Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Csoma László sk Creative Commons License 2015.01.18 0 0 19

Nem fizetett a baleseti halálra a biztosító Ab-Aegon

Ez egy szélhámos cég sikkasztó emberek !

Mért nem takarodnak ki az országból az ilyenek ?

dance! Creative Commons License 2013.06.25 0 0 18

Sziasztok

had osszam meg veletek rövidke történetemet: (szerencsére jól végződik mint a mesékben!)

 

történet röviden!

 

házacska egy gyönyörű szép domboldalon van ahol kilátás meseszép viszont az önkormányzat elhanyagolja az utat így télen nagyon nehéz megközeliteni!

sebaj ha nagy hó esik irány anyósék pár éjszak kibírunk! Házon van biztositás (kerti csomaggal ) tehát ha bármit ellopnak a kertből biztositó fizet!

szép havas téli estén sajnos lejegesedett az út nem tudtunk felmenni --ellopták a tranbulinunkat a kertből + egy kis szigetelő anyagot!

irány rendőrség --feljelentés

majd biztositó--erre kijön a biztosítóból a kárszakértő aki felveszi a jegyzőkönyvet és valamiért úgy dönt ő szerinte nem állandóan lakott az épület ? de miből gondolta nem értem a mai napig! viszont a kerti csomag alapkövetelménye állandó lakottság! ami azt jelenti az év minimum 270 napján lakottnak kell lennie!!

ennek teljesen megfeleltünk! jött a biztósitótól a levél elutasítottak majd több levélváltás --majd az sem én írtam telefonáltam ők még válaszra sem méltattak ! újbóli kivizsgálást kértem telefonon erre még válasz sem érkezett! majd ügyvédi levél - még erre sem válaszoltak majd felhivtam őket és megkérdeztem tőlük telefonban (szó szerint idézve) : kit kell itt segbekúrni ahhoz,hogy történjen az ügyemben valami és lám csoda történt közölték ,hogy igen hibáztak az ügyvéd úrnak elfelejtettek levelet írni!! mivel lejárt a határidő! igy kiküldenek egy újabb kárszakértőt aki már teljesen normális volt! és leírta,hogy a ház ténylegesen lakott!! erre a biztositó fizetett :53.000ft-ot --és közölték velem ha nem egyben jelentem be a tranbulin -és szigetelő anyag ellopását hanem külön külön akkor 2x 53.000ft ot fizetett volna a biztositó

Előzmény: B.GY (17)
B.GY Creative Commons License 2013.04.04 0 0 17

A biztosító soha semmilyen esetben nem akar fizetni.Nincs mit ezen csodálkozni,csak a pénzt szedik be.

Előzmény: dance! (16)
dance! Creative Commons License 2013.04.04 0 0 16

Sziasztok

 

segitséget szeretnék kérni tőletek

 

röv történet

elloptak a kertemből 1 trambulint+ szigetelőanyagokat a kertből  -( kerti csomagban biztositva volt )

 

de a biztositó ( AEGON)  arra való hivatkozással nem akar fizetni, mi szerint 2 lakásom van és mind a kettő állandó lakottként szerepel -és hát nem lakhatok egyszerre 2 helyen :-(

kicsit nevetséges ez a hozzáállás részükről mivel több éve fizetem a 2 lakás biztosítását eddig miért nem közölték velem,hogy nem lehet náluk 2 biztosításom ilyen címszó alatt .  Illetve milyen jogi lépéseket tehetek egy ügyben ellenük?nem az érték dühít hanem a hozáállásuk és a lekezelő stílusuk!

 

előre is köszönöm !

Eclipseboy_ Creative Commons License 2001.01.23 0 0 15
tcaoe!

És akkor még te jössz ide segítséget kérni !?

