Keresés

Részletes keresés

encián Creative Commons License 2018.04.03 0 0 800

Na, vajon Belőle mi lett?

Előzmény: Jus-tina (796)
encián Creative Commons License 2018.02.27 0 0 799

Ej Wisch, de hiányzol, és ma kedd van, igaz tizen valahány évvel később...

Előzmény: whisper (589)
encián Creative Commons License 2015.05.27 0 0 798

...és megvan!:-) Kőkeményen, időnként inanat is lesz@rva az erőlködéstől, de sikerült.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Előzmény: encián (67)
encián Creative Commons License 2007.10.20 0 0 797
Ha már van diplomád, ebből teljesen felesleges újabbat szerezni, mert egyéb és olcsóbb úton is megtanulhatod a mediáció alapját.  Mesterré pedig úgyis a gyakorlat fog tenni.
Előzmény: Jus-tina (796)
Jus-tina Creative Commons License 2007.10.19 0 0 796
Igen az ára roppant magasnak tűnik. Gondolom ez a diploma ellenértéke. De vajon kell-e diploma, vagy hasznosabb egy gyakorlatias profi képzés?
Előzmény: encián (795)
encián Creative Commons License 2007.10.19 0 0 795

Már majdnem azt mondtam rá, hogy nem rossz, de ez a mondat visszatart ettől:

"A cél olyan megállapodás létrehozása, amely mindkét fél számára kielégítő, lehetőleg nincs vesztes és nyertes."

A mediáció lényege éppen az, hogy mindkét fél nyertes legyen, csak akkor vagy hatékony mediátor, ha a nyerő-nyerő helyzetet megtalálod, tehát igenis van nyertes/ek!

A másik ok, ami miatt azt mondom, hogy én nem ezt választanám, az az ára. Arcátlanul soknak tartom a 145.000 Ft/félév tandíjat.

Előzmény: Jus-tina (794)
Jus-tina Creative Commons License 2007.10.19 0 0 794

Miért érzem úgy, hogy Te sem érzed úgy, hogy a jog-os terület kínálja a leghatékonyabb megoldást a problémákra? :-) No, nem is ezt akartam kérdezni, erről mi a véleményed:  http://www.btk.ppke.hu/cikk.php?cikk=1482 ?

Előzmény: encián (793)
encián Creative Commons License 2007.10.18 0 0 793

Szívesen, járj sikerrel!

A két szakmát/hivatást ötvözni azért nehéz, mert egy dolog az igazság/igazságosság, aztán megint egy dolog a jog/joggyakorlat, és végül ott van a törvény/törvényesség. Sajnos néha ez a három szorosan összefüggő dolog köszönő viszonyban sincs egymással, nemhogy harmonizálnának egymással.:-(((

Előzmény: Jus-tina (792)
Jus-tina Creative Commons License 2007.10.18 0 0 792
Nagyon szépen köszönöm. Láttam már ezt a honlapot is, de Te vagy az első, akitől "minősítést" hallottam. Tényleg érdekel az emberekkel való foglalkozás, nem feltétlenül anyagi alapon. Jó lenne a két hivatást úgy ötvöznöm, hogy kedvemet találjam a munkában. Élettapasztlat? Emberismeret? Akad, bár még nem nagyadag, de már haladó szinten vagyok..... Még nézelődöm, és jövőre belevágok a tanulásba - ismét. Addig is szívesen veszek mindenféle hasznos tippet, tanácsot ;-)
Előzmény: encián (791)
encián Creative Commons License 2007.10.17 0 0 791

http://www.mediare.hu/index.php?what=3&pr=2 - itt tanultam kiváló oktatóktól, jó sok pénzért. De vigyázat! - ez nem a jogászok által alkalmazott "vegytiszta" mediáció, hanem jóval több. Viszont ha jogász vagy - gyanítom a nick nevedből és a leírtakból, hogy így van - akkor ebből többet profitálhatsz, mint bármelyik jogászoknak szóló képzésből.

Nagyon fiatal ez a szakma, de van jövője - ebben egészen biztos vagyok. A konfliktusokat ha kerülnéd, ha nem, vannak és lesznek, sajnos egyre több és egyre durvább. Ebben a képzésben az emberi működés mélységeibe is le lehet merülni, és abból felépíteni a módszereket. Ehhez azonban nagy adag élettapasztalat és emberismeret is szükségeltetik, mert csak akkor áll össze a kép a hatékony mediáció alkalmazásához.

Előzmény: Jus-tina (790)
Jus-tina Creative Commons License 2007.10.17 0 0 790
A jogászság az ok., de a hogyan továbbot akarom megtalálni. Nagyon kerülném a konfliktusokat, mindig a kompromisszum a célom. Ezzel egybe is vágna ez a hivatás. Nagyot csalódtam a hazai bírósági gyakorlatban, kiábrándultam. Szóval örömmel venném, ha megosztanád, hogy hol tanultál, és mi a véleményed a képzésükről? Több féle oktatást találtam, de véleményt egyről sem.....
Előzmény: encián (789)
encián Creative Commons License 2007.10.16 0 0 789

Jövedelemszerző tevékenységként nem gyakorolom, de az eszközeit, módszereit nap mint nap használom a munkám során eredményesen. Racionális és hatékony.

A mediátorság professzióként azt hiszem elsősorban a jogászok privilégiuma, nem nagyon engednek maguk közé "civilt", de ennek ellenére nem bánom, hogy kitanultam, mert sokat hasznosítok belőle.

