Keresés

Részletes keresés

vandor1 Creative Commons License 2001.02.15 0 0 24
"Az előfizetőket az új szolgáltatók azokon a rézdrotokon fogjak elérni amit most a matav használ és amit majdhogynem ingyen kapott a Magyar Postátol..."

Te ezt most komolyan gondolod? Szerinted még mindig azok és annyi telefonkábel van az országban? Ugyannyi időbe telik telefont kapni? Hm, hm, nem vagy egy kicsit lemaradva? :-)

A hozzászólás második részével egyetértek, mert én is így tudom, hogy köteles lesz átengedni. Más kérdés, hogy mint alább is írták, nem ingyen, hanem szabályozottan, a költségeknek megfelelően...

Előzmény: Who i am (23)
Who i am Creative Commons License 2001.02.15 0 0 23
Hello

Kedves PT valamiben tévedsz.
Az előfizetőket az új szolgáltatók azokon a rézdrotokon fogjak elérni amit most a matav használ és amit majdhogynem ingyen kapott a Magyar Postátol.A matav ugyanis KÖTELES lesz ezt átengedni másoknak is jövőre,szóval nem kell az uj szolgáltatóknak új kábeleket kihuzniuk

szia

fokukac Creative Commons License 2001.02.15 0 0 22
Uraim !

Tudom, hgoy naggyon jó, egyszerű, és nemes dolog lehülyézni másokat, de ez esetben én ezt nem érzem jogosnak...

----------------

ÉS egyébként is, a topicot nem ezért indtottam.
Egyszerűen csak, amikor olvastam a hírt, hogy a MAtáv csak úgy, hipp-hopp megszűnteti az internetes kedvezményeket, nos, ekkor jött a kezdeti ötletem, miszerint a legnépszerűbb internetes lap kirhatná a cimlapjára, hogy "X nap múlva lejár a matáv monopóliuma". - ezáltal is növelve kedvenc cégünk népszerűségét.

Lehet, hogy a liberalizáció nem fogja megváltani a világot;
de én úgy érzem,hogy baromira ki vagyunk szolgáltatva az egyetlen drága szolgáltatónk kénye-kedvének, (kössél ezek után egyetlen egy szerződést is velük! aztán utólag megváltoztatják a feltételeket...)
és úgy gondolom, hogy a liberalizáció ezt a kiszolgáltatottságot csökkentené.

Bármi mást bele lehet magyarázni;
csak nincs értelme.
Én ezen meggondolásból / felindulásból írtam, amit írtam.

Uff.

Főkukac

__PT Creative Commons License 2001.02.09 0 0 21
Nem tudom miert gondoljatok, hogy ha lejar a Matav monopoliuma, akkor majd minden hu de jo lesz. Ahogy kozeleg az ev vege, a nagy "alternativ"-ok /mint onjelolt keresztes lovagok/ egyre tobbet szerepelnek a reklamokban, hogy "kitartas emberek, mar csak 1-et kell aludni..."

Aztan eljon januar 1-je, es mi tortenik ? Semmi. Mert a sok nagyszajunak nincs halozata, amivel eleri az ugyfelet. Mert ok, hogy orszagos halozat, meg N x 1000 km optikai drot a foldben, de azzal nem ered el az elofizetoket. Illetve eleri a megcelzott nagyfogyasztokat, MLLN-en, kabelTV droton, vagy akar a levegobol, de nincs varosi halozata, amivel megfogja a kisfogyasztokat. Ti, mi, akik jobbara csak netezunk kisfogyasztoknak szamitunk.

Persze keszul az az egyseges hirkozlesi torveny, hogy a helyi halozatot is berbe _kell_ adni /szabalyozottan persze/, es igy nem szukseges minden szolgaltatonak helyi halozattal birnia, de meg nincs kesz a torveny, es valoszinu lesz belole 1-2 beta verzio, mire elfogadjak a piac szereploi.

Meg aztan akarmennyire is egy poziciobol targyalo, ostoba, de legalabb elegge korrupt is a Matav, annyi esze azert van, hogy az ev vege kozeledtevel biztos lesz azert 1-2 olyan akcio, amivel igyekszik megtartani a nagyfogyasztoit /hiaba..., az a 20-80%-os torveny.../, ha a kisfogyasztok is maradnak, az meg kulon jo.

Szoval van ra egy 5-osom, hogy 2002. jan. 1-jen nem lesz gyokeres valtozas. Es ezt azert is gondolom, mert a kisfogyasztok macerasak. Sok a melo veluk, nagy ugyfelszolgalat kell, mindig reklamalnak, relative keveset hoznak a konyhara.