:-))

Előzmény: tcaoe (14)
tcaoe Creative Commons License 2001.01.23 0 0 14
Koszi!
Vigyazunk ra, akitol kaptam mar profi. 5 db futkaroz az udvaran....
Előzmény: sansalvador (13)
sansalvador Creative Commons License 2001.01.23 0 0 13
Off

A zenyém is olyan 80 körül van. Nagyon vigyázz a gyomrára! Ha evett, akkor még véletlen se fusson, ugráljon, mert könnyen kaphat gyomorcsavart. Persze ez a vérvonaltól is függ, de jobb az óvatosság! Csak azért mondom, bár gondolom ezt te is tudod, de pl az első bernáthegyimnél erre senki sem figyelmeztetett és 1 évesen megjátuk vele. Kegyetlen volt. 6 évesen pusztult el, de addigra ezmiatt 6 műtéte volt és annyira elgyengült a szive a sok altatástól, hogy az vitte el szegényt.

On

Előzmény: tcaoe (12)
tcaoe Creative Commons License 2001.01.23 0 0 12
Az enyem meg csak tiz honapos... De mar 76 kilo volt szombaton:)
Előzmény: sansalvador (11)
sansalvador Creative Commons License 2001.01.23 0 0 11
Ja Tcaoe! Bernáthegyi rulez! Nekem a mostani a második ilyen kutyám és 2 éves. Laza gyerek és kiváló házőrző!:-))
Előzmény: tcaoe (5)
sansalvador Creative Commons License 2001.01.23 0 0 10
Hát nem irigyellek. Nekünk is volt pár esetünk már az AB-val. Totálkáros is. Viszont egy tény: mi mindig megküldtük "egy kis" zsetonnal a kárszakértőt, sőt kérte is(!), de igy aztán legalább hamar intéződött a dolog. Röhej, de ez van.
Az AB egyébként szvsz egyre szarabb lesz. Az irodáit országszerte megszünteti, talán csak megyeszékhelyeken maradnak meg. Ha károd van, hivnod kell egy 06-40-es számot és várakozhatsz, mig kijön majd a kárszakértő. Kisebb-nagyobb városokban, ahol az emberek megszokták, hogy bementek a biztositó irodábájába és ügyéntéztek, most még jobban ki vannak téve a bürokratikus ügyintézésnek. Meglátásom szerint egy-egy területet lefedő kárszakértő pedig annyit keres, amennyit csak kedve tartja. Tapasztalat. Tisztelet a kivételeknek, ha ugyan van.
Másrészt pedig az AB drága is. Főleg ha hozzáteszem, hogy már jóformán csak telefonos ügyfolszolgálata van és semmi személyes kontaktus azaz nem tart fenn -annyi- irodát.
Ezekből kiindulva aztán nálunk minden kocsinál lemondtuk az AB-s biztositást és lett másik...
Előzmény: tcaoe (9)
tcaoe Creative Commons License 2001.01.22 0 0 9
Jo, de nekem erre nincs idom. Meg ugyvedem sem. Meg itt, ha asztalt akarok dongetni, Szombathelyre kell mennem, ami kicsit gazos, akarmelyik iranybol. Egyebkent az enyem nagyon totalkaros, nem csak kicsit, de nem is bannam, csak fizetnenek mar. Az AX elegge lassu ilyen utra ilyen gyakran. Meg ami meg jobban idegesit, hogy mi van, ha nincs masik autom?
Előzmény: fargo (8)
fargo Creative Commons License 2001.01.22 0 0 8
Ilyesmit én is játszottam 3 éve a Hungáriával: az istennek sem akarták lezárni az ügyet, nekem meg erôsen kellett a kocsi, nélküle naponta eltaxiztam 10-12k pénzt.

A levelet ôk is kiküldték a hunyónak, annak ellenére, hogy a rendôr megállapította a felelôsségét, erre hivatkozva akartak elhajtani, hogy 30 napjuk van ügyintézni, addig húzzam meg magam.

A megoldást az jelentette, hogy nyakoncsíptem a balesetet okozó csajszit, az ügyvédemet, kértem ajánlatot az Ivanixtól gépkocsibérletre, (NANÁ hogy a legdrágább modellre!) oszt bementem asztalt döngetni. A csajszit a rendôr a helyszínen feljelentette, megígértem neki, hogy elintézem a feljelentést, ha eljön velem és a biztosítónál elismeri a felelôsségét.