Előzmény: Jus-tina (788)
Jus-tina Creative Commons License 2007.10.15 0 0 788

Szia encián!

Szeretnélek kérdezni: olvastam egy másik topicban egy régi hozzászólásodat a mediációról. Érdekelne, hogy mik a tapasztalataid, gyakorlod-e eme hivatást? Engem mostanában nagyon foglalkoztat, az is lehet, hogy Cél lesz belőle...

encián Creative Commons License 2005.08.29 0 0 787

Hát, már hogyne emlékeznék Rád?:-) Nem voltunk ebben a topicban olyan sokan, hogy nehéz lenne, de amúgy is... Jókat dumáltunk bele az éjszakába, miközben ügyeltél. Nálam is zajlik az élet - hol gyorsan, hol lassabban -, de minden rendben van. Tanulok, dolgozom - hál'isten van hol és van mit. Ebben mondjuk nincs változás, mert ugyanott ugyanazt csinálom. Kicsit (nagyon) unom már, de egy kor után az ember túlélésre játszik.

...és Veled mi minden történik?

Előzmény: whis (786)
whis Creative Commons License 2005.08.29 0 0 786

Szia! 8-))

Még emlékszel rám? Pedig most néztem a dátumokat, 4 éve jártam erre. Azóta bizony sokminden történt. Mondjuk "kicsi" még nincs, de a következő lépcsőnek fel van véve a listára ;-))

S Veled mi'zu?

Előzmény: encián (785)
encián Creative Commons License 2005.08.25 0 0 785

Szia hűséges "lódoktorom"!:-)))

Mind-mind megvan, az összes lépcső - család, kicsi meg kocsi is, nahát, ez igen?! Nagy-nagy gratula hozzá! Látod, aki akar, az tud is - ettől tudatos.

Mi is rég jártunk erre, mert mindenki ügyködik azon, amit szeretne elérni, vagy már elérte, és ücsörög a babérokon.

Jó látni téged, ha van kedved mesélj.

Előzmény: whis (784)
whis Creative Commons License 2005.08.25 0 0 784

Rég jártam itt.

Viszont jelentem, a 780-as hozzászólásban megjelölt célok mind kipipálva 8-)

encián Creative Commons License 2003.06.20 0 0 783
...azért fölhozom egy mondat eredjéig: nyugdíjas szeretnék lenni.
Előzmény: encián (-)
whisper Creative Commons License 2001.10.15 0 0 782
Igen természetesen az internet is szerepel a listán, de sajna az UPC mifelénk még nem szándékszik csellózni. A munkahelyen meg telefonon át megy a dolog, ráadásul csak a főnök gépe van bekötve, agy nem nagyon lehet garázdálkodni.
Előzmény: encián (781)
encián Creative Commons License 2001.10.10 0 0 781
Szia whis! Örülök, hogy látlak, és hogy sikerült rátalálni a jó helyre. Ha így folytatod, a többi is összejön előbb utóbb.:) Hiányzol, de hátha a net is szerepel az elérendő dolgok között. Néha azért jelentkezz, szívesen olvaslak.
Előzmény: whisper (780)
whisper Creative Commons License 2001.10.10 0 0 780
Szia!
Jelentem, az új hely egészen jó (sajna internet az nincs, még), nyugis munka, jó munkatársak, jó fizetés. Kicsit messzebb van, mint az előző, de sebaj. Tehát kijelenthetem, hogy ezt is elértem az életben. 8-) Következő lépcső: család, ház, kocsi. 8-))
Előzmény: encián (776)
encián Creative Commons License 2001.08.30 0 0 779
Ehhez még annyit: amit szerettem volna, sose sikerült, amit akartam, az összejött.
Előzmény: Laslow (777)
encián Creative Commons License 2001.08.30 0 0 778
Miből/kiből ábrándultál éppen ki?
Előzmény: Laslow (777)
Laslow Creative Commons License 2001.08.30 0 0 777
Mit akarsz elérni az életben?
Hát ez az. Semmit. Max szeretnék, de az meg nagyon nem ugyanaz. Kiábrándító.
encián Creative Commons License 2001.08.30 0 0 776
Szia whis! Gratulálok és örülök, hogy sikerült. Hiányoztál te lókötő.:)))
Előzmény: whisper (775)
whisper Creative Commons License 2001.08.30 0 0 775
Sziasztok!
Encián, hétfőtől már az új munkahelyemen leszek, végül csak összejött a dolog. 8-) Köszönöm a segitséged, ha lesz lehetőségem, majd irok, hogy milyen az új hely.
Üdv,
whis 8-)
sneci_ Creative Commons License 2001.07.23 0 0 774
Gratulálok, mondtam, hogy menni fog:))
Előzmény: Törölt nick (750)
pétercár Creative Commons License 2001.07.22 0 0 773
Ne aggódj, mindenre lehet valamit írni, ebben a topicban meg amúgy sincs OFF téma...!
Előzmény: Törölt nick (772)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.22 0 0 772
Itt vagyok, olvasgatok, csak nincs mit írnom. :-)
Meg nézegetek más oldalakat.

Murdock

Előzmény: pétercár (771)
pétercár Creative Commons License 2001.07.22 0 0 771
Asszem, nincs is mit..., szegény Murdock, belesápadhatoot a dolgokba..., egy szava nincs...
Előzmény: encián (770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!