Keresés

Részletes keresés

V. Tom Creative Commons License 2001.02.07 0 0 5
Szia!

Szerintem csak abban az esetben lehet esélyed, ha
ha a scannered legalább 2000 dpi-s. Akkor sincs még nyert ügyed, mert a szkennelési mélység is számít. Ha a scannered 100 000 Ft felett volt, akkor meg tudod csinálni. Én kb 1 hete görcsöltem egy egymillás AGFA scannerrel, bent egy nyomdába, és nekem is sokat kellet szórakozni, hogy jó legyen. Számít, hogy milyen szoftverrel dolgozol!!! Én az 5.0-ás Adobe Photoshop-ot ajánlom.

Remélem segítettem

Tom

PETYUS Creative Commons License 2001.02.06 0 0 4
Diaszkenneléshez kb. 2400 dpi fizikai felbontás kívánatos.
McJames Creative Commons License 2001.01.22 0 0 3
Ha síkágyas, akkora többnyire a letapogató mozog a lap felett, ha csak sima lap, akkora a papír mozog (mint a nyomtatókban) a letapogató alatt.
Ha jól emlékszem, utóbbiak tudják többnyire a nagyobb formátumokat (pl. A3-nál nagyobb dokumentumok).
És volt még a kézi...
Előzmény: andrewtlester (2)
andrewtlester Creative Commons License 2001.01.21 0 0 2
Hali!

Én a napokban hagytam abba a szkennelési munkámat egy Genius xxx szkennerrel (két éve volt kb. 100.000 ft). Lehet, hogy hülye vagyok, de fogalmam sincs, hogy az milyen cucc. Végül is milyen a lapszkenner?(azt hiszem van síkágyas is???). Ne nevessetek ki, szkennerben nem vagyok otthon. Ha valaki megírja, akkor majd később bővebben kifejtem a dolgot.

andrewtl

McJames Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1
A "hagyományos" lap-szkenner érzékelőinek fizikai felbontóképessége miatt - ha normál méretű dia-képeid vannak (alighanem az 24x36 mm) - nem igen lehet minőségi a munkád. Ez szoftveresen valamelyest javítható, sajnos a dia-szkennelést leginkább az erre tervezett - és elég drága cuccal - lehet megoldani jól. Vannak cégek, akik ezt szolgáltatásként vállalják. Sajnos címet, telefonszámot és/vagy munkadíjat nem tudok mondani.
Nézd meg ezt az oldalt, ha mégis vásárolnál "vasat":
Depo:Hardware:Scanner.
Előzmény: franko_mondo (-)
Mikulas Creative Commons License 2001.01.17 0 0 0
Ha 0 diafeltéted van, akkor sehogy.
Kell egy "sín" ami tartja a diát, meg felülről valami ami átvilágítja. Szkenner típusától függ, hogy van-e hozzá.
franko_mondo Creative Commons License 2001.01.17 0 0 topiknyitó
Abban kérném a segítségeteket, hogy írjátok meg, lehet-e hagyományos lapszkennerrel diát, negatívot szkennelni, ha lehet, akkor hogyan?
Elore is kösz: fm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!