Hali! A corel topikok közül itt reménykedem abban, hogy hátha benéz néhány olvtárs. Az egykori (corel) print office programnak van-e kifejezett utódja, vagy más olyan, ami hasonlít rá? Egyszerű szoft volt, meg is vettem dobozosan, és havonta 1-2 alkalommal használtam is. Most olyan projektek jönnek, hogy eszembe jutott.
Ha valakinek van ötlete arra nézve, hogy melyik kereskedőnél érdeklődjem, azt is köszönettel fogadom.
Sziasztok! Kezdő Corelesként szeretném a segítségeteket kérni. Egy Corel fájlt elmentettem pdf-ben, és a kinyomtatás után szembesültem azzal, hogy 2-3 mm-es különbség van az eredeti és a kinyomtatott rajz között. Ami Corelben 70 mm körátmérő, az kinyomtatva csak 68. Szerintetek mit tegyek a pontos méret érdekében? Előre is nagyon köszi a segítséget!!
Aztán a második verziójában valamit elállíthattam rajta, mert miután lejátssza azokat a kockákat, amelyeken van grafika, folyamatosan megy tovább azokra a kockákra, amelyek üresek.
A gyakorlatban ez úgy jelenik meg, hogy lemegy egy ciklus, utána meg csak üres kép, lévén, hogy a többi kocka üres.
Hol lehet azt beállítani, hogy csak a grafikát tartalmazó kockákat játssza le?
A legjobb ha csinálok egy videót mert ezt így leírni kicsit bonyolult ha megnézed egyből érthető lesz az egész és azt is látod majd a videó végén hogy mi a gondom:)
Nézd, én szívesen segítek abban, amit tudok, de ne kelljen már rejtvény-szerűen kitalálnom, vagy videókból kiötölnöm, mit is szeretnél. Nem lehetne egy bővített mondatban leírni, mit szeretnél, vagy képpel illusztrálni a kiinduló állapotot és elvárt célt ? :-)
Kipróbáltam amúgy így nagyon jó lenne de nincs véletlenül inverse? Valami fordított lehetőség mert az a baj hogy így lényegében pont az a rész marad meg aminek nem kéne. Úgyis ráfogok jönni!:) ... Eltelt egy kis idő... Itt egy kép. Ami ki van jelölve annál próbáltam amit írtál, de hülyeséget csinál tehát nem vágja le. Ez amúgy ami a képen van az X3 verzió. Kicsit még próbálkozom, de lehet beszerzem majd az X7-et. Itt pl nincs is object menü.
A vastag vonalak 8 pixelesek. És így ahogy a képen látható nem lehet őket egy másik obejktumhoz illeszteni mert 90 fokban nyír le mindent:) nem hiszem el hogy egy 8 px vonalat nem lehet levágni a corelben mondjuk pl. 45 vagy valamilyen hegyes szögben pontosan. Azért 8 pixel az elég vastag.
Hogyan lehet úgy egy kijelölést vagyis egy kijelölt területet levágni hogy a levágott vonal széle kövesse a kijelölést és ne olyan legyen mint a képen???? Ez irreális:) nagyon pontatlan ennél precízebb vágásra nincs lehetőség?
Soká! Ha Illutratorban WMF ben mented le a vektort, akkor azt nagyon szépen meglehet nyitni a corelben, az X4 ben ha jól emlékszem. Exportáld ki. Hogy a 11 megnyitja e azt nem próbáltam. Megnézem nekem megnyitja e vajon... kis türelmet. A 11 is szépen meg tudja nyitni. Szóval működik. Nem is tudom némelyek minek konvertálgatják az Ai-t vagy azEps-t.
A corel x4 feltelepítettem és egy idő után észrevettem hogy nem lehet benne nincs copy, meg save stb... Tehát nem enged másolni meg menteni bár torrentes teljes verzió, ilyet még nem is láttam:) Úgy hogy viszatettem a 11-et:) Gondoltam hogy valami alattomos vírus okozta ezt. Kipróbáltam más verziókat is és azok jó. De a 11 maradt fenn. Azt telepítettem vissza. Szerinted mi okozhat ilyet?