Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2001.01.25 0 0 10
Elvileg ugye úgy tanultuk, hogy az Ural hegységnél végződik szeretett kontinensünk. Ez már eleve kétséges, hiszen Európa és Ázsia gyakorlatilag egy földrész. A másik dolog, ami miatt nem lehet definiálni az általad említett területek pontos határát, hogy a politika erősen befolyásolja a felosztást. 1989 előtt egyértelműen Ausztria volt NY-Európa legkeletibb országa. Magyarország pedig már igencsak Kelet volt, tekintve az országot beborító vörös fátylat. Szerintem ez a Közép-Európa dolog egy felesleges erőlködés, hogy az itteni népek ne érezzék magukat "kelet-európaiak"-nak, a rossz emlékek miatt. Tartok tőle, hogy ez a blokk sosem fogja elérni a nyugati színvonalat, de még ha optimisták vagyunk is, akkor is min. 50 év, hogy a köztudatból kitörlődik a régi beidegződés, és esetleg kialakul egy "közép-európai" térség.

Ha mindettől függetlenül, pusztán földrajzilag nézzük, akkor meg horizontálisan körülbelül a régi Magyarország (Erdély) keleti csücskének É-D-i vonalán van Európa közepe. Innentől kezdve mindenki gondoljon, amit akar.

Előzmény: Thulya (7)
Thulya Creative Commons License 2001.01.24 0 0 9
Köszönöm, ezzel ki lettem segítve. Mikori általános iskolai anyag? Mármint melyik korszakbeli? Neked van általános iskolai földrajzkönyved? Hova sorolod a balti államokat? Hova Görögországot, Romániát, Moldáviát, Törökországot?
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.24 0 0 8
földrajz általános iskolai anyag
Thulya Creative Commons License 2001.01.24 0 0 7
Attól függ. Valahogy meg kell egyezni fogalmakon, hogy ugyanarról tudjunk beszélni (főleg ha azokat lehet objektív alapon definiálni). Meg azért az talán nem baj, hogy az ember közli az álláspontját, hogy nem ért valamivel egyet, és tessék itt egy megalapozottabb alternatíva is...
Előzmény: Laja73 (6)
Laja73 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 6
Számít ez egyáltalán ?
Mi úgyis mindig az ostorcsattogtatós bugrisparasztok maradunk a balfasz nyugatiak szemében.

Én kimondottan kelet-európai kívánok lenni. Mindig is azok voltunk.Ettől még nem lesz rosszabb.

Thulya Creative Commons License 2001.01.23 0 0 5
Földrajzosok gyerünk!
Thulya Creative Commons License 2001.01.22 0 0 4
Kelet-Közép-Európa? Érdekes. Amolyan balközépső. ;) Na jó annyira nem is rossz... :)
De vissza az eredeti kérdésre: a probléma az, hogy ugye a nagy mogyoró szívünk tiltakozik az ellen, hogy mi Kelet-Európa legyünk. Vagy Balkán. De kérek pontos ötleteket. Egy már van is, a www.centraleurope.com-ról: Közép-Európa az Horvátország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovénia + Balkán. Amolyan hm-hm. Lettország, Litvánia, Észtország már Kelet-Európa?
Előzmény: Gretidi (3)
Gretidi Creative Commons License 2001.01.22 0 0 3
Nem tudom ez mennyire pletyka, de allitolag vmi magyar poltikus kifejtette egy lapban, hogy o jobb szereti, ha Mo-ot Kelet-Kozep-Europaba soroljak be, mint ha Kozep-Kelet-Europat mondanak. Mert ugy Kelet-Kozep-Europa az azt jelenti, hogy Kozep-Eu. keleti oldala, szemben a masikkal, ami Kelet-Eu. kellos kozepe... Azert ehhez mas fej kell.
Udv: Gretidi
Thulya Creative Commons License 2001.01.22 0 0 2
Legalább Kelet- és Közép-Európát definiáljuk!
Thulya Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1
Már azt hittem magamnak kell nulláznom... Ezt a blamázst, majdnem egy teljes nap...
Előzmény: hwp (0)
hwp Creative Commons License 2001.01.22 0 0 0
0 ötletem van a felosztásra.
Előzmény: Thulya (-)
Thulya Creative Commons License 2001.01.21 0 0 topiknyitó
Valahol egy angliai központi weboldal alakítgatása kapcsán felmerült a kérdés, hogy mely országokat soroljuk mi a fenti földrajzi fogalmakba? Ugyanez politikai szemszögből?
A válaszokat előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!