi az alkuszcég jutalékát.
Flanell Creative Commons License 2009.12.05 0 0 126
"Nem mondtam le a korábbi biztosításomat és elbuktam a bónusz 10-emet,"

Ezt nem értem. Netes kötés esetén az új biztosító intézi a lemondást, nem?
betonacel84 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 125
:P egyrészt a lustaságod másrészt az eszed is! Sokkal gyorsabb és egyszerűbb így megkötni és még egy csomó plussz kedvezményt is kaphatsz. A tesco-ról csak annyit hogy tavaly is már voltak, és ahogy nézegettem az alkuszokat elég jó, mert most olvastam hogy egy másiknál amit sajna nem neveztek meg 2 000 Ft al olcsóbb volt ugyan az a biztosító. Persze éves szintről beszélünk, de 2 000Ft az 2 000Ft.
Előzmény: derzsike87 (124)
derzsike87 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 124
Én még sose kötöttem alkuszon keresztül. Már ha az on-line alatt erre gondolsz. Most viszont akarok. Győzött a lustaságom. Elég sok helyen utánaolvastam, és sok helyen nyomatják a tesco-t, mint alkuszt. Erről van tapasztalat?
Előzmény: Dalmus 1 (123)
Dalmus 1 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 123
Nekem is árgaranciás biztosításom van. Nem mernék mást kötni. Te kötöttél már online? Aki online köt, annak mindenképp felhívom a figyelmét a kedvezményekre (pl: már meglévő vagy visszatérő ügyfeleknek jár kedvezmény.) ezzel is lehet spórolni, de sokan elfelejtik sajnos.
Előzmény: morfolgus59 (122)
morfolgus59 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 122
köszi szerintem senki nem veszi zokon ha tényleg így történt.
Ezért fontos megnézni azt hogy van e árgarancia.
De ez azért elég durva ha egy biztosító meg mer tenni ilyet az egyik ügyfelével.
Előzmény: pacsepa (119)
Dalmus 1 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 121
Ezért nem kötnék legolcsóbb biztosítást sohasem. Kizárólag olyat, ahol van árgarancia. Én ilyet is kötöttem és nincs semmi gond, nem is volt. Sajnos a genertel az alsó árkategóriába esik és ennek volt is következménye, ha jól látom. A legolcsóbb dolgok mindig problémásak kicsit...
Előzmény: pacsepa (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!