Keresés

Részletes keresés

phorvath Creative Commons License 2001.02.03 0 0 5
Hello!

Kicsit offtopic, de jó poén.
Nagyban dolgoztunk a szakdolgozaton, a szobatársam és én ugyanazon a gépen, már nagyjából a fele megvolt, amikor egyre durvább dolgok történtek: X alatt néha maguktól bezáródtak ablakok, emacs segfault-tal leállt, a TEX segfault-ozott, a grep, végül már az ls is segfaultozott, de a Linux még ment. Kikapcsoltam a gépet, néhány perc múlva be, minden OK. Újabb fél óra, megint fagynak a dolgok. Már elkészültem a legrosszabbra (új memória/alaplap, egy hét kiesés a munkában stb.) amikor kinyitottam a gép házát.

Egy tápkábel lógott be a processzor ventillátorába és kb. egy hete nem ment a ventillátor. Azota is azt a procit használom.
Intel Pentium 100 Rulez!!!

HoPe

tudorapo Creative Commons License 2001.02.02 0 0 4
Gondolom mindenki ismeri az "ixeljünk be minden beixelhet?t aból baj nem lesz" stílusú telepítést. Nagy hálózat, természetesen tele novellek roadcast üzeneteivel. Örömmel tapasztalok Banyan Vines üzeneteket, olyat még nem láttam, nosza nézzük meg. F?leg mert valami hiba lehet vele. Pár nap alatt meglel?dik a cucc, hát nem egy NT volt? Áááá!!!
yoggi Creative Commons License 2001.02.01 0 0 3
csákány
Előzmény: yoggi (2)
yoggi Creative Commons License 2001.02.01 0 0 2
bocs nem kell hogy válaszolj ,de nem az a bizonyos interbase 6.0 valami volt a progid ,mert én azzal tapasztalom ezeket a jelenségeket .

a fönöködröl meg csak annyit

miaz ?

ember egyik fülén be másikon ki és mégis benn marad?

udv

Előzmény: wow78 (1)
wow78 Creative Commons License 2001.01.28 0 0 1
Igen, igaz ami igaz. Nap mint nap találkozok az elvárások, követelések maximális megalkodhatatlan elképzeléseivel és ezenfelül az ellenszolgáltatás minimális mértékével.

Eset:
Windows (nem taglaljuk) futnia kellene egy programnak. Jó, tulaj felhívása a pontos futási környezet kivonása a tényleges és tapasztalt tényekből. Kiderül hogy a gép lassú eszköz lesz a BNC-Win-NetBEUI-VAS kialakításnak, tehát bővítés szükséges. Azonnal ismerve a piaci helyzettett a legolcsóbb megoldás (2000 december) memória bővítés 128MB-re (Nem elég, de már valami).
Idáig nem egy nagy valami a dolog, de őszintén lehetett volna mondani hogy új gép vagy minimum alaplapba a max Cpu és memó.
Ehelyett mi a válasz: Szép kerek NEM. Jó. A program feltelepítése megtörtént 4 óra (40MB), elindulása 5 perc.
Kérdezik hogy működik: IGEN és jó Persze csak lassú. Válasz: NEM baj.
Másnap reggel főnök szól: Nem is csináltam semmit. ÉN: Dehogynem. Bemegyek a szobába elindítom, ő persze nem figyel. Ja tényleg, jó. (Köszönöm v. valami; áááá)
Egy hét múlva: Elromlott. Én: azonnal megnézem (persze simán fut)! Aznap délután: Már megint nem fut! Most már csak elegem van bevonultam, mi fogad a szobába a főnök az ablaknál kávézik a progi fut.
Udvariasan (csak ő agya )a lét. Mi itt pontosan a probléma? Hát hogy izé nem jó. Kérdem én, mi? AZ. De hát ott van. Most csináltam meg. Persze.
Ezt nem folytatnám, mert színielőadásra jobban hasonlított mint értelmes beszélgetésre felhasználó és egy kicsit értő között.
Végeredmény: Hát ez nagyon lassú. ÉN: Igen Ő: csináljak neki valamit. Az igazság szerint ezt sem taglalnám (már majdnem személyeskedtünk)
Vége: én vegyek magának egy gyors gépet mert itt dolgozom és az én feladatom. Ő: HÁT igen.

Jelenleg Vasárnap 23:00 van múlthét kedd óta nem voltam dolgozni és igencsak a februári elején a januári fizetést vesszem fel.

Igazsághoz hozzátartozik, hogy a NEMÉRTÉS régebbi probléma és már (kopogjuk le) van új munkahelyem márciustól és legalább a vizsgáimat is tudom pótolgatni.

Köszönet hogyha elolvastátok és ha csak félig akkor is!

Wow

Önkritika: Vannak hibáim, nem vagyok agymen. (csúcs szuper szakember), de az értetlenséget hosszú ideig (1,5 év) már nem bírom tovább.

rayn Creative Commons License 2001.01.18 0 0 0
Egyszer, mikor telepítenem kellett dolgokat (webszerver, stb.) egy gépre, naív módon elhittem, hogy az a hálózati maszk, amit mondtak. Nem értettem miért nem megy! Egyik nap nem hagyot nyugodni a gondolat, és egy újságpapíra felírtam az IP címeket binárisan, majd rájöttem mi a hiba.
Na és az a sok hülye beállítás azon a gépen! Hát az nem semmi volt! :)))
Úgyhogy volt mit helyrerakni, de sikerült.
yoggi Creative Commons License 2001.01.18 0 0 topiknyitó
hello mindenkinek

ebben a csodálatos évben 9 napja dolgozom de több un. állatság történt már mint tavaly összesen .kellene egy hely ahol az ember anélkül ,hogy bárkit megsértene kiadhatná a mérgét , leirhatná a hülyeségeket, egyrészt a humor kedvéért, másrészt esetleg okulásból gyanánt.
szóval valamennyire vitafórumnak,valamennyire tapasztalatcserének szánom ,nem platformharcnak és nem az enyém a jobb tipusunak ,hanem inkább eszmecserének.mirol is van szó ?

pl.

tegnap du 3 -kor csörög a telefon x. egyébkent mü.ov. szól hogy 4 órára legyen ide kiépitve 3 db ftp végpont.egy épületrész átalakitása kellös közepén vagyunk amit kb 4 hónapja kezdtek el tervezni és 1 hete csinálják a tényleges munkát.
tegnap reggel jutott valakinek eszébe ,hogy számitógép is kellene ,ráadásul speciális környezetben fognak müködni.ami a dühitö ebben ,hogy a tervezések során az informatikai dolgok rendesen lemaradnak ,holott a bevételek előállitásában a pontos adminisztráció,a számítógépes adatrögzités a legfontosabb.nem informatikai cég vagyunk, de az informatikai rendszer nélkül mára lehetetetlenné vált a munka gyakorlatilag nem tud müködni a cég és mégis.

szóval valami ilyesmire gondolok de ennél cifrábbakra is (a mindennapok során ez kis dolog nálunk sok sokkal "komolyabb" is van).

ezt a témát a WINDOWS fórumon is megnyitom mivel nem találtam olyan helyet ami platformfüggetlen de mégis szakmai.

kérek mindenkit hogy a béke kedvéért mellözze a munkahelyek és személyek pontos nevesitését .

üdv yoggi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!