Ha mar ilyen jol eljutottunk a franciakhoz, csak annyit: nagyon sok franciaval talalkoztam mar (Franciaorszagban meg nem voltam, csak Svajcban), de nem a magyargyulolet a jellemzo rajuk, hanem inkabb a hatalmas foku tudatlansag. A sajat orszagukat sem ismerik, plane a tobbit... Londonrol meg Munchenrol hallottak mar persze, de altalaban nem valami tajekozottak. A romanokrol se tudnak semmit. 1-2 Le Pen-fele biztos van, de egyaltalan nem jellemzo...
Tudom, hogy a tied volt az adekvát válasz a topic nyitóra, de most sem tudtam ellenállni böbeszédüségi ingeremnek.
Amikor éppen nem röhögöm ki magamat, akkor komolykodó vagyok. :-)
Kicsit off ugyan, de saját tapasztalatom (1 hónap) szerint a franciák soviniszták és az idegent nem szeretik. De ezt igen árnyaltan teszik. Ha érdekel valakit, mesélek.
Amit Krasznai művel SZVSZ felháborító. Különösen, hogy a franciákat uszítja. Ez kimeríti a közösség elleni izgatást, nem?
Ha jobban megfigyeled a hozzászólásomat rájösz, hogy azt az esetet elmeltem ki amire még emléxem.
Több is volt. Mondom a 3. napon már leszoktak róla, hogy bevalják: mi magyarok vagyunk. Inkább azt hazudták angolok, mert igy kevesebb megaláztatás érte őket.
na igen, de ezek nem a franciak voltak, hanem az a ket hostess, aki osztogatta az italt.
Nalunk sem a magasabb IQ kategoriabol kerulnek ki a sparokban sajtos akarmit kinalgato lanyok..
Ettol fuggetlenul a roman-francia egyuttmukodesnek tortenelmi alapjai vannak, mig a magyar-francianak nincs semmi multja.
Én még soha nem voltam a Franciáknál, de:
1. Történelmi tapasztalat. kegyetlenül elbántak velünk, az I világháború útán. inkább a románokat szeretik támogatják velünk szemeben, mindig.
2. 18 éves koromban az aktuális barátnőm, olyan művészlélek féel volt, és franciabuzi. Imádott mindent ami francia. Lehetőséget kapot a gimibe ahová járt, hogy egy iskolai túra keretében 1 hétre kimenjen a franciákhoz. Elég rosz lelkiállapotba jött visza szegénykém, léptennyomon megalázták a franciák, mesélte, hússztagu kis csoportjuk már a 3. nap leszokott arról, hogy feleemlegesék: ők magyarok. Inkább angoloknak hazudták magukat. Ugy valamivel kevesebbszer köpték le őket meg rúgtak beléjük (nem szószerint értendő). Csak egy story amire még emlékszem: ingyen gyümölcsitalt mértek franciák minden arrajárónak, valami szokásos reklámfogás, odamennek, ekkor már nem mertek magyarnak bemutatkozni mikor kérdezik kik azt állítják angolok, erre közölték velük, húzzanak a fenébe nem kapnak italt. Enyit csemegének.
> Valacchi válasz erre | adatok | e-mail 2001-01-20 18:52:08 (29)
Kirekeszt?, antiliberális, antiszemita náci aki ezt mondta.
Vajon ki lehet?<
Dik ma'n e!Te is ugy gondolod Gadzsikam?
Akkor nezzuk ma'n ki ez a piszok fasiszta aki
ilyeneket ugat:
>"Nyíltan meg kell mondani, hogy a társadalom jó részének sok kedvzőtlen tapasztalata van a cigányság munkaakarata, a köz javaival való visszaélés, a törvénysértések, a közösségi szabályok betartása kapcsán. A bűnözés, a közösségi együttélés és a társadalmi beilleszkedés kapcsán. Nem fogadható el az az állapot, hogy egyre több roma család számára az egyetlen biztos és állandó megélhetési forrás a gyerekek után járó családi pótlék. A másság, a származás nem lehet jogcím a szociális kivételezésre. A szociálpolitika terén nincs lehetőség nemzetiségi, etnikai hovatartozás szerinti pozitív megkülönböztetésre."
Horn Gyula, 1998. januárjában a Lungo Drom gyűlésén.
Te Gadzsi!Ez a Gyulus meg eskuszik arra,hogy
hamarosan ujra felveszi a pufajkajat,meg a davaj
gitarjat,es lesz puff-puff megint.
En a helyedben marhara csendben lennek.
Gusztustalan cigány vicceket az Amaro Drom HP-jén is olvashatsz:
Hol volt, hol nem volt, volt három vándor, akik már régóta úton voltak. Az egyik hindu volt, a másik zsidó, a harmadik pedig cigány.
Egyik este egy tanyára vetôdtek. Megkérték a gazdát, hogy a házában tölthessék az éjszakát. A gazda felajánlott nekik egy kis szobát az istálló közelében, de ott csak két ágy volt; valamelyiküknek az istállóban kellett aludnia.
- Semmi baj - szólt a hindu -, majd én alszom az istállóban. - Ezzel kiment. Néhány perc múlva azonban visszajött.
- Testvéreim, én nem alhatok ott. Tudjátok, mi, hinduk a tehenet szent állatként tiszteljük. Rájöttem, hogy nekem nem szabad az istállóban aludnom.
- No - szólalt meg a zsidó -, hát majd én alszom ott. Máris megyek. - És ment is. De azonnal visszajött.
- Nem alhatok ott, testvéreim, egy disznó van az istállóban, és mint tudjátok, én zsidó vagyok. Számunkra a disznó nem kóser. Könyörgök, valamelyikôtök cseréljen velem!
