Keresés

Részletes keresés

SzaLa Creative Commons License 2001.06.12 0 0 8
Hali! Köszi a "viszontsegítséget", de közben találtam egy füves topikot a szomszédban (hogy nem verte ki eddig a szemem??), most gyűröm. Remélem a biotopikod is felpörög hamar, én is hasznosítani fogom az ottani tippeket (kedvencek ON).
Előzmény: outdownS (7)
outdownS Creative Commons License 2001.06.12 0 0 7
Kedves Szala!

1. Tavasztól egész késő őszig vethetsz, de minél melegebb és szárazabb az idő, annál több vizedbe kerül, hogy mindig nedvesen tartsd. Hallottam olyan tippet, hogy jó nedves fűrészporral keverve szórták ki - talán ez is segít valamit.
2. Öthetes fűnek korai a taposás, szomszéd alá tipegőköveket! Egy ilyen forgalmas helyen, mint ruhaszárító, egyébként is megkopna. Ne vitatkozz, árt a harmóniádnak!
3. 10 centis füvet már lehet nyírni, először a kézimunka ajánlott (pl. fűnyíró olló), de ha nagyon-nagyon éles annak a gépnek a kése - próbáld meg azzal.
4. Betonlap, építmény, bolygatás helye meglátszik. És mindig is meg fog. (Régészek használják kutatási módszerként a füves területekről készült légifelvételeket.) Betonlap fölött csinos kis kavicskertet lehet csinálni szárazságtűrő növényekkel. (Pl. varjúhájfélék, kövirózsák, effélék). Ruhaszárító helynek is jó!

Előzmény: SzaLa (3)
SzaLa Creative Commons License 2001.06.11 0 0 6
Köszi, én nagy láma vagyok a kertészethez, és közben utánanáztem a parlagfu.hu-n, ott van egy olyan info, hogy ahol gyerek van, ott ne gyomirtózzunk, úgyhogy a kérdésem elvesztette aktualitását. :)
Előzmény: gitaros (5)
gitaros Creative Commons License 2001.06.11 0 0 5
Hali.

Ugy tudom, hogy a gyomirtok a 2 sziku novenyeket irtjak, a fuvet ezert nem bantjak

Előzmény: SzaLa (4)
SzaLa Creative Commons License 2001.06.11 0 0 4
Hopsz, mégegy:
5, Ha nekiugrok gyomirtóval a gaznak, az nem akaszt be a fűnek is?
Előzmény: SzaLa (3)
SzaLa Creative Commons License 2001.06.11 0 0 3
Felhozom a topikot, lenne pár kérdésem.
1, Az év melyik részében lehet a fűmagot elvetni/"utánerősíteni"?
2, A szomszédok a kérésünk ellenére az öt hetes friss gyepen mászkálnak, mert ott van egy közös ruhaszárító. Sajnos ez egy olyan rész, ami eléggé elgazosodott, és a sűrű gaz alatt gyéren és ritkán tört előre a fű. Jobbára én húzogatom egyenként ki a gazt (a szomszédok már biztosan tökhülyének néznek.) Érdemes a fűre lépésről vitázni velük, vagy az ilyen fiatal fűben ez azért nem tesz nagy kárt? Mikortól szabad a füvön járkálni, játszani? (Sport fűmag.)
3, Szerencsére a gyep felső része gazmentes, de már 10 cm hosszú, locsolás után órákig fekve marad. Mikortól lehet nyírni a füvet? (Először lehet géppel, vagy csak sarlóval? tényleg a fűnyíró az ilyen fiatal füvet nem levágja, hanem gyökerestül tépi ki?)
4, Van egy helyen egy négyzetméteres betonlap a földben. Nem törtük fel, hanem ráhúztunk kb. 5 cm földet, és azt is bevetettük. De nagyon lehet látni, hogy az ottani fű sárgul, meg amúgy is gyenge. Mit tehetünk?
Előre is köszönöm.
Caryota Creative Commons License 2001.01.25 0 0 2
Elfelejtettem, hogy ha nagyon kopottas lesz így a gyeped, akkor felülvetéssel is segíthetsz rajta: homokkal elkevered a fűmagot (kb. fele-fele arányban) és elszórod. Ha már megerősödött a fű, a legtöbb gyomot nem hagyja érvényesülni.
Előzmény: telkes kapitánya (1)
telkes kapitánya Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1
Kedves Caryota,

Köszi a tanácsot!

Caryota Creative Commons License 2001.01.21 0 0 0
Ha a vegyszerektől ennyire irtózol, akkor az egyik módszer valóban a rendszeres nyírás. Mindemellett azonban rendszeresen öntözni is kell és nem árt a tápoldatozás sem. A maradék gyomot mechanikai módszerrel és egy kis kitartással már könnyebb eltávolítani, feltéve, ha a terület 3/4-e nem pitypanggal és lóherével van tele.
Előzmény: telkes kapitánya (-)
telkes kapitánya Creative Commons License 2001.01.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nemrég vettem egy 300 nöles telket, melynek nagy részét gazos gyep borítja. Szeretném, ha ez nem így lenne, de nem tudom, hogy mi a legcélszerűbb módja annak, hogy viszonylag kiegyensúlyozott zöld füves területet hozzak létre. Felrotáljam a gazt,majd beszórjam fűmaggal? Vagy csak nyírjam mindig a fű/gaz keveréket? Gyomirtózni nem szeretnék, mert irtózom nemcsak a gyomoktól, hanem a vegyszerektől is. A terület több éve el volt hanyagolva, úgyhogy nagyon szívós a gyep.

Előre is köszi a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!