Keresés

Részletes keresés

zsosz Creative Commons License 2001.01.21 0 0 3
:)

zsosz//bocs

Előzmény: Tamás (2)
Tamás Creative Commons License 2001.01.21 0 0 2
Hát nem akarlak bántani kezdő jogászként, de... ez a joggal való visszaélés kissé :-)))). Pereld be őket! :-DDDDD
Előzmény: Postman (-)
zako Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1
a magyarországi internetes közönség övön aluli lefejezése

bocs, hogy nem a témához szólok hozzá (ezt már egy másik topikban megtettem), de ez a gyönyörű képzavar megérdemli, hogy kiemeljük a kontextusból... :-))

Előzmény: Postman (-)
gReg Creative Commons License 2001.01.19 0 0 0
Ajánlom szíves figyelmedbe a "Matáv ohne Mindenkinek" c. eszmefuttatást.
Előzmény: Postman (-)
Postman Creative Commons License 2001.01.19 0 0 topiknyitó
Emberek!

Az Indexen is megjelent a hír, miszerint a Matáv megszünteti az eddigi kedvezményeket! Ráadásul ez nemcsak a beharangozott MindekiNek csomagot érinti, hanem a 150 Ft-os éjaszakákat is, amelyeket - emlékezzünk csak vissza! - annak idején az Index (akkor még Internetto) stábja is teljes mellszélességgel támogatott!

Ez (ha addig nem történik valami) a magyarországi internetes közönség övön aluli lefejezése, amelyhez semmi köze semmilyen image-váltásnak, pofajavító intézkedéseknek. Nem vonom kétségbe, hogy Matáv szolgáltatásai javultak az elmúlt időszakban (pl. lehet telefonvonalhoz jutni), de semmilyen közgazdasági vagy technikai indoka nincs annak, hogy a Matáv ilyen brutálisan bánik el az internetezőkkel. Mivel ez a réteg többnyire valamilyen értelmiségi lövetű emberekből, jelentős részben fiatalokból, döntéshozó pozíciókban lévőkből áll saját maga alatt vágja a fát a cég, amikor ilyen döntést hoz. Lehet, hogy ez a többségi tulajdonos Deutsche Telekomot nem érdekli, de végtére is mindennek mi isszuk meg levét többszörösen is.

Hol van ez lépés a polgári szerződés általános elveitől? Lehetne persze azt mondani, hogy a Matáv elég nagy ahhoz, hogy maga diktáljon: de kezdő jogászként azt kell mondjam, hogy ez a par exellance joggal való visszaélés (Ptk. 5§.)!

Írjatok minél többen!
Kösz
MS

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!