Szóval jött a csajszi, bólogatott, jött az ügyvéd, és az okoskodó kárszakértôt meg az ügyintézôt elhajtotta a halál farkára, miközben megfenyegette ôket, hogy a nyakukba varr mindenféle kártérítési pereket is, meg ugye fizethetik a bérautót a javítás idejére, meg az ô honoráriumát, meg stb.

Kb. negyven perc alatt sínen volt a dolog. Hogy mikor fizettek, azt nem tudom, mert a szervíz rendezte velük a számlát.

Az ügy utózöngéje az volt, hogy a kárszakértô a szervíz egyik emberével karöltve (nagy cimborák voltak, mint kiderült,) meg akart szívatni. Közösen kihoztak egy olyan összeget a javításra, ami 10 ezer forinttal haladta meg a gazdasági totálkár határát, így alig kaptam volna valamit. De szerencsére volt otthon egy szűz indexem, azt mondtam, hogy vonják le az összegbôl, nem kell cserélni, így 2 ezerrel a határ alatt maradtam. Azt hittem eldurran a kárszakértô feje, de kénytelenek voltak fizetni...

tcaoe Creative Commons License 2001.01.22 0 0 7
hat, ha ugyanolyat akarok, mint a regi volt, akkor en ketszazat bukok...
Előzmény: Alexis (6)
Alexis Creative Commons License 2001.01.22 0 0 6
Sziasztok !

Igaz, hogy ez Providencia, de azért leírom.

Nekem tavaly összetörték az autómat éjszaka a parkolóban üldözés közben. A rendőrség lehelyszínelt, viszont a papírokat nem találták és ez mindössze 3 hónapig tartott, mire meglett, ott ahol én elsőnek kerestem. Rendőrség, panasziroda, anyázó levél, aztán még nekem kellett bemenni a rendőrségre, hogy most miért vagyok felháborodva, meg ilyenek.

Közben a kocsit levittem Miskolcra és szó nélkül leszemlézték ott. Sajnos a kárszakértő itt is igen szűkmarkú volt, buktam is kb. 60 ropit, ami nem sok, de azért mégis. Viszont ezek után csengették a pénzt, amint lehetett.

tcaoe Creative Commons License 2001.01.22 -1 0 5
Mert Szombathelyre kellene menniuk, es nem hajlandoak.:) Meg tudom roluk, hogy le lehet oket fizetni.(te is tudod:))) A bernathegyit elvinnem(ilyenem van egyebkent), de egyreszt csak jol osszenyalazna oket maximum, masreszt mar nem fer be az AX-be. (A clioba befert). De az otlet nem rossz. Van egy jo tulajdonsaga: ha idegent lat ugat egyet-kettot. Masreszt meg kolyoknek minosul, tehat nem kell ra szajkosar. Leszallitom Szombathelyre az oregemek kombijaban, odateszem a biztosito ele munkaido elott, aztan menjenek be tole. A sinter nem viheti el, mert en ott vagyok, szajkosarat nem teszek ra, mert kolyok, viszont roppant rondan tud morogni. Vagy inkabb akkor tegyem oda, mikor mennenek haza? En is kihasznalom a joghezagokat mostantol:))))
Otlet jo!!
Előzmény: Eclipseboy_ (4)
Eclipseboy_ Creative Commons License 2001.01.22 0 0 4
tcaoe!

Miért nem viszed a Pitbullokat? :-)

tcaoe Creative Commons License 2001.01.22 0 0 3
Ez igaz, csakhogy: A biztosito nem nyilatkozott, hogy o mennyit akar fizetni. Mondjuk o azt mondja, hogy nem 1,06 Mio(ami egyebkent rohej), hanem 900 ezer, mert ennyivel elterhet. Ekkor nekem ujabb velemenyt kell kernem, amit egy 3 tagu biztottsag ad ki, infoim szerint. Ok viszont a roncsot vizsgaljak, mivel a fotokbol az eredeti allapotra nehez visszakovetkeztetni.... Hat ezert Csocs nekem.
Előzmény: Eclipseboy_ (2)
Eclipseboy_ Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2
tcaoe!