Ezert van az, hogy mindenki a nagyfogyasztokra pecazik. Veluk is van problema, mert finnyasak, kovetelozoek, de legalabb tejelnek is rendesen. A sulinet tender eredmenyhirdetese tajan mondta az euroweb vezere /kisse primitiv modon/, hogy a jo ugyfelek mar mind elkeltek. Ertsd: a berelt vonalas internet kuncsaftok, akikre az euroweb specializalodott, de a sulinetet bizony elhalasztak az orra elol.

Perverz Tata

Gai-luron Creative Commons License 2001.02.09 0 0 20
Ahogy lesz új szolgáltató, Gai-luron azt választja. Pá, matáv!
Spy a kém Creative Commons License 2001.02.09 0 0 19
Chromax-nak valamilyen szinten igaza van, nem jótékonykodásból fog idejönni egyetlen szolgáltató sem, de látszik hogy Matávos és így a céghűség is beszél belőle. Én spec úgy látom, hogy ha idejön egy távközlési szolgáltató, akkor az, ha komoly a szándéka és be akar törni a magyar piacra akkor igenis kénytelen lesz a Matávnál sokkal kedvezőbb árakat szabni, hiszen nem lesz egyetlen előfizetője sem. Úgyhogy valószínűleg Ciao Matáv :))
rayn Creative Commons License 2001.02.09 0 0 18
Nem kell internetezni és kész.
Én pl. már odáig fejlesztettem magam, hogy van olyan hónap, amikor nem kezdeményezek telefonhívást.
Netezni pedig jó egy olyan cég, akihez vaskos kábel be van vezetve és megy állandóan a net.
knox Creative Commons License 2001.02.08 0 0 17
Tényleg nem túl mély ismeretekről tanúskodnak a hozzászólások. Ez persze érthető, akinek nem szakmája, ne vegye magára. Persze tudni kell, hogy a MATÁV (és a többi helyi szolgáltató, pl. a Vivendi-féle V-fon, a HTCC és a Monortel) monopoljogának lejárta után sem lesz egy centivel sem több kábel, mint ami most van vagy épül. Az új építések mindegyike csakis és kizárólag az üzleti ügyfeleket akarja kiszolgálni, kivétel a UPC, de az más tészta. A rádiós technológiákat magáncélokra el lehet felejteni.
Tehát marad a régi jó helyi szolgáltató mindenütt. Ami lesz: verseny a nemzetközi (és talán a belföldi távolsági) hívásoknál, illetve az üzleti ügyfelek kiszolgálásánál. Ennyi. Ami az internetezést illeti, ott valamiféle kompromisszum előbb-utóbb kialakul majd, de flat rate (átalánydíjas) szolgáltatást kapcsolt távbeszélő vonalon senki nem fog adni. Más tészta az ADSL, de ott a beugró és a havi díj olyan magas most (és marad is), hogy szintén csak üzleti alapon éri meg.
Mellesleg nemcsak második helyi hálózat nincs gyakorlatilag sehol, de olyan országos gerinchálózata sincsen senkinek, amelyik versenyképes lenne a MATÁV-éval.
Ez van. Végső soron a magánfelhasználók és a kis ügyfelek túl sokat nem kapnak majd a monopólium végétől.
Eplay_ Creative Commons License 2001.02.08 0 0 16
Az a legjobb, hogy olyan emberek írnak/nyitnak ilyen topic-okba/kat, akik távközlést még csak messziről láttak :-) de, ugye "a focihoz mindenki ért!" :-) Hajrá magyarok...
nobodybuilder Creative Commons License 2001.02.08 0 0 15
ja,bocs. eredetileg azt akartam mondani, hogy nincsenek megszámlálva a napjai, a tehetelneségi erő vinni fogja tovább a céget.
ráadásul idehaza imho nem várható olyan nagy benyomulás a lakossági távközlési szolgáltatások piacára, mint mondjuk D-ben, mert a versenytársak felkészületlenek. az, hogy sokan kiépítettek már országos gerinchálóztatot, az kevés (imho)
Előzmény: nobodybuilder (13)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.08 0 0 14
tetszik a topic cím, de hát a matávnak 100 élete van
nobodybuilder Creative Commons License 2001.02.08 0 0 13
dehogy vannak!
szép is volna.
három évig voltam, matávos, volt időm "megkedvelni" a céget. ott dologzni talán még sanyarúbb, mint az ügyfelének lenni, amíg ott voltam is csak az alkalmazottól minimálisan elvárható lojalitás volt meg bennem. azóta elkerültem onnan, hál'isten az új cég korrekt, nem cserélném vissza semmi pénzért : )
Lony Creative Commons License 2001.02.08 0 0 12
Jaja...
Amúgy vannak információim az új díjcsomagokról, és percíjakról.
De ezt bárki meg tudja keresni, ha igazán érdekli.
A rosszatt mindig könnyebb kimondani mint a jót.
Nekem semmi bajom a matávval.
Előzmény: chromax (11)
chromax Creative Commons License 2001.02.08 0 0 11
Aha :) Emlékszem amikor még mindenki messiásként várt a UPC-re...most meg nézzük csak hány topicban szidják? Aki idejön távközlési szolgáltatónak, az nem jótékonyságból jön ide...ébredjetek fel :)