- No hát - szólt a cigány -, én szívesen cserélek. Már megyek is. - És már kinn is volt.
Néhány perc múlva a két gádzsó kopogást hallott a szoba ajtaján. Amikor kinyitották, ott állt elôttük a tehén és a disznó.
- Bocsánat - szólt a tehén -, de egy cigány van az istállóban. Ha Istent ismertek, engedjétek meg, hogy veletek alhassunk! Nem maradhatunk egy fedél alatt egy koszos cigánnyal!
"Nyíltan meg kell mondani, hogy a társadalom jó részének sok kedvezőtlen
tapasztalata van a cigányság munkaakarata, a köz javaival való visszaélés, a
törvénysértések, a közösségi szabályok betartása kapcsán. A bűnözés, a
közösségi együttélés és a társadalmi beilleszkedés kapcsán. Nem fogadható el
az az állapot, hogy egyre több roma család számára az egyetlen biztos és
állandó megélhetési forrás a gyerekek után járó családi pótlék. A másság, a
származás nem lehet jogcím a szociális kivételezésre. A szociálpolitika
terén nincs lehetőség nemzetiségi, etnikai hovatartozás szerinti pozitív
megkülönböztetésre."
Felreertesz. En nem vedtem a cikkben nyilatkozot, csak rezsotol megszokott es igy mar meglehetosen unalmas populista huzasnak tartom ennek az irasnak ezt a cimet adni.
Ugyanugy rossz fenyt vet az orszagra a holland ujsagcikk, a kosza hirek a ciganyellenessegrol(ebben azert van igazsagtartalom is), DE Torgyan nemzetkozi szereplesei szinten. Az az ember Egyszemelyes Orszaglejarato Kampany.
Például azért, mert ez a cikk is az országot lejárató hírek kategóriájába tartozik. Tudom, hogy Téged legfeljebb Izrael külföldi megítélése aggaszt, bennünket, magyarokat viszont Magyarországé.
En nagyon eros analogiat velek felfedezni e kozott es a Grespik-Hetihetes ugy kozott.
Hiszen Grespik is csak idezett valahonnan....
A baj az, hogy miertt idez valakii ilyen helyrol.
Miert gondolta ezt egy rezso nevu kovulet, hogy ez a hir megerdemli, hogy topicot nyisson rola?
Hitetelen Tamáskának teljesen igaza van. Nem tudom ti kaptok-e néha eléggé gyenge és eléggé gusztustalan cigányellenes vicceket internetes körlevélformájában, én igen. Romaellenes rasszizmus van Magyarországon, mégha nem is intézményes vagy tettleges és léteznek sokkal csúnyább formái is (lásd rémes cím). Ezzel persze senki nem szeret szembesülni, mert mi magunkról üldözött sorsú, mártir magyarokról a rosszat nehezen hisszük el, de talán itt az ideje tükörbe nézni.
Az egész Zámoly szerintem arra lenne fantasztikus alkalom, hogy mindenki tart egy kis önvizsgálatot, roma és nem roma egyaránt, hogy tett-e valami minimálisat azért, hogy a helyzet oldódjon. Mert mindegy ki és mi az oka, a megoldásokat kellene sürgetni.
Egy ország egy lapjának egy újságírója azt ír amit akar, a vélemény más országokban is szabad. Nyilvánvalóan minden országban vannak olyan érdekcsoportok is, akik nem akarják a bövítést és szándékosan ferdítik a belépni szándékozó országok hírnevét (válasz arra, hogy miért nem téma a romániai cigányság egyenlôre -majd lesz az is). Nyugat Európában rettegnek a keletrôl érkezô szegény tömegek rémképétôl, ezt könnyű kihasználni politikai manipulácókra ilyen jól kifundált cikkekben. De akinek tiszta a lelkiismerete, annak nincs félni valója, nem igaz...
Khm, „a franciák magyargyulölok”, jól látok, édes polgártárs, tényleg ezt állítod? Nos, 2000. márciusában cca négy napot töltöttem Lyonban (Franciaország), amely városban köztudottan igen sok, származását tekintve francia ember él. Nevezett településen – ha kell, akár tanúkat is felvonultatok – 1-nél kevesebbszer fordult elo, hogy mikrokörnyezetemben azt tapasztaltam volna: a franciák gyulölnek. Mivel semmi okom nincs rá, hogy magamat ne tartsam magyarnak, és négy nap éppen elég arra, hogy a gyulölet, ha van, megmutatkozzon, azt kell hinnem, tévedsz, kedves.
Nem hiszem, hogy a franciak nagyon tulzasba vinnek a toleranciat. Ha politikai menedekjogot adnanak a ciganyoknak, annak komoly anyagi vonzatai lennenek rajuk nezve.
Sajnos Krasznai, nem elmebeteg, nem örült, nem hülye, viszont nagyon jól ki van tanítva, mit kell megetenie a franciákkal akik amugy is magyargyülölök. És nem elöször fordulna elő a történelmünkben, hogy kisebbségelnyomó hírnünket keltik.:((( Pedig arra nagyon ráfaragtunk a multkor.
Mi a bajod a Krasznaival? Jót tesz velünk, majd kivizsgálják Strassburgban hogy nincs roma üldözés Mao.-on, ugyanis ez a valóság. A helyzetük nem rózsás az biztos, de kettőn áll a vásár nekik is akarni és tenni kell a felzárkózásért, amit el kell ismerni nem könnyű.
Nekem különösen ez a tiráda teszett: "miként vált a lángok martalékává a zámolyi cigányok otthona a gyulölettol elborult agyú neonácik támadása után."
A szarházi gyilkosok neonáci támadásról álmodoznak. Ez a Krasznai egy állat.