A kárfelvételkor lefotózták az autódat, nem? Utánna már ne akarjanak fotózgatni, meg nézegetni.

Előzmény: tcaoe (1)
tcaoe Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1
Hat annyi a baj mindossze, hogy en megyek egy keveset, kellene az auto. Mar ha a roncsot eladnam, akkor is tudnek venni egy masikat, de ha eladom, utana kitalaljak, hogy megsem olyan volt, hanem rosszabb, nem tudom igazolni... Egyebkent a rendorseg allaspontjat kotelesek elfogadni, bar nekem is azt mondtak, hogy nem, megneztem, es igen. Mikor ezt kozoltem, hummoges volt, hogy nem tudtak atverni, de semmi konkret.
Előzmény: Eclipseboy_ (0)
Eclipseboy_ Creative Commons License 2001.01.22 0 0 0
tcaoe!

Én HB-s vagyok és én meg tavaly karamboloztam. A károkozó nálam sem ismerte el 100%-ban a felelősségét, úgyhogy alá sem írta a papírt, az ügyet csak bonyolította az, hogy a rendőrség sem volt hajlandó kijönni. Nekem is azt mondták, hogy írassam alá a papírt, de ez persze nem sikerült.

A biztosítóknak nem kötelességük elfogadni a rendőrség álláspontját. Nekem is majd három hónapig húzták az ügyemet, de végül a papírokból egyértelmű volt, hogy a másik fél a vétkes, úgyhogy fizettek. Neked is csak annyit tudok mondani, hogy legyél türelmes és ha gondolod, akkor küldj egy levelet a Biztosításfelügyeletnek, a másolatát meg küldd el az ÁB-nek.

Előzmény: tcaoe (-)
tcaoe Creative Commons License 2001.01.22 0 0 topiknyitó
Mint tobben tudjatok Karacsony elott karamboloztam. Az autom totalkaros lett, a helyszinre rendort hivtam, aki a masik fel egyertelmu felelosseget allapitotta meg, errol nekem igazolast adott. A karfelvetel Dec. 28-an megtortent, mar az is megerne egy miset, hogy az adott osszegert hol lehet az enyemhez hasonlo autot kapni hasonlo allapotban, es felszereltsegben, mert a lakohelyem 150 km-es korzeteben nem. A felteteles mod pedig kulonosen indokolt, ugyanis az AB Aegon alt. biztosito a mai napig huzza az idot. A karszakerto Januar 3.-an kuldte el nekik a velemenyet. Azota a biztosito semmit sem tett, csak kuldott a kart okozonak valamit, hogy elismeri-e a felelosseget. Amire az, mivel esetleg olvasni sem tud, nem valaszolt a mai napig. Kerdesemre a javaslat az volt, hogy menjek el, es kerjem el tole. Mondtam nekik, hogy bemegyek, ha velem jonnek. Egyebirant a feleosseget a rendor mar megallapitotta, tehat mindegy, hogy o elsmeri-e. Erre a valasz az volt, hogy majd rovidesen ertesitenek. Ez volt egy hete. Tehat az AB Aegon biztositorol azt kell megallapitanom, hogy szoszego, ronda brigad, aki semmibe veszi a becsuletes autos erdekeit. Ez az idohuzas ertelmetlen es raadasul serto is. Miert fizetem immar 9 eve a kulonbozo biztositasokat kulonbozo jarmuveimre, mindeddig egyetlen baleset okozasa nelkul, ha nem szamithatok arra, hogy ugyemet korrektul, gyorsan rendezik, ha en kerulok bajba? Kihez lehet ilyenkor fordulni? A hab a tortan: ha felhivom a biztositot, nem jelez foglaltat, hanem a varakoztatas alatt a sajat reklamjat hallgattatja velem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!