Előzmény: Detonátor (10)
Detonátor Creative Commons License 2001.02.08 0 0 10
Visszasírjátok Ti még a matávot, ha megismeritek a vivendit! :(
Mao Creative Commons License 2001.02.08 0 0 9

Kedves lakótársam! Ne add fel!!!

A remény hal meg utoljára!! Az eső nem eshet örökké!

A MATÁV sem legyőzhetetlen!

és még egyébb bölcsességek.....

Mao

fokukac Creative Commons License 2001.02.06 0 0 8
Úgy látszik, az ötletem elsüllyedt...

Isten nyugosztalja....!

Kedves Index szerkesztők, hát ennyire megvalósíthatatlan ????

fokukac Creative Commons License 2001.01.24 0 0 7
Már csak 341 nap....!

És napról napra közelebb lesz...
És júniusig még kitart a "Mindenkinek"...

Aztán meg csak a "Senkinek" 7 hónapját kell kibírni valahogy, azt' csá matáv !

fd Creative Commons License 2001.01.23 0 0 6
Talán nem ártana a nyitó oldalon az ajánlatot lecserélni Jimmy-röl a matáv-os topic-okra...
pupia Creative Commons License 2001.01.23 0 0 5
Minden fontos információ eljut a főszerkesztőhöz! Olvassa ő is a fórumot.
Előzmény: accord (2)
originalqszi Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4
A német ugyan aztatat mondja, hogy: Selten kommt was Besseres nach! Mégis azt mondom, hogy legyen vége a matáv repülős napoknak (pedig jó söröket, meg egyebeket mértek, ingyér........ingyér???? afaszt, a mi pénzünkért:((((), hacsak ki nem rukkol valami meglepővel:DDDD mondjuk egy ezresért havonta, netezhetsz, ami belefér, mármint a vonaldíjért egy ezres, nem az internetért!!! Azt már minden piti cég ingyen adja:)))))))
Előzmény: supremacy (3)
supremacy Creative Commons License 2001.01.23 0 0 3
Támogatom az elképzelést!!!!!!

A Matáv baszódjon meg!

accord Creative Commons License 2001.01.23 0 0 2
Ezt egy nagyon jó ötletnek tartom! írni kellene a főszerknek egy mail-t, mert ezt nem valószínű, hogy olvassa (nem olvashat el minden hozzászólást a több, mint 1 millióból...). De először várjuk meg a március 1-ét, addig nincs értelme, mert lehet, hogy (ha másért nem, köznyomásra) lesz valami komolyabb engedmény március 1-én (álmodik a nyomor? :)
Lunatic Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1
Én viszont örülnék, ha már a nullánál tartanánk.
A visszaszámlálásban.

L.

Előzmény: gReg (0)
gReg Creative Commons License 2001.01.23 0 0 0
Ha addig élek se fogom ezt lenullázni!
Előzmény: fokukac (-)
fokukac Creative Commons License 2001.01.23 0 0 topiknyitó
Rövid leszek: most, hogy ez a tegnaptáv itt szívózik velünk, minden netes kedvezményt vissza akar vonni; még egy kis bőrt lehúzni rólunk...

Szóval emlékeztek, régen az indexen - talán még az internettón volt egy olyan visszaszámlálás a főoldalon, mely azt számolta, hogy hány nap van még 2000-ig.

Nos, kedves Index szerkesztők, enyhe szivatásként most egy ehhez hasonló visszaszámlálást kéne csinálni, szintén a főoldalon, nagy vastag betűvel, kiemelt helyen, mondjuk a valahol a dátum alatt,
"X nap múlva jár le a Matáv monopóliuma" címmel.

Hadd népszerűsödjön ez a kis begyöpösödött cég...

Éljen Straub Elek sokáig !

Még 342 napja van, ha jól tudom.

Uff.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!